Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 1x09 – Thomas Shaw

2018. január 16. 09:00 - szde

Elérkeztünk ahhoz a részhez, amikor mindenki megvilágosodik, kiderülnek az évadban kérdőjeles részletek magyarázatai, egyetlen apró hibával, hogy ez még nem az évadzáró epizód. De lássuk a hogyvoltot:

Hectorunk az előző részben egy másodpercben látott tengerpartról flashbackel, majd hirtelen egy kőépületben találjunk magunkat, ahol egy ismeretlen (feltehetően) fickót kínoz a jól bevált vizes technikával. A férfi Julien, Marokkóban járunk. A következő vágásnál már a jelenben, Hector békésen alszik a kihallgatóteremben az igazságszérum hatásaitól. A szomszédban Daniel és nagyfőnök tanácskoznak, nemsokára át fogják adni Hectort a németeknek, főhősünk pedig nézni akarja a kihallgatást, hátha kiderül még valami (vagy esetleg a németeknek jobbak a kihallgatótechnikái), bár Daniel inkább arra az eshetőségre szavaz, hogy ha őket, mármint a CIA-t átverte Hector, akkor a németeket még simábban. Nagyfőnök telefonál Hansnak az átadás helyét és idejét illetően.

vlcsnap-2017-12-20-14h11m16s467.png

Eközben Julien és Patricia megérkeznek egy kihalt helyre, a nő már rájött, hogy el van rabolva. (Miután egy éjjelen át autókáztak, feltételezhető volt ez a ténymegállapítás.)

Robertet egy kellemetlen meglepetésvendég várja a nagyfőnök irodájában, Langley-ből megérkezett a felettese, akinek most nagyfőnök megtalálása a legkisebb problémája, az Iosava-ügyet akarja lezárni. Meg Valerie-t visszahívni az USA-ba, főleg Barna Medve miatt, de még kicsit megszorongatja Robertet az életjel-fotók miatt – ugyanis elfelejtették őket katalogizálni.

vlcsnap-2017-12-20-14h14m28s563.png

Az ébredő Hectort Daniel várja, aki rájön, hogy végig a haverja állt a dolgok mögött. Daniel tudni akarja, hol kezdődött az egész Shaw-ügy, Claudia meggyilkolásánál vagy annál, hogy perverz érdeklődést mutat mások magánélete iránt (hahh, én ez a konzekvenciát a 4. résznél levontam). Amúgy meg mocsadék áruló vagy, közli Daniel, mindent tud, amit akart, a lelkizést meg a németekre hagyja. Miközben hagyják el a búvóhelyet, lőnek rájuk, Hector meg is sérül, de semmi vész, vannak alagutak az épület alatt, azon ki tudnak jutni.

Valerie-t Robert hívatja, tudni akarja, hogy mi az a Barna Medve. De mivel nem mondja el, Langley-ben fogják kihallgatni, holnap utazik haza. A nő jogosan kiakad, hogy miért nem talált ki valami fedősztorit a főnök előtt.

vlcsnap-2017-12-20-14h27m25s218.png

Esther telefonál Hansnak, hogy a találkozó nem jött létre, az újra összejött szupercsapat nem érkezett meg.

Nagyfőnök a román nagykövetségre érkezik, ahol az ismerőse elmondja, hogy Hans elfogta Iosava elrablóját, és lemásolta neki a férfi aktáját. Akinek amúgy, mert román, még nincsen köze a hírszerzéshez. Hans hívja nagyfőnököt, hogy nem jött Daniel, a körözése érvényben marad. Kifelé menet a nagykövetségről nagyfőnök szétszedi a telefonját, hogy ne tudják megtalálni.

vlcsnap-2017-12-20-14h32m04s169.png

Daniel tudni akarja, hogy kik lőttek rájuk, és közben megnézi Hector sérülését, meg fog maradni. Nem tudok kiigazodni főhősünkön, mert költői kérdéseket tesz fel, de választ már nem várja meg…

Marokkó, 2009. Hector nem érti, mi értelme van locsolni Julient, amikor az ország többi részében vízhiány van, a társai szerint ez nem hősszerelmesünknek való munka. Szerintem se, nem véletlenül ő a kulturális attasé helyettese. Hector jön Julienhez, aki már magától leül a székre, miközben vallatója vizet tölt, önként (és dalolva) teszi fel a fejére a törölközőt, Hector ennek annyira nem örül, rászól, hogy fejezze be. Széttöri az üveget, és megparancsolja Juliennek, hogy takarítsa fel.

vlcsnap-2017-12-20-14h37m17s040.png

A jelenben Julien Patriciát vallatja, honnan ismeri Danielt, tudja-e, mi a foglalkozása. Közben egy fotót készít a nőről, nyilván nem emlékbe, hanem elküldeni a szupercsapatnak.

Nagyfőnök jön a főhadiszállásra, beszélni akar Langley-vel, Roberttel is kap 5 percet, akitől rögtön elkéri a mobilját, hogy felhívja az asszonyt, akinek ledarál egy titkos mondatot, gondolom, hogy innen most pucolni kell, de asap. Megköszöni a segítséget Robertnek, és megdicséri, hogy jó részlegvezető lesz belőle.

vlcsnap-2017-12-20-14h41m58s949.png

Daniel megkapja a fényképet az unokanővéréről, rögtön Hectorra támad, hogy csak biztosította magát, de a másik megnyugtatja, hogy ez Julien szólóperformansza. Fel is hívják, címcsere, a szabadban Patricia pedig faggatja a pendrive-ost. Hector bántott? Nem, kiszabadított. Mi történt?

Marokkó, megint. Hector kiengedi a levegőre Julient, cigit is ad neki, mire: köszönöm, uram. Majd: mindent bevallok, amit akarnak, csak ne bízzanak másra. Tehát nem csak személyiségzavaros, hanem már Stockholm-szindrómás is a pasas.

vlcsnap-2017-12-20-14h46m14s415.png

Az utcán Daniel éppen a 112 – Életmentőkből vett mozdulatokkal fertőtleníti kötözi be Hector sebét, közben a szokásos filozofikus duma: megérti, de egyet nem ért azzal, ami Hectorral történt a titkos bázison. De nem volt jobb megoldás Shawnál? Csak egy szánakozó pillantást kap a válasz előtt, ez mindent elmond arról, hogy mit gondol hősszerelmesünk főhősünk szellemi képességeiről.

Marokkói visszaemlékezés: Julien megszökött, Hector a kikötőben jár utána a dolgoknak, közben meg kicsempészi a belgát a bázisról. Pénzt ad neki, sietteti, ő pedig nem megy vele Spanyolországba, annak ellenére, hogy Julien könyörög neki ezért. A hajó, amivel a pendrive-os távozik az afrikai oszágból:

vlcsnap-2017-12-20-14h49m55s769.png

Robert a Moszad fedettházában találkozik Goldával (nagyon menő a kép a földön), nem kér kávét, cserébe update-eli a nőt a történtekről. Valamint eddig menni akart haza, de most szükség van rá Berlinben, csak Langley akadályozza, szóval segítsenek neki ebben. Valerie egy kocsiban ül az utcán, végre talált valamit a pasi ellen.

Megint visszaemlékezés, Hectorunk a Riviérán nyaral, amikor megjön Robert és Valerie, akkor még így néztek ki:

vlcsnap-2017-12-20-14h53m54s676.png

vlcsnap-2017-12-20-14h54m16s608.png

Nos, őt is Berlinbe akarják csábítani, jobban mondva nincsen más választása, mint menni velük, amíg csak kérik, nem parancsként jön. Már Berlinben Hector jön Roberthez, aki a Zeitungot olvassa és benne a szivárogtatást a marokkói bázisról. Hector be akarja szervezni a szaudit. Miközben Robert papol hősszerelmesünknek, ő a tengerpartra képzeli magát, tehát ez neki olyan, mint Hannibal Lecternek a gyerekkori háza a szobákkal. Tehát a marokkói tengerpart a biztonságos zónája.

Este Hector egy bárba megy, ahol a szaudit akarja beszervezni, közben jön Julien Shirley, és találkozót beszélnek meg. A belga lakásán lelkizés folyik, Shirley már kiskora óta csalogatta Julient, a rendszert meg akarják változtatni vagy legalább egy tükröt tartani elé.

vlcsnap-2017-12-20-15h02m21s860.png

A vasútállomáson jön nagyfőnökné, két jegyet vesz a Párizsba tartó vonatra, de a rendőrök előbb lekapcsolják a férjét. Miközben vonszolják el nagyfőnököt, még a felesége zsebébe csúsztatja a román aktáját, és kéri, hogy juttassa el a titkárnőjének.

Robertet a lakásán Valerie várja, szembesíti a tényekkel, a férfi mindent tagad.

vlcsnap-2017-12-20-15h07m48s656.png

A szupercsapat megérkezett a címre, Julien és Patricia ott várják őket, a belga teljesen kész van, Hector búcsúzkodik tőle, majd Julien leugrik. Meg is mutatják nekünk, hogy meghalt. Azonban, mielőtt leugrott volna, kiejtette Hans nevét. Daniel ezen fennakadt, és megtudjuk, hogy a németek keresték meg őket, hogy csak a berlini részlegre koncentráljanak. Hector elmegy, de előtte kéri Danielt, hogy az asztalán lévő fényképet nézze meg. Patricia Julien holtteste mellett térdel, hova tűnt Hector? Daniel tanácstalanul néz körbe.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása