Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Gifted – Kiválasztottak 1x11 – Az ajánlat

2018. február 13. 09:00 - Alicia Bailey

Ezúttal Mulán múltjának egy szegletébe nyerünk bepillantást. Két évvel ezelőtt járunk, Mulán és a pasija épp a moziból jön ki. Kiderül, hogy ebben a kapcsolatban nem Mulán az érzelgős, és ez nem csak a filmválasztás terén mutatkozik meg. Ezek után nem csodálom, hogy amint meglátta, legszívesebben rávetette volna magát Johnnyra. A srác ennek ellenére össze akar költözni, a lány meg még nem. Erről beszélgetnek, amikor körbeveszi őket néhány nagydarab pasas Mind fekete pólóban van, aminek a közepén vastag fehér kereszt van. Ők a Purgálók, nyilvánvalóan nem igazán vannak oda a mutánsokért. Festékszóróval jól le is fújják Mulán autóját, nem semmi milyen rosszfiúk! Ha a kereket is megrugdossák, akkor nincs mese, ők a legkeményebb macsók a környéken! Mulán persze kiakad, mosogatással és pincérkedéssel szedte össze a verdára valót, és nem tervezte, hogy új designt kap mostanában a kocsi, és most nagyon pipa. Az egyik fickó végre összeszedi magát, és elmondja, nem helyes, hogy Mulán olyan helyekre jár, ahol emberek is vannak. Aztán meg a pasiját kérdezi meg, ő is mutáns-e. A csávó kis híján összeszarja magát félelmében, de azért annyi lélekjelenléte még van, hogy kinyögje, ő ember. Mulán elképed, az arcán tisztán látszik, mit gondol: Hát én akkor mi vagyok, te szerencsétlen? Levelibéka? Sáska? Mindenesetre leáll vele vitatkozni arról, hogy mitől lett ilyen puhapöcs hirtelen, amikor az előbb még össze akart vele költözni. És hogyhogy nem védi meg, akár ő, akár a körülöttük álló tömegből valaki. De nincs segítsége. A tömeg legszívesebben inkább visszaszaladna egy kis popcornért, ha nem félnének, hogy így elszalasztják az ingyen műsort. Ezek után a pasija kislány hangon kéri, hogy meneküljön el. Közben a szószóló behajít egy fáklyát Mulán kocsijába. Mulán meg csalódottan elrohan és nyit egy portált.

tg_1.jpg

A jelenben Esme és az ikertesói egy várban adnak számot egy pasasnak arról, mi történt. Ők jobbra szaladtak, Struckerék meg balra, és elvitte őket a Mozgalom. Ennyi a sztori, ami lássuk be, elég kis sovány. A pecsétgyűrűs pasasnak sem jön be, ennél többet várt, de ez nem kívánságműsor. Ha nem tetszik neki valami, akár fel is emelheti a seggét és mehet terepre ő a csajok helyett. Valamiféle Pokoltűz Klubról beszél a muksó, amit be kellene indítani, de a lányok akciója nem kedvez neki túlságosan. Szerinte nem értek el ezzel semmit, a Véreb Program ugyanis továbbra is szárnyal, az Őrszem Szolgálattól meg nem haltak meg elegen az akcióban. Szóval morci. A lányok ellenben bizakodóak, szerintük sokan hálásak nekik a Mozgalomnál, a többieket meg majd meggyőzik. A pasinak tetszik a terv, így a fekete bogyóból, amit egész idő alatt a kezében morzsolgatott, végül gyémántot csiszolt, és jutalmul a csajoknak adja.

tg_2.jpg

Turnerék most temetik a helyettesét, Ed Weeks-et, Turner búcsúztatja. A beszédében a mutánsokat Luciferhez hasonlítja, aki az Úr kedvenc angyala volt már a kezdetektől fogva, szebb mint a többiek, de engedetlen lett, és a sötétség felé húzott, nem a fény felé, akárcsak a mutánsok. Ő pedig ezentúl már nem tolerálja őket. Lesújt rájuk a törvény szigorával. Ezzel párhuzamosan természetesen kisebb felhajtással, a Mozgalom tagjai is temetést rendeznek Vöröskének. Itt Lorna mond beszédet. Aztán Marcos, aki akárcsak Turner ügynök, szintén bosszút esküszik. Nyomkereső marad utoljára, de ő nem szól semmit, csak az arcán látszik, mennyire mérges Vöröske miatt.

tg_3.jpg

Aztán a Mozgalom épülete előtt kitör belőle a sírás. Mulán jön vigasztalni, felajánlja a segítségét, bármit jelentsen is ez. Remélem, nem kezd el nyomulni közvetlenül Vöröske halála után. Nyomkereső nem tudja, merre tovább, senki sem tudja, mit gondoljon a hármas ikrekről: ők a megmentők vagy ők az ellenség. Egy biztos: a terv, hogy leállítsák a Véreb Programot és ne veszítsenek több barátot.

tg_4.jpg

Struckerék beszélni akarnak a gyerekeikkel a történtekről és arról, hogy elmennének a Központból, Mexikóba vágynak. Szöszi szerint már késő ehhez, a baj megtörtént, Campbell már megkapta, amit akart. Szóval ők maradni és segíteni akarnak. 

tg_5.jpg

Pókhálófej rohan be azt kiáltozva, hogy itt vannak az ikrek, és ez vet véget a nagy családi kupaktanácsnak. Marcos nincs oda a gyönyörűségtől, hogy itt rontják a levegőt a szexi hármasikrek. Hiába, neki a csapzott barnák jönnek be. A csajokat ez nem izgatja, nem rá utaznak, hanem segítség kell nekik. A Véreb Programot akarják leállítani, amivel akár még a Mozgalom is egyetértene, de van bennük némi sértettség a csajok módszerei miatt. Strucker Apu és Marcos ennek hangot is ad, de Esme vagy valamelyik tesója hűvösen elmagyarázza nekik, hogy végül is jóra fordult minden, nem? Itt vannak a kölykeid? Naná, hogy itt vannak. És éltek még? Az is pipa, szóval no rinya.

Mulán szerint ügyes, okos szőkék ezek, megoldják maguk. De a tripletnek sajna ismerik a pofikáját és hiába nyerő szám a mesékben a hármas, itt ez most nem elég. Nekik infóik vannak, a Mozgalomnak meg tökös emberei, így jó csapat lehetne belőlük. Anyu és Marcos kikel magából, szerintük ezt átgondolni sem kell érdemes, de a törzsfőnök, Nyomkereső, ő pedig elküldi az ikreket, mert nem előttük akar egy ilyen fontos dolgot megbeszélni.

tg_6.jpg

Turner a lánya sírjánál búslakodik, amikor Campbell bepofátlankodik a képbe. Jön a kábító szöveg, hogy micsoda humanitárius cselekedet volt Turnertől, amikor elvitte a Véreb Programra kiszemelt alanyokat Campbelltől. Majd jön a szabadkozás, hogy ő sem egy vadállat, de küldetése van, meg akarja szabadítani az embereket a mutánsoktól. A kísérlet jól alakul, Turnernek pedig be kell látnia, hogy tévedett, amikor kiszabadította a mutánsokat, hiszen a legjobb barátja élete volt az ár. Szóval össze kell fogniuk.

tg_7.jpg

Andy a kis füzetébe rajzolgat, amikor Szöszi elhívja tanulni. Andy szerint a suli most felejtős, túl feszült a helyzet, még Anya is le akar lépni, az pedig már valami. Szöszinek viszont egyre jobban tetszik az ötlet, szerinte hamarosan mindenki megtudja, mire képesek ők ketten, és akkor úgyis el kell menniük.

Zsálya nyomozott egy kicsit az ikrek után. A nevük: Esme, Phoebe és Sophie, de a vezetéknevük hetente változik. Nyomkeresőt az érdekelné, mit mondtak az ikrek a labor területén Mulánnak, de ott annyi volt az akció, hogy nem nagyon jutott idejük cseverészni. Az akták szerint a csajoknak kaptár tudatuk van, képesek pszichikai kontrollra, ha közel vannak. Egyszóval okosak, szépek, jó a képességük, és még ügyesek is, mert be tudtak épülni Montez szenátor kampányába. Mulán szerint ez legalább közös bennük, utálják Montezt. Körülöttük feszült hangok hallatszanak, mindenki arról vitatkozik, csatlakozzanak-e vagy sem az ikrekhez. Zsálya elmegy lehűteni a kedélyeket, Mulán és Nyomkereső így kettesben maradnak. Nyomkeresőt érdekelné, ki mellé állna szívesebben Mulán, de a lánynak fogalma sincs, egy a lényeg csupán, hogy ne bújjanak el, hanem harcoljanak.

tg_8.jpg

Marcos és Lorna a változatosság kedvéért megint vitatkoznak, és mi máson tennék, ha nem az ikreken. Lorna melléjük állna, Marcos meg ezt őrültségnek tartja. A vitának a baba vet véget, Lorna a hasához kap, Marcos aggódik, de Lorna végül azt mondja, semmi nem történt. Vita üzemmód újraélesítve.

tg_9.jpg

De nem csak ők vannak fasírtban, Andy és a szülei között is dúl a harc. Marcos épp meghallja a kiabálást, amikor Lorna után rohan. Struckerék pakolnak, elmennek. Marcos próbálja meggyőzni őket, hogy maradniuk kell, de Anyu és Apu már döntött. A mutánsok nem szeretik őket, Esme pedig beleturkált a fejükbe, ennyi, betelt a pohár. Marcos tovább erősködne, de veszett ügy. Így jobb híján segít nekik kicuccolni a Központból. 

Szöszi még tesz-vesz odabenn. Mulán csatlakozik hozzá, és próbálja győzködni, hogy maradjanak, de Szöszi csak egy gyerek, megy, ahova a szülei mondják. Mulán szerint nem menekülhetnek egy életen át, néha ki kell állniuk magukért. Szöszi szerint ez már megvolt, és Vöröske szívta meg helyettük. Mulán biztosítja róla, hogy az nem az ő hibája volt, de Szöszi könnyes szemekkel mégis elindul.

tg_10.jpg

A Trasknál Campbell tovább győzködi Turnert. A cél ezúttal nem egy-egy mutáns felhasználása, hanem hogy csatolják a képességeiket. Turner kétli, hogy ezt megengednék a törvényeik, de Campbellt ez nem érdekli, majd a támogatóik megvívják ezt a harcot, no para. Eleget tanulmányozták az ikreket és a Strucker testvéreket ahhoz, hogy sikeres legyen ez a projekt. Sőt, már van is rá példa, két mutánson ki is kísérletezték. Ha Turner tökös legény, akkor elmegy és megnézi élesben a bemutatót. Az ügynök rábólint.

tg_11.jpg

Struckerék közben megérkeznek a Fairburni mutáns táborba, de csak egy üres, lerobbant épületet találnak ott. Kissé csalódottak, amiért nincs pezsgő és bonbon, de aztán megszólal egy ismerős hang, és egyszer csak egy csomó ember előbukkan a semmiből. Wes, a kis illuzionista trükkje volt az egész, amolyan biztonsági óvintézkedés. Szöszi azonnal a nyakába ugrik, Apunak és Anyunak tetszik, hogy ott van és még Andy is megereszt egy kajla mosolyt. Ez csak egy átmeneti tábor, innen mindenki tovább megy, de addig is Wes szerez valami kaját a Strucker családnak. Szöszi vele megy, Apu meg megjegyzi, hogy örül a srácnak, mert Szöszi újra vidám.

tg_12.jpg

Andy éjjel magában búslakodik, amikor megjelenik Esme, vagy valamelyik tesója. A csaj szerint nem számít, mert ők mind egyek. A lényeg, hogy miért is mentek el a Központból… Hát senki nem érti, Andy milyen nagyfiú már, és egyedül is meg tudja védeni magát, ha kell? Andynél látszólag betalál a kérdés, de amikor Esme felhozza, hogy úgy kellene erről beszélnie a szüleivel, mintha ő Andrew Von Strucker lenne, vagyis a dédapja méltó leszármazottja, akkor a gyerek egy kicsit megretten és faképnél hagyja a csajt. Esme még utána szól, szerinte a Strucker gyerekek a legértékesebb szövetségesek mind közül, ezért szükségük van rájuk.

tg_13.jpg

Közben a központban is történik valami, Lorna szeme az éjszaka közepén kipattan, majd kimegy az épületből. Hozzá is az ikrek egyike jön el, tudni akarja, mit terveznek a Mutáns Központban, csatlakoznak-e vagy sem. Lorna nem adja könnyen az infót, de amúgy sincs mit, mert még nem döntöttek. Inkább a Pokoltűz Klubról kérdezi a csajt, ami szerinte egy terrorszervezet. Esme kineveti és felhozza Lorna igazi apját, aki a Pokoltűz Klub vezetője volt, de a csapzott hajú kis barnát nem érdekli. Aztán Esme felhozza a gyereket és vele próbálja manipulálni. Lorna szerint kevés ő ahhoz, hogy meggyőzze a többieket, amikor mindenki utálja Esmét és a tesóit. De Esme szerint háború van és meg kell vívni, ennyike. Lorna áll még ott egy darabig, miután a másik már elment, és előhívja az erejét.

tg_14.jpg

Szöszi Wesnek segít pakolni, a srác felhozza a laborban történteket, mire Szöszi szabadkozni kezd, de a fiú megnyugtatja. Szerinte ez csak erősebbé teszi a lányt. A srác hisz a sorsban, vele is azért történt az a sok rossz, hogy itt kössön ki, és újra találkozzon Szöszivel. Szöszi szerint ez csak átmeneti, mert hamarosan tovább mennek Mexikóba, de Wes szerint, ha ez az egész csak egy napig, vagy öt percig tart, neki az is megéri. Szöszi elolvad a nyálas szövegtől, és megcsókolja a srácot.

tg_15.jpg

A Központban Lorna az erejével játszik, és úgy bevágja a páncélterem ajtaját vele, hogy mindenki összerezzen. Néhányan fel is sikoltanak. Marcos morog miatta és kérdőre vonja, majd csodálkozik, hogy ezt ilyen messziről is meg tudta tenni. Lorna szerint ez a baba miatt van. Marcos mégis aggódik, mert mikor utoljára ilyet tett a lány, akkor rátört a mánia. Nem tudom, mi lehet ez, de rosszul hangzik. Lorna vigyora sem segít eloszlatni ezeket a kétségeket, de ennyiben maradnak, mivel Nyomkereső látni akarja őket.

tg_16.jpg

Nyomkereső szerint mindjárt ott lesznek az ikrek, és addig el kell dönteniük, mit tegyenek. Marcos ellenük szavaz, de Lorna, micsoda meglepetés, vitába száll vele. Mulán is beszáll a vitába, nem a módszer számít, hanem hogy megmentették őket. Egyben persze háborút is indítottak az Őrszem Szolgálattal és ez sem mellékes, Nyomkereső szerint. De Mulánt nem érdekli, a szerettei haláláért épp az Őrszem Szolgálat a felelős. Lornának is elege van már abból, hogy kesztyűs kézzel bánjanak az Őrszem Szolgálattal, amikor az mocsok módon mindent bevet ellenük. És hogy őszinte legyek, valahol igaza is van. Mit finomkodjanak, amikor a másik fél tisztességtelen eszközökhöz nyúl? Marcos felhozza az X-Ment, ők nem voltak az erőszak hívei, és nekik sem szabadna ezt tenniük, másként kell megszüntetni a Véreb Programot és pont.

Ezek elvitatkoznának még ezen napestig, de nem tehetik, mert jön Zsálya a hírrel, a rendőrség nagy akcióra készül.

tg_17.jpg

Struckerék megint vitatkoznak, jaj de unom már! Szerencsére ekkor érnek oda hozzájuk Campbellék. Íme, az éles bemutató, a laborban látott két mutáns összekapcsolva az erejét kirobbantja a fairbanksi épület egyik falát. Wes azonnal akcióba lép, és elfedi magukat az Őrszem Szolgálat elől.

Turner a furgonban ül, és csak ámuldozik, de Campbell szerint ez csak a kezdet.

Wes maradna, hogy fedezze a többieket, míg azok elszaladnak, de Andy nem bír magával, ám alig hívja elő az erejét, amikor akkorát szaltózik hátra, ami egy edzett kaszkadőr számára is nagy mutatvány lenne. Andy eszméletét veszti, Szöszi meg meglátja a kinti két mutáns karján az erejüket összekapcsoló szerkezetet, és levonja belőle a következtetést.

tg_18.jpg

Nyomkereső közben felhívja Aput, már úton vannak, tartsanak ki, jön a segítség. Ám Apuék kevesen vannak, csak a család és Wes maradt, mindenki más megadta magát a táborban. Ráadásul Andy ugye meg is sérült. Ennek ellenére próbálnak kitartani, amíg csak lehet.

Közben a taktikai buszban Campbell elmagyarázza Turnernek, hogyan kapcsolták össze a két mutáns vérkeringését. Gyakorlatilag innentől bármire képesek. Mint kiderül, Turner választotta ki a célpontot, mert kaptak egy fülest az egyik sofőrtől, aki mutánsokat szállít. Campbell el van ragadtatva, Turner inkább rosszul van az egésztől, azt hiszem, de tartja magát.

tg_19.jpg

Végre megérkeznek Nyomkeresőék. A srác a képességével kihallgatja a kommandósokat, akik körülvették az épületet. Mulán helyet keres, ahol tud nyitni egy portált az épületbe.

Struckerék ahelyett, hogy menekülnének, Andyt ébresztgetik, Wes közben majd megszakad, hogy fenntartsa az üres szoba illúzióját. Szöszi meg csak áll és kapkodja a fejét. Nagy segítség a csaj, vagy bután néz, vagy csak áll és vár valakire, aki megmenti. Andy végre magához tér, motyog pár szót, de még mindig nem mozdítják. A kinti mutánsokat viszont ez nem zavarja, tovább robbantgatnak.

tg_20.jpg

Mulánék bejutnak, próbálnak eljutni Struckerékhez, de a robbantgatások miatt nincs egyszerű dolguk. Bár Apu azt mondta, mindenki megadta magát, azért ez nem teljesen igaz, itt-ott repül vagy szalad egy-egy mutáns az épületben. Wes közben összeesik, nem bírja tovább fenntartani az illúziót. Szöszi azonnal a karjaiba veszi. A katonák meglátják őket, és lőni kezdenek, csak Szöszi pajzsa védi meg őket. Nyomkeresőék rátalálnak Struckerékre. Segítenek kivonszolni Andyt és West. De egy újabb robbanás a magasba röpíti a terhes Lornát. Szerencsére Nyomkereső gyors és ügyes, és elkapja, amikor lezuhan.

tg_21.jpg

A kis csapatunk valahogy kijutott az erdőbe, mondjuk, nem tudom, miért nem használták most is Mulán erejét, de biztosan azt gondolták, ez így izgibb. Nyomkereső megint hallgatózik kicsit, megtalálták a kocsijukat, és most őket keresik az erdőben.

Andy hirtelen jobban lesz, kipattannak a szemei, szerinte ő tud egy kiutat, és már rohanni is kezd afelé, a többiek meg utána. A közeli úton az ikrek várakoznak két kocsi mellett. Körben katonák fetrengenek kínok között a fejüket fogva. Apu leállna vitatkozni velük, miért ilyen kegyetlenek, de szerencsére jönnek a katonák, és menniük kell.

tg_22.jpg

Turner és Campbell egy harmadik fickóval ülnek az Őrszem Szolgálatnál, és próbálják meggyőzni a Véreb Program hatékonyságáról. Sikerül is, és már arról beszélnek, hogy akár nemzetközi szinten is bevezethetik a programot. Campbell boldog.

A Mutáns Központban Andy és Wes lábadozik, Anyu és Apu ápolja őket. Mulán Szöszit nyugtatgatja. Andy felkel, Apu szerint még pihennie kell, hiszen egy hős, amiért kivezette őket az erdőből. De Andy szerint nem az övé az érdem, hanem az ikreké. Akikkel nem messze tőlük most Lorna, Marcos és Nyomkereső smúzol.

A fekete várban, a Pokoltűz Klub székhelyén a főnök nincs elragadtatva az ikrek kis akciójától. Szerinte túl sok értékes ember életét kockáztatták ezzel. Mint kiderül, ők adták a tippet is az Őrszem Szolgálatnak, hol kell lecsapni, hogy aztán a segítségükkel lekötelezzék a Mutáns Mozgalom tagjait. A lányok meg sem rezzennek a lecseszéstől, szerintük a cél szentesíti az eszközt. Aztán közlik a főnökükkel, hogy megvan a szövetség, a Mozgalom mellettük áll.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2018.06.08. 01:38:12

Hali! Az utsó 2 rész hogyvoltját nem tervezed megírni? Ledarálnám olvasva az évadot, de így nem akarom elkezdni, hogy hiányos :/
süti beállítások módosítása