Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Marvel's The Punisher 1x02 - Two Dead Men

2017. december 12. 09:00 - Calvinka (http://ironikus.blog.hu)

Főhősünknek, akit nevezzünk Franknek is ezentúl (teljes nevén Frank Castle lenne, de az egy másik sorozat, úgyhogy a Castle-t azt hagyjuk) akad egy rajongója, aki reggelizés közben felhívja vezetékesen. Barátkozni akar vele, persze a Megtorló nem akar, így inkább gyorsan felmászik a telefonáló háztetőn levő vélhető helyére, de az már csak hűlt. Viszont talál ott egy mobilt, és láthatja is a szemközti tetőn a telefonálót, persze csak kapucniban, szemüvegben, így nem ismerős. Kérdem én, ki nyerné meg a tetkómentes Ganxta Zolee hasonmásversenyt? Megfejtésnek itt van Frank képe:

gz.png

A titkos személy Micronak nevezi magát, nem tudjuk melyik testrésze alapján, és a Megtorló segítségére vágyik. Egy CDt ad neki, amin egy véres és gyilkossággal végződő kihallgatást láthatunk. Lehet, hogy az egyik katonaruhás kommandós a Megtorló volt? Egyelőre ez kérdés marad. Mindenesetre Frank megpróbál Micro nyomára akadni, és itt kerül képbe a Daredevilből már ismert és itt újrahasznosított szőkeség, Karen Page, aki már a New York Bulletin újságírója. Frank felmegy a nő lakására elmagyarázni a szitut Micróról, ahol a nő konkrétan magához szorítva át is öleli, de még frissek a sebek, nem telt le a gyászév, így csak a jeladásra szolgáló tüskés rózsát adja át, de a szúrás elmarad.

chick.png

Közben a belbiztonságis nő meggyőzi főnökét, hogy csapatépítés jelleggel menjenek el élő Counter Strike-ozni, mivel a szimulációt adó cég vezetője régen a Megtorlóvel egy osztagban harcolt, hátha megtudhat tőle valamit. Próbál sokat mosolyogni a fickóra, ami bejön, mert az meghívja estére italozni. De még azelőtt láthatjuk, amint Miss Page és a Megtorló titokban találkozik. Egy helyet diszkréten kihagyva ülnek a folyóparti padon, és beszélgetnek hosszasan, egyáltalán nem feltűnőek. Na mindegy, Page elmeséli amit kiderített Micro-ról. Az NSA-nak dolgozott, mint Edward Snowden, mielőtt papíron megölték volna. A nyomozást a belbiztonságis nő főnöke titokban tartotta. A Megtorló nekivág, hogy meglátogassa Micro családját. Összemelegedik a feleséggel, előadja, ő is elvesztette családját, megjavítja a garázskaput – eközben a saját házát bekamerázva figyelő Micro majdnem megőrül, vajon mit akar a családjánál a Megtorló, és még kocsiba is ül, a lebukását veszélyeztetve odahajt, de a Megtorló tényleg csak azért ment oda, hogy húzza, nem akarta bántani őket. Hazatérve, levágja arcszőrzetét, hogy Micro kamerás arcfelismerő rendszerét átverje. Hogy ez a fizimiska így jobb-e? Döntse el mindenki magának, bár szerintem egy ketrecharcos és egy favágó szerelemgyermekére hasonlít. Ránézésre életfogytiglan.

shave.png

A Megtorló nekivág, és meglátogatja a belbiztonságis főnököt, aki egy őszinte pillanatában bevallja, ő intézte Micro megölését. Nos, nincs kímélet, kitöri a nyakát, infó megvan, most már haszontalan a fickó.

A belbiztonságis nő a randin jól kinevetteti magát a volt katonatárssal, amikor olyat kérdez, hogy volt-e köze még a Megtorló előtti korszakában Franknek a heroincsempészethez. A hangulatos estét sms töri meg, a nőnek mennie kell megnézni volt főnökét a tetthelyen. Hát könnyeket nem hullajt azért érte.

A megtorló aztán felhívja Microt, és végigkocsikáztatja a városon, hogy aztán falból lekoptassa. Közben bemászott a csomagtartóba, így Microval elvitette magát a titkos bázisára. A végén kiszáll a kocsiból és nem sok jót ígér az ábrázata.

Kérem valaki mondja meg, hogy az eredeti képregényben a Megtorlónak mi volt a szuperhős-képessége? Mi köze van a Marvel világához? Miért kell társrendezőnek Stan Leee? Ilyen alapon a Cobra 11 is lehetne a Marvel sorozata.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.12.12. 09:26:45

Megtorló szuper-képessége az hogy... Le tud lőni embereket... :)

És tényleg csak ennyi. Semmi szuperereje sincs palinak, csak simán egy komoly katonai múlttal rendelkező szuperkommandós aki a nagy családi tragédiája után elkezdett önbíráskodni. De általában nem is kerül össze egy marvel hőssel sem, hanem csak drogbárókat, bűnözőket meg ilyen "átlagos" gonoszokat öl. Tehát amolyan Sólyomszem szintű pali. Nem szuperhős, de elég ügyes abban amit csinál.

Duke Silver 2017.12.12. 22:35:45

@Prof. William: pontosan. Igazából a Punisher inkább tűnne DC karakternek, mint Marvelnek. Mocskosul nem vicces, az ürge se viccel. Egy tökéletes katona, max. fizikummal, ami halandónak elérhető (ebben kb olyan, mint Batman). Azt hiszem talán a fájdalomtűrése vmi horror értékű, erre mintha külön ki is tértek volna a képregényekben.
süti beállítások módosítása