Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Korhatáros szerelem - 1x08 - Szívás

2018. január 23. 10:00 - Sancho Panka

Dávid valamilyen oknál fogva Eszterék nappalija közepén ébred, a földön. Mondjuk nem magától, hanem mert újdonsült lakótársai porszívóznak/ugrálnak a fején/arcába öntenek egy adag vizet. Minek is az embernek ellenség, ha vannak ilyen barátai. Aztán kiderül, hogy tényleg:

14_1.jpg

Alex és Betti egész nap kefélnek, kieszik a hűtőt, nincs munkájuk, és úgy általában idegesítően viselkednek. Dávid le is bassza őket, hogy viselkedjenek rendesen, és különben is: keressenek munkát. Azt már tényleg csak mellékesen jegyzem meg, hogy egy ilyen 3 szobás budai albérletre már akkor sem értettem, hogy honnan van pénzük, amikor még mindketten dolgoztak.


2.png

Márti megint átmegy barátnőjéhez, a rákos Terihez, akiről kiderül, hogy füvet szív, persze kizárólag fájdalomcsillapításként, orvosi célra. Mintha Magyarországon létezne ez a kategória. (Nem.) Ráadásul nem csak tartja, használja, hanem termeszti is. Az egész sorozatban ezt a Teri vonalat találom a legerőltetettebbnek, borzasztó az egész. Itt jegyezném meg, hogy az egész rész erre a tematikára lesz felfűzve, szóval, aki nem hogyvoltozza ezt a részt, az meneküljön, amerre lát.

Alex ért a szépszóból és megpróbál elhelyezkedni a Malomban, hiszen az már Dávidnak is bejött. Aztán kiderül, hogy itt mosogatni is kell, az meg már derogálna, így nem lesz az egészből semmi, Betti ezért otthon megdicséri, majd jól betölti az állást helyette. Komolyan: Aki tud egyetlen olyan tulajdonságot ezekben kettőjükben, bármit, amivel azonosulni lehetne, az írja már meg nekem kommentben. :D

1.png

Bori otthon power point prezentációt készít a számára ideális hétvégéről, így próbálja meg rávenni Esztert, hogy engedje el Csillebércre Benettel. Eszter azonnal idegállapotba kerül, és rögvest megtiltja az egészet. Nekem ugyan nincs gyerekem, de ez mondjuk, nem tűnik valami jó taktikának. Nem is az, mivel Bori egy nem minden drámaiságot nélkülöző búcsúlevelet hagy, miszerint az életének vége, ha nem hallhatja élőben zenélni a Damaszkuszi farkasokat, és elszökik. Eszter kiakad, sír, Dávid meg csak röhög, jó, akkor menjünk oda, és hozzuk haza, mivel annyira megszökött, hogy Google térképen jelölte, hogy hova megy. De még meleg ruhát sem vitt magával, ami azért probléma, mert nyár közepe van. :D Kicsit nehéz komolyan venni a konfliktust, valójában Dávidnak sem sikerül.

6.png

Ebben a hangulatban érkeznek meg Csillebércre, ahol Bori elködösült szemmel hallgatja Benettet, de nem sokáig, mert Eszter ráront, rángatja, és üvöltözik, mire Bori is üvölteni kezd, így egy klasszikus lakótelepi megoldást láthatunk, ez ajelenet nyugodtan bekerülhetne a „segítség, bajban vagyok” egyik kiadásába. Aztán mintha elvágták volna (innen kivágtak egy jelenetet?) hirtelen béke uralkodik el a szívükön, és együtt boldogan meghallgatják a Damaszkuszi Farkasok koncertet, akik jó hamisan énekelnek, majd Borit szó nélkül ott hagyják Benettel. De vajon mi történt? Elszállt felettük a boldogság kék madara?

Olyannyira megszállja őket a szeretet, hogy nyomban meg is beszélik, hogy Dávid költözzön oda hozzájuk. Igaz, hogy két héttel korábban ez még korai volt, de mostmár nem korai, jöjjön, aminek jönnie kell.

Márta mindeközben azt a remek megoldást választja, hogy mivel Teri szomszédjában egy rendőr lakik, ezért elviszi a cannabis növényeket haza, és elhelyezi őket a hátsó kertben, a gumifák közé, hogy ne legyen feltűnő. De közben persze fosik, hogy nehogy lebukjon, de NYILVÁN le fog.

15.jpg

Betti –aki elhappolta az állást Alex elől- közben pontosan ugyanolyan minősíthetetlenül viselkedik a Malomban is, mint bárhol máshol, mindenkinek beszólogat, baszik dolgozni, és mikor Dusán erre kirúgja, akkor sem hatódik meg, egyszerűen ott marad, Dusán meg hagyja. Tőle azért többet vártam. Főleg, miután Alex is bejön, megisznak valami rövidet, majd lelép Bettivel, aki most már ki akar lépni. Ők nem akarnak így a nyolcadik rész tájékán a személyiségfejlődés útjára lépni?

Már direkt nem követem az idősíkokat, de feltűnően megint reggel van, amikor Eszter bejelenti a gyerekeknek a költözést, Dávid pedig a parasztoknak, tornázgatás közben. Márta sem marad ki a jóból, szokás szerint kiakad. Itt szeretném kiemelni, hogy akinek olyan ruhára van szüksége, amiben Eszterék a szalonban dolgoznak, az most jutányos áron beszerezheti az egyik fast fashion márkánál.

16.jpg17.jpg

De vissza a cannabishoz: Gergő találja meg a cuccot az udvaron, amikor a kerti leveleket tanulmányozza, még szivárványszínű hátteret is rajzol hozzá, majd beadja házifeladatként az iskolában. Ezt sem nevezném egy életszerű fordulatnak, de haladjunk, Mártának még kapóra is jön a dolog, ráfoghatja Dávidra az egészet, de Eszter átlát azért a szitán, és nem hisz neki. Dávid ismét nem kúrja fel magát az áskálódáson, hanem odaajándékozza a növényeket a parasztoknak, akik boldogan eladják két perc alatt, erre meg Teri akad ki. Márta erre felkeresi Dávidot, hogy szerezze vissza a töveket, Dávid röhög, szokás szerint, de visszaszerzi. Márta meg kénytelen hálásnak lenni neki.

12.jpg

Eszter végül rájön az egészre, és lecseszi Mártát, egyébként teljesen jogosan. Tanulság: Ne vegyetek drogot! (Legyetek popsztárok, és megkapjátok ingyen.) Dávid próbálja elásni a csatabárdot, egy további növény beszerzésével, de már késő, Teri meghalt. Remélem, nem a virágai elvesztésébe. Márta még ezért is képes Dávidot hibáztatni, ez azért már mindennek az alja.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.01.25. 14:23:57

Ezt a "minőségi" sorozatot hova gyártják, balkánnak ?
A törökök még elnéznék, de nyugaton ez a nézhetetlen kategória.
süti beállítások módosítása