Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Aranyláz Alaszkában 8x11- Félidő

2017. december 29. 11:00 - Chat Géza

ke_pernyo_foto_2017-12-28_22_35_48.png

Parkernek akad egy kis gondja. Kivételesen nem Rick szerencsétlenkedik valamivel, hanem az új terület tulajdonosa jött kellemeltlenkedni. Az a helyzet ugyanis, hogy a szezon elején megkötött szerződésbe sikeresen megfogalmazták, hogy mekkora az a földterület, amit FEL KELL TÁRNI azon a helyen. És hát persze, hogy egy játékvödörnyi kis földet se mostak még át tisztességesen, mert emberhiány van. Plusz a többi területeken is akadt egy-két szopóroller, amit ha köllött, ha nem, de csapágyasra kellett hajtani. Szerencse, a tulajdonos faszinak dózer volt a jele az oviban, így felajánlja, hogy besegít Parkernek. Ez eddig nagy királyság, de Parker egyik D10-es dózerének lánctalpa eltörik/leszakad/megmurdel. Akár meg is lehetne javítani, hisz pont dolgozik neki egy non-stop készenlétben álló szaki, de jobb lesz, ha hagyják a francba, amíg Parker , miközben egy másik gépből dolgozva a permafroszt réteget, rá nem jön, el nem kezdi piszkálni a szemét, hogy ott áll az a monstrum. Hát ne álljon ott! Szól az öregnek, hogy feszüljön neki a másik dózerral és tolja a le a dombról. Ezzel Parker sikeresen eltörte a dózer láncfeszító elemét. Szerencsére Mitch mégis simán visszapattintja egy másik többtonnás géppel. Aztán a parkoló pályán maradt dózert is sikerül két gép összehangolt munkájával letolni a dombról. Mivel a veterán dózeres bácsi is besegített, ezért egész héten kapott aranyban gazdag földet a Mosátán, sőt, Rick is gondmentes hetet tudhat mögött, így félidőnél sikerül kettejüknek 240 unciát összeszedniük, amivel így 1850 unciájuk van összesen. Még Ricket se küldi el a sündörgős segglukba a heti 60 unciás teljesítményéért, csak annyit mond, hogy majd a szezon második felét jobban megnyomják.

ke_pernyo_foto_2017-12-28_22_34_40.png

Tony a kotró 2.0 elszállításán ügyködik, azaz a vedersorral szenved, merthogy elég böszme módon szállítja őket A-ból B-be. Padlógázzal nyomja neki a hepehupás földúton a markolóval, amiből persze, hogy kizuhan a sornyi veder. Végül sikerül az elemeket leutaztatni a folyón is, aminek köszönhetően megállapíthat valamit.

Valószínűleg ez az első vedersor, amit 70-80 éve lerakodtak Dawsonban. Bár magasról teszek a történelemre.

Hoffmanék üzeme simán és lazán megy az adásidő negyedéig, majd a kéthetente tartandó biztonsági eligazítást a bányász rendőrség spontán megjelenése zavarja meg. Ha az Aranyásó CSI valami gubancot talál, akkor súlyos pénzbüntetést is kiszabhatnak nekik. Trey két és fél órán keresztül hallgathatta is a masszív szakmai letolást, hogy mi az, hogy nem voltak Hunter Hoffman munkásainak biztonsági öve becsatolva, amikor egymás fölött ugrattak át a gépekkel??!?!?!? Trey hisztizve becsapja az ajtót, hogy eddig ilyen nem volt, eddig a bányász rendőrség szemében a Hoffman csapat volt az első padban ülő, minden választ elsőként tudó, éltanuló kisdiák, erre most Hunter miatt bekerültek a szamárpadba, mint valami renitens hülyegyerek. Az lenne a legjobb, ha a négy suhancot ki is rúgnák a francba. Az öreg Hoffman persze nem tesz ilyet, de büntiből azért leveszi a mosóról Huntert és a dömperre csücsülteti, hogy legyen ideje gondolkodni. 

Kevin ukázba kapja, hogy kapcsolja csutkára a mosót, de kiderül, hogy valami Gyökér Gyuri fűcsomókban gazdag földet is küldött a mosóba, amitől a rázóasztal el is dugult, ahogy illik. Röpke két óra alatt ki is pucolja a kicsi kacsóival. Amikor megint beindítaná a rendszert, a víz kirobbantott egy tömlőt. Kiderült, hogy a növényzetben és gyökérzetben gazdag föld az öntöző rendszert is eltömítette egy pöttyet. Hoffman meg is érkezik, hogy okoskodjon egy sort, de annál többet ő sem tud mondani, hogy

Kevin, cseszed, te vagy a főnök, tedd, amit tenned kell!

A nagy terv, hogy telepítenek egy úszó iszapfüggönyt a szivattyú köré. A mester sikeresen megugorja a feladatot, így Hoffman góré ad is neki egy baráti lapockapaksolást, mert megérdemli. Kemény két napi üzemelés után csak a csoda segíthet rajtuk, hogy a heti mérleg ne megint egy gyász szeánsz legyen. De hiába minden miatyánk meg üdvözlégymária, Hoffman papa 22 unciát hozott a kis küblijébe, ami Hunter büntetésére sem elég. Az egyetlen pozitívum, hogy Hunter hangosan kimondja, hogy a Bányász CSI miatti szívás az ő hibája. Na, persze a pénzt közösségileg fogják kifizetni, de szánja, bánja bűnét. Rendes gyerek ez a Hunter, az se baj, hogy kiveszi a munkások zsebéből a pénzt, hogy kiveszik a hitgyülis aranyásók családjainak szájából a kenyeret, mert van benne kurázsi, hogy elismerje, ha hibázik. Ámen.

ke_pernyo_foto_2017-12-28_22_36_33.png

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása