Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Diane védelmében 1x04 - A továbbiakban tulajdonként értendő

2017. december 08. 09:00 - Alicia Bailey

Maia, a fintorok és a nyegleség koronázatlan királynője a liftben - hát hol máshol - olvasgatja a Jax bácsi gépéből kinyert ügyféllistát és bele-bele firkálgat. Buzgólkodásában egy nő zavarja meg, aki bizalmaskodva hozzá hajol, és valami párolóról zagyvál neki, aztán egy másik nő meg a cukorra izgul rá és azzal kapcsolatban ad neki tanácsot, de ahogyan én, úgy Maia sem érti, mi a fenét akarnak tőle. Zavarodottan botorkál ki a liftből, de nincs sok ideje gondolkodni, mert Lucca szól neki, hogy segítenie kell egy fontos ügyfélnél. Át kell néznie a meddőségi klinikák papírjait. Aztán Lucca is hadoválni kezd arról, hogy ne hagyja magát a lány, amitől az az érzésem támad, hogy Maia elcseszett rémálmában vagyunk épp.

tgf_1.jpg

De szerencsére jön Marissa, és lerántja a leplet a nagy titokról: valaki Maia nevében Tweetel befőzésről, az apjáról, a csajáról és mindenről, ami őt érinti. Szegény kis Maia, úgy mered a képernyőre, mint aki soha nem hallott még személyiséglopásról. Nesze neked záróvizsga! Marissa gyorsan átlátja a helyzetet és átveszi az irányítást, majd találkozót kér az álMaiától.

tgf_2.jpg

Közben új ügyfelünk van. Egy csinos feszes arcú negyvenes nőről van szó, aki követeli vissza a petéit egy meddőségi klinikától. Régi ügyfél Bosemanéknél és úgy tűnik, nagyon jóban van az iroda nagyasszonyával. Kiderül, hogy a nőnek kellett a pénz, ezért áruba bocsátotta a petesejtjeit, a szerződésbe pedig volt egy visszavételi záradék, mely szerint, ha öt éven belül nem használják fel őket, akkor a peték tulajdonjoga visszaszáll a donorra. Sima ügynek tűnik, hiszen már nyolc év telt el. Ráadásul sürgős is, mert nemrég petefészek rákja volt, és most ez az egyetlen esélye a saját gyerekre. Diane-t láthatóan nem érinti mélyen a téma, mert közben Boseman irodáját stíröli, de megígéri, hogy intézkedni fog. Ám amint kilép Barbarától, ráállítja Marissát a Boseman irodájában lévő férfira, aki nem más, mint Mike Kresteva (Chandler a Jóbarátokból, az anyasorozat egyik főgenyója). Kihívatja Marissával Bosemant, elregéli Alicia esetét Krestevával, és figyelmezteti, hogy vigyázzon, mert a pasas veszélyes.

tgf_3.jpg

Bosemant ez nem nagyon hatja meg, de azért amint visszamegy Krestevához, megkérdezi tőle, miért is jött. Kiderül, hogy felvitte az Isten a dolgát, mert különleges tanácsos lett (és nem vicc) az Igazságügyi Minisztérium Rendőrségi Felelősség a 21. században csoportjánál, és a rendőri túlkapások miatt van itt. Tanácsot kér, hogyan lehetne megállítani őket.

Közben Marissa tovább böngészi az álMaia twitterét, és írogat neki. Maia meg csak nézi bambán. Eljutnak a kép küldözgetésig, és Maiában megáll az ütő, mert álMaia meztelen képeket küld neki. A képeken pedig a valódi Maia van.

tgf_4.jpg

Miután kijött Bosemantől, Kresteva meglátogatja Diane-t is. Kicsit jópofizik, de Diane nem vevő rá. Majdhogynem érdektelen a beszélgetésük, ugyanazt adja elő, amit Bosemannek is, tőle is tanácsot akar kérni, hogyan tudná csökkenteni a rendőri túlkapásokat, de aztán megváltozik a hangulat. Diane ugyanis témát vált, rákérdez Kresteva fiára, amitől a pasi láthatóan megrendül. Kiderül, hogy nemrég halt meg leukémiában. Diane zavarba jön, de a pasi megnyugtatja, a fia így is teljes életet élt, és mivel az volt a célja, hogy jobbá tegye a világot, most ez lett az ő célja is. Ezért vállalta el ezt a pozíciót.

Bár Diane elég rendesen beletenyerelt , és bántja a lelkiismeret, azért amint a pasas kilép az irodájából, rákeres a neten Kresteva fiára. Hiába no, kutyából nem lesz szalonna, nem árt leellenőrizni! De ezúttal kivételesen igazat mondott a pasi.

tgf_5.jpg

Közben problémák adódnak a Meddőségi Klinikával, nyoma veszett azoknak a papíroknak, amivel az ügyfél bizonyíthatta volna, hogy leadott nekik bármit is. Diane megy intézkedni, bejelentkezik az egyik dokihoz, aki konkrétan szívszédülést kap, amint meglátja, és kínosan feszengve szabadkozik, hogy szerinte Diane már túl öreg egy gyerekhez. Diane nem jön zavarba, a lényegre tér, 12 petesejtnek lába kélt, hová tűntek, doktor úr. A doki terel, az egy másik klinikán volt, ott valóban voltak problémák, de az már a múlt. Bár ugyanitt volt, ugyanazokkal a dokikkal, de nem számít, mert már más a neve. A lényeg, hogy nem kell visszaszolgáltatniuk a petéket, mivel a szerződést nem velük, hanem az elődjükkel, a Lakedrive Klinikával kötötte a nő. Csakhogy anno Bosemanék mindenre gondoltak, az is benne volt a szerződésben, ha megszűnik a klinika, értesíteniük kell a donort. A doki szerint ezzel sincs probléma, mert amikor bezártak, minden petesejtet megsemmisítettek, szóval nincs ügy. Diane részéről is befejezettnek tekinti a beszélgetést, és elköszönne azzal, hogy hamarosan beidézik a doktor urat. Aki azonnal harci üzemmódba kapcsol, az nem az ő saruk, hanem a Lakedrivé. Csak hogy sántít a mese, és mivel ő volt a Lakedrive főorvosa, személyesen őt perelik be, és mekkora öröm lesz, ha átvilágítják a klinikát, és kiderül, hogy csak a nevében más, mint a korábbi.

Doktorunk ezen a ponton törik meg, kattint kettőt a számítógépen, beírja a nő nevét, és lőn… Kiderül, hogy nemrég átküldték a petesejteket a Chicago Poly-Technek humanitárius célból.

tgf_6.jpg

Lucca megy a Poly-Tech-hez. Egy nagyothalló idős úrral próbál dűlőre jutni, több-kevesebb sikerrel. Végül csak kiderül, hogy az őssejtkutató laborba nyargaltak át a peték, ahol ki is dobták mind a 11-et. Lucca ledöbben, hát nem 12-t kaptak? Rá is talál a 12. anyagára az öreg úr, de azt meg titkosították.

Az ügyfél boldog, tehát egy petécskéje még van, nincs akkora gond. Csakhogy fogalmuk sincs arról, mi lett a sorsa. Felmerül a kérdés, miért is kell titkosítani egy petét? Diane szerint csak az orvosi titoktartás lehet az ok, akkor pedig ez azt jelenti, hogy kiadták valakinek.

A nagyothalló emberkénkre immár Lucca és Diane is rááll, tudni akarják, ki fogad a Poly-Technél pácienseket. De mivel amúgy sem mennek semmire az öreggel, aki csak minden második mondatukat érti, Lucca nézelődni kezd, és kiszúr a folyosón egy kismamát.

Megtalálják az orvost, akihez a betegek tartoznak. Az orvos bizonyítékokat kér, és amint azokat megkapja, kinyögi, hogy már késő, a petéket már megtermékenyítették.

tgf_7.jpg

Helyszínváltás, ezúttal egy fotóstúdióban járunk, egy tündéri kislányt fotóznak. Gyanítom, ez nem az ügyfél petéjéből származó kislány, mivel szőke és kékszemű, az ügyfél meg ugye afroamerikai. De már jönnek is Marissáék, és ezzel el is oszlatnak minden kétséget, szóval valóban nem a heti ügyről van szó, hanem Maia erotikus fotósorozatáról. A fotós kiszúrja őket, és azzal a lendülettel már paterolná is ki őket a stúdióból, de Maia keménykedni kezd. Persze csak úgy Maiásan, felszegett áll, nyegleó testtartás, minden mássalhangzót rendesen megnyom, hátha ettől valaki azt hiszi, tökei nőttek. De a kis fotós barátunkat nem sikerül megfélemlítenie, még akkor sem, amikor előhúzza az „ügyvéd vagyok, elperelhetem mindenedet” kártyát.

tgf_8.jpg

Marissa megunja a szájkaratét, előhúz egy tabletet, és megmutatja az oldalt, a srác nem is titkolja, hogy az ő oldala, már két éve megvan neki, és jelenleg egy twitterbot működteti. Maiának persze fogalma sincs róla, ez mit jelent (bevallom, nekem sem). De mindenttudó Marissa ezt is tudja és felhomályosít bennünket is. A lényeg, hogy már nem a csóka posztolgat, hanem egy program. És hiába is törölné, az lemásolná önmagát, és ugyanez lenne a helyzet. Jön egy kis kakaskodás, kiderül, hogy ezek ketten annak idején jártak, de Maia szakított a sráccal, aki ezt láthatóan nem vette jónéven. Sőt, attól meg, hogy Maia átnyargalt a másik oldalra, és immár a leszboszi gyönyöröknek hódol, egészen kiakadt. Be is szól neki, amit Maia egy bazi nagy pofonnal jutalmaz.

tgf_9.jpg

Maia és Marissa, illetve Diane és Lucca egyszerre érnek fel az irodába két külön lifttel, ahol már várja őket egy futár. Vagyis csak Diane-t, Maiát és Luccát, Marissa ezúttal kimarad a jóból. És megsorozza őket egy-egy idézéssel. Ahogyan Bosemant is. Természetesen Kresteva áll az idézések mögött, de erről most ennél többet nem tudunk meg.

tgf_10.jpg

Lucca ismét a bárban ücsörög, már kikért magának egy szép nagy hamburgert, amit azonnal ketté is vág. Közben pedig tervet kovácsol,a pultossal szövetkezik, hogy ha betér Morello, akkor ne adjon neki hamburgert és irracionálisan hosszú időbe teljen elkészíteni egy frisset. Jön is a férfi, már messziről kiabálja, mit kér, és hogy csak 15 perce van minderre. A pultos a megbeszéltek szerint jár el. Lucca meg odalöki elé a fél hamburgerét. Megy a flört, Morello szerint a nő egész nap csak rá várt, és gyanús a már félbevágott hambi is. Nem mintha ő nem ugyanezt játszotta volna el az előző részben. Aztán előad egy nyilvánvalóan kamusztorit egy egyéves önmegtartóztatásról, ami micsoda meglepetés, mostanában jár le, és amit Luccával ünnepelne. Lucca a szexre gondol, de ennél prózaibb dologról van szó, egy turmixról. Lucca kicsit beég. Morello meg meghívja a kövi keddre egy turmixra, de aztán hozzáteszi, hogy utána dughatnak is. Bár Luccának nyilvánvalóan bejön a pasi, azért előáll a farbával, előhúzza az idézést, amit kapott, mert tudni akarja, miről szól ez az egész. Morello megígéri, hogy utánanéz a dolgoknak.

tgf_11.jpg

Marissa nagy örömmel meséli Maiának, hogy kapcsolatba lépett a Twitterrel és sikeresen leállíttatta Maia kamu fiókját.

Diane óvatosan közli az ügyfelével, hogy game over, mivel az utolsó petéjét is megtermékenyítették. A nő tudni akarja, ki termékenyítette meg, de Barbara szerint ezt még nem tudják, ám amint megtalálják, beperlik őket. A kérdés csak az, jó-e így a nőnek, hogy egy akárkitől lesz gyereke, akit ráadásul még be is perel.

tgf_12.jpg

Úgy tűnik, a per mellett döntöttek, mert már a tárgyalóteremben vannak. Épp az ellenfél ügyvédje, egy nagyi kinézetű nő sziszegi oda Diane-nek, mekkora baromságnak tartja ezt az ügyet. Aztán már a per előtt elkezdenek vitatkozni. Közben Diane ügyfele azon szorong, ki is az apja a leendő gyermekének. Aztán bejön a leendő apa, és hát… Nem csodálnám, ha azonnal fejvesztve menekülne a tárgyalóteremből a nő, mert a pasi elég gázul néz ki. Lucca is hasonlóképpen gondolkodhat, mert felteszi az ügyfelének a kérdést, akar-e még küzdeni? Hát persze, hogy akar, ennek a kölöknek egyetemre kell mennie, azt meg csak az ő nevelésével érheti el.

tgf_13.jpg

Megérkezik a bíró. Érzelmesen kezd, de valamelyik hülyének a teremben bepittyeg az órája, ezt pedig ő nem tűri. Elveszi és kidobja a kukába az órát. Hát ez nem egy jó kezdet, ez Diane arcára van írva. Elkezdődik a vita, kié is a petesejt. Mert nyilván nem hibáztatható az a család sem, akik fizettek érte a klinikának, de az sem, akinek már három éve vissza kellett volna kapnia, szóval nem egyszerű az ügy. A bíró le is állítja őket, és átmenetileg kiad egy végzést a beültetés ellen, hogy legyen ideje a továbbiakról dönteni. Az ellenfél ügyvédje kétségbeesésében bepróbálkozik azzal, hogy az ügyfelei másnap már nem lesznek itt, mert utaznak Angliába, de a bírót ez nem érdekli. Ha az ügyfeleinek fontos ez a gyerek, akkor maradnak, ennyi.

tgf_14.jpg

Maia ügyvédje épp az ebédjét vagy mifenéjét csipegeti, amikor felugrik a gépére egy hír, miszerint Maiát ki fogják rúgni. Azonnal veszi is a kagylót, és felhívja a hírrel az ügyfelét. Maia szokás szerint csak értetlenkedik és pofákat vág, aztán meg bevágtat Bosemanhez: Ki akarnak rúgni? Boseman meg csak néz nagyokat, azt sem tudja, ki ez a csaj. Maia kicsi szíve megnyugszik. De nem sokáig tart az öröm, mert már jön is az ügyvédjéhez a kövi üzenet, eszerint meg ékszert lopott. Summa summarum, a kis fotóssrác nem állt le.

tgf_15.jpg

Na, csak hogy még bonyolultabb legyen a dolog, újabb tárgyaláson vagyunk. Ez a Kresteva féle. Diane-t hallgatja meg először a nagyesküdtszék előtt. A pasas próbál kedves lenni, de Diane-ről lepattan. Végigkérdezgeti, járt-e náluk, kért-e tőle tanácsot, és elhajtotta-e őt Diane. Mindenre igen a válasz, de csak mert nem ismerte a férfi szándékait. Kresteva nem is érti. Mire Diane elmondja, hogy a pasas megrögzött hazudozó, ugyan miért vette volna komolyan. Végre a lényegre térünk, a rendőri túlkapásos ügyekről van szó, meg arról, hogy mennyit szakítanak ezekből Bosemanék. Azt akarja kikerekíteni az egészből, hogy Diane szerint Cook megye nem szereti az afroamerikaiakat és ez minden baj forrása. De ilyen mondatra sem Diane, sem én nem emlékszünk. Mindenesetre Kresteva jegyzeteiben ez szerepel. A nagyesküdtszék tagjai pedig úgy tűnik, neki hisznek. De Diane-t sem olyan fából faragták, hogy ezen a ponton feladja. Részletesen elmondja, mi mindenről volt szó az irodájában. A gátlástalan szemétláda letagadja, hogy a fiáról is szó volt, és hitetlenkedik, ugyan miért beszéltek volna egy halott gyerekről.

tgf_16.jpg

Diane beviharzik az irodába, és elmondja, mit akar Kresteva. De épp csak hogy megszólal, amikor Boseman már át is látja a helyzetet. Látnoki képességei vannak, no! Ez a rohadék úgy akarja csökkenteni a rendőrségi túlkapásos ügyeket, hogy engedi megtörténni őket, de a céget, mint erre specializálódott irodát ellehetetleníti. Ergo kevesebb ügy kerül bíróság elé.

Lucca rohan Morellohoz, aki megerősíti azt, amit már mindenki tudott, Kresteva hazudik. Hajlandó bemenni a helyettes főügyészhez és szólni pár szót Luccáék ügyében. Aztán megkérdezi, felmegy-e hozzá a csaj egy kis légyottra, de Lucca szerint ez érdekellentétet szülne, és jobb így. De a turmixra azért majd beül vele.

tgf_17.jpg

Másnap folytatódik a petesejtes ügy. Épp csak elkezdődik a tárgyalás, amikor megjelenik Bosemanék nyomozója és Diane fülébe súgja, hogy a doki is a párral megy Angliába. Mivel övé a kérdezés joga, a dokinak is felteszi a kérdést. Kiderül, hogy ott történik majd a beültetés. Akkor nyilván Amerikában törvénybe ütközik az eljárás. És igen, a feleség génjeiben súlyos idegrendszeri rendellenesség van, amitől meghalhat a baba. Ezért a donor petesejtjéből áthelyezik a tiszta géneket a befogadó anya petesejtjébe, amitől a baba már nem fogja hordozni a betegséget okozó géneket. Aztán a donor petesejtjét elpusztítják, mert már nem lesz életképes. A donor felháborodik, és valahol most jogos, de a bíró nem hagyja beszélni. A lényeg annyi, hogy azért nem engedik a donornak, hogy saját gyereke lehessen, hogy ki tudjanak lopni a petesejtjéből géneket egy másik gyerek számára.

A bíró ezen a ponton megakasztja a tárgyalást, mert nem akarja, hogy életjogi kérdésekbe menjenek bele. Szerinte ez tulajdonjogi kérdés. Ezért másnap folytatják.

tgf_18.jpg

Morello megtartja a szavát, bemegy a helyettes főügyészhez, és megy vele Kresteva is. Elmondja, hogy Bosemanék úgy érzik, jogtalanul szálltak rájuk. A főügyész helyettes nem érzi ezt problémának, míg Morello be nem nyögi, hogy ez egy afroamerikai cég. Kresteva azzal takarózik, hogy Diane nem az, szóval a cég sem lehet az. Ekkora viszont már sikerült a felettesét elbizonytalanítania. Kiadja hát a parancsot, Kresteva vagy találjon még valamit ellenük, vagy dobja az ügyet, mert annyira nem jelentős.

tgf_19.jpg

Az iroda nyomozója besegít Maiáéknak is, elmondja, hogy a róla szóló álhírek most ingyen reklámok a fotós gyereknek. Maia az ügyvédjével küld a fotósnak egy átmeneti távolságtartási végzést. Az egész arról szól, hogy abba kell hagynia az álhírek gyártását, amíg bíróság elé nem állítják. De a csóka nem ijed meg, az ő titkosított szoftvere több államon keresztül megy, afelett meg Cook megyének már nincs hatalma. A kis ügyvédnő kelletlenül elkullog, szerinte ennyit tehettek törvényesen. Marissának természetesen most is van ötlete, hogyan is feszegethetnék ezt a határt.

tgf_20.jpg

Fotóscsóka hamarosan kap egy hitetlenkedő üzenetet. Megnyitja a benne lévő hivatkozást, és nem hisz a szemének, de én sem, nagyon meredek! Egy álhír a következő címmel: A gyerek fényképész tervezte animációs gyerekpornó sorozat. Még ideje sincs megemészteni, amikor már hívja is a barátnője, ő meg mosakodhat. És Marissáék nem állnak meg ennyinél, ontják magukból az ötleteket meg az álhíreket. Kis fotósunk pedig már a kirúgás szélén áll, nem is beszélve arról, hogy a pletykák szerint a rendőrök is keresik.

tgf_21.jpg

Közben a bíróságon a petesejtet megtermékenyítő pasit hívják a tanúk padjára. Az ügyvédje szerint őt védi a vétlen vásárló törvénye, ő törvényesen vette a petesejtet, nem tehet arról, ami a klinika hibája. A bírót meggyőzi, és dönt, apucié a pete.

tgf_22.jpg

Maiára az iroda előterében ront rá a fotós. Boseman siet a segítségére. Vele már nem mer cseszekedni. Kész a kompromisszumra, megígéri, hogy törli a cikkeket, ha Maia is ezt teszi. Maia hálálkodik a főnökének.

Diane és Barbara iszik és szomorkodik. Előkerül a gyerekkérdés. Diane elmondja, hogy sosem tűnt számára fontosnak ez a kérdés, mindig a munkája jelentette számára az életet, csak ugye, a gyerek megmarad, a munka meg… Nem is beszélve arról, hogy amikor a férjére néz, felmerül benne, milyenek lennének a gyerekeik. Diane olyan szentimentális hangulatba kerül, hogy visszatérve az irodájába felhívja a férjét, de két csöngés után le is teszi. Mered a semmibe egy darabig, de aztán eszébe jut valami. Másnap reggel az ellenfél ügyvédje nagy sebbel-lobbal rohan be Dianékhoz. Az angliai Termékenységi és Embriókezelő Hatósághoz fordult Diane, ugyanis az angol törvények szerint nem lehet eladni a petéket 750 fontnál többért, a donor meg ennél jóval többért adta el.

Mennek is a bíróhoz. A brit törvények szerint a tranzakció törvénytelen, és ezek után már a párocska sem megy Angliába. De akkor meg mi a fenének nekik a petesejt? Amerikában nem használhatják fel a génjeit, tehát elpusztíttatják az embriót. A bíró elszörnyed, így végül mégiscsak a donornak ítéli a petesejtet. Nagy a boldogság.

tgf_23.jpg

A donor végül odamegy a párocskához és felajánlja nekik, hogy ha akarnak, részt vehetnek a gyerek életében, már amennyiben megtapad ugye. De apuci nem egy kultúrember, egy elegáns dögölj meg-gel válaszol.

Maia megint talál egy cikket magáról a neten, azt hiszi még mindig az exe szórakozik vele, de az ügyvédje szerint már nem ő, hanem mindenki más, mert utálják a lányt a családjával együtt. Szóval csak egyet tehet, magasról tesz rá, és a valódi ismerőseire támaszkodik.

A végén képet kapunk még Kresteváról, aki a felettese kérése ellenére sem áll le. Egy csapattal továbbra is fogást keres Bosemanéken, és kapóra jönnek neki a Maiáról megjelent álhírek.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása