Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 1x08 – Álnegatív, hamis pozitív

2018. január 08. 09:00 - szde

Hectorunkat poligráfos vizsgálatnak vetik alá, hogy mégis mi történt az akcióban. Én eddig azt hittem, hogy ennél csak eldöntendő kérdéseket tesznek fel, mert azt tudja mérni a gép, de ők a CIA, csak jobban tudják. Közben megtudjuk, hogy Iosava-né holttestét a Spree folyóba dobta a hősszerelmes, Daniel pedig egy másik kocsiból követte egészen Claire házáig.

vlcsnap-2017-12-18-15h28m59s735.png

Robertet a konferenciateremben éri a következő nap, kávézás közben kicsit remeg a keze, Langley-vel beszél, de nem tudja, a nagyfőnök merre tűnt el a leleplezés után. És úgy gondolja, 100%-osan képes kezelni a helyzetet.

Daniel az unokanővérével találkozik, aki Münchenben hagyta az apjánál a gyerekét, Hector is szóbakerül. Főhősünk nem nagyon örül annak, hogy ezek ketten valami randifélén voltak, és csak próbálja védeni. De Patricia már kedveli Hectort. (Tudjuk, mi történt azzal a személlyel, aki utoljára kedvelte hősszerelmesünket…)

vlcsnap-2017-12-18-15h32m11s087.png

Visszatérünk a poligráfos vizsgálatra, a kérdező hölgy azt szeretné tudni, hogy állt-e valaha Hector pszichiátriai kezelés alatt. Nos, minden kérdésre ott van a válasz az aktában, ami ez tankönyvi esetet ír le. A kezelés hatékony volt Hectorunk szerint, segítette újraértékelni önmagát. (Húgom, aki a rész első negyedóráját végignézte velem, erre csak annyit reagált: látszik, hogy pszichopata is lett tőle.)

A központban Robert lelkesítőnek szánt beszédet tart, majd az irodájában egy aktát vesz elő, amit az izraeliek kértek tőle. Valerie és a párja képe van, a nő meg is jelenik, hogy szóljon, elmegy Claire lakására és összepakol.

vlcsnap-2017-12-18-15h35m17s404.png

Hector Claire-nél alszik, zajokra kel, fegyverrel indul el a konyha felé, ahol Valerie-t találja, aki nem akarta, hogy az ügynökség takarítóbrigádja jöjjön el a lányhoz. Hector piát tölt, nosztalgiáznak Claire-ről, majd újra a poligráfos teszten vagyunk, ahol a következő kérdést kapja hősszerelmesünk: alkoholistának tartja magát?

Nagyfőnöknéhez Hans érkezik egy üveg valamivel, és nagyfőnök holléte felől érdeklődik. Az asszony nem tudja, Hans pedig esküszik, hogy a karbantartást lehallgatófurgot nem ő rendelte a ház elé, meg a diplomáciai mentesség visszavonatását se. Én nem hiszem el, és ahogy nézem, az asszony se, mert továbbra se tud semmit.

vlcsnap-2017-12-18-15h39m34s985.png

Daniel betör Claire-hez, bár ahogy nézem, egy közepesen erős lökés az ajtóra elég lett volna, és rejtekhely után kutat. Meg is találja, benne egy csomó pendrive-val. Főhősünk a telefonjára csatlakoztatja az egyiket, még nem láttam sose ilyet, nagyon muris. A file-okon pedig nem más van, mint az ő életének minden pillanata (igen, a szexelés is Estherrel), majd amikor bebizonyosodik róla, hogy Hector csinálta az egészet, a telefont a vázába hajítja.

A központban Sandrához jön, aki szintén nem tudja, merre van a nagyfőnök, de a második részből megismert cipész igen, hozzáirányítja Danielt. Eközben Robert idegesen telefonálgat, mert már mindenki őt cseszegeti.

vlcsnap-2017-12-18-15h43m58s687.png

Daniel a cipész által megadott címre érkezik, ahol a könyvszekrény mögött meg is találja a nagyfőnököt, és a segítségét kéri. Elmondja, hogy szerinte Hector Shaw, nagyfőnök pedig a játék kedvéért belemegy a dologba. Daniel komoly tekintettel közli, hogy hősszerelmesünk nagyon megváltozott Csecsenföld óta, valószínűleg ezért.

A következő jelenetről először azt hittem, flashback az Estherrel való szexről, de kiderül, hogy nem, ez a valóság, és most arra kellett a nő, hogy megtudja, Hans hol fog tartózkodni, hogy odamehessen a nagyfőnök. Egy törökfürdőben ejtik meg a randit, nagyfőnök Shaw-t ígéri a németnek, cserébe pedig szabadon akar távozni Németországból.

vlcsnap-2017-12-18-15h52m26s383.png

Hector és a poligráf, sokadig felvonás, következő keresztkérdés: a marokkói bázison sajátította el a vallatási technikákat? Ez már hősszerelmesünknek is gyanús, mert ez bizony nincs bent az aktában. Egy vágással később a travi Julien egy bárban talál rá, ahol összevesznek, mert a pendrive-os nem akarja átvenni a vezetést, Hectornak pedig nem kell egy újabb bébiszitter.

Robert Goldával találkozik, a nőnek nagyon kéne Valerie aktája, de Robert simán letagadja, hogy megszerezte volna.

vlcsnap-2017-12-18-15h56m26s875.png

Hector az út közepén van sokkos állapotban, de jön Daniel, és együtt sétálnak tovább, amíg el nem rabolják őket – meghozták hősszerelmesünket a poligráfos tesztre, szóval eddig az idősíkok kerülgették egymást. A másik szobában Daniel és nagyfőnök állnak, és figyelik az eseményeket.

Valerie-t a központban megkeresi Sandra, és figyelmezteti, hogy az aktája eltűnt. Lehet, hogy csak véletlen egybeesés, még az NHB idejéből, de jó, ha tud róla.

vlcsnap-2017-12-18-15h59m48s112.png

Hector és a poligráf, kérdés: találkozott-e valaha Juliennel? Bármelyikkel, mutatja a nő a két képet. (Honnan szedték a travi képet? És Daniel miért nem ismerte fel, hogy látta már valahol?) Amikor Hector nemet mond, a nő kimegy, és közli nagyfőnökékkel, hogy klasszikus hárítótechnikát alkalmaz (elvégre erre képezték ki), de esetleg meg lehet próbálkozni az igazságszérummal. Nagyfőnök tiltakozik, de Daniel határozottan támogatja az ötletet.

Robert a fiával Skype-ol, a gyerek pedig már megunta, hogy apu folyton csak hitegeti, hogy hazajön, ezért otthagyja.

Hector megkapja az igazságszérumot, saját bevallása szerint régóta nem tépett be ennyire.

vlcsnap-2017-12-18-16h03m16s238.png

Valerie jön a párjához a bárjába, és mindent elmesél neki, a találkozásuk nem volt véletlen, egy terroristát keresett, de fél év után kiszállt az akcióból, mert beleszeretett a férfibe. A pasi eléggé kiakad, ha 5 évig tök jól megvolt, miért nem hagyta annyiban a dolgot? Majd udvariasan megkéri, hogy ne menjen haza este.

Sandra hazamenne, de egy kocsi megáll mellette, benne Esther, aki, micsoda meglepő, a nagyfőnököt keresi.

Hector és a poligráf, most a valós válaszokat adja.

vlcsnap-2017-12-18-16h09m33s456.png

Robert odaadja Valerie-nek az aktáját, a nő a rosszfiút látja benne, de ő csak szívességet tesz, hogy ne legyen további veszteség.

Daniel unokanővére sms-t kap Hectortól, hogy találkozzanak, jön érte egy kocsi. Az üzenetet Julien írta, aki ezek szerint átvette a vezetést, és valahová elviszi a gyanútlan nőt.

Hectornak Julien fotóit mutogatják, de soha senkit sem ismerhet igazán az ember, mindenkinek két énje van, és nem ő szabadította ki Julient, hanem a pendrive-os őt (miután Hectorunk szépen megkínozta, ez aztán a kapcsolat, nem csodálom, hogy Julien szemében apró szívecskék ugrálnak, ahányszor meglátja hősszerelmesünket). A zárójelenethez érünk: ön Shaw?

vlcsnap-2017-12-18-17h26m18s511.png

Shaw meghalt.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása