Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Birmingham bandája 4x03 - Blackbird

2017. december 18. 11:00 - lopezalapazi

Revelációként ért, h ezeknek az új részeknek már címük is van, le is írom, ha már: 1. A hurok (ez egyértelmű, elég sokat mutogatják) 2. Pogányok (Aberamáék) 3. Feketerigó (és csak előkotortam, h kire-mire értik: a feketerigó a keresztény szimbolikában vki, akit megkísértenek a testi vágyak, ez lehet Polly v Linda is akár).

gyar.png

Egy művészien megvilágított üres gyárépület képével indítunk: művészi, mert faszán fényképeznek, és üres, mert mindenki sztrájkol. A kapuban a sztrájktörők vergődnek, de még közülük is csak az első néhány kap munkát. Nem egyszerű az emberekkel: egy sztrájkoló munkás Molotov-koktéllal fejezi ki a véleményét, de Arthur kemény lett és agyonveri gyorsan. Tommy azért még a maradandó károsodás előtt leállítja.  A kitörőfélben lévő forradalomra tekintettel még a Red Right Hand is elmarad.

mm.png

Michaelt az anyja látogatja. Fakkol is egyet a hírre, de még nagyobb a döbbenete, amikor Polly helyett az előző anyja lép be. A mama mentegetőzik, de ő is az anyja, és joga lenne látni legalább. Michael, mivel ifjú jedihez méltóan megszakított minden kapcsolatot a régi családjával, inkább küldené elfele. A mama hagyományos, egyszerű asszony, teli szeretetvel. Hívja haza Misit, mert várja a kisöccse is, meg hát a papa is meghalt. És ez azért érzékenyen érinti Michaelt, hiába játssza a kőkemény taplót. Jó kis jelenet, nincs túljátszva, de minkét félen látszanak az erős érzelmek.

mm1.png

Na, itt van Polly is az új, kretén frizurájával. Adával ők is Michaelhez készülődnek, közgyűlés lesz, hivatalos. Azonban Polly, drogos napjaiból újjáéledő főnixmadárként most éppen péniszre vágy. Olyannyira, h még az újévi fogadalmába is belefoglalta, h tenni fog vmit az ügyben. Utoljára két éve volt vmi, gondolom a festővel maszatolt, aki a két évad közt eltűnt mintha elfelejtették volna. Ennek örömére úgy lépeget a kocsihoz, mint aki menten leszopja a sofőrt/sameszt/testőrt, ill. bárkit, aki a fent említett szervvel bír és az útjába akad.

sexy_p.png

sexy_p1.png

A tanácskozáson Polly officially is visszatér a céghez mint pénztáros. Az igazgatóhelyettest azonban hiába várják, nem érkezik meg, ezért levezénylik nélküle a bulit. Thomas erősen karót nyelt, de aztán a hivatalos részt letudva, egy kis faszomozással átvezeti a népeket a második, oldottabb napirendi pontra: egyrészt még mindig hol az igazgatóhelyettes, aki most már nagy hirtelen csak fakking Arthur lett, másrészt meg ki ölje meg Bodrit?

l.png

Arthur ig. helyettes azért nem bírt megérkezni a tanácskozásra, mert feltartotta a neje. Aki vélhetően néhány percre megkérte a Jóistent h ne nagyon nézzen oda, és egy szál bunda-alsónemű kombóban teszi ki kísértésnek szerencsétlen urát. Nos, Arthur se szarozik sokat, ki tudja meddig tart ki ez a szokatlan elmebaj a nőnél, tehát meghágja az asszonyt és csak utána kérdezi meg, h mi ez az egész. Mindeközben randalírozók festéket locsolgatnak szerte a gyárban, és a titkár képes ezzel zaklatni a párosodó párost, de Arthur éppen fokkin busy, és most aztán tényleg abszolút ideillő ez a kifejezés.

al.png

al2.png

Linda terve az, h az urának ne kelljen megküzdeni a kísértéssel, ezért odaáll közé meg az ördög közé. A mamája frappáns megfogalmazásában ez úgy hangzik, h tartsd a golyóit üresen, a hasát meg tele. Hát, Isten nyugosztalja a mamát! Igazán bölcs asszony volt. – véli Arthur, közben meg fiatalodott vagy tíz évet nagyhirtelen.

a_mama.png

Tommyék nem várnak tovább. Szereztek fényképet Changrettáról és csapatáról, azt sokszorosítva kiküldik minden kocsmába a környéken. Továbbá Tommy javasolja h szarjanak a hagyományra, és Lucát bízzák Aberama gondjaira, nem tökölhetnek azzal, h majd Arthur nyírja ki személyesen. (Az ötlet, miszerint hagyják el a golyó törvényét, Pollytól származik,- és tényleg, a 3x06 végén, mielőtt letartóztatták volna épp arról kezdett el beszélni, h megújítaná a szervezetet. És most visszautalnak erre, de csak egy fél mondattal - imádom ezt a sorozatot, nem tudom, mondtam-e már?) Egyöntetűen megszavazzák Goldot. Közben pedig kiderül, h vmiféle hatása mégis volt Michael nevelőanyja látogatásának, mert a fiúnak véletlenül sikerül Polnak szólítania az anyját. Pol nehezményez.

tan.png

A gyárban eközben csak nem hagyták abba maguktól a locsolgatást, így Arthur egy szál kalapáccsal nekiindul rendet rakni. De aztán elégnek tűnik az is, h behajigál a rosszalkodó munkások közé néhány tárgyat, és azok szétszaladnak. Egyet kivéve, az továbbra is locsol, és szerintem véletlenül, de Arthur kap egy adagot a fejére. Na, így vörösebb lett, mint a forradalmuk, ezen bedühödik, és kicsit üti a fickót. Addig, míg egyszer csak el nem kezdenek lőni rá: a borsalino kalapokból ítélve megjöttek a maffiózók. Arthur ismét megtalálta magában az állatot, kinyírja a két fegyveres tagot, és ha már így adódott, el is hamvasztja a két bérgyilkost a kazánban. Brr, de szar lehet vörös festékbe fulladni!

a_v1.png

av.png

Ezután kis bepillantást kapunk a valódi maffiózó-létbe. Luca Stratford-upon-Avonbe vette be magát, ami remek döntés, szerintem is tök jó hely.  Maffiózóék hál’ istennek egymás közt szicíliaiul kommunikálnak, és milyen jól teszik!  Az egyik ragazzo elégedetlenkedik a koszttal, Luca persze befenyíti. Aztán előadják, h találtak fogást a Shelby-ken, mivel sokan utálják őket. (Arthur kinyírt egy kisfickót a ringben, mikor még meg volt kattanva. Az ő családjából vannak, akik szívesen bosszút állnának rajtuk.) Nagyon jó, h ehhez is visszanyúltak, és nem vmi légből kapott szállal hozakodnak elő.

lb.png

lb2.png

lb3.png

Tommy lecseszné Arthurt h nem szólt, hogy nem jön a gyűlésre, mert veszélyes az élet, hiszen 15 veszett olasz mászkál odakünn. Arthur benyögi, h 13 lesz az az olasz, épp az imént nyírt ki kettőt, ki is sütötte őket hirtelen. Arthur mérges h nélküle szavaztak Luca megöléséről, továbbra is ragaszkodna az sk megoldáshoz. Problémás az is, h csóri maffiózóék úgy járnak-kelnek a gyárban mintha a sajátjuk lenne, most pl. valószínűleg vki kinyitotta nekik a hátsó kaput.

ao1.png

Arthur hazatér meglehetősen ittasan. Linda gondolom nem ilyesmire számított a délelőtti kufirc után, de okos asszony, hallgat. A dolgozó családfő azonban már összeadta a kettőt meg kettőt, biztos Polly javasolta Lindának, h így tartsa távol Arthurt a szavazástól. Linda meggyőzné őt, h lője bele a Lucás golyóját a kandallóba, de Arthur nem tágít, mert szerinte az öccsét meg kell bosszulnia.

aol.png

Közben Tommy próbálja kideríteni, h ki engedte be az olaszokat a gyárba. A titkárát gyötri, és ahogy a két verőembere ott áll a háttérben, egy másik, a kisember nézőpontjából is rálátást kapunk a PB világára, pedig Tommy igazából nem is csinál semmit, de azt nagyon fenyegetően. A titkár nem áruló, ehhez ragaszkodik, mi mást is tehetne. Elég jó indokokkal szolgál, h miért akart lelépni. (Ő veszi fel a sztrájktörőket, miközben a sztájkolókkal egy utcában lakik. Hát, igen.) Tommy végül nem engedi el, de legalább nem is öli meg, és ezekben az időkben már az is vmi. Ellenben kap védelmet, némi pénzt, és a családjáról is gondoskodnak. Jól beszélt, úgy látszik.

km.png

kmt.png

Tommy most Eden kisasszonyt látogatja meg a saját lakásán. Amit Eden is furcsál, mert miért nem az irodájába hívatja? Nos, Tom azért jött, h megtudja, ki az a két olasz, aki a kommunista párt gyűlésein megjelent. (Mert ők bejuthattak a gyárba a sztrájk előtt, és kinyithatták az ajtót a másik olaszoknak -kicsit nekem zavaros, de biztos így volt. A tippet a titkár adta.) Tommy egyébként Fő Ellenállásügyi Biztos v mi a szösz, tehát hivatalból kérdez, jelvénye is van, mutatja is. Ezen azért a csajnak muszáj röhögni egy jót. Mert tényleg van neki Különleges Rendőrigazolványa. Meg egyébként őrmester.

te1.png

Jessie utánanézett Thomasunk múltjának, és kiderült számára is, h Thomasnak másik oldala is van (vagy volt), méghozzá emberi. (Az első csaja olasz volt, az örömszülők nem voltak nagyon lelkesek egy cigány csávótól, de aztán megnyerte őket. A lány azonban meghalt tüdővészben, persze Tommy állhatatos ápolása mellett. Sőt, az ifjú Tommy még komcsi párttag is volt, Jessienek már csillog is a szeme…) Közben meg rájöttem, h ez alatt a jelenet alatt megy a Bye, Bye Blackbird c Gene Austin jazz muzsika, úgyh akkor vissza az egész, a feketerigó Jessie, vagy inkább a régi csaj, vagy tényleg mit tudom én.

te2.png

te4.png

De hát azt a Tommyt már elvitte a háború meg a sokévnyi szervezett bűnözés. Ezen - már otthon - mélázik egy kicsit főhősünk, nézegetve a képet, amit Jessie-től kapott, rajta a régi nővel és a régvolt Thomas-szal.

tcsu.png

Arthuréknál is válság van. Linda győzködi őt, h hallgasson rá és Jézusra, mert ezekben a modern időkben a bosszúállást bérgyilkosokra szokás bízni, hagyja a piszkos munkát Aberama-ra. Ezt addig mondja gondolom, h Arthur megunja, és reggel kilövi a golyót amit Lucának szánt. Tommy frászt kap, mert csak a lövést hallották Arthur házából, de aztán kifelé jövet fejet hajt Linda és az ő pszicho-terrorista képességei előtt. 

tal.png

Na, eddig senki sem akart Tommynak dolgozni, most meg ott tipródnak mind a melóhelyen: a titkár csaj, Polly, de még Linda is befut. Dolgozna, mert unatkozik. Finn pedig a főnök mára, mert Tommy kivett egy szabadnapot. Amit  Lizzie-vel tölt, mert a nő átjött hozzá, h panaszkodjon a többi némberre: Finnt szívatják, még Linda is, aki meg tán a Grease-ből meríthetett ihletet, káromkodik meg cigizik de nem áll jól neki.  Kettesben kimennek a koszlott csatornapartra, ahol Tommy nosztalgiázik kicsit, azt a régi lányt emlegeti. Aztán lesmárolja Lizzie-t. Nos, ez eléggé a semmiből jött, a csaj se nagyon érti, h most akkor kit is csókol, őt, v a régi nőt? Aztán meg is dugja, ha már ott van. Tommynak bizonyára agyára mentek a régi szép idők. A szex utáni cigi közben pedig rendelkezik, még több árvaházat nyit, és többet fog adakozni is, mint eddig. 

t_titk.png

Tommy Finnt faggatja az első főnöki napról a melóhelyen, (nahát, Finn beszél!) aki három és fél évad alatt nem kapott összesen ennyi mondatot a szájába mint most. Pollyék nőt fizettek neki, h többé ne legyen már szűz, de nem tetszett, mert a kurvanéni fáradt volt, a helyzet meg kínos. Tom szerint legyen férfi, mert üresedés van a cégnél amit be kell tölteni. (De ezt meg már mondták Johnnak is, aztán mi lett belőle.) Azt azért mindig is furcsálltam, h Michaelt viszont annakidején nem kellett tanítgatni semmire, szinte kész maffiózóként érkezett a kis falujából. Finnt meg itt pátyolgatják - persze kölyök még és saját nevelés.

f.png

Polly érkezik egy bárba, bizonyára megtalálni azt a tökéletesen nem hozzá illő péniszt, akit a rész elején is emlegetett. És belép mögé Luca Changretta. WTF?? És már sorolja is,- csak h ne legyen kétség senkiben, h itt most egy orbitális árulás következik, - h Michaelt, Finnt, Arthurt kell Lucának megkímélnie. Cserébe megkapja Tommy Shelbyt. Elég jól mondja Luca: ilyen váratlan Cassiusra nem számítottam. Egyébiránt meg igaza volt Tommynak, ki kellett volna nyírniuk az anyját is, hiszen most így első kézből rendelkezik a Shelbykről minden információval. De úgy látszik, Pollyban mélyebb lett a sérelem, mint a Tommy iránti elkötelezettség.

lp.png

(És muszáj leírnom kicsit részletesebben, mert ez rendezés: Polly egyedül jön a bárba, leül a pulthoz, tárgyal egy keveset mint díva a pultossal, aztán körbenéz, meglátja azt a vkit akire várt, mi nem látjuk, ki az,és visszafordul. A kamera rá fókuszál, de most a pultos szemszögéből: ahogy belép mögé Brody, előbb homályosan, aztán élesen, de már a sziluettből is látszik, h ki lesz az, hello.)

lp2.png

lp3.png

A következő részben pedig egy másik árulóval, Tom Hardyval erősítenek. Can’t wait!

 

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása