Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 10/2 - Phantom Train of Doom

2018. január 27. 11:00 - Gabba

Smuts tábornok az eligazítás során régi ellenfelének, von Lettow ezredesnek a fényképét mutogatja a szakasz tagjainak, évek óta szeretné elkapni, de mindig kisiklik a keze közül. Most viszont biztos infójuk van róla: innen 30 mérföldre délre tanyázik, egy kis tó partján, itt a jó alkalom. Selousék egyetértően bólogatnak, ekkor lép oda Indy és Remy, búcsúzkodni jöttek, indulnának végre az ezredükhöz. De ne menjenek észak felé, arra legalább 2-3 héttel hosszabb az út, mondja nekik Selous hamiskásan, dél felé induljanak, arra rövidebb és mi is elkísérjük önöket. Na de arra német terület van, hökken meg Indy, ugyan, majd mi megvédünk benneteket, vigyorog nevéhez méltón szélesen Big Mac.

indiana10_2_01.JPG

Kitűnő álruhát kerítenek maguknak, ökrösszekéren utazó búr telepes családnak öltöznek, egyértelműen Remy a legcsinosabb közöttük, igazi tenyeres-talpas menyecske, bár a főkötőben pipázó Big Mac se néz ki rosszul. (Az előző küldetésben megismert Zoltán nem tart a csapattal, gondolom eltávot kapott, hogy meglátogathassa rokonait Alsómocsoládon.)

indiana10_2_02.JPG

Selous a távcsövön egy feléjük tartó lovas futárt vesz észre, ez biztos von Lettow-tól jön, mondja és rálő a lovasra. Természetesen a nyeregtartó szíjra céloz és természetesen eltalálja, a szíj elszakad, a futár a porba hullik. A veteránok odasietnek hozzá, Selous felismeri benne Margaret Trappét, akinek a mamájával régebben romantikus kapcsolata volt, ezt mindenki értse úgy, ahogy akarja. (Mindközönségesen dugtak, na.) Sajnos a hölgyek a világháborúban a németekhez csatlakoztak, és Margaretről úgy hírlik, von Lettow mellett szolgál, mint futár. Indy lovagiasan felsegítené a földről, de a tüzes menyecske lazán félrerúgja. Nem szereti Angliát, mondja mentegetőzve Selous.

indiana10_2_02_1.JPG

Levél van nála von Lettow-tól, nincs tehát értelme tagadni a futárszerepet. Rendben, akkor most fogoly vagyok, de úgysem mondok el semmit!, durcáskodik Margaret. (Ne durcáskodj, Margit!, mondaná erre egy méteres foghajmás kolbásszal fenyegetőzve Besenyő Pista bácsi, ha itt lenne.) Megkötözve és száját felpeckelve elhelyezik a nőt a szekéren, közben Remy a tábortűznél elkészíti a vacsorát. Indyt nem rettentette el a délutáni felrúgás, messziről stíröli a nőt majd elvállalja, hogy ő viszi oda neki a vacsit.

indiana10_2_03.JPG

Beszélgetést kezdeményez Margittal, a többiek a közelben diszkréten hallgatóznak. A csajnak nem ízlik a pörkölt, ráadásul Indyt is lepuhányozza, pedig barátunk szokás szerint nyomná neki a bókoló dumát. A szekér nyolc ökrös, ami pont néggyel több, mint az ismert versben, de Margit nem hajlik a romantikázásra: Méghogy válasszunk magunknak csillagot, hát egy frászt!, dühöng. Egyébként meg úgysem kapják el, ő okosabb maguknál, gúnyolódik, Indy nem érti, miről beszél: Miért akarnánk bárkit is elkapni, én és a társam csak vissza akarunk jutni a belga egységünkhöz. (Ellenséges futárnak még akárcsak félig is őszintén beszélni, ilyen baromságot még a Nemzetvédelmi Egyetemen se oktatnak - remélem.)

indiana10_2_03_1.JPG

Reggel indulnak tovább, a távolban német járőr tűnik fel, Margitot megkötözik, a száját is felpeckelik és bedugják egy nagy utazóládába. A biztonság kedvéért Birdy is bemászik mellé őrnek. (Van is egy ilyen film, Egy ládában az ellenséggel, vagy valami hasonló.) A járőr átvizsgálja a szekeret, nem találnak semmit, a tiszt vigyorogva méregeti Remyt. Meine Frau, nagyon jól főz, magyarázza Indy, a tiszt elismerően bólogat, majd hirtelen mozdulattal lerántja Remyről a fejkendőt: Viszont nagyon csúnya! Kész a lebukás, a csapat kénytelen megadni magát és a németek bekísérik őket a táborba.

indiana10_2_04.JPG

Von Lettow-hoz vezetik őket, aki egyből felismeri Seloust. Jó ellenfél, kitűnő katona, adjanak nekik meleg ételt és pihenjenek, nem lőjük le őket - csak holnap, adja ki az utasítást. Danke schön, herr Hauptbahnhof!, morogja Indy. Remy a kóterben hangosan dühöng, mindenkit leidiótáz, amiért a németek fogságába kerültek: Indyt, saját magát, még Seloust is, de az csak higgadtan néz rá. Eddig jól megy, jegyzi meg Donald, Selous helyeslően bólint.

indiana10_2_05.JPG

Éjjel Birdy kimászik a ládából és a megkötözött Margitot hátrahagyva beoson a táborba, lefegyverzi az őrt (hagyd csak békén azt a puskát, apuskám!), és kiszabadítja a csapatot. Selous vezetésével csendben lopakodnak a barakkok között, közben tönkreteszik pár repülő meg autó motorját, majd fegyvert szegezve benyomulnak von Lettow-hoz. Indyék csak most döbbennek rá, hogy mi a veteránok valódi célja, el akarják rabolni az ezredest! Becsaptak minket!, kiabál dühösen Selous-szal, de az kérdéssel reagál: Naná, különben eljöttek volna? Hát nem, vallja be Indy, akkor erről ennyit, magát amúgy azért hoztuk magunkkal, mert jó kabala, zárja le a vitát Selous.

indiana10_2_06.JPG

Közben Margit valahogy kiszabadítja magát a ládából és riadóztatja az őrséget. A sötétben és a nagy fejetlenségben Indy és Remy egy léghajó kosarába keveredik von Lettow-val, közben Selousék nagy lövöldözésbe kezdenek a németekkel. Némi bunyó az őrséggel, aminek során az ezredest is sikerül leütni, majd Indyék sikeresen felemelkednek a ballonnal és kilebegnek a táborból, Selousék egy lopott autóval indulnak utánuk. A táboron kívül megpróbálják a lelógó kötéllel a kocsihoz erősíteni a léghajót, de a figyelmetlen, hogy ne mondjam, ügyetlen Indy elfelejtette, hogy a náluk levő vége nincs a kosárhoz erősítve. Így a kötél csak letekeredik és leesik az útra, Remy dühében kis híján lefejeli a kosarat. Az üldözők miatt Selousék kénytelenek a gázba taposni és eltűnni a németek elől, a léghajó meg Indyékkel és az eszméletlen ezredessel tovább lebeg a szavanna felé.

indiana10_2_07.JPG

Von Lettow hamarosan magához tér, és dühöngeni kezd: Micsoda szemtelenség ez, bohócokat küldtek az elrablásomra?! Indy mentegetőzik, nekik fogalmuk sem volt róla, mire készül Selous. Von Lettow tovább szidalmazza őket, főleg mikor rájön, hogy még iránytűjük sincs. Maguk nálam még altisztek sem lehetnének!, vágja oda dühösen. Nála természetesen van egy kitűnő Kompaß, ez alapján megállapítja, hogy a légáramlás észak és így az angolok felé sodorja a léghajót. Indyék már éppen örülni kezdenének, ám ekkor odalent feltűnik a német hadsereg. Lőni kezdik a ballont, Indy csirizesvödröt ragad és felmászik a külső hálón, hogy beragassza a lyukakat. Azonban hiába dolgozik, mert a lövésektől egyre több lesz a lyuk és léghajó lassan leereszkedik a földre. (Technocol Rapidot kellett volna használni, az gyorsabban szárad.)

indiana10_2_08.JPG

Indyék már éppen megadni készülnek magukat, von Lettow diadalmasan vigyorog, ám pont ekkor szakadék fölé ér a ballon, a németek nem tudnak továbbmenni, Indy és Remy vihogva intenek búcsút a pórul járt üldözőknek és sorra dobják kifele a felesleges terheket, hogy feljebb emelkedhessenek. Ám megint fordul a kocka, mert feltűnik egy német kétfedeles gép, benne a tüzes Margit, aki nevéhez méltón máris tüzet nyit rájuk, tovább lyuggatva a ballont. Indy egy golyószóróval viszonozza és el is találja a gépet, ami füstfelhőt húzva maga után kénytelen kényszerleszállni. De nemsokára a léghajó is hasonló sorsra jut, mert Indynk tüzelés közben nem támasztotta ki a géppuskát, ami így felcsapott és alulról szitává lőtte a ballont. Innen is gratulálok. Kérdeztem már párszor korábban is, de most újra megismétlem: hát hogy lesz ebből a kétbalkezes marhából kemény öklű kalandor?! (Tudom, lifelong learning.)

indiana10_2_09.JPG

A léghajó becsapódik a fák közé, utasai kiborulnak, majd pár pillanat múlva még egyszer, mert észrevesznek egy csapat közelben heverésző oroszlánt. Ráadásul puskájuk a ragadozók mellé esett, most mi lesz? Von Lettow nyugalomra inti Indyéket, az oroszlán csak akkor támad, ha éhes. De vajon ezek mikor ettek utoljára?, rémüldözik Remy (vótmá az előző posztban, tudom, de tetszik).

indiana10_2_10.JPG

Tétován megpróbálja elhajtani a ragadozókat, cicus, sicc!, de azok nemigen mozdulnak. Az ezredes németül próbálkozik: 'raus, schnell, laufen!, kiáltja hangosan, és láss csodát, ez beválik, mert az oroszlánok elmennek. (Biztos valami német cirkuszból szöktek meg, jut eszembe a kósza gondolat.) A léghajótöröttek gyalog indulnak tovább, iménti sikerén felbuzdulva az ezredes szökést kísérel meg, de Indy rövid bunyó után leüti. Elnézést kérek, de a fogolynak kötelessége a szökés, mentegetőzik von Lettow.

indiana10_2_10_1.JPG

Margitot megtalálják a német csapatok és segítenek megjavítani a repülőt, így a csaj hamarosan újra a levegőbe emelkedhet. Indyék erről mit sem sejtve tábort vernek, kaja híján az ezredes egy méretes termeszbolyt süt meg a tábortűzön. Közben harci sikereiről mesél, büszkén kijelentve, hogy az angolok azért akarják elfogni, mert zseni. Elmondja pár taktikai húzását és győzelmét, közben a finom ebéd is megsül. Indy ugyan nem kér belőle, de Remy megkóstolja és ízlik neki. Továbbindulnak, de egyszer csak nagy csapat, harci színekkel kifestett bennszülöttel találják szemben magukat. A helyi erők dárdákat hajítva támadásba lendülnek, Indyék a közeli dombtetőre rohannak fel, hogy onnan védekezzenek. Vessük egymásnak a hátunkat és úgy tüzeljünk, legalább harcban esünk el!, adja ki az ukázt az ezredes. Jobb ötlet nincs? kérdezi Indy, Remy máris kész a válasszal: Elvehetnéd feleségül a törzsfőnök lányát!

indiana10_2_11.JPG

Az utolsó pillanatban feltűnik a kétfedeles gép, benne a tüzes Margit és alaposan megsorozza a négereket, akik rémülten elmenekülnek. Indyék is futásnak erednek, de Remy eltanyál valami faágban és rövid időre harcképtelenné válik. Von Lettow odafutna a géphez, de Indy puskát szegez rá és megállítja. Margit kipattan a repcsiből és pisztolyt szegez Indyre, standoff, most akkor mi lesz? Feszülten múlnak a másodpercek, közben Remy csendben magához tér és előlépve a magas fűből, puskáját Margitra szegezi: Most mondd, hogy Komszomol! De Margit nem mondja, mert a távolban feltűnik a német hadsereg, mecsoda fordulatok pár percen belül!

indiana10_2_12.JPG

Indy egy ideig mérlegel, aztán dönt: mivel hivatalosan nem kaptak parancsot az ezredes lelövésére vagy elfogására, gyorsan megegyezik a német tiszttel: elengedi őket, ő meg Remyvel lelép, még mielőtt a német sereg ideérne, elvégre számukra most a túlélés a legfontosabb. Von Lettow, a régivágású katona helyeslően bólint, sőt búcsúzóul még átadja kitűnő iránytűjét Indynek. Sok szerencsét kíván nekik a visszaúton, amire tényleg szükségük lesz, ugyanis precíziós iránytű ide vagy oda, Indynek megint sikerül eltévednie.

indiana10_2_13.JPG

Szerencséjükre két nap bolyongás után lecsap rájuk a deus ex machina egy acélkék Chevrolet Universal képében: a kocsinak támaszkodva Selous és emberei vigyorognak (Zoltán még mindig eltávon van, mert még átlátogatott Kübekházára is), és felajánlják Indyéknek, hogy ellenszolgáltatás nélkül elfuvarozzák őket a Viktória-tóhoz. Remy ugyan kételyeit hangoztatja, de végül a két barát felkászálódik a veteránok mellé a kocsira, Donald Parks (alias Ligeti Kacsa) gázt ad és a meseautó elindul hőseinkkel új kalandok felé.

indiana10_2_14.JPG

Címkék: Indiana Jones
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2018.01.27. 19:04:20

Egy újabb jó HV
Hát, Margitnak a kép alapján én mindent bevallanék, önként :D

Gabba 2018.01.27. 19:46:12

@Flankerr: girls in uniform, eh? :)

amúgy ez a fogolyként nem mondok semmit pont úgy hangzott, mint amikor Kenderice Ákos esett fogságba az ismert hogyvoltban ;)

Pácsó Ármándó 2018.01.29. 14:34:48

Kenderice Ákos élt, él és élni fog! :-)

Pácsó Ármándó 2018.01.29. 14:52:52

Köszi szépen a hogyvoltot, nagyon jó lett! :-)
Margitnak tényleg azt kellett mondania, hogy "komszomol"? Semmi nem alakult ki közte és Indy között később?
Az egyik munkatársam Kübekházán lakik (tényleg!), kérdezzek rá Zoltánra? :-))

Gabba 2018.01.29. 15:09:23

@Pácsó Ármándó: kellett volna, de nem tudta helyesen kiejteni
ez alkalommal nem volt románc, se füstszűrős Symphonia
kérdezz rá, por favor, mert azóta se nem hívott, se nem írt :))

amúgy a te elmaradásoddal mi lesz már?

Pácsó Ármándó 2018.01.29. 16:42:40

@Gabba: Az úúúgy vooolt, hooogy annyira izgultam Indyért és Remyért, hogy kiment a fejemből :-)

Gabba 2018.01.29. 17:51:21

@Pácsó Ármándó: de most már visszament, ugye? :)

ez csak egy lightos kaland volt amúgy, jövő héten komolyabb ügyek lesznek

Pácsó Ármándó 2018.01.29. 17:58:47

@Gabba: Na tessék! Izgulhatok megint!
süti beállítások módosítása