Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 3x05 - It's a Matt, Matt, Matt, Matt World

2017. december 13. 11:00 - Szencsike

Egy tengeralattjárón kezdünk, ahol egy tiszt az iPodját a kihangosítóra teszi, az egész hajón hallani a vidám francia zenét. Majd levetkőzik meztelenre és várakozik. A felettese érkezett meg, kikapcsolná a muzsikát, de a meztelen csóka leüti őt és elveszi tőle a kulcsát. Meztelenül végigrohan a folyosón, nyomában az üldözőivel, de ő a gyorsabb, sikerült bezárkózni a reaktorterembe. A kulcsokat bedugja a megfelelő helyre, nincsenek kartávolságra, de mérlegpózba áll, egyik kulcsot a kezével, másik kulcsot a lábujjaival forgatja el, megvan a kioldószerkezet, elmond egy gyors imát és BUMM! A franciák nagy bajban lesznek, és ez az a bizonyos robbantás, amiről az előző epizódban beszéltek.

1.png

Nézzük Matt atyát, egy családhoz látogat, a tévében épp erről a nukleáris robbantásról beszélnek, egy rakétát lőtt ki egy szigetre a meztelen katona, a franciák igyekeznek kimosni magukat, a nagyvilág meg őrjöng. A családnál egy haldokló hölgy van, de Matt nem ezért jött. Azonnal Ausztráliába kell repülnie, a háziúr, Arturo pedig egy segélyszervezet vezetője. A robbantás miatt a civil járatokra repülési tilalmat rendeltek el, a segélyeket szállító gépek és a katonai gépek mehetnek. Matt az előbbit használná, van egy gép Austinban, ami El Salvadorba tartana. 20 ezer dolcsit kapna, ami elég lenne a haldokló hölgy kezelésére. Közeledik az évforduló és egy fontos személy Ausztráliában rekedt, őt kell hazahozni, hogy valóban csoda történjen Miracle-ben. Arturo elég vallásos ahhoz, hogy higgyen Mattnek, menjenek. Matt a reptéren felhívja Kevint, szervezik a mentőakciót érte, haza fogják hozni! Sajnos Matt kap néhány kéretlen útitársat is, John és Michael egyértelmű, hogy jönnek, de Laurie is jön, hisz csak azért tudták meg hol van Kevin, mert felhívta őt. Viszont úgy tűnik, Kevin ismét visszaesett a mentális betegségébe, hisz megtudta, hogy Matt egy Bibliát ír róla, az ő tudta és beleegyezése nélkül. Matt hagyott neki pár üzenetet, de Laurie-nak ennyi nem elég. Nórit sem lehet elérni, Matt ő rá nem is gondolt. Hát persze, hogy nem, csak a szent tehén számít neki, de Laurie nem szidalmazhatja tovább Mattet, John leállítja őt és ultimátumot ad. Laurie is jön, vagy nem megy egyikük se.

Ez hatott, Laurie a gépen már adja is az utasításokat, csak ő beszélhet Kevinnel, hisz tőle kért segítséget. Matt sejti, hogy a nő se mondta el a teljes igazságot, de ebből is csak veszekedés lesz, Matt szerint Kevin nem beteg, és ő akar vele beszélni. Laurie közel 15 évig volt a felesége, sokkal többet tud róla, mint Matt és ebbe a székelési szokásai is beletartoznak és tuti, hogy nem ő az új Messiás! A gép egy légörvénybe kerül, ami megakasztja a veszekedést. Szerencsére minden rendben lesz, de Matt ezek után úgy mosolyog, mintha ez is egy jel lenne, hogy Laurie téved, de legalább csöndben utaznak tovább. Később, Matt a Bibliát olvasgatja, mármint az eredetit, de elered az orra vére.  Beszed egy gyógyszert, remélhetőleg nincs semmi baja. Michael ébren van, vele is tárgyalni kell, hisz ő eddig csendben volt. Ő inkább azon van, hogy tudják meg, mit akar Kevin, ez lenne a legfontosabb. Jön Arturo is, Melbourne-ben lezárták a repteret, máshol kell leszállniuk, így irány a Tasman-szigetek. Ott a kompra kell felszállniuk, Matt csakazértis 3 jegyet kér, de Laurie elküldi a fenébe, John rászól, így 4 jegyet kér. Sajnos a most induló kompot egy nagyobb társaság már kibérelte, a kövi majd holnapután indul. Matt most akar elindulni, majd beszél a társasággal, biztos akad pár szabad hely. Bulizós társaságnak tűnnek, akik még egy oroszlánt is magukkal visznek. A kapunál ott áll egy nő, és kéri a jelszót, amit a mi kis barátaink nem tudnak, így nem jutnak fel a hajóra. Matt atya a keresztényi együttérzésre apellál, a nő a programot emlegeti, sok és nagyon mocskos szex lesz az úton, és nincs ítélkezés. Ha ez rendben van, jöhetnek. Rendben van! Előbb meséljen el Matt egy viccet is, a lehető legmocskosabbat, amit ismer. Mi a különbség egy pattanás és egy pap között? A pattanás 12 éves korodig nem teríti be az arcodat. A nőnek tetszik, mehetnek, Laurie bármit megtehet, az uraknak uralkodniuk kell magukon, különben egy Fraiser nevű oroszlán haragja sújt le rájuk.

A hajón zajlik a parti, bár semmi extrémet nem látunk, hisz nem ez a lényeg. Sajnos mindenhol légtérzár van, jegyet se adnak el, Matt atya joggal aggódik, hogy jutnak haza az évfordulóra. John szerint nem érnek haza 14-re, hisz mi van, ha nem találják meg azonnal Kevint. Ha bármi történik, akkor az itt fog történni. Nem, Miracle-ben kell lenniük, hisz Matt-tel ott csupa jó dolog történt. Johnnal meg csupa rossz és amúgy sem ők irányítanak. Igen, mert most Laurie irányít Matt szerint. Ja, Mary meg elhagyta Mattet, John szerint. Szépen összevitatkoznak, de olyan hevesen, hogy ismét orrvérzése lesz Mattnek. De persze minden rendben van vele… A mosdóban jön egy pasas, azt hiszi, hogy Mattet Isten ütötte meg, aki itt van a fedélzeten és jó pár emberrel már elbánt. Útba igazítja őt hozzá és Matt persze rohan, hogy megismerje. A pasas egy 50 körüli, szakállas csóka, semmi különös nincs benne, de egy kártyát nyom Matt kezébe, rajta az „Igen, én vagyok Isten” felirattal. Később Matt felolvassa Michaelnek a kártya hátoldalát, amin a leggyakoribb válaszai szerepelnek, nagy baromság az egész, ez a fazon nem Isten. Michael témát vált, segítséget kérhetne Laurie-tól, az apjának bejött, hisz most már boldog. Nem, tőle csak a pszichoblablát kapta, de tőlük pedig a Könyvet és a hitet. Laurie nem tartozik közéjük, de legalább segíteni akar Kevinen. Mi van ha Laurie is egy tanítvány? Erre viszont Matt sértődötten elvonul.

Matt keresztülsétál a bulizó/szexelő társaságon, a Fraiser rajongók legalább jól érzik magukat. Egy idősebb pár kinézte magának Mattet, de az asszonyka szerint az új vendégek nem játszanak. Matt végre rávette magát, hogy beszéljen Laurie-val, John jól nevelten kimenti magát. Az előbbi párocska egy 4-esre is felkérte Johnékat, köszönték, de nem fogadták el az ajánlatot. Viszont azt megtudják, hogy az egész Fraiser fan klub még a 70-es évekből ered, egy állatkert nőstényoroszlánjai nem voltak hajlandóak párzani az ottani hímekkel. A kert megmentett egy kivénhedt cirkuszi oroszlánt, hogy élete végét nyugalomban töltse el, de láss csodát, öreg oroszlán nem vén oroszlán, megvolt neki az összes nőstény és egy rakás kisoroszlán született a nászokból. Ez lenne Fraiser, akinek nem szabad éjfél után kimondani a nevét, különben lesújt a haragja. Az oroszlán, aki most a hajón van, állítólag a leszármazottja, körbeutazzák vele világot, hogy terjessze az igét. Nem semmi egy vallás, és egy másikra rátérve, Laurie szerint az lenne a legjobb megoldás, ha hagynák, hogy Kevin is elhiggye, hogy ő a „Messiás”, így könnyebb lenne kezelni a szitut. Amit Matt a Könyvben leírt, az mind valós, Kevin mindent átélt. Ugyan már, haluzta Pattie-t, Evie-t, nem történtek meg ezek. Matt lecsapja az Evie-labdát, Laurie nem akarja, hogy elmondja Johnéknak, de Matt tartja a száját, viszont szeretne egyedül lenni.

9.png

Laurie elment, Matt pedig összehányja magát, nemsokkal ezután meglátja, ahogy „Isten” beledob valakit a vízbe. Rögtön segítségért kiállt, de senki sem foglalkozik vele, hiába szól az embereknek, így fogja a mentőövet és maga ugrik be a vízbe. Egy pasas nagy nehezen elszakad a partnerétől, eljutottak hozzá Matt szavai, és ezzel végre sikerült magára vonnia az emberek figyelmét. Később már John cseszi le, életmentés ide vagy oda, nagy hülyeséget csinált. A kapitány sem lelkesedik azért, hogy nyomozgasson a vízbe dobott pasas után, de Matt látta az egészet, Isten volt! Istent David Burtonnek hívják, előző életében olimpikon volt, majd átnyergelt a sportközvetítésekre. Isten úgy lett belőle, hogy három évvel ezelőtt egy sziklamászás során majdnem száz métert zuhant és kitörte a nyakát. A társa egy barlangba cipelte, hogy megvédje a testét a vadaktól, és elindult segítséget hozni. De mire visszatért David Burton sértetlenül ült a barlang előtt, és azt mondta ő az Isten. Az emberek egy része elhiszi, amit mond, a másik része bolondnak tartja. A kártyákat is ezért gyártotta, mert rengetegen zaklatják a kérdéseikkel, a leggyakoribbakat ezekkel válaszolja meg. Elég magányos ember, Tasmániában él egyedül, a kompra is azért jár, hogy emberek között legyen, de most először jelentettek vele kapcsolatban gyilkosságot. Ha Burton vállalja a tettét, akkor Matt tanúskodhat. A kapitány nem tűnik túl segítőkésznek, Matt nem is érti, hogy lehet ezt ilyen könnyen tudomásul venni. John is kételkedik Matt szavaiban, úgyhogy elég mérgesen vonul el.

Matt megkeresi a listás hölgyet, de a nőt nem igazán érdekli, hogy az egyik Fraiser-fant meggyilkolták. Ez persze jól felidegesíti Mattet, csak a dugás és Fraiser a fontos, mi, egy ártatlan élet nem számít? Viszont a tömeg a Fraiser névre felkapja a fejét, nem szabad kimondani, már elmúlt éjfél ugye, összecsődítik az embereket, akik hangosan tülkölni kezdenek. Lefogják Mattet, viszik is egy tánctér közepére, elmesélik nagy kiáltozások közepette Fraiser oroszlán történetét, hoznak egy oroszlán bábut, és egy tölcsért, majd egy nő vetkőztetni kezdi Mattet, mondván, hogy ő majd újra megtermékenyíti a falkát. Hát ez már túl sok, Matt kiszabadítja magát, vele ugyan nem csinálnak semmit, inkább törődnének a társukkal, aki meghalt, de lám, ez egyáltalán nem érdekli őket, szégyelljék magukat! A társaságot nem hatja a meg a szónoklat, kifütyülik Mattet, ő viszont meglátja sétálni Istent és utána rohan. Számon kéri őt, de a jutalma egy jókora gyomros lesz. Isten elsétál, Matt a földön fetreng, de úgy tűnik, hogy korábbi szavai lehet mégiscsak eljutottak egy Fraiser-fan agyáig, egy fiatal lány jött utána. Igazat ad Mattnek, valóban szörnyű dolgot tettek, de van egy tervük. Ha kikötnek, Matt maradjon a hajón.

12.png

Matt összeszedte magát, megkeresi Johnékat, már kész is a terve. Ha itt senkit sem érdekel, hogy „Isten” megölt egy embert, majd megvert valakit, nekik kell őt elintézni. Kényszeríteni kell, hogy David Burton bevallja a tettét, és nem riad meg semmitől. John ezt már nem vállalja fel, a régi házgyújtogató énje már eltűnt, pedig Mattnek most ez kéne. És hát itt az igazság pillanata, ugye John még mindig azt hiszi, hogy él a lánya, ez ad neki békét. De Matt borítja a bilit, Laurie eltitkolta, hogy Kevin „látta” Evie-t. Laurie megerősíti, hogy Kevin látott valamit, de az csak egy kivetítés volt. John egész nyugodtan reagál, nem haragszik Laurie-ra, amiért titkolózott, megértette az okát. Meglepetésre  Matt is bocsánatot kér, túl sok volt neki a mai nap, túllépett egy határt. Inkább pihenjenek le, és ezek után csakis Kevinre szabad koncentrálni. Ő a gyengélkedőre indul, ott fog lepihenni, de ehelyett beszél az orvossal, elkéri a tolókocsit, elvesz valahonnan egy vészhelyzeti kisbaltát. Istenhez sétál, aki épp olvas, elveszi a könyvét és fejbe vágja a baltával, a könyvet pedig bedobja a vízbe.

13.png

Istent/Davidet a raktérbe viszi, pont Fraiser oroszlán ketrece elé. Mikor felébred, megjön a hangja, a könyvét keresi, de azt már elnyelte a tenger. Matt kikényszeríti, hogy elismerje, hogy megölte azt az embert, de túlságosan is könnyen ment, ez nem igazi győzelem. Hitvitába bonyolódnak, hogy miért is ő lenne Isten, hisz ott volt Jézus, ő is feltámadt, a GyIK-kártyáin Jézust még csak meg sem említi. Mert ő meghalt, de volt egy ikertestvére, akit pár nappal később láttak a barlangnál, és ez zavart össze mindent, úgy tűnik Davidnek még erre problémára is van válasza. Akkor mi az, amiért felelősséget vállal, ha nem ismeri el Jézus megváltását? Mi az, amit ő megtett az emberiségért? Ő intézte az Eltávozást, csak mert megtehette. Mattnek ez nem elég jó válasz, valami oka csak van, neki is rengeteg mindent kellett beáldoznia, hogy segítsen az embereknek, mindezt Istenért. Ugyan már, ő nem ítélkezik, Matt saját magáért cselekedett. Akkor ezek szerint meg akarja ölni? Gyerekkorában beteg volt, és Istent kérte, hogy segítsen, és a betegség most visszatért. Most is megmentheti, oldozza el. Megteszi, majd Isten/David csettint egyet és lám, Matt megmenekült. Hát ez túl könnyű…

Hajnalodik, a komp nemsokára kiköt, Matt a fedélzeten figyeli a horizontot, mikor a kapitány érkezik. A halászok megtalálták a holttestet, már szólt a rendőrségnek is, akik őrizetbe veszik Burtont és kérik, hogy Matt tegyen vallomást, ha nincs más dolga. Nincs semmi egyéb, a kapitány pedig békén hagyja. A lázadó kis hölgy két pasassal dumál, nagyon tervezgetnek valamit, de Matt inkább megkeresi Johnékat és az esti élmények hatására nagyon kedvesen megköszöni nekik, hogy itt vannak. Laurie rá is kérdez, hogy jól van-e, és nem, nincs jól, haldoklik. Kell pár pillanat a társaságnak mire felfogják, hogy mit is mondott, de közben a parton is zajlanak az események. Megérkezett a rendőrség, David Burton pedig menekül, ahogy csak a lába bírja. A hölgy és az egyik haverja Fraiser oroszlánt szabadítják ki, és mintha csak Isten büntetése lenne, a cicus Burtonre veti magát, és pár harapással elintézi, a rendőrök meg kilövik az állatot. Matt hátrafordul a döbbent Johnékhoz, na, ő volt a pasas, akiről beszélt.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása