Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Babilon Berlin 1x07 – A hengerkirály

2018. február 09. 09:00 - szde

Idilli képpel kezdünk, jön az újságkihordó fiú, egy családi ház elé a tejek közé teszi be az aznapi lapot, nyílik az ajtó, Greta jön ki szolgálólányruhában, akkor felvették a tanácsosékhoz. Reggelit készít, kivasalja a napilapot, mert mégis úriházban vagyunk, meg még a gyerekekre is kéne figyelnie. A ház asszonya egész kedvesen tanítgatja, mit hova és hogyan helyezzen el az asztalon, a lány hálát rebeg munkaadóinak, hogy felvették. Csengetés, jön a patológus, sürgős megbeszélni valója van a tanácsossal.

vlcsnap-2018-01-13-16h43m36s887.png

Schmidt doki előadást tart vélhetően az orvostanhallgatóknak – Rudi is jelen van – a hisztériáról, más néven konverziós zavarról, ami főleg az I. világháborús veteránokon jelentkezett. (És bár tudományosan nem tudták még bizonyítani, hogy a PTSD-vel van kapcsolatban, a szakirodalom jelentős párhuzamokat van közöttük.) Különféle példákat mutat, az egyik páciensét, az öltöztetőt ki is emeli. Az említett férfi csak 32 éves (!!!!!), és egy háromlépéses kísérletben volt az alanya. A közönségnek nagyon nem tetszik az előadás témája, jól tükrözik az akkori és néhol a mostani hozzáállást a mentális betegekhez, azoknak a társadalomba való integritásához.

Gereon érkezik a patikába a következő adag gyógyszerért, majd amikor megkapja, JSZAF pap-verőlegény embere érkezik, és egy fél percig csak meredten néznek egymásra a patikussal, majd megszólal pap-verőlegény: ezentúl barbitursavat fog kapni az előző páciens a kezelés első lépéseként.

vlcsnap-2018-01-13-16h50m04s803.png

Lotte otthon reggeli elfoglaltságként a húga segítségével újságírói pass-t hamisít magának, megy ugyanis a vasútra.

Gereon Wolterrel az öltöztetőhöz megy, aki már az elvonási tünetek jelentős részét produkálja – amúgy azt mondják, három nap bezártsággal le lehet szoktatni a függőket, most nem tudom, hogy még nem telt el 3 nap, vagy a tanulmányok hazudnak – és anyagozni akar, Gereonnak azonban a negatívok kellenek. Ez egy ilyen világ, valamit valamiért.

A vasúton ellenőrzik a vagonokat, jön Lotte, rögtön nekiáll flörtölni egy ott dolgozó vasutassal, kérdéseket tesz fel az orosz vonatokról, a felrobbant vagonról, majd be akar jutni, de egy idősebb és nagyobb darab vasutas közli, hogy nem mehet be, ő azért áll itt, hogy megakadályozza a bejutást.

vlcsnap-2018-01-13-16h54m29s445.png

Sveta közben ébredezik, kintről hangokat hall, a sebhelyesarcú telefonál a vasúton lévő embereivel, hogy mi a helyzet az ellenőrzéssel.

Lotte-t randira hívja a vasutas, de nemet mond neki, majd amikor indulna haza, jönnek a rendőrök, élükön a tanácsossal, a lány gyorsan megejt egy hívást Gereonnak, hogy most nem a pácból kell kihúznia, hanem nyoma van az orosz ügyben.

Gereon érkezik, nem akarják beengedni, de szerencsére a tanácsos felismeri, így beengedik, Lotte nem mehet velük, de este fél hétre találkozót beszélnek meg, hogy hogyvoltozzák egymásnak a történteket.

vlcsnap-2018-01-13-17h00m40s400.png

Gereon és a tanácsos kocsival mennek a rendőrségre, a vagonokban mérgező gázt csempésznek, ez a legújabb, mögötte pedig a Fekete Reichs (?) elnevezésű banda áll, akiknek az egyik bábja a sebhelyes arcú, civilként gyáros, Gereon meg maradjon rajta az ügyön. A fogdában az öltöztetőnek még mindig nincsen mondanivalója, én meg nem hiszem el, hogy tényleg csak 32 éves. (Hahh, a színész ’66-ban született, szóval 51 éves.) Gereon lekésik az eligazításról, de Wolter nem bánja, helyette egy buliba hívja magukhoz, nincsen apelláta, mennie kell. Otthon a házinéni csinosban, ezek szex után is magázódnak, őt is viheti magával Gereon, de láthatóan ezt az infót Wolter nem osztotta meg vele.

Lotte az étteremben várja Gereont, aki nem fog jönni, mert vendégségbe megy, kellene is az asztala, mert teltház van, szerencsére pont megérkezik Jänicke, akit Lotte egy köpeningi kirándulásra invitálja.

Wolteréknél a férfiak bemutatót tartanak egy fegyverről, a mesterlövészek ennek segítségével végre éjjelente is dolgozhatnak majd.

vlcsnap-2018-01-13-17h08m03s547.png

Lotte útban a nyomdához hogyvoltozza Jänickének a történteket, majd miután betörtek a Vörös Erőd rejtekhelyére, csalódottan veszik tudomásul, hogy minden tiszta, felújították a helyet. Szerencsére az egyik nyomdagépben maradt egy papír, a hengerkirály, így megtudják, hogy utoljára fuvarlevelet hamisítottak, ami szerint a vonat Isztambulba megy tovább.

Gereonék megjönnek a buliba, házinéni krumplisalátát vitt vendégségbe, a férfiakat pedig egy emelettel feljebb fogja megtalálni Gereon. Fent egy makett segítségével az egyik csatát játsszák el, minden férfi ámulattal nézi a történteket, a harcban elesettekről emlékeznek meg. Wolter olvassa fel a neveket, a vezérőrnagy is jelen van. Gereon flashbackel, támadtak rájuk, a ló életben van, a testvére megsérült, Gereont szólítgatja. Üzenem a készítőknek, hogy a festményen látható ló, a visszaemlékezésekben szereplő paci és a festmény három különböző fajtát ábrázol, de ebbe a Kincsem készítői is belefutottak, szóval annyira nem para, de esetleg ha lesz 3. évad, akkor abban figyelhetnek erre. A megemlékezés után a buli lent folytatódik.

Greta éppen pakolgatja az evőeszközöket, közben a tanácsost figyeli, aki a főfőfőrendőrrel beszélget, a nagy hallgatózásban majd el is tör egy vázát. Amikor a főfőfőrendőr távozik, a tanácsos elmondja Gretának, hogy ami a házban történik, az a házban is marad.

vlcsnap-2018-01-13-17h16m49s107.png

A partin Wolternéni házinénivel beszélget, hogy mennyire jó, hogy utóbbi végre kimozdult otthonról, mert még fiatal és szép, le is csak Gereonra, hogy ugye milyen szép a házinéni. Wolter menti meg főhősünket, bemutatja a vezérőrnagynak, aki ismerte a bátyját, aki a társasági élet középpontja volt, ez egy újabb flashbacket vált ki Gereonból. Visszavonulás, de ő elrohant a testvéréért, az árokba is viszi, hogy biztonságos legyen, de rajtuk ütnek, majd fogságba hurcolják el Gereont. Visszatérünk a jelenbe, Gereon szomorú hangon mondja, hogy mindenhol keresték a testvérét, de semmi híre. Ha amerikai sorozat lenne, Gereon2-t a második évadban visszahoznák a storyline-ba.

vlcsnap-2018-01-13-17h22m51s605.png

Az este további része zavartalanul telik: tanácsoséknál tanácsos zongorál, asszony olvas, Greta a gyerekeket ellenőrzi, hogy alszanak-e (alszanak), majd örül, mint majom a farkának a szobájába visszatérve. A sebhelyesarcút egy elegáns party keretein belül letartóztatják, amit ugye elrendelt a tanácsos, a patikus pedig előállítja Gereon új gyógyszerét, a fogdában az öltöztető meg kezd skizofrén tüneteket produkálni az elvonás hatására.

Egy erdőbe térünk, ahol egy kisróka éhes, talál is magának élelmet egy alkar+kéz kombináció keretében. 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása