Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Fekete Vitorlák 4x09 - A Csontváz-sziget

2017. december 07. 09:00 - Pácsó Ármándó

"Ketten a Csontváz-szigeten, Yo-ho-hó meg egy üveg rum!" Elmúltak már a nagy nyári melegek és a tél dere kopogtat ablakunkon, de ne csüggedjetek, mert az izgalmas kalandok végre folytatódnak!

01.jpg

A múlt emlékeivel kezdünk, még a balul sikerült Nagy Nassaui Kalóztámadás előtt vagyunk egy félreeső partszakaszon. Flint kapitány vívóleckéket fog adni Silvernek, különös tekintettel a féllábú technikákra. Mivel talpalni nem ér, a vasfalábát mankóra cseréli Long John.

02.jpg

A jelenben a ködösen komor valóságú Csontváz-sziget a helyszín. A Kalózkirály partra szállva csatlakozik Israel Handshoz, öt emberük már kutatja a nyomokat. Napkeltéig van idejük visszaszerezni a kincset, bár a kormányzó gyanúsan készül valamilyen kellemetlen trükkel, szóval az sem baj, ha hamarabb végeznek.

03.jpg

Az emlegetett Woodes Rogers a hajón megbeszéli az esélyeket Billyvel. A kalóz szerint ne halogassák a meglepit, a Smaragdszemű kapitány nagy túlélő. A köd is sűrűsödik, az olvasó közönség is türelmetlen, úgyhogy Négerbaba lépjen a színpadot és a fedélzetet jelentő deszkákra, ez legyen a következő lépés.

04.jpg

Addig is, amíg elkészül sminkjén az utolsó simítás, az üldöző csapattal tartunk, akik tanácstalanok mert a kincsrablók egy ponton kettéváltak, (még szerencse, hogy ketten vannak ehhez, különben … ) ezért nekik is meg kell osztani csapatukat. Három erre, kettő meg arra induljon! - szól a parancs. Hogy Silver és Hands mihez kezd addig, az egyelőre rejtély (ők is ketten vannak, szóval a pirospacsitól kezdve a sótörésig bármit megtehetnek. Most kaptam a tippet, hogy bújócskázzanak! Hát köszi.)

05.jpg

Vissza az első jelenet folytatásához, a vívólecke a magasabb szintű stratégia alkalmazásának fázisába ér és Flint ráébred, nem is ismeri a másik múltját. Long John elhadarja a már ismert Curriculum Vitae-jét, de a barátja szerint az kamu, mondja el inkább az igazat. Nem mondja el, ez egy ilyen csávó. Az Egyes Felderítőcsapat egy ásó emberre bukkan és úgy döntenek, itt a lehetőség előttük. Vagyis mögöttük, mert Flint egy cseles bújócska után (tudtam!) mögéjük kerül és onnan kommandózza le a bagázst.

06.jpg

Végre tenger! Jack Rackham megkörnyékezi a hajó orrában álló egykori Avery-legénységi tag öreget, vajon mennyire tudja még a Csontváz-szigethez vezető utat. A vízre határozottan emlékszik! És mivel a mostani kalózok menőknek számítanak, elvezeti őket a célállomásra.

07.jpg

A fedélzeten köd van, (nálam szerda), ezért Rogers megy le Madihoz és előadja neki a nagyhalált, hogy ő mennyi mindent vesztett a Szövetség miatt és ezért legyen kedves alkut kötni vele, különben kinyírja a szerelmét. Négerbaba szerint a k. anyukáját a rabszolgatartó fehéreknek, akik miatt a feketék még többet veszítettek és Eleanor halálát is csak magának köszönheti a férfi. Madi vissza a fogdába és induljanak a csapatok nyomban, megölni minden kalózt és visszaszerezni a kincsesládát! – dönt mérgesen a kormányzó.

08a.jpg

08b.jpg

Silver és Hands odaérnek az Egyes Felderítőcsapat halálának helyszínére és a féllábú kalóz kijelenti, most már komolyan utálja volt barátját és kapitányát. Hands szerint még nem eléggé és beszélgetés nem várt fordulatot vesz!  A Kalózkirály hirtelen ráébred, nem lehet csak úgy menekülni egy láda kinccsel, azt már hamarabb eldugták valahol, vissza kell menni az elágazáshoz.

09.jpg

Flint és Dooley újra egyesül (no homo) és közösen cipelik az elrejtendő terhet. A harcias társ felajánlja, hogy megöli Silvert ha szükséges és ez újabb emlékezésre ad okot, a kezdő jelenetet folytatjuk ismét. Vívólecke, sokadik alkalom. A mester szerint a tanítvány azért hibázik, mert túlságosan előredől. (Akkor tessék neki hosszabb mankót adni, arra támaszkodik – jegyzem meg halkan). Long John múltjáról beszélgetnek megint, ami hótt unalmas volt a tolvaj szerint, de annyira az, hogy legjellemzőbb tulajdonságain (a hűségen és a barátságosságon) kívül, semmit nem érdemes megjegyezni belőle.

10.jpg

Featherstone a korabeli GPS-t frissíti, Jack pedig nosztalgiázik egy kicsit neki, nemrég még az Urcához igyekeztek tele reménnyel, bár azt sejtették, hogy a sok arany sok fejfájást fog okozni. Most viszont ha megszerzik a gyöngyöket, az azonnali győzelmet jelent, mert az ellenfeleikkel is leszámolnak egy füst alatt. És ez milyen nagyszerű! Na, ekkor hozzák a hírt, hogy az Öreg Iránytű szívrohamot kapott és meghalt. Hogy az az aranyfogú, rumvedelő, kopoltyús, cáparágta, akasztófáravaló, moszatos alsógatyájú bitang víziördög húzná a méteres f…. – gondolja Jack, de hangosan csak annyit mond: Hmmm. És megint csak: Hmmm. És újra! Arra kéri a tanácstalan Featherstonet, hogy akkor legyenszíves ő eljuttatni a társaságot a Csontváz-szigetre. Hmmm! (Ezt most én mondom).

11a.jpg

11b.jpg

Flinték hajóján nagyon unatkoznak a kalózok a várakozás alatt, ezért mindenféle hallucinációkat kezdenek beképzelni, többnyire ijesztőeket (hogy például Soros Gy. migránsbőrbe varrt MSZP-sekkel bontatja le a stadiont Felcsúton, meg ilyeneket). Vannak azonban valódi veszélyek, néhány katona a köd takarásában tutajjal közelíti meg hajójukat ártó szándékkal.

12.jpg

Dooley és Flint csodálatos erdei környezetben sétálgat, nem kézenfogva, hanem ládátfogva. Így találkoznak a Kettes Felderítőcsapattal, akik körbeveszik őket. Ketten. Flintnek egy random figura jut, akit rövid úton a halálba küld. Dooleynek meg a japán Joji, hát persze hogy a szamuráj kalóz a földhöz szögezi a melák tenyerét egy késsel! Jön a döntő, Flint a fák közé hátrál a technikás csapások elő, legurulnak a hegyoldalon és a nagy adok-kapokban a Smaragdszemű valahogy megszerzi a másik kardját, innentől easy win. A meccs végére feltűnik a távolban az Ezüstkéz Duó. Israel Hands tag előre siet harcolni, mivel Long John Silver tag mozgáskorlátozott lévén lassan halad a terepen.

13a.jpg

13b.jpg

Az öbölben horgonyzó kalózhajón a mindig aggályoskodó De Groot és társai rémülten figyelnek fel arra, hogy valaki felgyújtotta a rakterüket és csónakokban katonák közelednek feléjük. Nekik nem szóltak, hogy a kalózok és a katonák barátsága igen rövid életű szokott lenni? Próbálnak léket ütni a hajó oldalába, hogy a víz majd segít oltani, de a tűz már a lőport fenyegeti, úgyhogy szégyen a futás, de kevésbé robbanásveszélyes!

14.jpg

Időközben Flint és a sebesült Dooley behúzódik egy barlangba, míg a társa nekilát az ásásnak, kapitány visszamegy az erdőbe harcolni. Találkozik is az öreg terminátorral, próbálja a maga oldalára állítani, de az nem alkuszik. Ez első sebesülést Hands szenvedi el, és másodikat is kapna mellé, de ekkor feltűnik Silver és ezért az öreg csak sima fejentérdeléstől kénytelen elájulni. Rövid szájkarate kezdődik a volt barátok között, egymást győzködik álláspontjuk helyességéről, sikertelenül. Már éppen kardot rántanának, mikor Dooley tűnik fel a Kalózkirály mögött lövésre emelt pisztollyal, éppen időben. Ne tedd! – üvölt rá Flint és a nyomaték kedvéért lelövi utolsó szövetségesét! Hoppá! Silvert ez nem hatja meg valamiért, ég benne a tesztoszteron és rátámad a másikra. Öldöklő küzdelem veszi kezdetét, aminek egy nagy robbanás visszhangja vet véget.

15.jpg

16.jpg

17.jpg

Kalózok menekülnek az égő hajóról, a katonák csónakokból lövik őket, sorukban Billyvel, aki épp az őt hajdanán kiszabadító Ben Gunnra céloz, azután az utolsó pillanatban mást lő le helyette. A magához tért Hands, Flint és Silver együtt nézi a dombtetőről a mészárlást és az elsüllyedő Rozmárt. Rájöttek, hogy amíg ők egymást kergették, a kormányzó lépett egy határozottat!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A_Rézi 2017.12.07. 13:37:59

És lőn!!!!! Köszönet érte, már nagyon vártam az utsó két rész hogyvoltját! :)

A_Rézi 2017.12.07. 13:47:57

És lőn!!!!! Köszönet érte, már nagyon vártam az utsó két rész hogyvoltját! :)

Pácsó Ármándó 2017.12.07. 15:19:38

@A_Rézi: Nagyon szívesen! :-)
Ez a blogmotor engem is meg szoKott viccelni:-)

A_Rézi 2017.12.07. 16:46:59

@Pácsó Ármándó: Ha már ilyen viccelődős kedvében van, kitalálhatná, hogy lehet kommentet törölni, és akkor egálban lennénk... :D :D :D

On: Ennél a résznél értettem meg, miért is kaphatta Billy Bones a fekete foltot évekkel később...

Pácsó Ármándó 2017.12.07. 17:14:13

@A_Rézi: Én úgy veszem, hogy a következő részhez szánt örömittas felkiáltásodat is ide írtad be :-)

On: Hát igen, nem szép dolog a kormányzónak segítenie a kalózok ellen...

Gabba 2017.12.07. 18:54:02

hmmmm (ezt meg én mondom), csak kiböjtöltük az utsó előtti posztot :)

Szögeden a keddet ködnek mondják? Ezt nem is tudtam! :D

Pácsó Ármándó 2017.12.07. 19:31:10

@Gabba: És tetszett vagy sem? :-)
Kedd = köd(d), de csak ha möggyet öszünk előtte :-)

Gabba 2017.12.07. 19:52:08

@Pácsó Ármándó: mindig tetszik!

ebéd közben, meg így vacsi után is, bár egy kis Maxszal jó lett volna megspékelni (tudom, hogy most nem szerepelt, de akkor is :)

Pácsó Ármándó 2017.12.07. 21:21:24

@Gyöngypipi: Biztos, hogy a Karibi Mikulás is hozta, ott az időeltolódás miatt 7.-én ünnepelnek :-)
Én annyira unom a politikát, hogy el se kezdtem megérteni, így csak tippre raktam bele azt az egy poént, hátha :-) Szerintem is soXor tértek vissza a vivódásukhoz, de ez egy ilyen sorozat, képesek pár perc alatt három helyszínt és idősíkot bejárni, csak győzzünk figyelni :-)
(Az első foTyó nincs benne a filmben, ezzel a hajóval utazgattam én a helyszínek között, hogy követni tudjam az eseményeket. Gyurrrika barátom is ott zöldül a balalsó sarokban) :-)
Lesz majd záróra is, addig meg az "úri közönség táncol!"

2017.12.12. 20:59:42

@Gabba: hun az Indy folytköv?
(Templomosok sori hv-t nem akarsz írni?)

@Kalapos, bocs az offért, de mivel imádsz, tökre elnézed nekem. Ez tudott.

Gabba 2017.12.13. 07:00:22

@Biriksz_Krokiksz!: kösz a bizalmat, de csak karácsony után, ha minden jól megy
(még eddig nem ment olyan jól)

Pácsó Ármándó 2017.12.13. 11:10:01

@Gabba: Jobbulást vagy ami kell!

@Biriksz_Krokiksz!: No problemo, elnézem ezt is! :-)
süti beállítások módosítása