Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 3x04 - G'Day Melbourne

2017. december 07. 11:00 - Szencsike

Eljött a nagy nap, indulunk Melbournbe, a reptéri ellenőrzéskor se Nóri, se Kevin nem ússza meg a bonyodalmakat. Kevin nem regisztrálta magát előre az utazáshoz, így a hosszabb sorba kell állnia az ellenőrzéskor, Nóri pedig a fémkeresőnél akad fent, az órája volt a ludas. Egy másik utas azonban még a kapuig sem jut el, túlságosan pánikol egy vélt atomtámadás miatt, az őröknek kell elvezetniük. Kevin szerencsésen átjutott az ellenőrzésén, és alig pár méterrel van lemaradva Nóri mögött, aki mintha meg se látná a körülötte lévőket, olyan céltudatos. Kevin utánakiált, Nóri végre hajlandó őt észrevenni, biztos csempészik valamit, azért ilyen vele, mi? Aha, 20 ezer dolcsi van a testére ragasztva, Kevin köpni-nyelni nem tud. A mosdóban Nóri levetkőzik, a pénzt szigszalaggal ragasztotta magára, 10 ezernél többet nem lehet kivinni az USA-ból, nem akart lebukni a vámon. Kevin elhozta volna a felét, de ez az ötlet Nórinak az eszébe sem jutott. És ha már így nekivetkőztek a fiatalok, a mosdóban lenyomnak egy menetet.

1.png

A gépen Nóri végre kiteríti a lapjait, vagy legalábbis egy részét, elmeséli milyen csodagépet épített egy tudóscsapat. Nóri szerint a 119 „utóeltávozott” nem ment sehova, egyszerűen elégették őket. Kevin kapisgál valamit, Nóri a hivatal felhatalmazásával megy Ausztráliába, de ott nincs hatásköre, hogy intézkedjen. Viszont ha mindent tudnak Nóriról, akkor Kevinről is tudniuk kell, mit mond, ha megkérdik miért van itt a szakállas pasija? Búcsúzni jött, a részletek miatt meg ne aggódjon, elbánik ő a csalókkal. A fiatalok megérkeztek végre, a szállodában Nóri azt hiszi, Kevin azért jött vele, hogy megkeresse az apját. Dehogy is, ő Nóri miatt van itt, az apja nem is igazán érdekli. A Könyv is itt van, Kevin a gépen elolvasta, Nóri leteszteli, felolvas egy részt, és Kevinnek kell folytatnia, pont a kútba lökős részt választja. Kevinnek nem is kell ismernie a tartalmát, hogy tudja, mi is történt pontosan akkor. Nóri még lovagolna a témán, de megcsörren a mobil, a Gépészek keresik, elmondják hova menjen, lehetőleg azonnal induljon, mert nem várnak. Nóri a hívás után szedi is a cuccait, nem kell, hogy Kevin vele menjen, később találkoznak.

2.png

Kevin egyedül marad, a tévét próbálja kikapcsolni, de a helyi Mokka/Reggeli csivitelő műsorvezetőit nem tudja elhallgattatni. Felhívja a recepciót, ott tévesen azt hiszik ő Mr. Durst. Kijavítja a tévedést, ám a tévét központilag lehet csak kikapcsolni. Legyen, a hívás után kezébe veszi a Könyvet, és a méregivós résznél üti fel. Közben mindenféle képek elevenednek fel a kalandjaiból, majd egyszer csak megüti a fülét a mondat a tévéből, nincs-e a nézők között Kevin? Bejelentették Kengurugyilkos Kevin rendőr eltűnését, valamint idősebb Kevin Garvey amerikai állampolgárt pedig már egy jó hónapja nem látta senki.  Ha bárki tud valamit róluk, jelentkezzen, majd egy huszárvágással jöhet a következő, kötelező főzős rész. Kevin szinte rátapadt a képernyőre, a nézők is ott lehetnek a stúdióban, ugyan egy üvegfal mögül nézhetik a sütögetést, de Kevin azt haluzza, hogy Evie is köztük van. Közben sikerült kikapcsolni a tévét, Kevin pánikban hívja fel a recit, kapcsolják vissza, de ehhez kell pár perc. A műsor viszont élő adás, úgyhogy Kevin megy is a stúdióba, ahol felveszik.

Mialatt Kevin beszállt a taxiba, a hotellel szemben ácsorog Nóri, aki a megadott buszt várja, hogy eljusson a Gépészekhez. A busz viszont még sehol, de egy bácsi szerint nemsokára érkeznie kell. Közben egy fiatal kisbabás anyuka szalad Nórihoz, nem jött el a bébiszitter, neki meg állásinterjúra kell mennie. Csak pár percet kérne tőle, hogy vigyázzon a kicsire, tényleg fontos lenne ez az interjú és gyerekkel a kezében biztos nem veszik fel. Nóri hadakozik a lelkiismeretével, de legyen, és siessen. A bácsi szerint lehet sose látja viszont a lányt, nehéz időket élnek, ráadásul már csak 6 nap van hátra, bármi történhet. Közben a busz is megjön, Nóri nem száll fel rá, a kövi meg 45 perc múlva jön csak. Akkor mi legyen, Nóri szinte utasítja a sofőrt, hogy várja meg, ő pedig elrohan a lány után. Megtalálja a kávézót, ahová ment, a lány kezébe nyomja a gyereket, figyelmezteti az interjúztatót, hogy a diszkrimináció törvénytelen, majd a lelkét is kiköpve rohan a busz után, ami pont akkor indult el, mikor Nóri a megállóba ért, de csak sikerült felszállni rá. Közben Kevin megérkezett a stúdió elé, a tömeg lelkes, ő pedig csak tolakszik, hogy Evie-t megtalálja köztük, de a lány természetesen nincsen sehol, viszont a járkálása legalább a kamerák előtt történt. Kevin csalódott, de az utca másik oldalán lát egy lányt, aki hasonlít a tévés Evie-hez és utána megy.  Utoléri a lányt, követeli tőle, hogy mondja meg mit akar, vagy hogy Patti küldte-e? A lány nem tud semmit, közben egy pasas is utánuk kiált, hogy minden oké-e a lánnyal, nem zaklatja-e az őrült szakállas. Kevin észbe kap, és rájön, hogy a pasas látja Evie-t. Ő nem Evie, hanem Daniah Moabbizi, Kevint már cibálja a pasas, szálljon le a lányról, de ezzel nem ér el semmit. Ez Evie Murphy, még képet is csinált róla, a pasas meg menjen a francba. Több se kell egy verekedéshez.

7.png

Nóri megérkezett a célállomásra, egy gyárépületnél egy 20+ éves fiatal srác várja, aki csak int, hogy mehet is fel. Ott két nő zongorázik, az A-Ha Take on Me számát játsszák, alig veszik észre Nórit. A két nő Dr. Eden és Dr. Bekker, Eden üdvözli őt, és kezdhetnek is. Elsőként egy rutinvizsgálaton fog átesni, egy harmadik doktorral, Bernarddal. Közben Bekker valamit gagyog az anyanyelvén, de Eden folyton lepisszegi. Nóri persze tudni akarja miféle vizsgálat is ez, de most még csak kérdezgetni fogják. Eden fizikus, ezért nem ő vizsgálja meg. Nóri kelletlenül, de belemegy az eljárásba. Menjünk haza, Jardenben is zajlik az élet, John és Laurie újabb kétségbeesett idős bácsit vigasztal meg. Agyvérzést kapott a felesége, az ő nevében nyugtatták meg az urat, aki kérne még egy szívességet, a húgával is „beszélne”. Viszont Laurie a keresés során megtalálja, hogy a húgocska Eltávozott, John így nem tud vele kapcsolatba lépni. Csörög Laurie telefonja, Kevin az, gyorsan utasítja Johnt, hogy ölelgesse meg az urat, aztán búcsúzzon. A telefonban az összevert Kevin gyorsan közli a híreket, Evie él és Melbournben van. Laurie az előzmények miatt azt hiszi, hogy Kevin képzelődik, de ez most igazi, találja meg, megmondja a nevet és átküldi a képet is. Laurie beüti a nevet, egy könyvtárost ad ki, de nincs rendes profilkép hozzá. Közben a kép is megérkezett Laurie telefonjára, és ezek után megerősíti, hogy valóban Evie az. Kevin ráharapott a könyvtáros infóra, de Laurie megtiltja neki, hogy a lány után menjen, ezzel csak elijeszti. De hiába szónokol, Kevin már rég lerakta a telefont és a könyvtárat keresi, egy koalának beöltözött reklámembertől.

Nóri, megvolt a vérnyomásmérés, jöhet a vérvizsgálat, amiben a lehetséges terhességet is nézik, de ez kizárva, spirálja van. EKG-t is néznek, ugyanis a gépben befogják őt zárni, meg kell tudni, hogy reagál egy ilyen élményre. Ezt szimulálják is egy nagyobb ládával, kb. pont koporsó méret, ebbe kell Nórinak belemászni, ahová a pénzét is viheti, ha nem bízik meg bennük. De igen, bízik bennük, úgyhogy pénz nélkül, de belefekszik a ládába. Közben Kevin megérkezett a könyvtárba, az arcára száradt vért sikerült letörölnie. Daniah-t keresi, párszor elmondja a nevét, hátha másképp ejtik, de van egy Danyah nevű dolgozó itt. Azt kamuzza, hogy a lány megkeresett neki egy könyvet és hívja fel, ez biztosabb. A kolléganő azonban látja, hogy a szakállas pasas elég zavart és hívja a biztonsági embert. Szerencsére érkezik Danyah/Evie, beszélgethetnek. Az irodában Evie bevallja, hogy valóban ő az, új életet kezdett, ehhez egy remek arabos akcentus is társul, és amúgy nem akarja, hogy bárki is megtudja, hogy itt van. John a barátja, tudnia kell erről, de Evie még mindig hisz a „család nem létezik” filozófiában, joga van az új élethez. Kevin már egyre idegesebb, a lány motyog valamit arabul, majd vált, szánja Kevint, mert beteg és valaki azt mondta neki, hogy mondjon el mindet és akkor Kevin elmegy.

Jarden, Laurie és John vacsoráznak, lehet Laurie most akarja elmondani az Evie-dolgot, de Kevin hívása közbe szól. Laurie kiszalad az utcára, ott veszi fel a telefont, és Kevin a fejére olvassa, hogy ő tudott mindent az új Evie-ről, ő mondta el a lánynak, hogy Kevin beteg. Laurie azt kéri Kevintől, hogy menjen vissza a hotelbe és várja meg Nórit. Igen, valóban beszélt Evie-vel is, elmondta neki, hogy Kevinnek idegösszeomlása van, és lehetőleg ne rohanja le semmivel se, így nem tesz kárt magában. Fenét, Kevin felhívja Johnt, és elmondja, hogy a lánya él, és Laurie tudott erről. Laurie azt kéri, hogy Kevin nyissa meg a képet, amit Evie-ről készített, mert lehet azért hívta először Laurie-t, mert érezte, hogy baj van, és az agya Evie-vel azonosította ezt, és Kevin megértette, Evie miért tette, amit tett. A fotón pedig nem Evie látható, csak valaki, aki túlságosan is hasonlít rá. Laurie felhívta a hölgyet és elbeszélgetett vele Kevin állapotáról. Most pedig Kevin ismét menekül valami elől, ezért is ment Ausztráliába, pedig lennének feladatai Jardenben is. Nóri miatt ment el, a nő az, aki el akart menekülni! Ezután már Laurie is érti, hogy talán nincs minden rendben köztük, de Kevin inkább Johnnal beszélgetne a Könyvről.

13.png

Nóri, Eden végre kiengedi a ládából, és gratulál, amiért pánikolás nélkül kibírta. Mehetnek is beszélgetni, ahol kiderül, hogy Mark Linn-Baker is „átment”. Eden nem próbálja ki a gépet, neki itt van mindene, ezen az oldalon. Bekker doktornő folyton a mobilján pötyög, látszólag úgy tesz, mintha nem is érdekelné őt Nóri, de hajlandó válaszolni ő is. Szerinte nagyobb az esélye annak, hogy meghalnak az emberek az „utazáskor”, mint annak, hogy egy élhető világba jussanak át, ő ezért nem akarja kipróbálni a gépet. Az elsők között volt a gép tervezője is, Bekker megint beszól valamit, talán hollandul, ha jól értettem, de Edennek nem teszik amit mondott. Nórinak se, mert a két nő összekap ezen és tudni akarja miről beszéltek. Bekker szerint Nóri visszavonulót fog fújni, ha itt lesz az idő. Ez nem fog megtörténni. Rendben, lenne egy kérdésük. Igen, ezt gyanította, tudni akarják miért hozta el Kevint. Tudják kicsoda Kevin, de nem ez érdekli őket. Akkor jöjjön a kérdés: Van egy ikerpár, az egyik megtalálja a rák ellenszerét, de csak akkor, ha a másik meghal. Nem Nórinak kell megölnie, de neki kell rábólintania, hogy megtegyék. Az előző részben a pasas, aki felgyújtotta magát, erről beszélt! Nóri bólintana? Ha igen, hogy halna meg? Gyorsan és fájdalommentesen. Nóri ikergyerekeiről van szó? A Gépészek szerencséjére nem. A buszmegállós anyuka egy teszt volt? Nem tudják miről beszél. Nóri végül rábólintana, sok gyerek meghal, eggyel több már mit számítana, ha meggyógyíthatná a rákot. A két doki bólogat, akkor ennyi. Komolyan? És ezek után ő is beszervez valakit, majd visszajön ide? Nem, sőt egyáltalán nem is folytatják sehogy se. Rosszul felelt a kérdésre? Vagy azt akarják, hogy könyörögjön? A dokik már mennek is, Nóri rohan utánuk, hisz ő menni akar, még a pénzt is átadná, de a dokik szerint ez nem neki való. Nóri pityergése valódi-e vagy csak színjáték, ezt már nem tudjuk meg.

A hotelban Nóri letakarja a füstjelzőt és cigivel a szájában már telefonál George Brevitynek, de nem tudja elérni, erre idegesen kiabálni kezd a vonal másik végén lévővel. Érkezik Kevin, ő is elég szarul néz ki, de mi a gond Nórival? Tudták, hogy csalónak tartja őket, ezért leléptek, de Nóri kicsinálja őket, ez fix. A nagy szentségelés közepette Nóri végre észreveszi, hogy Kevin is szétesett. Nagy lélekmelegítő beszélgetés helyett egy jókora veszekedés közepette jönnek rá arra, hogy ők már egyáltalán nem tudnak egymással beszélni. Se Kevin megtépázott idegeiről, se a látomásairól, se az átkozott Könyvről, se másról, mivel Nóri sem igazán akar vele beszélni. Kevin elégeti a Könyvet, hisz ő egyáltalán nem kérte, hogy írjanak róla bármit is! Most Nórin a sor, Kevin miért hagyta, hogy elengedje Lilyt? Mert meg se kérdezte a véleményét, csak megtette, azért! De most meg bezzeg gyereket akar! De valójában csak fél, mert akkor már nem tudna panaszkodni, és senki sem sajnálná őt. Nóri nem kér mások sajnálatából, sose kellett neki! Akkor meg mennyi idő kell neki, hogy túltegye magát azon, hogy elvesztette a gyerekeit?! Nem vesztette el őket, egyszerűen csak elmentek! Akkor legyen velük… mondta Kevin próféta, és Nóri fejében mintha összeálltak volna a darabkák. Kevin fogja a csomagját és hátra se nézve kisétál a szobából, Nóri meg nem tért magához és remegő kézzel gyújt rá egy újabb cigire. A szálloda előtt óriási a felfordulás, rendőrök és mentők szirénáznak, valami robbanást emlegetnek, Kevin ezért nem jut taxihoz se. Felnéz az emeletek felé, nehogy a legrosszabb váljon valóra, de közben megáll mögötte egy kisbusz és kipattan belőle Apuka. Látta Kevint a tévében, vidáman megölelgeti a fiát, végre találkoztak! A kocsiban ül Grace is, bemutatja őket egymásnak, majd megtudja, hogy Kevin haza akar menni, de a Papa szerint nem lehet, egy járatot se engednek felszállni. Egyedül van amúgy? Kevin részéről határozott igen a válasz, de Papa újra megöleli, most már nem. Beülnek a kocsiba, majd elhajtanak. Nóri fent egyedül ücsörög a füstös szobában, ahonnan már az áram is elment és hamarosan beborítja őt a tűzoltó berendezés vize is.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása