Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 1x02 - Trick or treat, freak

2017. december 23. 15:00 - Ancsinszka

Eleven, Hörgő-Morgó elintézése után átkerült az Upside Downba, és az iskola csápokkal díszített inverzében, kétségbeesve szólítja Mike-ot. Mike helyett más távoli emberi hangokra lesz figyelmes, és a folyosó másik végén meglát egy rózsaszín fényforrást, amin keresztül vissza tud menni az emberek közé, így mentális kézrángatással kicsit tágít a cuppogó szutykos lyukon, hogy átférjen. A lány egyből Mike-ékhoz megy, de a házat körbevette a rendőrség. Az állami erők épp azt fejtegetik Mike anyjának, hogy biztos oroszok voltak, mert akkoriban kábé azt is az oroszokra fogták, ha egy macska felmászott a fára. Mike-ot is kikérdezik, de a srác őszintén tudja letagadni Eleven hollétét, de ha tudná se mondaná el. Eleven épp akkor áll oda az ablakhoz, és végighallgatja, amint az FBI veszélyes alaknak állítja be őt Mike-nak. Mike mereven nézi az ablakot, mert mintha Elevent látná, és ez az FBI-osoknak is feltűnik, így gyorsan körbe kutatják a környéket. Eleven pedig sírdogálva húzza meg magát egy kidőlt fa alatt, és várja, hogy elmúljon a veszély.

vlcsnap-00014.jpg

Visszaugrunk a jelenbe, ahol Elevennek épp bundáskenyeret készít Hopper. Eleven fehér lepedőbe bújt szellemként ijeszt rá a seriffre, és szeretné meggyőzni pótpapáját, hogy elmehessen halloweeni édességkuncsorgásra. De hát vannak a szabályok, amelyik ezt nem teszik lehetővé, mert túl kockázatos lenne Elevennek. A seriff gyorsan visszarázódik az aggódó apaszerepbe, és sorjázza szegény lánynak, hogy inkább üljön le és egyen, és maradjon nyugton. Eleven persze olyan arcot vág, mint akinek most gyújtották fel a szalvétagyűjteményét, de a seriff kárpótlásul megígéri, hogy este megnéznek majd együtt egy horrort és a kettes diabétesz elérésig tömik magukba majd az édességet. 

vlcsnap-00015.jpg

Byerséknél közben valaki feltette a tavalyi lemezt, mert Joyce újra felteszi a kérdést: hol van Will? Merthogy az ágyában nincs, Jonathan meg kedélyesen készíti a reggelit. Szegény Willre épp vizelés közben nyit rá aggódó anyja. Elhiszem, hogy szegény srác kurvára unja, hogy még a wc-re se mehet el nyugiba. Reggeli után Joyce segít Willnek a Szellemirtó halloween jelmezbe bújni, és közben az asztalon megtalálja fia rajzát az óriás csáplényről. Will persze tagadja, hogy ez volt a látomásában, csak azt hazudja, hogy egy sztorit ír éppen. Kapunk egy gyors bepillantást, hogyan készülődik a nörd alakulat a Szellemirtók zenéjére a halloween antréra. Végre látjuk, hogy Lucas és Dustin sem anyátlanok, mert mindenkit agyonfotóznak a szülők készülődés közben.

vlcsnap-00016.jpg

A srácok a film dallamát énekelve gördülnek be a suli biciklitárolójához, majd Mike és Lucas egyből össze is kapnak, mikor kiderül mindketten Venkmannak öltöztek. Lucas szerint ő nem egyezett bele, hogy csak azért legyen Winston, mert ő a feka srác a csapatban. Egyébként is Winston karaktere nem is tudós, csak a szükséges fekete karakter, és ha Mike szerint menő Winston, akkor legyen ő az. Dustin vet véget az értelmetlen vitának, mert vér ciki, de csak ők öltöztek be. A srácokról nagyjából lepereg osztálytársaik gúnyos mosolya. Sőt, Maxine is begördül deszkáján, és Lucas meg Mike pumpálják magukat a lány megszólításához, de végül túl késő lesz, és Max továbbsétál.

vlcsnap-00017.jpg

Joyce közben megmutatja a fura rajzot Hoppernek, mert a rajzon levő szörny pont az ő kis házuk felé néz. Hopper próbálja lenyugtatni Joyce-ot, és bíztatja, hogy talán egy idő után majd el fognak múlni a látomások. A férfi megosztja cigijét Joyce-al, és nosztalgiáznak egy kellemeset, hogy milyen volt, amikor még stikában bagarettáztak a suliban. Joyce elmereng egy kicsit az emlékeken, de jobban szeretné már Hopperrel együtt elfelejteni a múlt évet. Közben a laborban egy újabb vállalkozó szellemű kolléga merészkedik be az Upside Downba. Hát úgy járkálnak itt ki-be már a mannerek, mintha a szomszédba mennének át két tojásért. A kolléga odaátról goprózik, miközben kicserél egy biztosítékot, és visszaáll a labor összes ketyeréje a normál üzemmódba.

vlcsnap-00018.jpg

Nancy és Steve tanulnak a könyvtárban. A lány kénytelen az üzemi kézzel hajtós hegyezővel meghegyezni a cerkáját, de közben elbambul és Barb utolsó szavai visszhangoznak a fejében. Steve rázza fel a merengésből, meg így nem marad ceruzája sem, ha úgy hajtja a gépet, mint egy hörcsög a kerekét. Nancy beszámol róla, hogy ő nem tud tovább úgy tenni, mintha minden rendben lenne. Steve szerint nem mondhatják el az igazságot, mert ha kiderül, akkor nem csak az ő életük, de a családjuk biztonsága is veszélybe kerül. Steve szerint kicsit el kéne engedni a témát, elmenni a házibuliba, és úgy tenni, mintha átlag tinédzserek lennének, azaz hülyére inni magukat.

vlcsnap-00019.jpg

Lucas és Dustin csak összeszedte magát, és leszólítják Maxot a szekrényénél. Max már ismeri stalkolóit. A srácok kicsit ügyfogyottan védik a mundért, hogy nem úgy volt az, hogy ők állandóan a nyomában vannak, csak mivel új lány, biztos védelemre szorul. Szóval a srácok elhívják a lányt, hogy este halloweeneljenek együtt, de Max csak bevágja a szekrénye ajtaját, majd odébb áll. Eleven közben otthon a tévéből szocializálódik. Egyszer csak zajra lesz figyelmes, de csak egy mókus az a verandán. Viszont kapunk egy flashbacket, amiből kiderül, hogy a mókus helybéli rokonaiból egy páran Eleven gyomrában végezték, míg bujkálni kényszerült.

vlcsnap-00020.jpg

Maxet épp hazafuvarozza Séróbáró, és a semmiségen berág a lányra, majd beletép a gázba. Szerencsétlenség, hogy épp a hazafele tartó Mike-ék mögött hajtanak, és majdnem elütik a srácokat. Hopper terepszemlézik a konkurens tökfarmon, ahol szintén valami megrohasztotta a tököket, tehát nem a gazdák közti tökharcról van szó, meg nem is az időjárás tette, ez már Hoppernek is világos. Közben Byerséknél folyik a készülődés, Bob éppen Drakula szerelésben magyarázza Jonathannak a kamera kezelését. Will pedig tesója kíséretében nekiindul a Halloween estének. A Byers tesók a kocsiban Bobról beszélgetnek, Jonathan szerint kicsit béndzsa fickó, de Will szerint legalább ő nem tekinti zombiboynak, egyébként is milyen béna, hogy a nagytesó kíséretében kell cukorkavadászatra menni. Jonathan megígérteti Willel, hogy ha nem keveredik bajba és időben Mike-éknál lesz, akkor elmehet egyedül a barátaival.

vlcsnap-00021.jpg

Jonathan pedig elmegy az őrületes halloweeni buliba, ahol Nancy és Jonathan is készül leinni magát. Séróbáró, azaz Billy is ott van, és éppen a fejjel lefelé sörivás rekordjával veszi át a gimis kiskirály szerepét. Billy egyből Steve orra alá dörgöli, hogy na ki a király! Nancy meg inkább odébb áll, és mereget egy párat a puncsos tálból. Bob otthon Joyce-ot fűzi éppen, és habár tényleg kicsit bénának tűnik, de az már tuti, hogy szereti a Byers családot az egész flúgos beütésével együtt. Mike-ék közben kicsit csalódottan bandukolnak házról házra, mert senki sem ismeri fel a Szellemirtók szettet. A mélabúnak Max zseniális Jason Voorhees álarca és műkése vet véget, mert mindegyik srác halálra rémül tőle. A megnyugvás után Maxszal együtt vetik bele magukat a halloweeni muriba.

vlcsnap-00022.jpg

Sajnos Hopper seriffet feledékennyé tette a rohadt tökök utáni hajsza, ezért elfeledkezik az Elevennek tett ígéretéről. De annyira elfeledkezett mindenről, még a csokiról is, hogy egy kissrác halloweeni csoki gyűjteményét megveszi pár dolcsiért. Eleven rádión kapja az üzenetet a serifftől, hogy késni fog. Mi meg kapunk egy újabb flashbacket arról, amikor még Grizzly Gézaként tengetette napjait az erdőben bujkálva, és a Hopper által ott hagyott gofrin élt.

vlcsnap-00023.jpg

Mike kivételével mindenki élvezi a csoki kuncsorgós estét, ő meg azért nem, mert idegesíti Max. Will Bob kamerájával próbálja feldobni Mike hangulatát, kevés sikerrel. Will viszont lemarad, mert pár hülyegyerek ráijeszt, és a földre vágódik. Ezzel a lendülettel átkerül az Upside Downba, és újból megjelenik a fenyegető csáplény. Willnek sikerül elbújnia, és már majdnem elérik a fekete csápok, mikor szerencsére Mike felrázza a rémületből a fal mellett kuporgó barátját, és hazakíséri. Jonathan közben megérkezik a buliba, ahol Nancyék is csapatják éppen. Nancy még mindig rájár a puncsos tálra, de Steve már inkább leállítaná önmagából kivetkőző barátnőjét. Sajnos a Nancy kezéből kirántott itóka a fehér felsőjén landol, és persze egyből megáll a zene meg a társaság, mert ez akkora hű meg hó, hogy valaki leönti magát piával! Nancy kirongyol a mosdóba, ahol hiába próbálja Steve lenyugtatni. A lány szerint az egész parti lószar, meg ez a járunk és rózsaszín ködben pillogunk is lószar, mert Barb halott. Steve hiába nyomja a szeretleket, Nancytől csak annyit kap válaszul, hogy lószar.

vlcsnap-00024.jpg

Will közben otthon Mike-nak magyarázza a látomásait, meg az Upside down élményeket a csáplényről, mely olyan mint egy ránk boruló hatalmas árnyék. Mike szerint ezt Eleven biztos értené. Megy a bromance, és Mike mesél arról mennyire hiányzik neki Eleven. Végül Jonathan viszi haza Nancyt, mert Steve a visszautasítás után elviharzott a buliról. Kíváncsi lennék, vajon hogy sikerült minden zaj és feltűnés nélkül a félájult lányt felvinni a szobájába, úgy hogy a szülőknek ez egyáltalán fel sem tűnt. Hawkinsban tényleg leszarják a szülők merre flangál a gyerek. Közben Hopper is hazaér Elevenhez, de jól elkésett, és a lány már természetesen bedurcázott.

vlcsnap-00025.jpg

Eleven bezárkózik a szobájába, és hiába próbálja a seriff kicsalogatni a csokikkal, a lány inkább fehér zajra állítja a tévét, és bekötött szemmel próbál Mike-kal kapcsolatba lépni. A fiú éppen walkie-talkien próbálja elérni Elevent ugyanebben a percben. Már majdnem megérintené Eleven a fiút, de az lekapcsolja a walkie-talkie-t, és ott hagyja a kuckót, ami régen Elevené volt az alagsorban. Dustinnak mondjuk elég jó estéje volt, végre Max becsatlakozott hozzájuk, meg van egy rakás csoki a puttonyban. A házukhoz érve egyszer csak rejtélyes (retroshockkos) cimánkolást hall a kuka felől. A műanyag pisztollyal nagy vagányan fölé hajol, de hogy mi cuppog a kukában az csak a következő részben derül.

Címkék: stranger things
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2017.12.28. 22:40:24

pluszpont a RetroShock utalásért!

Pácsó Ármándó 2017.12.30. 16:23:40

Biztos, hogy egy vérengző cickány! Mer ezek csak cimánkodnak, visonckodnak a kukába benne :-)

Ancsinszka 2018.01.02. 16:09:13

@Pácsó Ármándó: ott lapul a kis bosszúálló bizsergető! :)

Is 2018.01.05. 10:19:01

A címben 1x02 helyett 2x02 kellene, nem?
Szegény Steve-et azért sajnáltam némileg, mert ő tényleg szereti Nancyt és az előző évadban mekkora tököket növesztett, mikor visszament a bézbóz :) ütővel, hogy megagyalja Hörgő-Morgót.
De hát a szerelem sötét verem. :)

Ancsinszka 2018.01.27. 18:16:57

@Is: De, elírás. :) Én is így látom, szerintem neki volt a leglátványosabb fejlődése, totál karakteridegen, és ettől lett annyira szuper(heró)! :)
süti beállítások módosítása