Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Gifted – Kiválasztottak 1x09 – Vékony jég

2018. január 22. 17:00 - Alicia Bailey

Ezúttal csak egy évet ugrunk vissza az időben, Struckerék idilli életébe nyerünk ismét bepillantást. Ahhoz képest, hogy Andy szerint az apja mindig dolgozott, és sosem volt rá ideje, ez már a sokadik példája annak, hogy ez nem így van. Most vagy a kissrác kamuzott, vagy a készítők nem voltak következetesek. Kis erdei grillezésen van a család, Andy gördeszkázik, Szöszi fut utána, Anyu terít, Apu meg a húst intézi. Azért arra van idő, hogy Anyu kissé szolidan rámásszon Apura, de ezt már megszoktuk tőle. Apu a gyerekekről kérdez, Anyu pedig beszámol. Szöszi kissé fura, de csak mert kamasz, amúgy nincs komolyabb baj vele.

Andy közben próbálja Szöszit tanítgatni a deszkázás rejtelmeire, de amint fellép rá, azonnal meg is borul. Andy elkapja a kezét, és a következő pillanatban olyan, mintha időn és téren kívülivé válnának, fény árad a kezükből, a hajuk száll a levegőben, ők ketten meg csak merednek egymásra, aztán meg a kezükre döbbenten.

tg_1.jpg

Bár a felirat szerint visszatértünk a jelenbe, de csak azért, hogy beleshessünk Apu emlékeibe. Ahogy kisgyerekként benyitott az apja dolgozószobájába, de az anyja elhessegette onnan. Vagy amikor betegen feküdt a kórházban, az anyja meg apjával veszekedett telefonon, amiért az nincs ott mellettük. Aput végül Anyu szakítja ki a merengéséből. Kicsit elcsevegnek nagypapiról meg Anyu anyjáról, akivel sosem volt jóban. Aztán Anyu kinyögi, mi böki a csőrét, ha a mutánsgén örökletes, akkor hogy maradhatott ki Apu a sorból? Apu színt vall: Hát úgy, hogy nem maradt ki! Anyu levegő után kapkod, miközben végighallgatja a teljes sztorit.

tg_2.jpg

Gyűlés van a Mozgalomnál, csak a legfontosabbak vannak jelen, meg az új csaj, a telepata. Mondjuk, hogy ő mit keres ott, azt nem tudom... De ahogy látom, ez Lornának se teljesen tiszta. Esme, a telepata ugyanis meg akarja támadni a Trask Vállalatot, még hozzá izibe, és nem érti, miért tökölnek ennyit. Marcos és Lorna a maguk módján csitítgatják, de itt nem ők a górék, hanem Nyomkereső. Ő pedig kíváncsi arra, mit látott Esme a beépült mutáns fejében. A csaj hatásvadász történetet ad elő a laborban szenvedő, sikoltozó, rángatózó mutánsokról, ami akár még igaz is lehet, de attól még valami nem stimmel ezzel a nővel. Túlságosan nyomulós. A többiek gondosan megterveznék az akciót, Esme meg inkább ajtóstul rontana a házba. És hogy a maga oldalára édesgesse Nyomkeresőt, beviszi a végső döfést, és megemlíti Hullámot.

tg_3.jpg

A gyűlés végeztével Vöröske megint megkörnyékezi Nyomkeresőt, és őszintén, úgy jár-kel a pasi mellett, mint egy tüzelő szuka. Nem tudom, miért hiszi, hogy ezzel célt ér. Ezúttal az érdekli, hogy van Johnny, de nem kap mást, mint egy adag önsajnálatot. Nyomkeresőt bántja a bűntudat Hullám miatt, ezért egyetért Esmével, be kell törniük mihamarabb a Traskhoz. Vöröske meg talán életében először használja az eszét is, és gyanakvóan megkérdezi, nem gyanús-e, hogy ez a liba tud Hullámról. De, de gyanús, ha engem kérdez, de Nyomkereső képtelen racionálisan gondolkodni, szerinte ez megmagyarázható azzal, hogy Esme telepata. És igen!!! Esme közben egy ablak mögött fülel és figyeli őket. Mondtam én, hogy a szeme se áll jól!

tg_4.jpg

Andy és Szöszi nem tud aludni, ezért arról beszélgetnek, amit Apu mesélt nekik. Andy már utána is nézett a Fenrisnek, vagyis a dédnagyapjuknak és a testvérének. Szöszi szerint szörnyetegek voltak, ezért jobb nem is tudni róluk, de láthatóan Andy nem ért ezzel egyet.

Ezután Lorna rémálmában találjuk magunkat, aki egy cellákkal teli helyen van. Ez vagy a börtön vagy a labor, egyelőre nem derül ki. A folyosón sétálgat, babasírást hall távolról. A mellette lévő cellákban ott senyved Mulán, Nyomkereső és Marcos is. Marcos cellája előtt a plexinél üvölt egy sort, valami Ellie-t keres, gondolom ezt szánja babanévnek, de ez csak egy merész tipp. Aztán megint babasírást hal és futva megy tovább. Végül az egyik cellában megtalálja a babakocsit. Az erejét használva, megpróbál bejutni, és erre meg egy nagy robbanásra ébred. A rémálom közben ugyanis önkéntelenül kitört az ereje, és a Marcos melletti éjjeli szekrényt szétrobbantotta. Még jó hogy nem Marcust! Miközben a srác nyugtatgatja, megint csak kiderül, hogy Esme műve az egész, a szobájuk előtti folyosón áll ugyanis neonkék szemekkel. Még megvárja, amíg Lorna levonja a következtetést, hogy amilyen gyorsan csak lehet, ki kell mindenkit menekíteni a Trasktól, aztán megy tovább pusztítani.

tg_5.jpg

Campbell egy kórházi ágyban fekszik, az egész feje gézzel van beborítva, mellette ott áll a kedvenc mutánsa. Kinn pedig Turner ügynök és a társa figyelik. Turner szerint fel kell készülniük, mert a Mozgalom biztosan újra támad majd, mivel most már tudnak a Véreb programról. A társa szerint meg annyira titkos a labor helye, hogy úgysem találják meg.

Közben Zsálya utánanézett a Trask labornak azok alapján, amiket Esme látott, és meg is találta az épületet. Egy kietlen helyen van, csak egy kocsma van a közelben, oda járnak a Trask dolgozói lazítani. Vöröske rögtön elő is áll a tervvel, majd ő odamegy, és kiszed ezt-azt az egyik őrből. Marcos menne segíteni, de Lorna leállítja, majd ő megy. Elvégre egy pasit két csaj jobban be tud cserkészi, mint egy vegyes páros.

tg_6.jpg

Anyu régi fotókat nézeget Apu múltjából, amikor felbukkan Apu is, uzsit hozott. Jön a nagy beszélgetés, Anyu kivan, szerinte minden másként alakult volna, ha Szöszi időben közli, hogy mutáns, vagy ha legalább a nagypapi időben elmond mindent. Apu szerint ezen kár merengeni, de azért felteszi a kérdést, dobtál volna anno, ha megtudod, hogy mutánsgénjei vannak? Anyu hárít, egy fenét dobta volna. Strucker ex-ügyész úr pedig elékezettnek látja az időt, hogy meséljen a Fenrisről és arról, hogy a gyerekeiknek is épp ugyanolyan képességeik vannak. Anyu nem akar több titkot, ezért el akar mondani mindent a gyerekeknek is. Akik nem értem, hogy nem tudnak már mindent, amikor épp az imént nézegettek cikkeket a Fenrisről, de mindegy.

tg_7.jpg

Vöröske és Lorna a kocsmában faggatják az egyik tagot. A pasas szószátyár kedvében van, mesél az épület védelméről, aztán hirtelen megijed, hogy túl sokat mondott. Ekkor beveti magát Vöröske, és a fickó óvatossága ismét elpárolog. Arról beszél, mekkora király érzés az, amikor egy gumibottal jó nagyot rásóz egy mutáns fejére, és az elterül. Na, Lorna eddig bírta, a kezében lévő kanálból boxert hajtogat és behúz egyet a fickónak. Vöröske kiakad, teljes joggal, de azért teszi a dolgát, rózsaszín felhőbe burkolja az eszméletlen csávó fejét. Kiszedi belőle, ami nekik kell, és elintézi, hogy ne emlékezzen semmire az estéből, aztán otthagyják. Lorna még az asztalra hajítja az elhajtogatott kanalat is. Ami szerintem nagy hiba…

tg_8.jpg

Apuék a páncélteremben kitálalnak a gyerekeknek, és arra kérik őket, tegyenek egy próbát, valóban megvan-e bennük ugyanaz a képesség, ha megfogják egymás kezét. Belemennek, de semmi sem történik azon kívül, hogy Szöszi szerint izzad a tesója keze. Andy akar tenni még egy próbát, ezúttal komolyan. Szöszin látszik, hogy megijedt a siker lehetőségétől, de rááll a dologra. Ezúttal megismétlődik a pikniken tapasztalt dolog, fény árad a kezükből, a hajuk száll, Apuék eltűnnek a szemeik elől, a páncélterem fémkazettái is fénybe borulnak, de mielőtt baj történhetne Apu halált megvető bátorsággal szétszedi összefonódó kezeiket. Szöszi és Andy döbbenten beszélgetnek a tapasztaltakról, úgy érezték minden szétesik körülöttük, nem sok kellett hozzá, hogy az egész házat lerombolják.

tg_9.jpg

Újabb tanácskozás van Mutánsfalván, a lopott emlékekből kiderült, nem lesz könnyű bejutni a Traskhoz. Sok a fegyver és infravörös érzékelők vannak mindenütt. Mulántól várják a segítséget, de ugye ő ismeretlen helyre nem tud bejutni. Zsályának jobb ötlete van, nem messze a Trasktól van egy elosztóállomás, ha azt kiiktatják, nyernek pár percet, azalatt pedig bemehet a csapat másik fele. Esme ráizgul a dologra, de Marcos és Nyomkereső óvatosabbak.

tg_10.jpg

A Strucker család tovább elemezgeti a páncélteremben történteket. Andy szerint eggyé váltak, és képesek lettek volna mindent elporlasztani, ami előttük volt. A srác gyakorolni akar, de Szöszi és Apu leszavazzák. A gyerek végül bevisz az apjának egy gyomrost, amikor azt mondja, hogy jó ötlet mindent eltemetni, nagypapának is bejött, nem? Andy végül sértődötten elrohan, mert azt hiszi, szörnyetegnek tartják. Szöszi utána rohan, kiderül, neki is tetszik az erejük, csak hát veszélyesnek érzi. Végre beszélnek a pikniken történtekről is.

tg_11.jpg

Marcos és Lorna az elosztóállomást nézegetik a képernyőn, de a leendő apuka inkább a múlt éjszakáról akar beszélni. Lorna szerint nem történt semmi, de Marcos nem így látja. Esme, a telepata közben ott lapul és hallgatózik. Lorna fél, hogy a gyerek születéséig már nem tart ki a védelmük, de Marcos leteszi a kisesküt, hogy bármi áron megvédi őt és a gyereket. Esme ekkor ront rájuk, mert van egy ötlete: használják a Strucker gyerekeket elosztó kiiktatására.

tg_12.jpg

Az Őrszemszolgálatnál Turner ügynök mentegetőzik telefonon, ma sem ér haza időben. Az asszony aggódik érte, szerinte túl korán ment vissza, de szereti és a lényeg, hogy épségben menjen haza. Jön Turner helyettese, furmányosan, de szerzett engedélyt a labor átvilágítására. Turner boldog, a helyettese meg fél, mert vékony jégen táncolnak.

tg_13.jpg

Tervet kovácsolnak a Mutáns Központban. A Strucker gyerekeket is bevonták, ezúttal Apu aggódik, miért épp az ő gyerekeit pécézték ki. De egyszerű, kevés a tökös mutáns és két csoport kell. Végül csak ráállnak a dologra, de Apu ragaszkodik hozzá, hogy az asszonnyal ők ketten figyelik majd a gyerekeket és Mulánt. A dolog eldöntetett, egy óra múlva indulás.

tg_14.jpg

Marcos, Lorna, Nyomkövető és Esme megérkezik a helyszínre. A két srác felméri a terepet, közben a lányok meg kipakolnak, Esme hogy direkt vagy véletlen, de csaknem elejti a detonátort. Ha Lorna nem lép közbe, lett volna nagy bumm. Lorna kiselőadást tart a bátorságról és a lélekjelenlétről a naivát játszó Esmének. A telepata meg viszonzásul beleles Lorna emlékeibe, és látja, hogyan fogták el anno Marcost. És azonnal fabrikál belőle egy olyan hatásvadász kérdést, amilyet még a profi manipulátorok is megirigyelnének.

tg_15.jpg

Marcosék odaérnek a kerítéshez, nosztalgiáznak egy sort Hullámról, hogy vele mennyivel könnyebb dolguk lenne, még ha a nagyképű dumáját is kellene utána hónapokig hallgatniuk. Lelkiznek egy sort. Ha el is sírják magukat, én most azonnal leteszem a tollat.

tg_16.jpg

Apuék is úton vannak, Mulán vezet, mellette Vöröske, hátul meg Struckerék. Itt is megy a lelkizés, Anyu beszédet tart. Zsálya a központból segíti őket. A kamerákat átállította, hogy folyamatosan ugyanazokat a képkockákat mutassák, de azért nem árt sietni, mert nem hülye az ellenség. Mulán portált nyit a kocsiból, a gyerekek, Vöröske és Mulán meg átugranak rajta.

tg_17.jpg

Turner és társai a labort figyelik, de a helyettese szerint nincs mit figyelni. Ekkor az Őrszemszolgálat kopasz ügynöke rákérdez az alkalmazottakra, van köztük egy betegszabin. Ez gyanút kelt benne. Komolyan kezdem azt hinni, hogy ez a pasas is mutánsgénnel rendelkezik, mert még Sherlock Holmes sem jött volna rá ennyiből, hogy itt bizony bűntény készülődik. Rákeresnek a beteg fickó kódjaira, és már ki is derült, hogy valaki az ő belépő kódjával nézett bele az elosztóállomás adataiba. Gyorsan össze is rakja a képet. Kommandót ide!

tg_18.jpg

A kis csapat közben bejutott az elosztóhoz, és felveszik a kapcsolatot Anyuékkal. Apu vezeti őket a kamerák segítségével. Vöröske kicsit bizonytalan, mert bizonytalan volt a manipulált őr emléke is. Épp a folyosón bolyonganak, amikor egyszer csak egy őr tart feléjük. De szerencsére Vöröske ott van, és segít a rózsaszín köddel, és elveszi az emlékeit, meg ráveszi, hogy dobja el a fegyverét.

tg_19.jpg

Marcos közben morcoskodik, nem tetszik neki, hogy nincs egy jól kiötölt tervük. Esme szerint egyszerű, kiszabadítják a foglyokat, akik segítenek lenyomni az őröket, aztán megsemmisítik a kutatási anyagot. Ennyike, nincs ezen mit bonyolítani. De a valóságban ugye tele van minden fegyveres őrökkel, és marha nagy a távolság a kerítés és az épület között, fedezék meg sehol.

Anyu közben tiszta ideg, és tanácsot kér Aputól, hogy lehet ezt leküzdeni. Apu elmondja, hogy nem könnyen, ő eleinte kidobta a rókabőrt, csak imponálni akart neki, ezért nem mesélt erről.

tg_20.jpg

Turnerék már a helyszínen vannak, behatolókat észleltek, ami azért fura, mert még senki nem bukott le a mutáns csapatból. Anyu veszi észre őket először, aztán Apunak is megmutatja, majd értesítik Vöröskét is. Vöröskéék rohanni kezdenek ahelyett, hogy Mulán gyorsan portált nyitna… Aztán az egyiknek csak eszébe jut a nagy futás közepette, de Mulán meg van zavarodva. Irányt keres, mintha nem lenne édes mindegy, csak el innen! És persze befuccsol a portálnyitó tudománya is. Közben utoléri őket egy olyan pókszerű őrszem robot. Andy próbálja leállítani, de csak egy csövet tör el, a robot meg vidáman gőzfürdőzik. Mindenki futásnak ered, de Mulánt leteríti a robot.

tg_21.jpg

Apuék elveszítik a kapcsolatot Vöröskével, így nem tudják figyelmeztetni őket a velük szemben rohanó kommandósokra. Anyu azonnal menne megmenteni a gyerekeket, de Apu ennél józanabb, ketten semmit nem tehetnek. A kerítésnél Marcosék is észreveszik a kommandósokat, és a vijjogó vészjelző is sokat segít nekik ebben. Nyomkereső belehallgat a katonák beszélgetéseibe és megtudja, hogy elfogták a másik csapatot, majd kiadja a parancsot: mindenki el innen. Esme hisztizni kezd, már pedig be kell menniük és pont. Végül Nyomkereső feldobja a vállára a csajt és elviszi onnan.

tg_22.jpg

Vöröske a Strucker gyerekekkel lent bolyong az alagsorban. Vöröske megpróbálja kinyitni az ajtót az őr kódjával, de már a nyomukban vannak a kommandósok. A gyerekeket átlökdösi az ajtón, majd becsukja utánuk az ajtót, így nyer nekik egy kis egérutat. Szöszi és Andy futnak egy darabig, de mivel nem látnak kiutat, Szöszi gondolkodni kezd. Megmenekülhetnek, ha közösen használják az erejüket. Hozzá is kezdenek, működik a dolog. Aztán egyszer csak Andy meggondolja magát, ha itt rombolnak, az egész épület romba dől, és az ő lelkükön szárad sok ember halála. Így hát egyhelyben állva várják a katonákat, akik jönnek is Turner vezetésével.

tg_23.jpg

Anyuék a kocsiból nézik végig, ahogyan elfogják a gyerekeiket. Most először megértem Anyu hisztirohamát. A gyerekek megadják magukat, és kapnak egy-egy nyakörvet.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása