Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 1x10 – A berlini részleg

2018. január 22. 09:00 - szde

Elérkeztünk végre az évad utolsó részéhez, ahol mindenre fény fog derülni, legalábbis nagyon remélem, hogy nem a második évadra fogják átvinni a sorozat vonatott jellegét.

vlcsnap-2017-12-31-16h36m34s733.png

Daniel az unokanővérével van, aki nem érti, miért engedte el főhősünk Hectort, a válasz sem elégíti ki (mert Hector sosem lesz szabad), de cserébe jól leteremti a srácot, hogy olyan lettél, mint apád. Ez szociológiailag és pszichológiailag pont stimmel, de a hűvös és szórakozott jelzők már nem fényezik annyira a kapcsolatot. Daniel meg is unja, telefonál, hogy be kell vinniük őket egy biztonságos helyre.

Robert telefonál Goldának, kellenek neki az Iosava-akták, hogy összehasonlíthassa a sajátjaival. A nő eleinte nem akar belemenni (ideje, hogy te is támogass minket, Robert), majd leboltolják a dolgokat. Valerie nincsen megelégedve a történésekkel, de káromkodósunk meggyőzni, hogy mégpedig csak ebből fog kiderülni, hogy mit csinál Berlinben Langley, miért halt meg Claire, és ha a szerencse no meg a forgatókönyvírók velük vannak, akkor még nagyfőnököt is megmenthetik.

vlcsnap-2017-12-31-16h40m50s981.png

Hans meglátogatja nagyfőnököt a börtönben, akinek végre volt ideje gondolkozni, ez amúgy egy veszélyes dolog, mert semmi jó nem sül ki abból, ha túlságosan sokat agyalnak emberek a dolgokon, mondjuk rájönnek az igazságra, ahogy a nagyfőnök, Hans persze nem ismeri be, hogy Shaw az ő emberük volt. De azt sem tudja, hol van Hector, aminek nagyfőnök rettentően örül.

vlcsnap-2017-12-31-16h44m53s434.png

Mi persze tudjuk, éppen egy genfi széf tartalmát üríti ki, titkos, ránézésre 11 colos laptop, útlevelek, pénz, bankkártyák, a „hogyan szökjünk meg otthonról” kezdőszett.

A védett helyen Patricia tudni akarja, mi lesz most, de ő nem mehet innen el, mert ez a hazája, meg a fiának is, meg milyen ez már, hogy kipaterolják egy másik országba.

A központban Langley tudni akarja, Valerie mit keres még itt, Robert beadja neki, hogy egy orosz ügyben kell a segítsége, de holnapra már itt sem lesz. A párosunk megszerzi az aktát, indulnak is az akcióra.

vlcsnap-2017-12-31-16h47m22s594.png

Danielhez megjött Langley, és kéri, mesélje el, hogy áll a küldetés. Főhősünk egy WTF-nézést küld felé, én is, hogy ez most mi akar lenni, Daniel gyorsan az üzlet részére is tér, hogy nem tudja, ki Shaw, de Hansnak dolgozik, és vigyék ki őket asap Németországból.

Sandra találkozik nagyfőnöknével, átadja neki az aktát, közös kocsikázásra mennek, a szitu kicsit sem kínos, a feleség és a szerető, de Sandra láthatóan túltette magát ezen, az aktáról dumcsiznak, és elhatározzák, hogy megtalálják a románt, akit felbéreltek Iosava elrablására.

vlcsnap-2017-12-31-16h50m04s122.png

Robert egy parkban találkozik Goldával, majd három CIA-s jön, és tartóztatja le a férfit, Golda pedig megígéri, hogy vigyázni fognak rá.

Hans egy étteremben találkozik Langley-vel, ahol személyzet az nincs, de legalább három kamera operatőrüstül az van. Cserekereskedelmet folytatnak, a németek elteszik láb alól a románt, Langley pedig Danielt, merthogy olykor gondnoknak kell lenni, fogni kell egy rongyot és takarítani. Hans update-eli Esthert a történésekről, kivéve a cserekereskedelem részt, a nőnek nem is tetszik a dolog.

vlcsnap-2017-12-31-16h55m11s570.png

Danieléknél az unokanővére elég ideges, merre vannak az emberek, jön két kigyúrt rosszarc, hangtompítós fegyverrel, ők nem a reptérre viszik őket, így hát menekülőre fogják a dolgokat. Esther telefonja éppen eközben éri utol főhősünket, aki jogosan nem hisz neki, hogy a nő most segíteni akar neki. Pedig de.

Hectorunk eközben egy kényelmes magánrepülőn száll célja felé.

Daniel a cipészhez hozta az unokanővérét, majd telefonál Johnsonnak (a számteches emberkének), hogy hozza el Hector asztaláról a képeket.

Roberték eközben átnézték az aktákat, Iosava-ék tényleg csak kerítők voltak, de terroristák nem, Daniel pedig miután lepasszolta a részben folyton nyavalygó Patriciát megbizonyosodott róla, hogy nem követik, elment Hectorhoz, összeszedni a fényképeit.

A főhadiszálláson Johnson látja, hogy megsemmisítik a Iosava-aktákat, telefonál Valerie-nek, aki nem tudja feldolgozni a hírt, és felteszi az ezerdolláros kérdést: miért csinálna ilyet a CIA?

vlcsnap-2017-12-31-17h01m28s273.png

Hector megérkezik Szaúd-Arábiába, az érkezése teljesen titok, levelet hozott a nagykövetnek a Fehér Házból, de csak ő adhatja át.

Esther békésen ébredezik, Daniel várja reggeli helyett kérdésekkel, kérdések, csók, majd nyilván akar is valamit, és nem azt, hogy a nő miért segített neki, így benyögi két levegővétel között, hogy Hector fájljainak másolatát nem találták sehol, Esther tudja-e, merre keressék?

Sandra a német börtönben tesz látogatást, de a román már felakasztotta magát.

vlcsnap-2017-12-31-17h37m58s873.png

Hector átadja a levelet a nagykövetnek, a szaudi emberéért jött, aki eléggé veszélyes, egy marokkói titkos bázison már várják is, itt ugyan csak szodómia ellene a vád, de hát ugye nem tudják a jelenlévők, ez az ember mennyire veszélyes.

Valerie még mindig nem fogja fel, hogy mi történt, ő azt hitte, Iosava fontos volt, hogy kém, most tök feleslegesen halt meg Claire, el is sírja magát, de erről Robert nem beszélhet senkinek. Sandráék megérkeznek, kupaktanács, az egymillió dolláros kérdés: miért hazudna a CIA Iosava-ékról? Daniel telefonál, a kvartett elmegy a cipészhez.

Nagyfőnököt a felesége látogatja meg, hogy megtudják, neki mi a véleménye, de ugye nem beszélhetnek nyíltan, mert Hans hallgatózik.

vlcsnap-2017-12-31-17h44m35s608.png

Eközben főhősünk bevallja, hogy rejtőzködik Hans elől, a cserekereskedelem részére is fény derül, Langley Shaw miatt jött, ezzel nagyfőnököt is porhint, azaz egyetért, Johnson is végre odaér a fotókkal, Daniel pedig bevallja, hogy tudja, kicsoda Shaw. Senki sem akarja elhinni, hogy Hector az.

Az első rész nyitójelenetéhez érünk, ahol Golda rájön, hogy átvágták, telefonál is Hansnak, aki kiadja, hogy fogják el Danielt, Valerie-t és Robertet, fegyvert is használhatnak.

vlcsnap-2017-12-31-17h51m52s214.png

vlcsnap-2017-12-31-17h51m56s095.png

vlcsnap-2017-12-31-17h52m13s608.png

vlcsnap-2017-12-31-17h52m54s994.png

vlcsnap-2017-12-31-17h54m05s160.png

Daniel a látcsőhöz megy, aminek az alján megtalálja a másolatot. Kifelé menet odaadja Sandrának, akit már nagyfőnökné várja egy kocsival, így tök felesleges hátbalőni főhősünket, de ezt Langley még nem tudja. Vértócsa, embergyűrű, vágás.

Shaw utoljára jelentkezik, Daniel hangján elmondja a céljait, mi pedig látjuk, mi történt a szereplőkkel: Ingrid megkapta a pendrive-ot, a Berliner Zeitung le is hozta a cikket, Hans kutyát sétáltat, nagyfőnököt kiengedték a börtönből, Esthert előléptették, ő az új Hans, a szaudit megkapja Hector, egymásra mosolyognak.

Mind cinkosok vagyunk.

vlcsnap-2017-12-31-17h57m24s526.png

Daniel pedig egy kórházban lábadozik, tehát jönni fog a második évad.

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SOIL 2019.01.02. 22:08:15

Mintha Hans a végén, kutyasétáltatás közben kapott volna egy golyót a fejébe...
süti beállítások módosítása