Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 4x12 – Voodoo Child

2018. február 16. 09:00 - A_Rézi

Vincent a spéci naplót felhasználva furcsa varázslatba fog. Egy másik síkra megy, egy kék színű helyre, ahol egy indiánsátorból csecsemősírás hallatszik. A régens a hang irányába indul, de nem jut messzire – hirtelen megint a valóságban találja magát, a saját varázskörében. „Vendégek” érkeznek, akik szándékuk szerint vissza akarják vinni a naplót a jogos tulajnak, a Sivárnak. Vincent nem adja harc nélkül: két követővel elbánik, a harmadik támadó viszont végül legyűri, és meglép az értékes könyvvel.

vlcsnap-2018-02-11-17h29m28s359.png

Elijah egyelőre nem örül, hogy él – jelenleg minden idegszálával amiatt aggódik, hogy Hayley nem beszél vele. Klaus szerint előbb-utóbb megbékél, de az öltönyös nem túl derűlátó. Na ja, ő tudja, mi történt a vörös ajtó mögött. Rebekah is pozitív irányba terelné bátyját: szép nap virradt, a Sivár halott, Elijah visszatért, mintahogy az élet is a Negyedbe. Klaus megemlíti, hogy a Marcellel kötött alku értelmében hamarosan el kell menniük a városból – Bex viszont nem olyan biztos benne, hogy a főni még mindig ragaszkodik a dologhoz… Bár Elijah egyetért az öccsével, Rebekah kitartó, és úgy dönt, intézkedik, hogy maradhassanak.

vlcsnap-2018-02-11-17h31m12s812.png

Az éjszakai műszakból hazafele tartó Keelint Freya várja a kórház előtt egy adag kávéval. Nem kell gondolatolvasónak lennie, a farkas rögtön tudja, hogy valami történt. Freya elmondja, hogy legyőzték a Sivárt, ám előtte a gonosz a fejébe férkőzött és szembesítette a legnagyobb félelmével: hogy Keelin végül holtan végzi. Nem túl jók a kilátások, de Keelin nem zuhan össze, hiszen itt van, él és lélegzik. De a boszi azon is emészti magát, hogy nem mondta el a lánynak, hogy mit érez iránta… és úgy fest, most sem mondja, inkább teszi: megcsókolja, lerángatja róla a ruhát és ágyba viszi.

vlcsnap-2018-02-11-17h32m38s609.png

Marcel éppen egy fecskendővel babrál, amikor Rebekah beszambázik, és kezdeményezi az alku újratárgyalását, mondván egy csomó lehetőséget hagynának elveszni. Például elcseszett kapcsolatokat lehetne helyrehozni… Marcel viszont elégedett azzal, hogy az ősi tesókkal jelenleg éppen nem akarják megölni egymást – de ha maradnának, a helyzet rosszabbra fordulhatna. Aztán leesik neki, hogy Rebekah kettejükre gondolt, és leszögezi: a tegnap esti csók hiba volt! Mellesleg a szomszéd szobában ott van Sofya, akit – ha végre megjön a boszi, akire vár – hamarosan felkeltenek. Erre Bex megpróbál kicsikarni egy vallomást a főni érzelmeit illetően, de ismét kitérő válasz kap.

vlcsnap-2018-02-11-17h34m14s078.png

Klaus éppen indulóban van Marcelhez, amikor Hayley toppan elé azzal, hogy beszélniük kell Hope jövőjéről. Most! Apuci letudja a dolgot azzal, hogy a kislány hét éves, ergo oda megy, ahova a szülei viszik – na ja, és mi lenne valóban jó a számára? Klaus egyetért, hogy ezt ki kell találniuk, de mivel késésben van, elnapolja a beszélgetést. Miután elsiet, Hayley Elijah-val találja magát szemközt, aki nyugodt, és legkevésbé sem félelmetes arcot vág – a lány viszont megdermed, majd szó nélkül elviharzik mellette…

SivárHope egy üres vázlatfüzet felett ücsörög – nem meglepő, hogy egy gonosz szellem véletlenül sem konyít egy olyan emberi dologhoz, mint a rajzolás. Amikor az „anyja” beköszön hozzá, olyan unott arccal ül az ágyon a ceruzák mellett, hogy még nekem is elmegy az életkedvem… Hayley fésülni kezdi a haját és csevegni próbál, de hamar észreveszi, hogy valami nem stimmel, mire igyekszik megnyugtatni a „kislányt”: már nem kell félnie a Sivártól, eskü! A titkos puszis ujjfogásukra viszont Hope nem reagál, csak vissza akar menni rajzolni… Hát, jó! Anyuci kényszeredetten elmosolyodik és kimegy.

vlcsnap-2018-02-11-17h34m59s078.png

Itt az idő. Marcel befecskendezi az ellenmérget Sofyába, aki szinte azonnal magához tér és reflexből torkon ragadja a főnit. Pár pillanattal később a tudata is helyrejön, így enged a szorításon és tudakolni kezdi, hogy mi történt. Marcel hogyvoltoz, aztán a nő hogyléte felől érdeklődik. Sofya fáradt. Mintha egész idő alatt a lénye egy sötét zugába száműzték volna, és amikor a Sivár elhagyta, csak a sötétség maradt… aztán Marcel kimentette. Csók. Vészjóslóan megjegyzi, hogy még mindig érzi a Sivárt, és bár főni szerint Hayley tegnap megölte, Sofya tudja, hogy a gonosz még mindig odakint van.

vlcsnap-2018-02-11-17h37m18s500.png

Az ősi tesók a LaFayette-ben a véres halántékú Vincenttel vitatkoznak, akinek meggyőződése, hogy a Sivár még nem pusztult el teljesen. Mostanra a bosziősök már be tudták volna zárni, de ez nem történt meg – szóval a gonosznak tutira volt egy B-terve. Klaus már éppen gyanúsítgatni kezdené Vincentet, de Marcel közli, hogy tökéletesen megbízik a régensben. Vincent pont leszarja, hogy ki bízik benne és ki nem, ő legalább már tett valamit, hogy végleg elzárhassák a Sivárt. A napló segítségével (amiről ezek szerint a tesók eddig nem tudtak) transzba esett, megpróbált kapcsolatba lépni Inadu anyjával és elkérni tőle a bűbájt, amivel anno elfogták őt. Csakhogy megzavarták a követők, ellopták a naplót – ami ráadásul elég spéci könyv, nem terem minden könyvtárban. A bűbájjal és a naplóval végleg lerendezhetnék a gonoszt, úgyhogy Vincent az ősieket kincskeresésre küldi, Marcelnek pedig egészen más feladatot tartogat.

vlcsnap-2018-02-11-17h40m10s796.png

Hayley gondterhelten álldogál az erkélyen. Rebekah kertelés nélkül közli vele, hogy igen, Elijah bonyolult, de a lány iránti érzései egyszerűek: odavan érte. Szuper! Hayley tudja, hogy az ősi mennyi áldozatot hozott, ugyanakkor járt az elméje legmélyén is – látta, milyen a pasi természetes valójában… És fél, hogy ezt Hope is látni fogja? Anyucit inkább az rémíti meg, hogy Hope mit szólna, ha azt látná, hogy ez mind őt nem zavarja. Nem akarja, hogy a kislány olyan helyen nőjön fel, ahol mészárlást és kegyetlenséget láthat… Miután Bex lelép, Hayley üzenetet kap Klaustól, hogy a Sivár még mindig veszélyt jelent.

vlcsnap-2018-02-11-17h44m08s359.png

Vincent sóval varázskört rajzol, miközben Marcelnek magyaráz: beszélnie kell Inadu anyjával, könyv nélkül viszont nehéz, ezért szükség van a főni erejére. Marcel nemet mond, ennyire azért nem bízik a régensben. Vincent bizonygatja, hogy tudja kezelni a helyzetet – nézzen csak rá, úgy fest, mint egy követő? Mint amilyen Kinney volt? Marcel elgondolkodik, aztán belép a körbe és a kezét nyújtja. A boszi megint a kék síkra kerül, de a sátor szinte azonnal eltűnik, ő pedig a valóságban ébred. Úgy tűnik, élők nem mehetnek oda, amiből az következik, hogy Vincentnek meg kell halnia az infóért.

SivárHope leveszi a csuklójáról a mágiát korlátozó karkötőt, és a kandallóba dobja. A belépő Rebekah kérdésére csak vállat von: nem lehet elég erős, ha nem használhatja a varázserejét. A nagynéni próbálja meggyőzni arról, hogy ezer év alatt sosem győzték le az ősi családot, nincs mitől félniük, de a kislány bőrébe bújt gonosz szerint egy valamitől mégis van. Azzal az egyik falon lévő képkeretből varázslattal kitör egy fadarabot, amivel hátulról megkarózza Bex nénit.

vlcsnap-2018-02-11-17h45m55s859.png

Keelin és Freya a reggeli szex után beszélgetnek. A boszi bevallja, hogy kis híján megfutamodott a vallomás elől – megint. De végül azért nem tette, mert rájött, hogy a család többi tagjától eltérően ő nem fog örökké élni. Ezt a rövid életet pedig nem akarja arra pazarolni, hogy megfutamodik. Helyes!

A tesók az erdőben sétálnak, és úgy tűnik, pontosan oda tartanak, ahol nem sokkal ezelőtt Elijah meghalt. Éppen ezért Klaus egyedül akarna bemenni, de az öltönyös elég erősnek érzi magát a feladathoz. Aztán egy éles váltással arra kéri öccsét, hogy ha ennek az egésznek vége, fogja Hayley-t és Hope-ot, és vigye el őket innen. Saját magát szándékosan hagyta ki a számításból, mert Hayley sosem fog megbékélni azzal, amit látott – és ő sem tudja megmagyarázni neki a történteket. Ezerévnyi üresség és mészárlás volt az életük, míg Hope meg nem született – az ő biztonsága minden áldozatot megér! Klaus viszont első körben a Sivárt akarja kiiktatni.

vlcsnap-2018-02-11-17h50m16s843.png

Freya örömittasan, egy centivel a föld felett lebegve lép a szobába, de Hayley komor arca visszarántja a valóságba. Anyuci az előző estén agyal: a Sivár elkapta – de nem ölte meg, pedig megtehette volna, csak a vérét vette. Freya sorolni kezdi a lehetőségeket, és kilyukadnak oda, hogy Hayley szerint a Sivár hozzákötötte magát valakihez. Konkrétan Hope-hoz. Miután a boszi ráolvasást végez a kislány hajkeféjén, beigazolódik a gyanú. Ezek szerint a Sivár talált egy kiskaput a Labonair-vérrel szemben…

vlcsnap-2018-02-11-17h52m47s093.png

Vincent valamiféle neurotoxinnal fogja megmérgezni magát, amitől majd megáll a szíve. Marcel feladata lesz, hogy vigyázzon rá, és mielőtt a homokórában az utolsó szem leperegne, a mellékelt tűt szúrja egyenesen a szívébe. Ha nem teszi, a régens halott marad, és vele együtt odavész a Sivár elleni infó is.

vlcsnap-2018-02-11-17h57m38s609.png

vlcsnap-2018-02-11-17h59m32s609.png

A két Mikaelson-fiú megérkezik a faházhoz, ahol követők kántálnak, és mintha magát a naplót imádnák bálványként. Klaus közli, hogy a könyvért jöttek, valamint, hogy sokukat kinyírják, de a tanoncok vezére szerint elkéstek, a varázslat már működésbe lépett. Kár! Miután Elijah kivégez egy boszit, öccse rákérdez, hogy miről van szó tulajdonképpen. Hát, a Sivár feláldozta a saját testét, hogy a valaha élt legnagyobb boszorkányéba költözzön, akiért az ősiek inkább meghalnának, mintsem, hogy ártsanak neki… Mikor Klausnak leesik a tantusz, elborul az agya – csúnya darabolás veszi kezdetét.

vlcsnap-2018-02-11-18h00m37s656.png

Freya varázsol, de egyelőre csak Keelint helyezi biztonságba, aki viszont köszöni, ebből nem kér. Ha a boszi harcol, ő is, nincs apelláta! Freya erre gyengéden megcsókolja – amolyan könnyed Poison Ivy-stílusban, mert a farkaslány elájul tőle. De legalább neki nem eshet ma bántódása.

Hayley Klaus dolgozószobájában bukkan rá a „lányára”, a sakktábla mellett. Miközben beszélgetni próbál, SivárHope egy szót sem szól, csak bámul – és mintha Hayley veséjébe látna. Talán így is van, mert egy pillanattal később Anyuci közli, hogy vissza akarja kapni a lányát.

vlcsnap-2018-02-11-18h03m27s781.png

Mozgolódás támad odakint, így Marcel egyedül hagyja a jelenleg éppen halott Vincentet, hogy utánanézzen a zaj forrásának. Egy kisebb hadsereg érkezik a temetőbe, méghozzá egyetlen céllal: hogy megöljék a régenst. És nem érdekli őket, hogy hozzá a megölhetetlen Marcelen keresztül vezet az út… A homokóra csak pereg, pereg, Marcel pedig lelkiismeretesen aprítja az ellent, mígnem az egyik boszi bűbájt mond rá, amitől vérezni kezd. A kínzásnak Sofya vet véget – kitépi a nő szívét, mire Marcel ész nélkül rohan vissza a kriptába, hogy Vincent szívébe szúrja a tűt. Vajon még időben megtette? Úgy fest, igen, mert a régens pár másodperccel később felébred. Megtudta, amit akart, viszont rossz hírt is kapott mellé.

vlcsnap-2018-02-11-18h07m21s546.png

Hayley kezd bepöccenni, és a Sivár rátesz még egy lapáttal: a kislány karján a már jól ismert szimbólum kezd fokozatosan láthatóvá válni, és amint a jel teljes lesz, Hope minden küzdelme ellenére a Sivár örökre birtokba veszi a testét. Erődemonstrációként átrepíti Hayley-t az üvegajtón, és Anyucinak hiába vált át a szeme borostyánba, a gonosz boszi tudja, hogy nem fogja bántani – hiszen a lányáról van szó. Ekkor betoppan Freya, a nevén szólítja Inadut, és valami porral ideiglenesen kiüti. Álomvarázslat. Bármire is készülnek, gyorsnak kell lenniük, mert a Sivár nem lesz túl boldog, amikor magához tér. De amint elrohannak, fekete füst száll ki a testből…

vlcsnap-2018-02-11-18h05m25s328.png

Freya varázskört készít és előkerül a sokat próbált családi medál is. Nővérke elvileg megjavította, szóval el kell bírnia Hope-ot. Csakhogy a fekete füst, Inadu eredeti alakjában testet öltve megjelenik, és szétrobbantja a medált. Kijelenti, hogy Hope már az övé, aztán falhoz vágja Freyát. Hayley rátámadna, de mivel egy szellemről van szó, sehogy sem sikerül neki – a szélmalomharc hamar véget ér, amikor Inadu egy karóval egy vaskapura szegezi a hibridet.

vlcsnap-2018-02-11-18h11m19s968.png

A főni kitámogatja Vincentet a hullák közt, ahol Sofya várja őket. Az ősi tesók is befutnak és átadják a naplót. Klaus közli, hogy emelkednek a tétek, mert a Sivár megszállta Hope-ot. Sofya erre elmeséli, milyen volt, amikor ez a gonosz boszi átvette a teste felett a hatalmat: fel akarta adni, örökre odaveszni – de azt is pontosan tudta, hogy ha megteszi, mindennek vége. Hope erős, de mégiscsak egy kislány, segítségre van szüksége, különben az egész a semmiért volt. Vincent úgy gondolja, hogy a naplóval és némi Mikaelson-vérrel eljuttathatja Klaust a kislányához.

A varázslat nyomán Klaus is egy kék síkon találja magát, egy szobában. Hope az egyik falnál kuporog, és bizonygatja, hogy próbál küzdeni a Sivár ellen. De az nagyon erős, ő pedig nagyon fáradt… Apuci legszívesebben magához ölelné, de szellemként sajnos nem teheti. Nincs más lehetőség, ébren kell tartania a kislányt, úgyhogy Klaus mesét készül mondani. Magáról kezd beszélni – hogy milyen gonosz és kegyetlen volt, de amikor Hope megszületett, méltóvá akart válni arra, hogy az apja lehessen.

vlcsnap-2018-02-11-18h18m41s781.png

A házba érve a csapat szétszóródik. Sofya hátramarad, és Inadu szelleme rögtön megtalálja és kiüti. Elijah meglátja a kapura szegezett, halott Hayley-t, és már indulna is kiszabadítani, de a gonosz boszi közbelép. Egyszer már megölte az ősit, ha kell, másodszor is megteszi – azzal padlóra küldi Elijah-t. Végül Marcel szólítja a szellemet és hergelni kezdi, de a Sivár secperc alatt kitöri a – szerinte New Orleans hamarosan egykori királyának – nyakát. Közben viszont belegyalogolt egy Vincent állította rejtett csapdába… ennek ellenére magabiztos: a jel már majdnem teljes, Hope Mikaelson hamarosan megadja magát és akkor ő mindennél erősebb lesz. Na, ehhez azért a régensnek is lesz egy-két szava, mivel beszélt a bosziősökkel és Inadu anyjával is – tehát a kezében a bűbáj, amivel le lehet győzni a Sivárt…

vlcsnap-2018-02-11-18h17m10s156.png

A mese hatásosnak tűnik, mert Inadu karjáról visszahúzódik a jel, miközben Vincent kántál. Szél kerekedik, a régens ezerrel dolgozik azon, hogy a naplóba zárja a Sivárt, ahol már nem fog tudni Hope-hoz férkőzni… A kék síkon Klaus bevallja, hogy fél, hogy a kislánya nélkül megint visszatér a sötétség. Szüksége van rá, Hope-nak harcolnia kell! Éééés a jel teljesen eltűnik – de Inadu arcán furcsa kifejezés fut át, valami gáz lesz itt. Egy mágikus erőlökettel megszakítja a varázskört és kiüti Vincentet. A bűbájnak annyi, Hope eltűnik a kék szobából, Klaus pedig magához tér. A fekete füst visszaszáll a kislány testébe, aki aztán felébredve leballag a lépcsőn, felgyújtja a naplót, majd távozik.

vlcsnap-2018-02-11-18h20m12s500.png

A ház különböző pontjain magukhoz térnek a családtagok. Hayley kétségbeesik, merre lehet Hope? Elment. Vincent szerint már nem tudják kiszedni a Sivárt a kislányból, mert a napló megsemmisült – márpedig nincs más, ami képes lenne elbírni egy halhatatlan lelket. Kifogytak a lehetőségekből. Hayley viszont tenni akar valamit, és az utcára indul. A segíteni próbáló Elijah-t lerázza és elviharzik, kijelentve, hogy sosem lett volna szabad Hope-ot idehoznia.

A Szent Annában tömeg gyülekezik. A falakra a Sivár jelét festették, az emberek közt SivárHope lépked előre magabiztosan. Az oltárhoz lép, és amikor megfordul, mindenki térdre ereszkedik előtte, mire mosolygásra csak távolról emlékeztető valami fut át az arcán.

vlcsnap-2018-02-11-18h24m14s843.png

A Mikaelson-rezidencián búslakodó emberek mindenütt. Klaus is megérkezik, és minden szem rá szegeződik, amikor kéréssel fordul a jelenlevőkhöz. Ezer évvel ezelőtt a három testvér megfogadta, hogy megvédi egymást #örökkön-örökké. Ebbe a körbe már Freya is beletartozik, valamint Hope, aki a mindene, és aki most egyedül küzd a sötétben… Szóval ők sem adhatják fel! Ha van bármi esély, segítsenek! És Vincentnek van is egy ötlete. Csakhogy ez a Mikaelson család végét fogja jelenteni – és véget vet az #örökkön-örökkének…

vlcsnap-2018-02-11-18h27m21s187.png

Évadzáró következik!

Címkék: The Originals
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása