Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marvels's The Punisher 1x06-A Júdás-kecske

2018. január 30. 13:00 - Cserjés Pimpó

"A vonat nem vár, elindult már és a szerelemvonatból, nincs kiszállás... ." Na pont ez jutott eszembe, amikor nekikezdtem ennek a résznek.Kivéve, hogy ebben a sorozatban elég kevés a szerelem.

Nyitóképünkben Fürtös család vacsorára készül.Szép családi/baráti összejövetel. Dehát ez a Punisher nem egy Fairy Tales szóval valaki biztos rá fog baszni. Rá hát. Frank keze megint belelógott a szaros bilibe. Ilyen az élet. Köpenyes alak oson az éjszakában. Fürtöske sunnyog Féllábú Szociális Munkás Baráthoz. Az ok prózai: Frank haldoklik. Mondtam én, hogy valaki rá fog baszni.

vlcsnap-2018-01-28-06h51m47s186.png

Igenám, de az élet ad és elvesz. Így Hősünk kap még egy esélyt az életre. Megindul a mentsük meg Franket akció társadalmi összefogásban. Gyors helyzetjelentés után kiderül, hogy Frank szeptikus állapotban van. Drága jó lakótársa tömte mindennel, csak a problémát okozó  nyílhegyet nem vette ki. Tehát a terv egyszerű. Nyíl ki. Frank meggyógyul. Aha, ahogy a kisnyúl gondolja. Ahhoz még előbb ki kell venni a bajt okozó tárgyat. Ami az adott körülmények között nem lesz egyszerű. Fürtöske nem igazán szeretne asszisztálni, de nincs más választása. Gumikesztyű fel, szike kézbe, nyílhegy ki. Ennyi az egész. Vagyis amikor már azt hiszi rosszabb nem lehet. Ki kell égetni a sebet. Az eredmény a lényeg.

vlcsnap-2018-01-28-06h54m56s679.png

Csiniben jólérzi magát a volt vagy jelenlegi randipartnere. Mindíg mondtam én nem szabad hazavinni  a munkát. Hát perszehogy Billy fiú kiszúrta Csini táskájában Hősünk aktáját. Billy fiú kombinál, és kezdődik a játszma.Itt a románc vége? 

Idilli kép a legénylakásban. Fürtöske gitározik, Hősünk pedig életre kel. 

Ugrunk az önsegítő csoportra. Szőke srác hiányzik. Következik egy elég megrázó tanmese a felrobbantott kecskéről, akin az égési sérüléseket modellezték. mesélőnk a Féllábú Szociális Munkás Barát, aki a jövőben FSZMB néven fog futni, mert unom állandóan leírni a hosszú nevét, amit én adtam neki a keresztségben. Szóval FSZMB ezen a kecskén gyakorolta, hogy hogyan kell ellátni a bombasérülést kapott bajtársait. Igazán szívderítő. Ennek az igazi nyertese biztos a kecske volt.

vlcsnap-2018-01-28-06h56m19s222.png

Fürtöske házimozizik. A szokásos családi felállás. Nem mindíg egyszerű a kamaszokkal. Főleg ha azok nem értik mi miért történik. Jó hír, rossz hír. Csini ügynök nem boldog. Kentuckyba repülnek. Csapatostul. Fürtöskének egyre jobban megy a házi betegápolás. Dehát véletlenek nincsenek. Így amikor elkezdi csavargatni a rádiógombokat, akkor egy ismétlődő és igencsak rejtélyes üzenetre bukkan. Feketerigó keresi hollót. Persze ki más lenne holló, ha nem Hősünk. Ezzel kiderül a váratlan. Billy fiú a feketerigó. De mit akar Hősönktől. 

Ó igen!  A Megmondóember az önsegítő csoportból és Szőke srác a szerintük igaz ügyért harcolnak a Bíróság épülete előtt. Mindenkinek megvan a saját igazsága, de tudni kell abbahagyni, illetve muszáj mások igazságát is figyelembe venni. Szőke srác nem tudja, így kattan a kezén a bilincs. A konklúzió: ne baszakodj a hatósággal, főleg Amerikában ne. vlcsnap-2018-01-28-06h58m20s531.png

Csini és Padavan helyszínelnek. A kit, mikor, hol, kivel és miért rejtélyét próbálják kiderítnei. Ugyanis egy kedves ismeretlen versenyző bejelentette Gunnar holttestét. Közben Csini szagot fogott, de úgy rendesen. Gyors vérteszt és ki is derül ki úszta meg a lövöldözést. Merthogy a nyomok alapján valaki megúszta.

Legénylakás, legényebéd. Értsd, mikrózott kaja. Régi szép idők jutottak eszembe, amikor még én is az internetről főztem. Fejből tudtam az összes jobb budapesti pizzázó telefonszámát. Közben hőseink sztorizgatnak a családról, feleségekről.  Fürtöske újra paranoid. Miért is ne. A paranoia jó. Segít a túlélésben. Billy talán mégsem megbízható. Na majd meglássuk, ahogy mondta a vak is. De Hősünk elmagyarázza neki, milyen az amikor nem csak egy munkád van, hanem hivatásod.vlcsnap-2018-01-28-07h01m53s361.png

Probléma megoldva.  helyszínen talált vér és Frank vére megegyezik. Beindul az elméletgyártó gépezet. Valaki takarít, valaki aki nem akarja, hogy kiderüljön mi történt Kandaharban. Aztán egy újabb velős kérdés. Hol lehet manapság halott tengerészgyalokosokat találni?  Merthogy Facebookon és Tinderen nem.

Szóke srác visszatért FSZMB-hez. Csevegés közben kiderül, hogy az irritatív megmondóember nem igazán az akinek mondja magát. Maximum egy szájhős, hiszen sosem volt háborúban. Nem lesz ennek jó vége. Billy előadja a nagy békülős sztorit, de Csini egyből a közepébe vág. Jól érzem, hogy felcserélődtek a szerepek? Aztán még az is kiderül, hogy lehet Fürtöske mégsem ok nélkül paranoid. Hiszen Billy a csali, és el is kezdi belógatni magát a vízbe. Vagy hogy is mondják ezt horgásznyelven. Megejt egy találkozót FSZMB-nél, aki  ártatlan arccal bizonygatja, hogy Frank Castle annyira halott amennyire csak lehet. De Billy nem adja fel. Újra próbálkozik a rádióban.  Legénylakásban eközben megy a dilemma. Frank felfedje magát vagy nem.  Billy kitartó ami el is hozza neki az eredményt. Jelen esetben Franket.

Terápiás megmondónk nem egy rendmániás fazon. Épp a gyógysörét kortyolgatja amikor csengetnek. Na vajon ki lehet az. Emelje fel a kezét az aki NEM a Szőke srácra gondolt. Ami ezek után következik az egy szépen felépített, és megfelelően kihordott PTSD végkifejlete. Megvan az a műsor nem? Az Embarassing bodies, na abban vannak ugyanilyen mértékig elhanyagolt esetek, csak ott a testük, de szerintem testi, lelki bajt egyaránt fontos kezeltetni. Hülye angolok (tisztelet a kivételnek) képesek akár évekig is együtt élni a rohadó testükkel. Szó szerint. Szerintem ezt nálunk elrettentő példaként vetítik. Na ennyire ne legyél hülye. Bár érzésem szerint Szőkének csak egy indok kellett, hogy ölhessen. Modhatni az álhős épp kapóra jött. vlcsnap-2018-01-28-07h03m16s836.png

Még egy dal jutott eszembe. A Találkozás egy régi szerelemmel. Csak itt szerelem helyett baráttal van a találkozás. Billy és Frank. Na akkor dióhéjban a Kerberosz hadművelet : Schoonover+Narancs Ügynök+ Bennett, aki a hullaházban volt heroint csempésztek ki Kandahárból  halott katonák hulláiba rejtve. Erre Gunner Henderson rájött. Megpróbálta leleplezni, és ezért megölték. Ezt hívják szívásnak azt hiszem. 

Fürtöske magányos és melózik. Eközben Frank belekezd a szerecsenmosdatásba. Természetesen nem Fürtinek hanem annak asszonyának, hogy miért is nem jelent meg ama ominózus ebéden. Ez egy laza flörtbe csap át az asszony részéről.  Fürtös ettől eléggé feszült lesz. Hát még a laza borozgatástól. Mi lesz ebből? Elhangzik a rész ikonikus mondata. A nyomor szereti a társaságot. Jó kis vidám sorozat ez. Sajnos túlságosan életszagúak a benne lévő problémák. Akció van, de valaki késik a találkozóról. Húha Billy fiú mintha nem is az lenne, mint akinek mutatja magát.vlcsnap-2018-01-28-07h05m16s264.png

 

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása