Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-akták 11x03 - Még valaki

2018. január 23. 11:54 - Hoppancs

Rockkoncerten pörgő fiatalemberrel nyitunk, akinek azonnal lehervad az arcáról az alkoholos crowdsurfing utáni vigyor, amikor a tömegben saját morci hasonmását pillantja meg. Ha nem az X-aktákban lennénk, elintézhetnénk annyival, hogy nyilván az ikertesója, aki egyben az AA-szponzora, és most kellemetlen beszélgetés elé néznek. De ott vagyunk. A srác a sokk hatására pánikszerű ittas vezetésbe keveredik nyakán a rendőrökkel, plusz a doppelgängerrel, hogy aztán bele is rohanjon egy fába, ahogy kell. Az a hülye természet. Mulder jópofáskodva vázolja a sztorit Scullynak, és hamar kiderül, hogy ez nem az első eset: mostanában aggasztóan sokan lesznek "öngyilkosok", miután szembenéztek saját magukkal. És nem átvitt értelemben. A rocker Arkie Seavers elsőként élte túl a találkozást, ezért ideje vele elbeszélgetni az előzetesben, ahol mostoha körülmények között kénytelen sebeit nyalogatni. Amíg teheti.

bscap0000_2.jpg

A kissé átrendeződött arcú Arkie elmondja, hogy az incidens előtt már egy hete követte őt a rejtélyes iker, mire a tapintatlan Scully a drogok és az alkohol témakörét kezdi feszegetni. Jó, hát lecsúszik meg felszippantódik néha ez-az, olykor autókázás előtt is, de ez nem hallucináció volt, bizonyítani tudja. Mulderék szemügyre is veszik a helyszínen húzódó féknyomokat, amelyek azt hivatottak igazolni, hogy Arkie kétségbeesetten a fékre taposott, amikor a másik ő átvette a kormányt. Scully egyelőre szkeptikus. Nahát. Irány a diliház, ahol dr. Russel ad rövid tájékoztatást a közelmúlt fura eseteiről, meg a járványszerűen fellépő speciális skizofréniáról. Scully kicsit őt is kioktatja, nehogy kijöjjön a gyakorlatból. Mulder a kukucslyukon keresztül akasztófákat rajzolgató buggyant nőt pillant meg, és azonnal ellenállhatatlan vonzalmat érez. Russel közli, hogy Judy-t nem jó ötlet kikérdezni, mert agresszív skizofrén, aki most éppen stabil, de ki tudja. Mulder ettől csak még jobban akarja, és már bent is teremnek Scully-val. Judy aggódik a frizurája miatt, hiszen Mulder igen jóképű. Az érintett azonnal levágja, hogy most sármoskodnia kell, ezért az indokoltnál mélyebb hangon mondja, hogy "a nevem Fox (szexi kiejtéssel Fokkksz)". Izzik a levegő.

bscap0001_2.jpg

bscap0002_1.jpg

Kicsi Judy vagyok, a nagyon híres színésznő, mutatkozik be bolondunk, mire Scully csak egy "na persze" grimasszal reagál. Judy a bátyjával szokott telepatikusan akasztófázni, és fura mód az egyik "játék" során éppen Arkie neve volt a megoldás. A nő nem tud semmit az egybeesésről, de úgy véli, a szoba másik végében álló láthatatlan valaki talán igen. Mialatt ügynökék a helyi motelben kivesznek egy pöpec lakosztályt (kihúzható kanapéval), Judy befejezi, amit elkezdett. Szomorú szájat kanyarint akasztott Arkie-nak, aki cellájában kettesben marad magával. Scully a feminizmus jegyében egyedül fetreng a franciaágyon, amikor egyszer csak a kanapéra száműzött Mulder alakja sejlik fel előtte. Nem, sajnos nem azért jött, csak szól, hogy Arkie-nak annyi. A fiú ügyvédje ideges, mert ugrott a munkadíja, Scullyék pedig a rejtélyes módon megfojtódott szerencsétlen fölött foglalják össze, hogy eddig mit tudnak. 

bscap0003_1.jpg

Hogy tovább haladhassanak, Mulder felkeresi Kicsi Judy ikertesóját, Chucky-t, akinek már a neve sem ébreszt bizalmat, hát még a modora meg a katasztrófa sújtotta, akasztófás rajzokkal díszített lakása. Nem örül, hogy egy FBI-os kérdezgeti, arra gyanakszik, hogy fel akarják térképezni az agyát. Ami persze ugyanolyan érdekesen működik, mint Judy-é, ugyanis Chucky szintén a levegőre mutogat, amikor Mulder megkérdezi, kihez beszél.  Mellesleg a börtönben dolgozik, és fedezte fel Arkie hulláját. Scully eközben Judy másik énjével randizik a kórházban, ahol azt is megtudja, hogy a Poundstone-tesók szülei felakasztották magukat.  "Démon Judy" még a bátyjánál is parasztabb, válaszok helyett kakinak látszó anyaggal dobálózik, és Scully korára, valamint elveszett termékenységére célozgat. Utóbbi a trutyival ellentétben betalál, így a kötelező esti paranormális vita után Scully arról faggatja Muldert, hogy valóban kiszáradt, megkeseredett vénasszony-e ő. Mulder tiltakozik, a tekintete pedig "dugunk végre?" árnyalatot vesz fel, ezért Scully sietősen a szobájába küldi. 

bscap0004_2.jpg

bscap0005_1.jpg

Judy és Chucky a jogász Deant célozza meg következőnek, de Mulder is felíratja magát a listára, amikor rátör Chuckyra, hogy megfenyegesse az igazságszolgáltatással. Scully az ártatlan Judyval beszélget, aki szerinte csak úgy tesz, mintha lenne egy sarokban üldögélő gonosz énje, és nagyon is tisztában van vele, hogy mit művel. Judy erre megajándékozza egy marék tablettával, ami állítólag megvéd a gonosz varázslattól. De játszania továbbra is muszáj, mert ha nem tenné, megőrülne. Muhaha. A nővérek felvilágosítják Scullyt, hogy a pirulákat kenyérből gyúrja Judy, és nincs semmilyen hatása. De azért ők szedik, hátha mégis. Dean békésen flörtöl egy kajáldában, amikor elkezd ikret látni, amit hisztérikusan el is újságol FBI-éknak. Scully azt javasolja, ne legyen paranoiás, és akkor minden oké lesz. Na kösz. Később Muldert is a szokásos magas lóról informálja elmélete tévességéről, meg arról, hogy mindenkinek vannak rossz gondolatai, de ördögi másolatai egész biztos nem. Ez a nő még mindig nem látott eleget. Persze arról fogalma sincs, hogy mi lehet a Poundstone-ikrek titka.

bscap0006_1.jpg

Dean minden veszélyes tárgyat kidobál a lakásából mert szegény azt hiszi, akkor nem tud megöngyilkolódni. Még a kardgyűjteményét sem kímélné, de késő, a doppelgänger sajna leszamurájozza. Inkább el kellett volna menni otthonról. Mulder ezért ismét kénytelen izgató atlétában partnere fölé állni. A helyszínen Scully már majdnem beletörődik abba, hogy az emberek nem szokták levágni a saját fejüket, de azért nem is zárja ki, hogy ritka esetben...na jó...hagyjuk. A nap megkoronázásaként ő is megpillantja a bámészkodó tömegben Gillian Andersont. Ez annyira betesz neki, hogy most ő megy át Mulderhez. "Nem tudok aludni, aggaszt az ügy, melléd bújhatok az ágyba?", kérdezi szendén, Mulder meg ilyesmire nem szokott nemet mondani. Aztán rákezd "a merre tart a kapcsolatunk, mi lesz, ha még ennél is jobban megöregszünk és nyugdíja megyünk?" slágerre. Virágnyelven, de elég határozottan halad a lényeg felé: lesz-e majd egyszer külön családjuk, életük, vagy esetleg egymással kezdjenek valamit? Esetleg még egy csodagyerek? Mulder érdeklődésére közli, hogy ha tudna is szülni, neki nincs senkije, akivel megpróbálhatná...miközben élete szerelme karjaiban fekszik. Ez már antiscullynak is sok, igen csúnyán néz.

bscap0007_1.jpg

bscap0008_1.jpg

Az akasztófajáték ezalatt elfajul, Judy Scullyra utazik, Chucky meg Mulderre. Így utóbbi is elkezdi látni Foxkettőt, amikor reményteljesen csodálja magát a tükörben, és már éppen nyúlna a Viagráért. Scully viszont egy homeopátiás kenyérgalacsint vesz be, mert kezdi elhagyni a racionalitása. Ennek ellenére meglepi őt a kocsiban rém-Scully, akit pszichológiai dumával tüntet el. Vagy mégis a kenyér hatott? Mindenesetre jobban áll, mint társa, aki Chucky otthonában már javában dulakodik a másolatával. Az elmebeteg ikrek közben annyira összevesznek azon, hogy melyik ügynökkel végezzenek, hogy végül egymást betűzik és csinálják ki. Mulder a kinyúvadt Chucky felett még megcsodálhat két régi akasztófarajzot, "anya" és "apa" megfejtéssel. Ügy lezárva, de Mulder pár napig még maradna a motelben, mert úgyis biztos fizeti az FBI, és mert szeretne egy kicsit, hm, aludni. Scully kizártnak tartja, hogy bármilyen indokkal felkeresné őt az éjjel, de aztán egy perc múlva mégis elindul a másik szoba felé. Mulder elfelejtett lefeküdni, ugyanis már ott áll az ajtóban, amikor Scully kinyitja. Dö hepi end. 

bscap0009.jpg

Címkék: x akták
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2018.01.23. 12:40:26

Ez egy igencsak jó rész volt.

Hoppancs · http://www.cseppetsembolcs.blog.hu 2018.01.23. 18:38:15

@Serrin: Nekem is bejött. Az első rész után aggódtam, de egyelőre jól alakul.
süti beállítások módosítása