Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Knightfall 1x03 - The Black Wolf and the White Wolf

2018. január 25. 09:00 - Szencsike

Godfrey temetésével kezdünk, a rendház temetőjében helyezik végső nyugalomra, az elhunyt Mesterek mellett. A Pápa mondja a búcsúmisét, a lovagok tisztelegnek és Landry helyezi a kardot Godfrey mellkasára. A palotában eközben Johanna hány, bizony egy királynő tud ilyet is. És mivel nő, illetve már van gyakorlata felismerni a reggeli hányás, rosszullét jelentőségét, bizony a pocakjához kap, terhes! A lovagoknál Draper tesz jelentést, hiába próbálgatta az összes létező nyilvános és titkos zárba a kulcsot, fogalma sincs, mit nyit. Landry elég levert, Tankréd futárt küldene a palotába, nincs vívó gyakorlat a királlyal ma. De legyen, a Pápa szerint a királyi udvarral ápolni kell a barátságot, ráadásul, ha nem megy el, gyanakodni kezdenek és mindenképp meg kell őrizni a Grál titkát.

1.png

Gawain vezetésével megkezdődik a lovagjelöltek kiképzése. Az ifjak máris látják, hogy ennek a pacáknak az első szavára ugrani kell. Egy nagyhangú jelölt még ellenkezne is Gawainnel, de a testvér nem akarja a dumát hallani. Korábban egy másik Testvér tanította őket, aki hagyta őket szusszanni, hát ezt most már elfelejthetik. Viszont valaki hiányzik, Parsi nem jelent meg a sorakozónál. Parsi elaludt, Gawain ébreszti, nem lesz benne köszönet. A srác még mindig Marie után sír, Gawain egyszerűen hazaküldi őt. Micsoda, hát Landry azt mondta jöhet, ezen bezzeg felháborodik a kölyök. Gawaintől egy jókora pofont kap, meg is érdemli. Ha így picsog, akkor nem való a rendbe! Marie meghalt, nem jön vissza többé, de ha Parsi hajlandó másra koncentrálni, erőt meríteni a fájdalmából, akkor elindulhat a lovaggá válás útján. Szerencsére Parsinak van esze, lovag akar lenni, így nincs más hátra, mint elkezdeni a tanulást, az első lecke a könyörület lesz.

2.png

Az udvarban Landry és a király gyakorlatoznak, de Őfelségének lelkizni van kedve. Szegénykém azt gondolta, a nagy esküvői örömködésben a királyné meglátogatja őt egy kis kibékülős etyepetyére, de nem. Igaz, már réges-rég eltávolodtak, de megadott neki mindent, ékszereket, szép szavakat, de semmi. Talán ha más beszélne vele, megnyílna az illetőnek, aki lehetne Landry is. A lovag terel, szerzetes, ő nem ért a nőkhöz, de a király ragaszkodik hozzá. Johanna bízik Landryban (jobban mint benned), szereti is őt (az ő ágyába bújik a tied helyett), egyszer megmentette Johannát az útonállóktól, most mentse meg a házasságát (amit a derék lovag és a kedves felesége már rég tönkretett). Akár ma este, az ünnepségen beszélhetne vele! Az utcán a Pápa épp áldást oszt, tisztes távolból Őszarkeverősége ismerteti a Grál történetét az asszisztensével, Nicolasszal. A fiatalember hisz a Grál jelentőségében, Őszarkeverősége viszont szkeptikus. A szülei is elvakult vallásos személyek voltak, máglyán égették meg őket a hitük miatt, de ő nem örökölte ezt tőlük. A jelképek és az ereklyék számára csak a hatalmat jelentik.

3.png

A nagyteremben Fülöp az angol követnek ad egy kis ajándékot, Izabella hercegnő kedvenc csődöre lesz a béke jelképe a két ország között. A követ azonban a sikertelen eljegyzésen kattog, már korábban az angoloknak ígérték Izabellát, egy ló nem elég! Ugyan már, Edward herceg meg Flandriának lett odaígérve, csapja vissza a labdát Őszarkeverősége. Fülöp kitart a katalánok mellett, hisz a lánya szerelmes Lajosba, ennyi. Nos, ha ez a végleges döntés, akkor a franciák készülhetnek a háborúra Angliával! A követ elmegy, Fülöp készen áll a háborúra, a katalánok majd segítenek! A királyné szembesül a rideg valósággal, az udvari orvos szerint biztosan terhes. A doki lelkes, már szétkürtölné a hírt, de Johanna még óvatosságra inti, túl korai lenne, még hamis reményt keltenének. A doki igazat ad neki, várjanak amíg a baba biztosan megmarad. A doki távozik, Johanna az udvarhölgyének jajong, a gyerek nem a királyé! A Templomos rendházban új fejlemények vannak, a kulcsot nem zárba kell tenni! Draper a gyertyatartó elé helyezi a kulcsot, és az árnyékból egy címer rajzolódik ki, a De Caux-családé.

4.png

A leendő lovagjelöltek az utcán osztogatnak ételt, valamint egy társuktól megtudják, hogy ők végzik a mocskos házimunkákat is. Parsi viszont nem ételosztásra és latrina takarításra jelentkezett, kardforgatást akar tanulni. Gawain rásóz a fejére egyet, nem csak csatából áll a templomosok élete, itt az első lecke, gyakoroljon könyörületet, ossza szét a kenyeret a szegények között! Parsi felvesz egyet, de azzal a lendülettel el is lopják tőle, ám elkapja a tolvajt, aki az ifjú Adelina. A lány harcias kis menyecske, szavakkal is elintézi a srácot, majd jól tökön rúgja és sikerül elmenekülnie a zsákmánnyal. De Nogaret irodájában a katalán követ hallani sem akar a háborúzásról, ám Őszarkeverősége lelkesen dörgöli az orra alá, hogy a háború miattuk fog kitörni. A követ segédje, a fiatal Bernard megkérdi, hogy mekkora sereg kellene, de a követ rendre inti, néha szemtelen a fiú. Bezzeg az ifjú Nicolas az ura fenekét is kitörli, ha kell, mégsem beszél kéretlenül. Ha a követ azért nem küld sereget, mert nem kedveli őt, át kéne gondolnia felfogást. Nem erről van szó, támogatják a franciákat, de nem fognak értük meghalni.

A templomban Johanna az udvarhölgyét kéri arra, hogy hozzon egy bizonyos gyógynövényt, amivel megszakíthatja a terhességet. A fiatal lány ismeri a növény hatását, a testvérének kellett, a gyerek ugyan elment, de a nővére majdnem meghalt, és megvakult. A lány hisz abban, hogy ha beszélne a királlyal, megértené, de Johanna erről hallani sem akar. Régen jött egy zenész az udvarba, Johanna szerette hallgatni őt. A király ki akart lovagolni, Johanna inkább a zenésszel maradt. Később útonállók támadták meg a férfit, eltörték az ujjait, Johanna számára pedig világossá vált, hogy nem szállhat szembe a királlyal. Érkezik Fülöp is, Johanna elküldi a hölgyét a gyógyfűért. Landry és Tankréd megérkeztek a De Caux birtokra, annak ellenére, hogy a Templomosok egy rakás pénzt adtak a családnak, a vár elég lepukkant és a hitelt sem fizetik rendesen. Állítólag Marcel De Caux a Templomosok hű követője, és ő majd tízszeresen fizeti vissza a pénz. Lehet azért, mert ő a Grál őrzője, de akkor Godfrey miért nem szólt nekik? Az ajtót egy idősebb úr nyitja ki, elküldi a fenébe a két lovagot, intézzék el Godfrey mesterrel a család ügyeit. Godfrey sajnos meghalt, erre az öregnek is eláll a szava, viszont Landryt ismeri, tudta is, hogy el fog majd jönni. Tankréd számon kéri rajta, honnan ismerte Godfreyt és hol van Marcel? Marcel meghalt, az előbb mondták, ugyanis Marcel volt Godfrey.

Az öreg kioktatja a lovagokat, hogy a Grál nem csak egy egyszerű jelkép, köze van ahhoz is, hogy Godfrey Templomos lett. Az öreg egy falfestményen mutatja meg mi történt, ami farkasokat ábrázol. Marcel a néhai De Caux báró legfiatalabb fia volt, az apa meghalt, az örökség, címmel és birtokkal együtt az idősebb testvéré lett, Raymondé. Marcel ezt nem fogadta el és meg akarta ölni a bátyját. Landry hitetlenkedik, de az öreg szerint Marcel még nem az a Godfrey volt, akit Landry ismert. Marcel felnyársalta a testvérét, igaz túlélte a szörnyűséget, de sosem állt talpra. Raymond báró megbocsájtott az öccsének, akit annyira megindított ez a cselekedet, hogy beállt a Templomosok közé, ahol felvette a Godfrey nevet. Évekkel később Godfrey birtokába került a Grál, amit elhozott a testvérének. Abból a kehelyből, ami Jézus vérét tartalmazta, pár korty bort ivott, és begyógyult a sérülése, újra járni tudott. Csoda történt. Egyetlen egy tanú van rá, ez pedig maga az öreg, aki nekivetkőzik és megmutatja a mellkasán és a hátán lévő csúnya sebhelyet. Ő Raymond báró. Van valamije Landrynek, amit Godfrey hagyott hátra. Egy tekercset szed elő, amivel az ifjú mester megtalálhatja a Grált. Sajnos azonban egy fekete ruhás szaracén gyilkos öli meg Raymondot és elveszi a tekercset, Tankréd veszi őt üldözőbe.

Landry a haldokló Raymonddal marad, próbálja kiszedni belőle az infókat, de Raymond csak annyit tud elmondani, hogy ha Landry is tudott volna róla, őt is megölték volna. Két szaracén van a házban, az egyik Tanréddal birkózik, ügyesen harcol a lovag, sikerül ártalmatlanná tennie a harcost, aki sajnos még a csata közben bedobja a tűzbe a tekercset. Viszont a harcos elolvasta a tekercs tartalmát, jobb lesz, ha élve marad. A másik szaracén szerint nem Landryéket illeti a Grál. A hangja ismerős a lovagnak, a kilétét akarja tudni, de nem fedi fel magát. Érkezik Tankréd is, a szaracén harcos el tud menekülni. A lovagok a tekercs maradványait szemlélik, szerencsére a sebesült szaracén még él, ki kell vallatniuk. A királyi kertben Őszarkeverősége és az angol követ szövögetik a terveiket, a katalán segítség elmaradása Angliának kedvez, ez jobb belátásra fogja bírni a királyt is, hisz ezek szerint a jövendő család nem kívánja őket támogatni. Izabella eljegyzését felbontják, és mehet Angliába, Őszarkeverősége pedig Angliában osztja majd az észt. Csak türelmesnek kell lenni. A lovagok hazahozták a szaracént, a társak feldúltak a kéretlen vendég érkezése miatt, szentségtörés a jelenléte. Tankréd nem érti minek kell pont nekik a Grál, de Landry érti. Ha a keresztényeké a Grál, a Pápa egyesítheti a keresztény világot és jöhet egy újabb keresztes háború. Drapernak kiadják az ukázt, tartsa életben, de a Nagyhangú lovagjelölt szerint nem lenne kár a halála. Gawain se érti a dolgot, hibát követnek el, de Landry elküldi őt, a tanítással foglalkozzon.

12.png

A királyné megkapta a kért gyógyszerét, szegény udvarhölgye még mindig azt kéri, hogy ne tegye meg. A gyermek így is, úgy is áldást jelent, és ha nem a király az apja, Johanna elmehetne az igazival. Vannak földjei, bárhol élhetnének. Igen, régen valóban a szökésről álmodoztak, de ma már nem ilyen egyszerű a kérdés. Landry a Pápával beszéli meg Raymond csodáját, nem a Grál gyógyította meg, de a történet elég lehetetlen ahhoz, hogy valóban csodaként emlegethessék. Landry Godfreyban is csalódott, a mentora nem bízott benne. Sőt, bevallja a nagy bűnét, egy férjes asszonnyal, egy barátja asszonyával szegte meg az esküjét. Nem méltó Templomosnak, és nem méltó a Grál keresésére sem. A Pápa átérzi a helyzetét, voltak és lesznek is lovagok, akiket elcsábított a hús bűne, de látja rajta, hogy őszintén megbánta a tetteit. Igen, még elhivatottabb lett, és emiatt meg kell szakítania ezt a viszonyt, hogy valóban a Grál ügyének szentelhesse magát. Landry megkapta a feloldozását, hogy valódi volt-e vagy a Pápa is csak a saját érdekeit nézi, majd megtudjuk.

13.png

A palotában audiencia zajlik, a bőbeszédű Bernard épp Őszarkeverőségét oktatja ki, hogy jól kevergeti a lapjait, ha a frigyet akarja ellehetetleníteni azzal, ahogy szándékosan hagyta elveszni a katalán támogatást. Sőt, azt is látja, hogy Nogaretnek kedvére lenne Izabella is, elég levelet kapott  a lánytól, aki mesélt mennyi jót tett vele az ő bácsikája. Bernard felfedi a valódi kilétét, ő lenne Lajos, az ifjú vőlegény. Bocsánatot kér Fülöptől is, amiért eltitkolta kilétét, de szükséges volt, hogy átlássa valódiak-e a franciák szándékai. Szerencsére azok, a helyzet súlyos, megkapják a katonákat, ha háború lesz Angliával, hisz mostantól egy család lesznek. Izabella odavan a fiúért, Őszarkeverősége csak magában mormolhatja el a szitkokat. A rendházban Draper Nagyhangúra bízza a szaracént, ápolgassa, és szóljon, ha valami történne vele. A palotában zajlik az esti buli, jelen van Tankréd és Gawain is, Landry a királyi pár mellett kapott helyet. Fülöp Landryt méltatja, jó barát, jó szövetséges és kiváló ember, aki megérdemli, hogy a párizsi Templomosok Mestere legyen. Remélem nem tudod meg, mit művel a nejeddel… Landry a pohárköszöntő után csendesen megköszöni neki a kedves szavakat, ám Fülöp akkor lenne hálás, ha beszélne a feleségével. Őszarkeverősége elkapja pár szóra Gawaint, látta, hogy meg se emelte a kupáját a köszöntőnél, ne utálja ennyire az új mestert, túl látványos. Gawain szerint Landry nem olyan, mint amilyennek hiszik és beszámol az elfogott szaracénről. Nogaret az infóért cserébe az udvari orvost ígéri neki, de Gawain nem akar többet vele beszélni.

Őszarkeverősége az angol követtel tárgyal, kútba estek a terveik, a barcelonai kölyök szítja a háborút, amit el kéne kerülniük, de nincs semmi a kezükben. A főasztalnál Izabella és Lajos látványosan vigyorognak egymásra, szerencsések a fiatalok. Az angol szerint megölni nem kéne a fiút, ám akkor Őszarkeverőségének sietnie kell az új tervvel. A cselédek között ott van Adelina is, ügyesen lopkodja a vendégek értékeit. Parsi kapja el, a lány a zsidók számára lop, és feltűnik neki Parsi jegygyűrűje, amit a nyakában visel. A srác még nem teljes jogú testvér, hordhatja, de kéri az ellopott erszényt. A lány a kezébe nyomja azt, de okosan átöleli Parsit és ellopja a láncát. A tánctéren Izabella boldogan lépked Lajos mellett, a király azt figyeli, hogy vajon Landry mit ér el Johannával. Landry esetlenül lépeget Johanna mellett, megváltozott a helyzet. A Grál Franciaországban van, Mester lett, kötelességei vannak. Nem szökhet el Johannával, hiába tervezték, nem lenne közös jövőjük. Johanna nem ezeket a szavakat akarta hallani, ráadásul ő is arra készült, hogy elmondja a nagy hírt, de Landry keserű szavai tőrdöfésként érték a szívét. Landry távozna, ám Fülöp még elkapja, na mi volt? Semmi, nem szól bele egy házaspár ügyeibe, Fülöp oldja meg maga a helyzetet.

A rendházban a szaracén félrebeszél, válogatott szörnyűségeket vizionál egy prófécia szerint. A lovagokat persze a Grál érdekli, mi volt a tekercsen?! Draper meg is kérdi a szaracént, de ő megtartja a titkát. Gawain megkínozná, már veszi is elő a kését, de Tankréd visszafogja. A szaracén hajlandó beszélni, a Grál elpusztít mindenkit, a templomosokat, Párizst, a rendházat, Gawain és mindenki égni fog. Adelina egy csúnya kopasz embernek jelenti, hogy Parsi hamarosan megérkezik. Mások számára  a nyaklánc értéktelennek tűnik, de Parsinak ez a legfontosabb, megkeresi, és akkor elkaphatják a kopaszék. A királyi palotában ellentétes érzelmek dúlnak, Johanna kiborult, mert Landry eldobta magától, és megissza a vetélést okozó gyógynövény-kivonatot. Izabella és Lajos elhálják a házasságot, csak ne tudja meg senki, mert akkor nagy bajban lesznek. A senki alól Őszarkeverősége a kivétel, az irodájából nyílik egy titkos ajtó egy titkos folyosóra, itt szokott kémkedni. Egy kémlelő nyílásból belát Izabella szobájába, és látja, ahogy a fiatalok előre hozták a nászéjszakát. A Templomos házban nagy a baj, Landry hazaért, Tankréd beszámol neki a szaracén szavairól, aki csak Landryval akar beszélni. Az orvosi szobába érve azonban gondban lesznek, meghalt a szaracén, valaki megölte, átvágták a torkát. Tippre talán Gawain vagy a Nagyhangú jelölt lehetett az.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása