Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marvel’s The Punisher 1x04 - Resupply

2018. január 10. 12:26 - Cserjés Pimpó

Üdv Mindenkinek kedves Hogyvolt blogolvasók. Én mertem és nyertem meg a Punisher folytatásának hogyvoltozását. Aminek külön örülök, hiszen a férjem felhívta rá a figyelmet milyen jó kis sorozat ez, bár nem valami lányos (legalábbis szerinte). A nézésben és írásban aktív segítségem is van. Mamuszka a francia bulldogom személyében. Adja a pozitív energiát, ami neki álmában is megy, hiszen egyébiránt ájultan fekszik a kanapén, az ebéd utáni alvásában (ez még a délután előtti alvás).

Na, akkor lássuk hogyvolt.

Nyitókép: Mit ás a kék szemű lovag? Sírt, gödröt? Nem. Bunkert. Saját magának. Ki hogy érzi jól magát ugyebár…Főcím után indul a mandula.

Szegény „ember kézzel nőz” szól az örökbecsű, ezen a nyomvonalon elindulva szegény ember fegyvert lop, és nem vesz. Illetve próbál. Jelen esetben Frank (továbbiakban Hősünk). Aki nem jár sok szerencsével, mert némi huzavona után kiderül, hogy a mukinak nincs túl sok raktárkészleten. Ami van az meg rózsaszín (különleges ajándék egy gengszter lányának a 16. születésnapjára. Picsába a pónikkal, meg az autókkal).

Tulajdonképpen ezért is szeretem ezt a sorozatot. Van egy nagyon sötét atmoszférája, és amikor azt hiszed, agyonnyom, amit áraszt a film, akkor bedobnak egy rózsaszín fegyvert vagy egy ilyen párbeszédet:

- Hiszel Istenben Turk?
- Hát most akarok.

 Hősünk „csak” leüti a szerencsétlen mukit, nem leöli.

punisher_1.png

Következik az élő SIMS adás. Micro (továbbiakban Fürtöske) elérzékenyülve figyeli a családját. Ebbe az élőképbe gyalogol be Frank a rózsaszín fegyverével. Felvázolva a helyzetet.Mindeközben Mandani ügynök (továbbiakban Csini ügynök) hű Padawanja szemléltetné a soron következő akciót, Csinit ez nem köti le. Ellenben Wolf ügyei annál inkább. Társaságot kapnak Hernández Operációs Igazgató személyében, akit ügynökünk egyszerűen Rafiként aposztrofál. Sajnos nem jó hírekkel érkezett. Csininek követni kell, a szép lehetsz, de okos nem irányelvet, így annak szellemében nem nyomozhat Kandahár után Wolf ügyében sem tovább. Látszólag ő ebbe bele is egyezik.

Vissza Fürtöskéhez és Hősünkhöz. Idilli kép egy legénylakásból. Előbbi fürdőköpenyben felöltözve, utóbbi épp fegyvertisztítás közben. Én egyszerre mindig csak egy férfival éltem együtt így el nem tudom képzelni, hogy milyen lehet egy vasárnap reggel, két lakótársnál, akik történetesen férfiak. De ha jól sejtem valahol nem lőttek nagyon messze a film készítői, már ami az összhangot illeti.

punisher_furtos.png

Mamuszka most unta meg a kanapén fetrengést, és pártolt át a kiságyába. Azt hiszem, ez összefügg a nap állásával. Wellnesállat beindult.

Családos férfiak egymás között, persze hogy előjön a gyereknevelés téma is. Egy érzékletes metaforában. Ha jól sejtem ez nagyon sok családban így van, hogy kell az állat (kutya, macska, hörcsög, póniló) ami aztán hírtelen a szülőre marad. Ez nálunk is így van. Ha Mamuszka édesdeden hortyog, akkor a férjem szerint az ő kutyája. Ha szétszedi a plüsseit és beteríti vele a nappalit, akkor meg az enyém. Apelláta nincs.

Na de vissza hőseinkhez. Frank telefonja megcsörren. Fürtöske felesége hívja még a régi ügy miatt. Kellene a biztosításhoz az aláírása. Mintha Fürtös féltékeny lenne.Szociális munkás jőtevő meglátogatja Szőke srácot. Semmi nyomás, csak finoman érdeklődik. Miért nem jár a csoportba. Az apja elmondta mi történt stb. Mivel nem jutnak, dűlőre ezért következik egy rövid taktikai megbeszélés a helyes bunkerásási technikákról. Mert ugye Amerikában eső is esik. Szőke fiú még elújságolja, hogy jelentkezett az Anvilhez. Na, majd meglássuk mi lesz ebből.

szoke_srac.png

Hősünk ellátogat Fürtöske családjához. A jó cserkész ott segít, ahol tud, így gyorsan megszereli a hulladékaprítót. Kis bájcsevej. Fürtös egyre feszültebb. Az Anvilnál Csini ügynök volt randevúpartnere tart lelkesítő beszédet a frissen belépni készülőknek. Közjáték: Micro hackerkedik. Következik a Mandani ügynök és az eligazítás című játék. Padawan tartja, Csini lealázza.

Hajsza a fegyverek után. „Mindenki azt akarja, mindenki keresi-kutatja." Hőseink is. Ki is derül, hogy megvannak a fegyverek. A belbiztonság fogja megvenni. Franknak szüksége lesz egy fuvarra. El is indul, hogy beszerezze a megfelelő gépjárművet. Erre a legalkalmasabbnak egy Mustang tűnik, amit egy kínvallatás közepéről óhajt beszerezni. Az élethez szerencse is kell. Ezzel szembesült Szőke is, amikor közlik vele, hogy nem veszik fel az Anvilhez. Érdekes adalék Fürtöskéről. Sosem piszkolja be a kezét, és ösztönözni kell.

punisher_mustang.png

Rajtaütés folyamatban, közben Fürtös figyel és dolgozik. Ügynökök meg élvezik a zenét, amit a fülesükbe kapnak. Parancs marad süketen is. Aki kapja marja alapon megy a harc a fegyverekért. Hősünk, Csini akcióba lendül. Némi izmozás után kezdődik az ok nélkül lázadó, amit Fürtöske vet véget, azzal hogy beleszáll Csini autójába, akit teljesen ki is üt. Igen ám, de Hősünk úriember, így életet ment. Mindeközben van idő megbeszélni, hogy Frank volt a Wolf gyilkosa, de jobb, ha Csini távol tartja magát Hősünktől.

punisher_csini.png

A végén szerettem volna még megjegyezni, ami még nekem nagyon tetszik a filmben az a zenéje, amit egy Tyler Bates nevű csóka fémjelez. Nagyon jó kis szerzeményei vannak, többek között ő csinálta a Galaxis őrzői 1-2 zenéjét is. Akit érdekel érdemes utánanéznie.Köszönöm a figyelmet és a lehetőséget. Mindenkinek további jó olvasgatást.

Címkék: Punisher
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása