Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Knightfall 1x04 - He Who Discovers His Own Self, Discovers God

2018. február 01. 09:00 - Szencsike

A szaracén meghalt, valaki csúnyán megkínozta a halála előtt. Landry azonban valamit felfedez a holttesten, egy csillag alakú tetoválást a csuklójánál, amit valahol már látott. A lovagok meetingelnek, Landry kioktatja a társait, hogy nekik mindenkit szívesen kell látni, a betegeket pedig meggyógyítják, nincs kivétel. Ezt a szaracént viszont valaki megölte! Döbbent csend fogadja a szavait, majd egy bátor testvér szerint nekik az a feladatuk, hogy a szaracénokat megöljék, ugyanúgy, ahogy a keresztes háborúk idején tették. Landry nem tűri az ellentmondást, ennek a szaracénnak viszont fontos infói voltak. A gyilkosságot kivizsgálják Gawain vezetésével, a gyilkost pedig Isten ítéletére bízzák.

1.png

Tankréd tudja, hogy Landry valamit elhallgatott a társak elől, és igaza is lesz. A tetoválást nem mondta el, a rend doktorához hiába mentek, ő sem ismerte föl, viszont Landry igen. Már látta valahol, gyerekkorában. Tankréd az egyetemre irányítja őt, de ez nem keresztény jelkép, ott sem tudnak segíteni neki. Egy régi pogány ismerőséhez, Jonashoz megy el a hegyekbe. Tankréd hiába tiltakozik, Landry elmegy, ő csak maradjon és ügyeljen arra, hogy Gawain ne a testvéreken töltse ki a mérgét a vizsgálat során. A királyi palotában Johanna magabiztosan számol be az udvarhölgyének arról, hogy a szer hatott, csak egy kisebb rosszullétet és szomorúságot érzett. De most már mindegy, vannak fontosabb dolgok is, érkezik a kuzinja. A kuzin nem más, mint Elena, a katalán királyné, Lajos anyja. Fülöppel fogadnak arra, hogy vajon mikor hozza szóba Navarra ügyét, Fülöp szerint előbb érvényteleníti a fia katonai ígéretét. Elenának felvágták a nyelvét, a jó franciák hiába köszöntik ékesszólóan, ő visszatámad. Navarra Johanna birtoka lenne, de úgy tűnik ő maga nem jár arra gyakran. Felbukkan Izabella is, Elena a tenyészkancát látja benne. Jó kezdés, de a folytatás még jobb lesz, ugyanis Őszarkeverősége megkörnyékezi a katalán követet, aki nem túl lelkes a friggyel kapcsolatban, már megbánta ő is, de főleg azt, hogy a buta fiú odaígérte a katalán haderőt a franciáknak. Őszarkeverősége tudja a megoldást, van egy szaftos infója a hercegnőről, amit elmondhat Elena királynénak.

2.png

A rendházban zajlik a kihallgatás, a korábban gyilkosságra buzdító testvér állítja, hogy nem ő volt, de a lovagjelöltek, na azok gyanúsak. Parsi a következő, a gyilkosság idején az istállót takarította több társával, köztük Nagyhangúval. Parsi nem akar senkit se felnyomni, de Gawain szerint ezzel bizonyítja, hogy hűséges Godfrey emlékéhez. A Nagyhangú, becsületes nevén Pierre, elkésett. Jöjjön Nagyhangú, őt a doktor bízta meg, hogy vigyen a betegnek friss kötéseket. Mégis elkésett… Szegény zavartan kinyögi, hogy megéhezett, és a kamrában evett.  Hát nem meggyőző az alibi, és érkezik Tankréd is. Nagyhangút elküldik, Gawain pedig rájön, hogy Tankréd azért van itt, hogy kémkedjen utána. Ezen felháborodik a testvér, ám Tankréd nem így fogalmazná meg. Landry utasította, ennyi, segít a kihallgatásban, hasznát veheti az éleslátásának. Már nem kell a segítség, meghallgatott mindenkit, Nagyhangú volt a gyilkos. A városban Adelina találkozik a kopasszal, aki már türelmetlen, hogy Parsi még mindig nem jött el. Este biztos eljön, meg lehet nyugodni. A kopasz azt kéri, hogy csalja ki a gyereket Párizsból, de ez nem volt benne az eredeti megállapodásban, így Adelina több pénzt kér. Szó se lehet róla, de felbukkan a kopasz főnöke, Roland, Marie és Godfrey gyilkosa, ő megadja a több pénzt.

Landry megérkezett a pogányhoz, egy vénséges vén öregember, magányosan él az erdőben az állataival. A lovag nem akarja megölni, a segítségét kéri. Segítséget, a kardforgatáshoz már öreg, és gyenge a gyomra az öldökléshez. Landry egy mosoly után inkább lerajzolja a földre a szimbólumot, de az öregnek nem ismerős. Landrynek igen, gyerekkorában látta, az öreg kéri, hogy segítsen neki emlékezni. Az anyját, Godfreyt és egy rémes férfit lát, de a jelet nem tudja felidézni. Dehogynem, máskülönben miért jött volna épp ide. Az öreg előkészíti a szertartást, Landry biztonságban lesz nála, az ő istenei nem fogják bántani. Lefekteti az ágyra a lovagot, elővesz valami szert és a szemébe csöppenti, és indulhat a múltbéli utazás. Az anyját látja, aki alig 5 évesen lerakja őt az árvaháznál. Landry felébred, nem akarja végigcsinálni, de az öreg visszafekteti. A múltban Landry már idősebb, a fiatal Godfrey lovag búcsúzik a gyermekotthon apátnőjétől, Jeruzsálembe indul. A fiatal Landry fegyverhordozónak jelentkezik a lovag mellé, de a híre már megelőzte. Godfrey tudja, hogy egy kis bajkeverő, aki még csak nem is tudja mi a dolga egy fegyverhordozónak. Inkább maradjon gyerek. Estefelé az otthonban, egy bizonyos Marlaux de Toulouse nevű férfi keresi a lovagot és elég türelmetlen. Egy járókelő meg akarja védeni a nővért, cserébe Toulouse megöli őt, a nővér kénytelen elismerni, hogy Godfrey járt itt. A beszélgetést a kis Landry kihallgatta.

A jelenben és Párizsban az ifjú Parsi Adelinát keresi, megtalálja a katakombákba vezető titkos utat, és az ott élő csöveseket, köztük a lányt is. Adelina nekik lopott, zsidók, nincs hova menniük. Parsi a láncát kéri, rendben, egy barátjánál van, a városon kívül, odaviszi jöjjön vele. A fiú útközben elregéli, hogy egy bizonyos Roland ölte meg a jegyesét, és ő az egyetlen szemtanú, aki még életben van és azonosítani tudja őt. Adelina lelkiismerete ébredezni látszik, nem erre a történetre számított. Meg is kérdi, hogy nem fél-e Rolandtól, de Parsi elég magabiztos, Roland fog félni tőle. A királyi udvarban búgnak a szerelmesek, Őszarkeverősége és a spanyol követ rosszalló tekintettel figyelik őket. És lám, beindult a tervük, Elena királyné dúl-fúl, Lajoska pakoljon, elmennek, Izabella nem is érti, de a királyné egy riherongyot nem fog felvilágosítani. Később a franciák tanácskoznak, Nogaret persze a lehető legártatlanabbul dörzsöli a tenyerét, talán mégis elvetélt ötlet a katalán frigy. Fülöp dühöng, a lánya erkölcseiről van szó, ki máshoz adhatná feleségül, ha kiderül hogy igaz a pletyka. De nem igaz, édes lányom, nem igaz, ugye? Nem, á nem... Hála az égnek, gyorsan terjed ám a szóbeszéd, Fülöp egy gyors puszit nyom a kislánya feje búbjára, majd Nogarettel távozik. Johanna persze rögtön átlát a lányán, mi van ha teherbe esett?! Akkor jöjjön a gyerek, így beteljesül Lajossal a szerelmük! Johanna elbőgi magát, Izabella azt hiszi azért, mert az anyja még sosem volt szerelmes. Márpedig ő az, Lajos az igazi. Johanna is tudja, hogy milyen a szerelem, és ha Izabella tényleg akarja a házasságot, akkor megtalálják a megoldást, még akkor is, ha jövendő anyóspajtás egy vipera.

A király eközben Elenával veszekszik, Lajos vajon még szűz? Ugyan már, ő férfi, természetes, hogy elgyengül! Bezzeg Izabella, ő már nem is olyan ártatlan... Elena részéről ennyi, de Johanna szerint van más megoldás. Nincs más megoldás, az ifjú menyasszonynak az értéke a szüzességének idő előtti elvesztése miatt a béka feneke alatt van,  de ha ennyire akarják, kéri Navarrát. A nagyapjuké volt a vidék, Elenát illetné meg, mint örökség. Fülöp szerint ez zsarolás, Izabella feddhetetlen. Akkor bizonyítsák, szüzességi vizsgálatot akar. Johanna tiltakozik, de Fülöp biztos a lánya ártatlanságában (hisz nem is sejti, hogy Izabella hazudott neki). A királyi fenségek leléptek, most Őszarkeverősége feje is főhet, a vizsgálatra ő sem számított, ennek ő se akarja kitenni a lányt. A katalán követ magabiztos, ezt akarták vagy nem? Izabella elbukik, a házasságnak vége. A rendházban zajlik Pierre korbácsolása, Gawain megerősíti a társaknak, hogy ő ölte meg a szaracént. Pierre állítja, hogy ő csak kenyeret lopott, de nem gyilkos, de ez talán Istennek elég lesz, Gawainnak nem. Tankréd leállítja a korbácsolást, Pierre végül megtörik, gyilkosság miatt lógni fog.

11.png

Landry eközben tovább flashbackel, késő este utolérte az erdőben Godfreyt és beszámol a férfiról. Godfrey elhozott valamit, ami kellhet ennek a toulousinak, de Landry sose beszéljen róla. Ha már így alakult, letáboroznak, az erdőből farkasok üvöltése hallatszik. Lefekvés előtt Godfrey előadja a tanmesét az emberben rejtőző fehér farkasról, aki a pozitív tulajdonságokat képviseli, és a fekete farkasról, aki a rosszat, csak nem mindegy, melyiket táplálják. Reggel sajnos ott ücsörög mellettük a toulousi, levágta a rendfőnökasszony kezét, azt sütögeti a tűznél. A toulousi a kathar vallás híve, vagyis eretnek. Van egy kesztyűje, amin az ujjak helyén éles karmok vannak és foglyul ejti Landryt, cserébe kéri a Grált. Godfrey részéről megölheti a gyereket, semmit se jelent neki, Landry magát menti, a doboz a Grállal egy fán lett elrejtve. A férfi levágja a dobozt a fáról, de Godfrey megtámadja, viszont sikerül ledöfnie a lovagot, időközben Landry elszelelt a dobozzal.

12.png

Parsi és Adelina megérkeztek a találkozó kijelölt helyére, de lány nem engedi oda őt. A srác kardot ránt, ez jó alkalom a bosszúra, viszont Adelina lebeszéli erről. Visszaadja Parsinak a láncát és elmondja, hogy direkt hozta ide, de meggondolta magát. Rolandék túlerőben vannak és Marie sem akarná, hogy Parsi csak így odadobja az életét. Szerencsére ez segít, a fiú észhez tér, és gyorsan elindulnak, mielőtt a banda észrevenné őket. A rendházban Tankréd beszélget Nagyhangúval, az ifjú látott valakit kijönni a szaracéntól a gyilkosság időpontjában. Később Gawain csatlakozik az imádkozó Tankrédhoz, már ő is tudja, hogy a lovag tette. Azt gondolta, hogy az igazi gyilkos közbelép és lám, Tankréd megtette. Miért ölte meg a szaracént? Hitt a jóslatában, a Grál fogja őket elpusztítani, rengeteg fájdalmat okozott nekik. Ha Isten azt akarná, hogy az Grál az embernél legyen, miért veszi el? Nem Isten az, aki elveszi, a gyenge emberek veszik el egymástól, mint Tankréd. A vád ellene gyilkosság, a Mester visszatéréséig bezárják.

Landry flashback, menekül a toulousi elől, szerencsére a fürge lábai egy ideig jókora előnyt jelentenek számára, de hiába, a férfi utolérte őt. Meg akarja ölni a fiút, de Godfrey épp időben lép közbe, a gazember egy nyilat kap a hátába, igaz túlélte. A mocsok abban is biztos, hogy nem Landry miatt jött el idáig, hanem a Grál miatt, de a dobozban kiderül, hogy homokon kívül nincs semmi. Godfrey a lova cuccai között rejtette el az ereklyét, és Landryvel együtt útra kelnek. A jelenben Izabella mereng a mámoros éjszakán, külön kiemelve azt a részt, hogy megígérték egymásnak, senki sem fog tudni erről. A vizsgálat előtt a lány teljesen sokkos, Johanna azzal próbálja erősíteni a lelkét, hogy ő Franciaország hercegnője. A lány felszegett fejjel lép be a terembe. Landry, a flashback kaland immár a végénél  jár, Godfreyval eljutottak a Szentföldre, a sivatagot járják, mikor előttük felbukkannak a szaracénok, azok, akik a Grált keresik most is. A vezetőjük letérdel és egy narancsot vesz elő, a jelenben a szaracén szavait ismételgeti, akinek csuklóján ott az a bizonyos csillag alakú tetoválás. A jelenben a pogány fordítja a szavakat, az aki megismeri önmagát, az megismeri Istent. Ez a Fény Testvériségének a jelszava.

Lássuk Izabellát, Franciahon hercegnője ide vagy oda, egy tucat ember előtt szét kell rakni a lábait, hogy egy bábaasszony leellenőrizze, szűz-e még. A turkálás elég fájdalmas és megalázó, szegény lány sír, a szülei zavarban vannak, Elena magabiztos, ő már elkönyvelte a lányt kurvának. A bábaasszony ellenőrzése szerint az ifjú hercegnő szűz, érintetlen. A szülők megkönnyebbültek, Őszarkeverősége megdöbbent (hisz a két szemével látta, hogy dugtak a fiatalok), Elena pedig belenyugszik a döntésbe, a házasság sajnos létrejön. Johanna viszont azt kéri, hogy Navarrát felejtse el. Fülöp megpróbál odamenni a lányához, de Izabella elrohan előle. Johanna még szót kér a távozó Elenától, hagyja békén a lányát! Egy kényszeredett meghajlás után a katalánok távoznak, a bábaasszony pedig megkapja a maga jutalmát Johannától, az unokaöccse mehet Valois Károly udvarába komornyiknak. Viszont Johanna megtudja a „rossz” hírt, a bábasszony látja rajta, hogy nem az időjárásváltozástól sápatag, hanem gyereket vár. Johanna a szobájában a sírórívó udvarhölgyétől tudja meg, hogy a lány rossz üveget hozott neki. Szándékosan kicserélte az üvegeket, mert nem akarta, hogy baja essék az űrnőjének, vagy nehogy megbánja a döntését, mert a testvérével is ez történt. Elhozza neki a megfelelő elixírt, de Johanna már elfogadta a helyzetet, egyik gyermekét megmentette, megmenti a másikat is, tudja már hogyan.

A katakombáknál Adelinát szörnyű látvány fogadja, a kopaszt és a társait csúnyán összeverték. A kopasz még elnyöszörgi, hogy ez Roland bosszúja, mert nem kapta meg Parsit. A palotában Johanna a lehető legegyszerűbb trükkhöz folyamodik, lefekszik Fülöppel. Landry a pogány öregtől megtudja a Fény Testvériség történetét. Egy titkos társaság, a Selyemút mellett, szabadon élnek, nincsen hűbéruruk, hangtalanul ölnek és hangtalanul járnak, és köddé válnak, ha befejezték a munkát. Ha üzenni akarnak, akkor egy narancsot hoznak. Ha Godfrey ismerte őket, Landry kideríti, hogy mi közük volt egymáshoz. A rendházba hazatérve egy narancsot lógat ki az ablakon. A palotában a síró Izabella a jó barátjához, Őszarkeverőséghez megy, elmondja neki, hogy valóban együtt voltak Lajossal, és kettejükön kívül nem tudott erről senki. Őszarkeverősége jól játssza a megdöbbent barátot, a lány magát hibáztatja, hogy így alakultak a dolgok. Nem képes feleségül menni Lajoshoz, hisz elárulta, Őszarkverősége jóindulattal ingatja a fejét, de a lány egyre határozottabban kéri, hogy segítsen. Van megoldás a bajra, és a megoldásokban Nogaret bácsi a legjobb. Érkezik Nicolas, elhívja a bejárathoz, ott a szerencsétlen paci fekszik, levágott fejjel, akit az angoloknak küldtek, békeajánlatként. Ez háborút jelent!

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása