Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 4x06 – Bag of Cobras

2017. december 15. 09:00 - A_Rézi

Vincent mélyre ásta magát a város történelmébe. Úgy fest, az erőszakos cselekmények, rituálék időről-időre ismétlődtek, és mindig négy helyszínen: Algiers, Treme, Marigny és a mocsár. Mindez a Sivár műve volna? De vajon miért négy helyen? Vincent térképei már tele vannak jelölésekkel, szóval készül a nagyívű összeesküvés-elmélet. Elijah érkezik látogatóba, de a régens nem hívja be – esélyes, hogy még zabos Kinney halála miatt, no meg Marcelt sem találja sehol. Az ősi erre készségesen elárulja, hogy a főnit bezárták, amíg nem hótziher, hogy ez a lidérc már nem befolyásolja. Vincent meg sem lepődik, hogy a Mikaelsonok megint felül kerekedtek, és biztosra veszi, hogy Elijah-nak már terve is van. Ha viszont segít a Sivár elleni harcban, akkor nem árt, ha ismeri a részleteket, szóval jöjjön be, mielőtt meggondolná magát!

vlcsnap-2017-12-10-18h13m59s493.png

A Mikaelson-rezidencián buli készül, ahol elvileg New Orleans legbefolyásosabb természetfeletti lakói is jelen lesznek. És a vendégeket kapásból megvezetik, merthogy a meghívón Marcel társ-házigazdaként szerepel; a parti apropója pedig elvileg a tűzszünet megünneplése. A valódi cél viszont a Sivár segítőinek a beazonosítása. Szerencsére Hope Mary-nél van a mocsárban, Hayley éppencsak Freyát jött keresni, mert kellene tőle egy szívesség, és már megy is, jó messzire…

Vincent szerint a Sivár már évszázadok óta át akar jönni az élők világába, és mindig négy helyen, egy bizonyos mintát követve próbálkozik – ha az ember tudja, mit keressen, megtalálja. A Sivárnak erő kell: ezért kellettek a gyerekek, ezért volt szüksége Klausra és Marcelre… Elijah arra számít, hogy az esti bulin majd találnak valakit, aki bővebb infókat tud erről a gonosz lélekről, a vágyairól, a céljairól, a gyengeségeiről. És Elijah számít Vincentre is, hogy segít az illetőt megtalálni a tömegben…

vlcsnap-2017-12-10-18h20m40s368.png

Freya Keelinnek vázolja az estét: élőzene, ingyen pia, tánc és buli vakulásig – csak a hülyének nem éri meg. Ez persze egy burkolt meghívás, és Keelin el is fogadja, mert rég mulatott már egy jót. Remek! A bosziba Hayley érkezése fojtja bele a szót, és kínos csend ereszkedik a trióra. De nem kell parázni, mert a hibrid kábé az áldását adja rájuk (???), mondván: tulajdonképpen bírja Keelint. Aztán beszél a szülei gyilkosának esetleges Sivárral való kapcsolatáról, és mivel tudja, hol történt a gyilkosság, némi boszorkánysággal talán a végére járhatnának az ügynek. Freya ráolvasásnak hívja a műveletet, amivel felidézhetőek a régmúlt eseményei, de figyelmezteti Hayley-t, hogy talán olyasmit fog látni, ami nagyon nem fog neki tetszeni. Csakhogy nincs más választása…

vlcsnap-2017-12-10-19h30m43s337.png

Sofya Josh-t látogatja meg, persze kopogás nélkül – egyszercsak a kanapéján terem. A kisvámpírban még élénken él az az emlék, amikor a nő ki akarta nyírni (3. évad 16. rész), de Sofya gondolatai most az esti parti körül forognak. Mert tökjó, hogy Marcel és a Mikaelsonok közösen szerveznek bulit, csakhogy a főnit vagy egy napja nem látta senki. Ja, bólint Josh, mert Marcel valószínűleg egy tömlöcben raboskodik, ugyanis a Rousseau’sba vezető alagutat még előző nap befalazták, ő pedig összeadta az egy meg egyet… Sofya erre bejelenti, hogy mivel Josh-nak van meghívója, ő lesz a plusz egy fője – így bejutnak a házba, és talán ki tudják szabadítani Marcelt. Bár Josh nem tervezett elmenni a buliba, ezek szerint muszáj lesz.
vlcsnap-2017-12-10-18h25m14s040.png

A díszlet kész, már csak a vendégek hiányoznak. Klaus vérfürdőre készül, de bátyja leinti: a buli célja a hamis biztonságérzet-keltés és a titkos infógyűjtés. Viszont Klaus eléggé a szívére vette, hogy megfenyegették őt és főleg Hope-ot, ezt pedig nem hagyhatják megtorlás nélkül. Nem is fogják, ért egyet Elijah, de nem kéne, hogy Hope vérgőzös szörnyetegként lássa az apját, szóval magára vállalja az ügy intézését.

vlcsnap-2017-12-10-18h29m12s759.png

A ház New Orleans meghatározó színeiben pompázik (arany-lila-zöld), jazz szól, kellemesek a fények, érkeznek a vendégek. Klaus meglátogatja Marcelt a cellájában, és azon élcelődik, hogy fordult a kocka: már nála van PT pengéje is, hogy kénye-kedve szerint használhassa. De nem akarja. Ellenben itt van fent a buli, jó a zene, és főni talán hiányzik a barátainak… sőt, talán valamelyiknek eszébe jut, hogy kiszabadítsa. Például itt van Sofya, akiről elég keveset tudni. Marcel pókerarccal mondja, hogy a nő egy zsoldos, ahhoz hűséges, aki többet fizet. Csak munkakapcsolat van kettejük közt – némi élvezettel megspékelve. Ez még jobban felcsigázza Klaus érdeklődését.

vlcsnap-2017-12-10-19h24m57s493.png

Az ősi tesók köszöntik a vendégsereget. Elijah azzal magyarázza Marcel hiányát, hogy „divatosan késik”, de addigis emeljék poharukat New Orleans dicsőségére… Klaus elismeri, hogy a legtöbb jelenlevővel „bonyolult” volt a kapcsolatuk (az évszázad legújabb csúsztatása), de az ősiek most békével jöttek, és nem maradnak sokáig. Addigis, tessék barátkozni. Egs! Josh és Vincent összefut a tömegben – Josh Marcelről gyűjt infókat, de a régens sem véletlenül fog kezet mindenkivel… Sofya is megérkezik, egész estét betöltő dekoltázzsal (hogy a pasik is örüljenek!), ami elég jól elvonja a figyelmet a spéci, ősiölő tüskékből álló karkötőjéről.

vlcsnap-2017-12-10-19h26m54s446.png

Történik egy minimális pengeváltás Vincent és Klaus között, de csak szőr mentén: a régens rámutat, hogy senki sem vette be a korábbi, barátkozós maszlagot; Klaus ellenben arra biztatja, hogy ő viszont csak bátran barátkozzon, és derítse ki, hogy ki dolgozik a Sivárnak, addigis ő játssza a házigazdát. Eközben Josh szépen lassan távolodik a tömegtől, és az egyik folyosón talál egy titkos ajtót. Hát, ez gyors volt!

A csajok már a mocsárban vannak, zseblámpával térképezik fel Hayley családjának egykori házát. Elég elhagyatottnak tűnik, de Freya még mindig érzi a szülők halálakor visszamaradt energiát. Újra rákérdez, hogy Hayley biztosan akarja-e, amire készülnek, csakhogy ez az egész nem erről szól. Mindigis kíváncsi volt, milyenek lehettek a szülei, akik úgy hiányoznak neki, hogy sosem ismerte őket – viszont, ha ez a hókuszpókusz közelebb visz ahhoz, akinek Hope-ra fáj a foga, hát legyen! Bármi is lesz, megéri.

vlcsnap-2017-12-10-19h32m04s571.png

Klaus elzárja PT pengéjét a széfjébe, aztán morcosan veszi tudomásul, hogy Vincent a szomszéd szobában éppen kártyavetéssel foglalatoskodik ahelyett, hogy a Sivár követőit keresné. A régens azonban már megalapozta a kutatást: miközben mindenkivel kezet fogott, ráolvasást végzett, és most az energiákat beleirányítja a pakliba. A tarotkártyás cucc azonban sajnos nem dob ki pontos nevet, csak egy jelet, ami segít megtalálni a keresett személyt. Klaus szkeptikus, Vincent viszont magabiztos. Felfordít négy lapot, ezekben kell megkeresni a közös szimbólumot – ami úgy fest, a kígyó lesz. Tehát olyasvalaki a hunyó, aki egy kígyó társaságában van…

vlcsnap-2017-12-10-19h34m54s868.png

Freya is nekifog a varázslásnak, mire Hayley előtt megjelennek a szülei. Az apja éppen egy férfival vitatkozik, aki egyre csak azt mondogatja, hogy mind a négy kell, Labonair apu viszont nem adja az övét, hanem rejtegeti. Erre a férfi leszúrja őt, majd Labonair anyut is, a szőke kisbaba Hayley pedig torkaszakadtából üvölt. Utolsó erejével az apja kivonszolja magát a tornácra, és a deszkák közé ejt egy kulcsot. Ahogy Hayley felocsúdik a varázslatból, rögtön kutatni kezd a kérdéses helyen: átüti a deszkát és megtalálja a kulcsot. Ami, mint kiderül egy raktárhoz tartozik, ahová már a bejutás sem egyszerű, mert mágiával is lezárták – valószínűleg nem véletlenül. Freya hatástalanítja a védőbűbájt, odabent pedig találnak egy csomó poros, pókhálós holmit, köztük egy fényképet is a kiscsaládról. Hayley megkéri a boszit, hogy hagyja magára, mert ezt a dolgot már egyedül kell intéznie.

vlcsnap-2017-12-10-19h33m49s024.png

vlcsnap-2017-12-10-19h37m28s696.png

Vincent tekintete a tömegben Dominicen állapodik meg – bár a kígyó nem hús-vér, de attól még „lélekben” ott tekereg a boszin. Leadja a drótot Klausnak, aki már menne is kizsigerelni kihallgatni a gyanúsítottat, de Elijah emlékezteti rá, hogy övé a piszkos munka. Klaus nem ágál sokáig, mert észreveszi Sofyát, akivel akad némi megbeszélnivalója… Freya is befut végre a bulira, a roppant dögös Keelint pedig csajok gyűrűjében, jókedvűen találja – és ahelyett, hogy csatlakozna hozzá, inkább csak fancsali képpel messziről figyeli.

vlcsnap-2017-12-10-19h38m36s962.png

Klaus azzal üdvözli Sofyát, hogy tökjó, hogy eljött, noha nem hívta meg senki. A nő viszont nem szívbajos, a Marcel és közte levő barátságra hivatkozik, és gyorsan rá is kérdez, hogy hol van a főni? Klaus egyenes válasz helyett táncolni hívja, miközben a kapcsolatukról érdeklődik, aztán kiszúrja a karkötőt. Sofya nem rejti véka alá az igazságot: Marcelen kívül ez az a dolog, ami megölheti. Egy ősi szellem mágiájával készült, aki ugyanúgy gyűlöli Klaust, mint ő maga. Klaus mérlegeli, hogy gyilkoljon-e vagy sem, de Sofya beígéri, hogy a Sivár követői tesznek róla, hogy az ősi tesók meghaljanak, mire véget ér a buli… Az ultimátum: Marcelt vissza, különben az ősieknek harangoztak.

vlcsnap-2017-12-10-19h40m00s774.png

Dominic négyszemközti beszélgetésre érkezik Elijah-hoz két testőrrel, akiket azzal magyaráz, hogy nem most jött a falvédőről: az öltönyöst megelőzte a híre. Vincent rámutat, hogy a boszinak talán van is miért félnie, hiszen ő lenne a Sivár főpapja. De Dominic visszadobja a labdát: azzal, hogy a régens elvágta az ősöket, kiszabadította a szellemet a börtönből – hálája jeléül a Sivár talán megengedi, hogy Vincent láthassa a halott feleségét… Erre naná, hogy bunyó kerekedik, aminek Elijah vet véget, miután félkézzel elintézte a testőröket. Elküldi Vincentet, felajánl egy zsebkendőt, és „jó zsarut” kezd játszani.

Hayley sorra veszi a dobozokat, megtalálja a gyerekkori játékait, köztük egy macit, amire mintha emlékezne is. A játék szorongatása közben viszont észreveszi, hogy van valami a maci hasában – méghozzá egy csontdarab. Ezmiez?

vlcsnap-2017-12-10-19h46m36s321.png

Klaus és Sofya tovább cicáznak, de a nő elég magabiztos: Marcel előbb-utóbb úgyis meglesz, miután megöli az ősieket. Na ja, de vajon mennyi ideig tart majd megtörni a védőbűbájt? Sok sikert hozzá amúgy, de esélyes, hogy addigra biz’ valamelyik, még élő tesó tutira elkapja Sofyát… Na, akkor ennyit a magabiztosságról, marad az elkeseredett próbálkozás: ide Marcelt, és Klaus élni fog. Inkább ide a fegyvereket és mutasd a szövetségeseidet, aztán szabadon távozhatsz – és Marcel is a buli után.

vlcsnap-2017-12-10-19h47m56s196.png

Freya átöltözött csinibe, és Vincenttel parolázna, de a régens nyilvánvalóvá teszi, hogy csak Hope, és a város gyerekei érdekében segít. És miután a Sivár elkotródott, tesz róla, hogy az ősiek is eltűnjenek New Orleansból. Freya ahelyett, hogy annyiban hagyná, azt mondja, hogy bánja, ami Davinával történt, de tette, amit kellett. Epésen még azt is hozzáteszi, hogy tökjó, hogy Vincentnél egyetlen csatában sem voltak ártatlan áldozatok, ő viszont pontosan tudja, hogy mindennek ára van… A régens nem akad ki, nem vitatkozik, csak joviálisan biztatja a lányt, hogy mondogassa csak ezt nyugodtan, ha jobban alszik tőle…

vlcsnap-2017-12-10-19h51m31s009.png

Dominic közlékenynek bizonyul. A Sivárnak kaja kell, de a gyerekek csak előételek – igazából valami ősi, varázslattal teli lény erejére van szüksége. Ez nem feltétlenül kell, hogy egy Mikaelson legyen, Marcel is megteszi… Elijah biztosan jó döntést fog hozni ezügyben, addigis, jószándéka jeleként adja át Vincentet! Marcel csak üzlet, de a régens személyes ügy: a Sivár piszok dühös rá, mert legutóbb hátat fordított neki… Az öltönyös erre kitérő választ ad, mert nem szívesen játszaná el a kovenek bizalmát, de Dominic ígéretet tesz, hogy ez esetben az ősi család megmenekül.

vlcsnap-2017-12-10-19h53m03s368.png

Vincent és Klaus meglep két fickót, akik elvileg a Sivár csatlósai, és az ősiért jöttek. Vincent mágiával falra szegezi őket, plusz lenyom egy monológot arról, hogy anno ő is úgy hitte, a Sivár lesz a megoldás, most mégis vele szemben Klaus Mikaelson oldalára áll, noha őt gyűlöli a világon a legjobban. Ebből is látszik, mennyire gonosz ez a lény. Klaus pedig, tőle szokatlan módon felajánlja a fanatikusoknak, hogy vagy meghalnak, vagy hátat fordítanak a Sivárnak…

Azért Elijah sem ma kezdte a szakmát, így pontosan tudja, hogy semmi garancia sincs arra, hogy a Sivár betartja a rá vonatkozó részt. Sőt, messziről bűzlik a dolog… A boszi elkotyogja, hogy a Sivár szabadságot akar, emberi alakot ölteni, hogy hozzáférhessen a teljes erejéhez. Elijah-nál viszont nem opció, hogy ezt hagyja, amin Dominic nem is lepődik meg. Az ajánlat lényegében csak egy udvarias gesztus volt, mivel Vincent is, és Marcel is az övék lesz. És ha a Sivár úgy dönt, az ősi család is. Végül még hozzáteszi, hogy a követők ma csak egyetlen dolog miatt jöttek ide, és azt már megszerezték… Elijah-nak több se kell, közszemlére teszi Dominicet, mint a Sivár kifutófiúját: a nyakánál fogva kilógatja a belső udvarra, teátrálisan közli a vendégekkel, hogy az ősiek megtesznek mindent, hogy legyőzzék ezt a városra telepedő gonosz szellemet – aztán kitépi Dominic szívét. Hát, elég buligyilkos húzás!

vlcsnap-2017-12-10-19h56m29s962.png

Klaus persze Marcel nélkül érkezik a találkára Sofyával, és leszögezi, hogy a főni nem is fog előkerülni addig, míg le nem számoltak a Sivárral. Aztán rákérdez, hogy a nő alapból gyűlöli, vagy mi történt? Sofya sztorija ötszáz éves, és egy Kalach nevű orosz faluban, egy nyári esküvőn kezdődött. Klaus megölte az egész családját, a teljes násznépet, neki viszont sikerült elbújnia, de látta a mészárlást és bosszút esküdött… Klaus azt mondja, sajnálja az esetet, ugyanakkor örül, hogy elvette a vámpír fegyvereit. Sofya figyelmezteti, hogy régebb óta gyűlöli őt, mint ahogy Marcelt ismeri, úgyhogy ne feszítse túl a húrt, mert még meglepődhet…

vlcsnap-2017-12-10-19h57m20s743.png

Vincent megtudja Elijah-tól, hogy Dominic holtan akarta őt, és éppen ezért fontos az ő szövetségük: olyan sötét erővel állnak szemben, amivel nem lehet alkudozni, amire nem hatnak az ész érvek. Az ősi már nem is fog ilyesmivel próbálkozni – na és Vincent? A régens erre szó nélkül távozik, és a felajánlott békejobbot sem fogadja el.

Freya bocsánatot kér Keelintől, mert nem egészen erre a végkifejletre számított, amikor elhívta a csajt bulizni… Keelin viszont fel sem veszi – farkascsalád, sok balhé, sok erőszak, szóval hozzá van szokva. Ebből akart szabadulni, ezért indult más irányba (lett orvos), és talán ezért van még életben. Talán Freya is kipróbálhatná… És mivel Elijah miatt rövidre záródott a parti, viszont az este még fiatal, hát ideje kirúgni a hámból. Hajrá! Isten bizony, ezek olyanok, mint két félénk bakfis… mi a fene lesz itt?

vlcsnap-2017-12-10-20h01m58s259.png

Sofya Josh-nál vigasztalódik (nem úgy!), de persze a kopogás megint nem jön össze. A kisvámpír is belefáradhatott a dologba, mert nem tart kiselőadást a csengő használatáról, csak mondja, amit megtudott. Megtalálta a tömlöcöt, viszont odabent nem látott semmit – ellenben szantálfa-illatot érzett, és Davinától tudja, hogy ez varázslatra utal. Valakit/valamit elrejtettek odabent. Vagyis Marcel ott kell, hogy legyen!

Klaus a vérfoltot nézegeti az udvaron, és lecseszi a tesót, amiért kinyírta Dominicet, mielőtt még több infót húzhattak volna ki belőle. Elijah viszont úgy érzi, mindent kézben tart, öccse foglalkozzon csak Hope-pal, őt pedig hagyja dolgozni. Remek! Akkor végülis mit sikerül kideríteni? Például azt már tudják, hogy a Sivár újjá akar születni, és azt is, hogy már többször próbálkozott, amikoris négy különböző helyszín került képbe. A „de vajon miért?” kérdésre a betoppanó Hayley adja meg a választ: a szellem négy darab valamit keres, és tuti biztos, hogy nála van az egyik – a maciban talált csont. A Labonair szülők ezt őrizték, amikor a Sivár egyik követője megölte őket.

vlcsnap-2017-12-10-20h09m22s040.png

Végiggondolva a dolgot, egyszerű a megfejtés: ha egy boszi vissza akar térni, akkor szüksége van a csontjaira. Az egyik Hayley-nél van, hurrá, de hol a többi három? Elijah-nak Dominic azt mondta, megszereztek a házból valamit – és Klausnak rögvest leesik, hogy mit: Papa Tunde pengéjét a széfből… Dominic halála csak elterelés volt, hogy ellophassák azt a csontdarabot. És ha a Sivár követői megtalálják a többit, a Sivár el fog jönni értük…

vlcsnap-2017-12-10-20h05m28s149.png

Ráadásul Dominicet már fel is támasztották halottaiból…

Címkék: The Originals
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása