Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

TERÁPIA 3X18 - SZERDA, SÁNDOR (4)

2017. december 07. 15:00 - Zsoofka

                                                     "Megfogadtam egy tanácsát, és úgy hiszem, jól tettem!"

Szerda van, Sándor érkezik. A háta jobban fáj, mint valaha. A kanapéra mégsem fekszik le, mert hogy nézne már az ki... Inkább cigire gyújt egy kényelmesebbnek tűnő fotelben.

2.png

 

Sikerélménye van: megfogadta Dargay múlt heti tanácsát, ellentmondott a menyének. Az meg, már-már szelíden, engedett. Így most jobb egy kicsit. Dühe Júlia iránt viszont nagyobb, mint valaha. Egy Márton nevű faszira panaszkodik, aki a nő ügyfele. Egy fitness-edző, Júlia készít neki honlapot. Gyakran feljár a lakásukra, "dolgoznak", bár az Öreg szerint inkább röhigcsélnek, ülnek az laptop előtt édeskettesben. "Rendes asszony ilyet nem csinál." Dargay próbál objektív lenni: mi ezzel a baj? - kérdi: Júlia 'ámítógépes szakember, ez a munkája. De az Öreg tovább puffog: több van ott, mint munkakapcsolat, Júlia kelleti magát neki.

Itt egy óda jön a romlott város kontra igaz értékek meg becsület és család kontra vágyak témában, Szodoma és Gomorra bibliai története elevenedik meg. A lényeg, hogy Júlia romlott, Márton rontotta meg, megérett a pusztulásra. Dargay kissé erősnek találja a monológot, érintettséget feltételez az Öreg részéről: nyilván annak idején neki sem volt könnyű Alina helyett a családot választani... De Sándor lehurrogja: itt most Júliáról van szó és az egyértelmű félredugásáról. És még bizonyíték is van: egy levélnyi fogamzásgátló.

1.png

A pszichológus türelmesen kiszedi az Öregből, miért is bizonyítja a megcsalást a gyógyszer: egyrészt mert kimondott tény, hogy Áronék 3. gyereket akarnak. (Dargay szerint a gyerekvállalás a fiatalok ügye, nem szabad belefolynia a nagypapának.) Másrészt mert el volt dugva a bugyik közé, tiktokos gyógyszer. Dargay firtatni próbálja a kérdést: hogy a fenében került Sándor Júlia bugyijai közé. Kutatott, mondja az Öreg.  Andrásunk megpróbál nagyon csúnyán nézni (és ha Júlia kutatna magánál, akkor az hogy esne?) de valójában igencsak mulattathatja a buzgó Öreg tette. Sándor szent meggyőződése, hogy a gyógyszert meg kell mutatni Áronnak, leleplezendő a feleségét. Hátha végre felnyílik a szeme. Mert Júlia Márton kurvája. És ennek ki kell derülnie.

Az Öreg úgy felidegesíti magát, hogy válogatott káromkodásokat vág András fejéhez. Egy ponton felpattan, de fájó dereka megakadályozza abban, hogy kirohanjon. Az aggodalom jogos, de az indulatok erősek. Az, hogy kifejezzük az érzéseket, nem azonos azzal, hogy őrjöngünk. Meg különben is: mit vár Sándor a leleplezéstől gyógyszerügyben? Áron hagyja el Júliát? Essen szét a család? Dargay szerepcserével szépen rávezeti az Öreget arra, hogy ha a fia orra alá dugja a kikutatott "bizonyítékot", Áron inkább rá lesz rá dühös, mint a kikapós feleségére. Szóval ez nem jó taktika. Kerüljön vissza inkább az a gyógyszer oda, ahol találta és más módot kell keresni a dógok tisztázására.

5.png

Most, hogy ebben megállapodnak, csendesebb hangulatban folyik a beszélgetés. Régmúltat idéznek, kapcsolódási pontjuk a cigizés rossz szokása. Mindketten az egyetem alatt szoktak rá, Sándor kifejezetten Alina kedvéért. A közös cigizések közelebb hozták őket egymáshoz. Olyanannyira közel, hogy aztán "sokat jártunk az erdőre is, ott nem zavart senki." Ott cirmoskodtak. Pont úgy, mint Áron és Júlia, a csaj első erdélyi látogatásán. Na ezek ketten ugyan a szobában csinálták, de pont olyan vehemenciával és hangosan, mint száz évvel korábban Apuka Alinával az erdőben. Sándor ezt felrója a fiataloknak, hiszen, mit szólt volna Katalin, ha ő is felébred a zajokra. Mert Katalin nem olyan lány volt. Alina meg Júlia meg olyan.

3.png

Dargay ismét kísérletet tesz arra, hogy kiderüljön, mi történt Alina és Sándor között...  Annak idején Sándor a családot választotta a szerelem helyett. Olyan elvek miatt, amelyek nehéz döntést kívánnak, de akkor is tartani kell őket. Alina és Sándor szerelme a szabadságról szólt, de nem volt jövője. Hogyan ért véget a kapcsolat? Erről Sándor nem hajlandó szólni, nem egyszerű szakítás volt, az biztos. 

Dargay próbálja megfejteni, mi Sándor Júlia iránt érzett zsigeri utálatának az oka... Valahol a Katalin-Alina-Júlia háromszögben kutat és olyat talál mondani, amely hatalmas, szívből jövő nevetésbe kergeti Sándort. Pedig csak arra próbál utalni, hogy talán nem menyeként tekint a nőre, hanem Alina reinkarnációjaként, már-már nosztalgiával. És vagy belehabarodott az Öreg a menyébe vagy egyszerűen csak dühös rá, hogy nem ér fel a nagy elődhöz... Sándor érzelmeit talán az mozgatja, hogy Júliába belelátja Alinát, a fia és a menye kapcsolatába meg azt a dinamikát, amit ő eldobott, amikor az elveket választotta a család helyett...

Kemény lehet, 70 évesen szembesülni egy elbaszott élettel. Tényleg elbaszott volt?

 

Címkék: terápia
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schanc 2017.12.07. 22:58:21

Tényleg kemény lehet az öregnek, de a forgatókönyv alapján kezd egy picit ellenszenvesbe átmenni a karaktere. (Nem a színész, ő remekül játszik továbbra is!)
süti beállítások módosítása