Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 3x07 - The Most Powerful Man in the World (and His Identical Twin Brother)

2017. december 26. 09:00 - Szencsike

Még a boldog nyugalom napjaiban járunk, Nóri és Kevin fürdőznek egyet, és a temetésükről beszélgetnek. Nóri hamvasztást akar, Kevin azt szeretné, ha kitömnék. Igen, mint a lelőtt vadakat, így Nóri még a szobába is kiteheti. Legyen, de szakállat fog ráragasztani! Vagyis Nóri szeretné, ha szakállat növesztene? Közben Lily sírni kezd, de a párocska inkább egymással foglalkozik. Mindezt az emléket Kevin akkor idézi fel, amikor a tóba fojtják. Ugorjunk megint vissza az időben, az elaltatott társaságból Garvey papa ébred elsőnek, kint már tombol a vihar, ő meg azért tombol, mert Kevin visszatért, de az átkozott Laurie lebeszélte őt a világ megmentéséről! Michael szerencsére kinéz az ablakon, és látja, hogy Kevin lova kint áll, Papa már rohan is, és kihúzza Kevint a vízből. Szegény még meg se fulladhat rendesen, máris megakadályozzák, hogy elvégezze a feladatát. Papa azt hitte, hogy együtt fogják csinálni, de Kevin nem kér a felhajtásból, tudja mit kell Evie-nek mondania, tudja kik Grace gyerekei és mit kell megkérdeznie, megtalálja Christopher Sundayt, akitől megtanulja a dalt is. Igen, ennyi lenne, igen. Akkor eresszék vissza!

1.png

Ismét felcsendül a Nabucco zenéje, és Kevin ezúttal a tengerből bukkan a felszínre, egy markos legény húzza ki a meztelen testét a homokos partra. Viszont ez a pasas jól fejbe rúgja Kevint, és kész lenne lelőni, ha őt magát nem lőné le valaki. Egy fekete ruhás ejtőernyős alak intézte el, és jelenti, hogy Kevin Harvey biztonságban van. Az ejtőernyős testőr nem más, mint Kutyás Dean. Kevin házikója egy kis kalyiba a parton, rögtön összetöri a tükröt és minden tükröződő felületet, semmi ilyesmi nem lehet Kevin közelében, ezért találták meg! Kevin szíve fölött van egy sebhely, meg is nézi magának, de hogy került oda? Egy írógép áll az asztalon, Dean elolvassa a szöveget, neki mindegy Kevin mivel üti el az idejét, de ismét munkába kéne állnia. Meg kell ölni az Egyesült Államok elnökét. Két óra múlva felhatalmazás nélkül kilő egy atombombát, Kevin az egyetlen, aki elintézheti őt. Kevinnek nem probléma, de kér valamit: meg kell találnia 5 gyereket, Evangeline Murphyt, valamint Christopher Sundayt. Az előbbiek nem probléma, az utolsó, Sunday úr Ausztrália elnöke, ezt már a nagyfőnökkel kell leegyeztetnie. Dean ad egy adóvevőt, az irányítóközponttal fog majd beszélni, kezdjen öltözni is, mert jön a helikopter, ami a munkába viszi.

A fülesből közben megszólal a hang, ugyanaz az illető beszél, akivel Kevin a hídon találkozott, valamint aki a bárban rávette őt, hogy énekeljen egyet. Arra utasítja Kevint, hogy vegyen egy tükördarabot és nézzen bele, Kevin tiltakozna, hisz semmi tükröződő dolog, de így viszont nem kapja meg, amiért jött. Kevin belenéz, újra szakállas, fehér öltönyben van, rajta az USA kitűzőjével és egy színpadon áll. Előtte van egy pódium, Kevin észreveszi a súgógépet is, majd a mikrofonhoz lép. Köszönti a fehér ruhás egybegyűlteket, Melbournben járunk egyébként. A Bűnös Maradék szószólója lett, és a házasság szükségtelenségéről beszél az embereknek, hisz a BM szerint felesleges házasodni. Mit szószólója, ő mint az Egyesült Államok Elnöke terjesztette be, hogy a házasság törvényen kívüli dolognak számít. Viszont mi lesz így a családdal? Ezért egy világméretű pályázatot hirdettek meg, amiben bárki leírhatta, hogy mi lesz így a családokkal. Az egyik nyertes, Liam Playford (Grace egyik gyermeke) fogja felolvasni a győztes pályamunkát, akit a testvérei is elkísértek. A fiú esszéjének címe: Miért nincsen szükségem a családra? A gyerekek mindegyike fehér ruhát visel, de nincsen rajtuk cipő. Kevin rögtön rákérdez, hogy hol a cipője, egyik családtagja szeretné tudni, de a 10 év körüli srác meg visszaszól, hogy Kevin azt mondta, nincsen család, erre a nézők tapsolni kezdenek. Közben egy fiatal lány hangszóróval a kezében besétál a tömegbe és énekelni kezd a szeretetről, ő Evie. Kevint lekíséri a színpadról a biztonsági főnöke, aki ebben a világban Kengurugyilkos Kevin rendőrtiszt. Kevin nem hajlandó elmenni, ha nem beszélhet azzal a lánnyal, így a tiszt beleegyezik, csak Kevin tűnjön el a színről.

4.png

Telefonál a vezérkari főnök is, az ukránok nemsokára atomot robbantanak, Kevint biztonságos helyre viszik, ahova csak ő tud bejutni. DEFCON 2 vagy 3 szint se mindegy, Kevin inkább nem emelné a készültséget, védelmi miniszter véleménye ide vagy oda. A kocsinál már ott várja őt Evie, ha tetszik, ha nem, a lány velük jön. A kocsi magányában Kevin tisztázza, hogy ki is ő valójában, nem az elnök az fix, de van egy üzenete Johntól. Szeretik őt, de a lány egész felháborodik, a szülei és az öccse egy dróntámadásban haltak meg, amit Kevin elnök rendelt el. Ez nem igaz, Evie halt meg, és épp most beszélték meg, hogy ő nem az elnök. Ja, nem is, mert csak báb, akit a valódi vezetők rángatnak, ezért olyan rendszerellenes Evie is...  Mindketten próbálják feldolgozni a hallottakat, majd Kevin elkezd vizet köpni és lepereg előtte az élete. Kiugrik a kocsiból, vagyis pontosabban a valóságban Johnék kihúzzák őt a vízből, mert óriási vihar csapott le rájuk, nem hagyják kint őt. Gyorsan bebugyolálják, Kevin beszámol Evie-ről, emiatt John és Michael örülhetnek nagyon, Grace gyerekei ugyan jól vannak, de nem tudják, hogy mi lett a cipőjükkel, így az édesanya hangulata leginkább beletörődő maradt. Garvey papa azonban nem kap jó híreket, Kevinnek esélyese sem volt találkozni Sunday-jel, hisz idő előtt hozták ki, az eső elárasztotta a tanyát. Akkor a kádban hal meg újra, John nem akarja, hogy folytassa, hisz már most rosszul van, mi lesz később?! Kevin elszánt, a Papa is, de két teljesen eltérő ok miatt: a Papa az özönvizet akarja megállítani, Kevin fejében csak Nóri jár. Kirakják Johnékat a fürdőből, apa és fia elbúcsúznak egymástól és Kevin újból alámerül.

Kevin elnök eljutott a biztonságot jelentő bunkerhez, Kevin hány egy kis vizet, de nagyjából jól van. Az arcszkenner leokézta az elnök urat, most jöhet a péniszellenőrzés. Kevin értetlenkedik, de Kengurugyilkos Kevin elmagyarázza, hogy a plasztikai sebészet sokat fejlődött, bárki arcát le lehet másolni, de egy férfi esetében a pénisz egyedi. Úgyhogy Kevin kénytelen elővenni a cerkát, persze a tisztek odapillantgatnak, hátha látják az elnöki játékszert. Szerencsére itt is megvan a zöld jelzés, még van három kérdés és bemehetnek végre. Az első kettő személyes emlék (gyerekkori háziállat, és kedvenc film) a harmadik az érdekes, ki a védelmi miniszter. Kevinnek kell egy kis idő mire válaszol, Patti Levin, talált, süllyedt. A bunkerben Patti fogadja őt, az egyik táskában a nukleáris vezérlőegység, a másikban valami olyasmi, amit nem kéne kinyitni. Minél előbb DEFCON-1-re kéne váltani, az ukránok egy órán belül harckészültségben lesznek, az USA-nak kell előbb támadni, sugallja erőteljesen a védelmi miniszter. Kevin előbb az ausztrál elnökkel akar beszélgetni, Patti kiküldi a testőrséget, és immár hivatalosan is megbizonyosodhatunk arról, hogy Patti rángatja a szálakat. Kiterveltek valamit, nem szarakodni kéne! Közben jelentik az alelnök asszony érkezését, Patti nem akarja itt látni, a kis tervükről nem tud semmit! Kevin viszont alig várja őt, jöjjön csak! Az alelnök asszony Meg barátnőnk, ő csak annyit tud, hogy POTUS-t átverték, nincsenek terroristák, a védelmi miniszter asszony téved! Kevin ragaszkodik hozzá, hogy Patti valljon színt, így a nő elmondja a tervet: most van ugye az Eltávozás 7. évfordulója, a világvégét várja mindenki. Ezzel a kis atomháborúval meg is adják az embereknek, amit annyira akarnak, hisz ezért választották meg őket!

Jó terv, de Meg egy bizonyos Fisher-protokollt emleget, Kevinnek nem kell a hülyét játszania, hogy hitelesen kérjen magyarázatot erre. Erkölcsi elrettentés, a kilövéshez szükséges kulcsot egy önkéntes szívébe ültették be, az elnöknek az önkéntest kell megölnie, hogy hozzájusson a kulcshoz. Ám az önkéntes nincs itt, így nincs se gyilkosság, se kilövés. Szegény Meg, Kevin már sejti a lényeget, van önkéntes, aki jönni fog hamarosan, Kevin ikertestvére az. Meg beletörődött a sorsába, túl jó a terv, neki már csak a saját életével kell törődnie, Kevin elengedi őt. Patti büszke magára, Kevin össze van törve. Még mindig telefonálni akar, de Patti ragaszkodik a DEFCON-1-hez, így Kevin elrendeli a fokozatemelést. A bunker erre teljesen lezár, nem működik a telefon, a teremből nem lehet kijutni. Kevin dühös, hirtelen lekapja Patti szemüvegét. Ez viszont tükröződő felület ugye, a következő pillanatban a tetőn találja magát egy távcsöves puskával, a bunker bejáratát figyeli. A Hang utasítja őt arra, hogy menjen be, nem lesz gond. Arc- és péniszellenőrzés megvolt, eljut a lépcsőkig, ott a szekusok elkapják, de őket Meg szedi le. Megdöbbentő a hasonlóság számára is,  elárulja a terem kódját és azt kéri Kevintől, hogy ölje meg a védelmi minisztert. Kevin még mindig telefonálni akar, Meg viszont a világvége miatt aggódik, Kevin elnöki verziója egy kegyetlen rohadék, és átgázol az „iker” Kevinen is. Ő már kiábrándult belőlük, érez fájdalmat, érez szeretet Isten iránt. A Hang megszólal, üzeni ő is, hogy szereti őt. Kevin még mindig telefonálni akar, Meg elmondja az irányt ahhoz a teremhez, de inkább ölje meg a két rohadékot, ez fontosabb. Lehetséges, hogy Kevin is képes a szeretetre, majd lelövi Meget. A Hang is érzi, hogy gond van, erre Kevin kiveszi a fülesét és eldobja. Megérkezik a kommunikációs teremhez, ott egy tiszt várja, aki azt hiszi, hogy ő az Elnök Kevin, ha gyanakszik is, nem mutatja, de legalább sikerült elérni Christopher Sundayt végre.

Kevin elmondja neki, hogy egyáltalán nem miniszterelnök, és az apja nagyon várja azt a dalt, ami elállítja az esőt. Nincs ilyen dal, már a Papának is megmondta. De üres kézzel nem térhet haza, mit mondjon neki így? Kevin hisz abban, hogy egy dal megállítja az özönvizet? Nem. Akkor mit keres itt? Nem tud válaszolni, ugyanis elkapták a szekusok, egyikük fejét pont a számítógép képernyőjébe veri bele, belenéz, így ismét Kevin elnökként látjuk viszont. Patti kéri a szemüvegét, Kevin összetöri, ideje véget vetni ennek, ő nem elnök, Patti nem miniszter. De igen, ő nevezte ki, Kevin régen segített neki, hát most ő is segít Kevinnek. Sajnos a szekusok behozzák a másik Kevint, akik szemtől szemben találkoznak. Patti mit sem sejtve elindítja a Fisher-protokollt, itt van az önkéntes, belőle kell kioperálni az indítókulcsot, parancsoljon Elnök úr. A két Kevinnek esze ágában sincs megvalósítani ezt a műveletet, így Patti kinyitja a másik bőröndöt, előszed belőle egy Könyvet. Egymás tudtán kívül, de a két Kevin könyvet írt, Patti az elnökét kobozta el, nemzetbiztonsági kockázatnak tartotta. Egyik Kevin se akar belőle felolvasni, Patti vállalja, de kéne a szemüvege, ami ugye törött, és próbálja összerakni. Elnök Kevin elveszi előle a Könyvét, és elkezdi olvasni. Szerelmes regény, egy férfiról, aki túl gyáva volt, hogy kimutassa a szeretett nő felé a valódi érzéseit és a nő elhagyta őt. Mikor a szöveget olvassa, Nórival kapcsolatos képek villannak be.

Mindkét Kevin sír mire befejezi, a bérgyilkos Kevin meghozta a döntést, szedje ki belőle az indító kulcsot, hogy soha többé ne kelljen ide visszatérniük. Kevin nekivetkőzik, Elnök Kevin felgyűri az ingujját, előveszi a szikét, és belevág az iker mellkasába, majd puszta kézzel turkálni kezd a lyukban, és kiveszi a szerkezetet. Megegyeznek abban, hogy nagyon elrontották Nórival a dolgokat, majd a megoperált Kevin a durva műtét okozta sokk miatt meghal. Patti persze örül, Kevin elindítja a kilövési protokollt, majd Pattival felmennek a tetőre és a lehulló atombombákat nézik, együtt, utoljára. Menjünk vissza a való világba, Kevin felébredt, az épülő kis templomban nyitja ki a szemét, mellette John és Michael alszanak békésen. Kevin úgy néz körbe, mintha most látná először a világot, ahol már elállt az eső is, majd meglátja az apját a tetőn üldögélni és felmegy hozzá. Szegény Papa azt hitte, itt a vége a fiának, az eső megállíthatatlanul zuhogott, ő pedig félt és feljött ide. Ám nem áll még készen arra, hogy lemenjen. Kevin nem felel, de mindketten elgondolkodhatnak azon, hogy mi fog történni ezek után.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása