Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Gifted - Kiválasztottak 1x06 - Lépéselőny

2017. december 06. 09:00 - Alicia Bailey

Flashback. Ezúttal Nyomkereső Johny múltjába pillanthatunk be. Négy évet ugrunk vissza az időben, Johny a mutánstüntetés károsultjai számára gyűjt pénzt. Nyílt lapokkal játszik, elmondja, hogy ő is mutáns, és hogy előtte Afganisztánban szolgált katonaként. Az egyik fickónak nem igazán tetszik, hogy épp egy mutáns gyűjt erre a célra, amikor szerinte az egészről ők tehetnek, és gyakorlatilag megtámadták az országot. Erre Johnynál elszakad a cérna, teli tüdőből leüvölti a tag fejét, és beolvas neki rendesen: Ő nem támadott meg senkit, épp ellenkezőleg, hiszen katonaként szolgálta a hazáját, épp az ilyen kis életképtelenekre vigyázott, mint ez a tag. Gus, vagy mutánsnevén Hullám állítja le. A fickó elrongyol, de épp csak lehiggad Nyomkereső, amikor a különleges képességével meghall egy közeledő autóból kiszűrődő beszélgetést. Valamire készülnek a benne ülők. Hirtelen elüvölti magát, hogy mindenki fedezékbe. De már oda is ér melléjük az autó, és csőbombát dobnak rájuk, amit ő halált megvető bátorsággal felkap, és odébb hajít egy kevésbé forgalmas helyre. A bomba egy autóra esve felrobban, fémdarabok szállnak a levegőben, de Johny röptében elkap egyet, még mielőtt az az egyik járókelő fejére esne.

tg_1.jpg

A jelenbe visszatérve Johny egy régi fényképet nézeget, valószínűleg ő és az apja vannak a képen. A nosztalgikus hangulatot Marcos töri meg, mert új hírei vannak Hullámról. Amik valójában nem újak, mert ezt már mind tudtuk: az Őrszemszolgálatnál mutánsokat foglalkoztatnak, a feladatuk pedig elkapni a többi mutánst. Johny kiakad, szerinte ez már a vég kezdete, vérlázító. Aztán a Vöröske által látott oszlopos épületről kérdezi Marcost, mit lehet róla tudni. Strucker Apu már elmondta, hogy Baton Rouge-ban van, most pedig megtudták azt is, hogy ez a délkeleti mutáns ügyek központja. Marcos már indulna is betörni, de mivel tart erkölcsös Johnytól, már magyarázza is a bizonyítványát. De Johny leállítja, mert szerinte is ezt kell tenniük. Maros elképed, nem ehhez van szokva. De Nyomkereső bekeményít, ugyanis szerinte azzal, hogy Hullámot beszervezte az Őrszemszolgálat, megváltoztak a szabályok.

tg_2.jpg

Közben a Mutáns Központba becuccoltak a menekültek. Andyt nem nagyn érdeklik, csak annak örül, hogy nekik még jutott ágy. De Szöszi helyre teszi, és emlékezteti, hogy az egész gebasz most miattuk van. De mivel Andy nem kér az önostorozásból, inkább elmegy vízért.

Ekkor az egyik közeli padon ülő srác odamegy Szöszihez, egyértelműen fel akarja szedni. Rákérdez Szöszi nevére, de az nem akar ismerkedni, mivel épp a menekülteket ápolgatja és sok a dolga. Erre a srác megkérdezi, mi lenne, ha már végzett volna a teendőivel, majd int egyet a kezével, és mint egy varázsütésre, minden szépen el van rendezve a menekültek körül. Szöszi nem akar hinni a szemének, felemeli a kezét, és megérinti a teret, amit a fiú hozott létre, mire az szertefoszlik, és újra olyan minden, mint előtte volt. Mielőtt Szöszi faképnél hagyná, még megtudjuk a fiatal illuzionista nevét: Wes.

tg_3.jpg

Strucker Anyu épp egy kiskamasz vérnyomását méri, ami magas. Megkérdezi tőle, milyen gyakran használja a képességét, a válasz, napi 2-3-szor, amikor éhes. Anyu elküldi ételért a gyereket, aztán körülnéz. Egy fiatal lány épp a vázából bűvöli ki a vizet, alakítgatja, aztán visszaűzi a vázába, de akkora erővel, hogy az szétrobban. A lányt Lorna kérdezgeti, volt-e valaki, aki kiképezte, mert ha nem, akkor most fogják, aztán leküldi ruháért. Anyu persze nem állja meg szó nélkül, érdekelné, mire akarja Lorna kiképezni a gyerkőcöket. Lorna nem kertel, benyögi, hogy harcra. Anyu lefagy, egyértelműen nem tudja értelmezni a választ. Lorna meg okos nő, nem várja meg a hisztit, inkább otthagyja a megilletődött nőt.

tg_4.jpg

Nyomkereső felkeresi Mulánt és a segítségét kéri, mert kellene egy portál, amivel be tudnának jutni a Baton Rouge-i szövetségi épületbe. De a lány nincs segítőkész hangulatban. Rohadt pipa. Érdekelné, miért nem szólt neki Nyomkereső, hogy Vöröske manipulálta az emlékeit. Nyomkereső szabadkozik, ő ellenezte a tervet, de aztán vészhelyzet volt, és kellett a segítsége. Mulánnak nem tetszik a válasz, szerinte őt csak kihasználták. Szóval neki is megvan a maga baja, meg kell keresnie a saját hozzátartozóit, ezért magasról tesz Hullámra meg a nyomorára. Nyomkereső felajánlja, hogy segít neki, de nem kér belőle. Csak egy kérdése van, Lorna megmentésekor a raktárban volt egy pillanat, amikor úúúúgy nézett rá Johny, na az, őszinte volt. A srác meg átmegy nyusziba, és kikerüli a választ, szerinte ez ennél összetettebb. Mulán meg erre úgy dönt, majd ő segít neki leegyszerűsíteni a kérdést, feláll, nyit egy portált, és átlép rajta. Na, erre varrjál gombot, Johnykám! Nyomkereső meg hoppon marad, és mérgében lyukat üt öklével a fémajtóba.

tg_5.jpg

Jön a nagy megbeszélés, Johny háborút hirdet, szerinte már nem csak a menekültek pátyolgatása a dolguk, hanem bizony szembe kell szállniuk az Őrszemszolgálattal. Megkéri Aput, mondjon el mindent, amit tud. De az nem sok, megmondja a bíró nevét, aki Baton Rouge-ban egy különleges szövetségi program keretében döntött az odakerült mutánsok ügyében. Pókhálósfejű szeretné számon kérni Apun azokat a mutánsokat, de Marcos leállítja, most más a téma. Az aktáik kellenek csak, amit ugye majd Mulán segítségével kihoznak – gondolja Marcos. Ekkor dobja be Johny, hogy ez felejtős, mivel Mulán elment. Lorna és Marcos nem érti miért, Vöröske és Johny meg csak lapítanak. Nem adnak magyarázatot, csak annyit mondanak, más terv kell.

A B terv szerint hátulról próbálna meg betörni Marcos, de ott megerősített betonfal van, amit túl hosszú idő lenne áttörni. Ekkor szól közbe az addig hallgatózó Andy, hogy neki menne a dolog, szívesen áttörné. Apunak nem tetszik az ötlet, de a gyerek jól érvel: ha az Őrszemszolgálat betör hozzájuk, ők nem kegyelmeznek a gyerekeknek sem, akkor ő miért ne mehetne ellenük harcba.

tg_6.jpg

Andy és Apu egy teherautóba pakolgatnak be, amikor jön Anyu, és szinte már látom, ahogy tölt a homlokán a HISZTI felirat. Ha Strucker Apuban csak egy csepp életösztön lenne, olyan messzire menekülne, ahol tuti nem találna rá az asszonykája, de nem teszi. Inkább beleáll a helyzetbe és megbeszéli a dolgot. Szerinte épp itt az ideje egy apa-fia kirándulásnak, mert már rég voltak együtt. Anyu szerint viszont nem a legjobb apa-fia program együtt bűnözni, de becsületére legyen mondva, megembereli magát és nem visít. Ez komoly fejlődés!

Közben Nyomkövető Marcosnak panaszkodik, mennyire szeretne ő is velük menni, de Marcos szerint neki most itt a helye. Aztán amolyan pasisan összeölelkeznek. Nem is értem, miért kell ez.

tg_7.jpg

Andy elbúcsúzik az anyjától, de Aput még ott fogja egy kicsit a nő, mert feltűnik rajta a jegygyűrű hiánya. Na ha eddig nem volt hiszti, akkor tuti most jön majd! Apu magyarázza, hogy elvették tőle a börtönben, Anyu meg a kiborulás határán van, mert eddig még nem tudták átbeszélni a külön töltött időt. Így oda az álompár imidzsük! Apu megígéri, hogy bepótolják, de most mennie kell. Nagy csókjelenet, amit Szöszi fentről egy ablakból néz végig. Wes ekkor lepi meg. Szöszi őszinteségi rohamot kap, és elmondja, eddig semmi veszélyes helyzetben nem volt része a családjának, erre most meg betörnek egy szövetségi épületbe. Változnak az idők. Wes nyugtatgatná a lányt, meg beszélgetne, de Szöszi megint lelép. Viszont elmenőben azért elmosolyodik, szóval tetszik neki is a srác.

tg_8.jpg

Végre helyszínt váltunk! Az Őrszemszolgálatnál Turnert cseszegeti a társa, mivel kötelező eltávra küldték ügynökünket, és nem szabadna még ott lennie. De persze, hogy ott van, ugyanis Turner nem tud aludni, ami mondjuk érthető. Kétszer átélni a lánya elvesztését azért kurva nagy kicseszés vele. Így aztán bemegy az irodájába és felhívja azt a Dr. Campbellt, akit nemrég még élből elhajtott.

tg_9.jpg

Apuék haladnak a teherautóval, Marcos pihenne, de Andy nem akar, helyette beatboxol, ami Aput örömmel tölti el, mert rég köpködte már körbe a kölke a környezetét. Marcos gondolom, azért nem örül neki annyira, ha már egyszer pihenni akart, de mindegy. Apu értetlenkedik, miért nem beatboxolt mostanában a gyerek. Andy meg benyögi, hogy hát azért, mert emiatt piszkálták a suliban. Apu szerint itt az ideje egy nagy beszélgetésnek arról, mi is történt a suliban. Nem érti, hogyan fajulhattak el ennyire a dolgok, és miért nem beszélt vele erről a gyerek. Ő a nagy problémamegoldó tuti talált volna erre is megoldást. De Andy szerint már a kérdés is baromság, ugyanis Apu soha nem volt otthon, éjfélkor járt haza, ugyan mikor beszélhették volna meg. Apu akkor itt és most akarja hallani a sztorit. De ekkor szirénát hallanak maguk mögött. Megállítja őket egy rendőr.

tg_10.jpg

A zsaru kérdezősködik, aztán meg ragaszkodik hozzá, hogy megnézze a rakodóteret is, a sofőr próbálja eltéríteni a szándékától, de nem nagyon megy, mert a fickó neve szerepel az Őrszemszolgálat listáján. Andy ekkor már arra készül, hogy ha nyílik az ajtó, akkor ő legyűri a rendőrt. Apu leáll vele vitatkozni, pedig kussba kéne maradniuk, csak mondom, de ezek csak üvöltöznek egymással. Marcos csitítja őket, és tervet kovácsol. Ha lekapcsolják benn a villanyokat, akkor ő el tudja rejteni őket, ugyanis magába tudja szívni a fényt. Már nyílik is ajtó, Marcos pedig pontosan azt teszi, amit mondott. A zsaru hiába világít be a zseblámpával, Andyék árnyékban maradnak. A rendőrt pedig végül elhívják rádión a helyszínről, így megmenekülnek.

tg_11.jpg

Közben a Központban Nyomkereső bazi nagy betontömböket pakolgat a teraszon. Jön Vöröske, hogy csorgassa a nyálát Johny izmaira. Annyira nyomul ez a csaj, hogy az már fáj! Mulánról akar beszélni a pasival, de Johny gyorsan témát vált, mivel lelkifurdalása van Hullám miatt, és az fontosabb. Vöröske mentegetné, de Nyomkereső szerint hiba volt az X-Men részéről bevenni őt a csapatba, kudarcot vallott.

tg_12.jpg

Apuék megállnak egy erdei pihenőnél, itt töltik az éjszakát, mert sok a rendőr az úton. Andy mindig is szeretett volna túrázni, hát most teljesült a kívánsága. Apu megkérdezi tőle, fáj-e neki, amikor a képessége előtör belőle. Csak mert úgy tűnt, Marcosból sokat kivett az előző akció. Andy szerint neki nem ilyen érzés, inkább olyan, mintha kiabálna, és bár abba is kell az energia, de nem vészes. Aztán a kissrác benyögi, hogy milyen jó érzés törni-zúzni, mire az apja ledöbben. Aztán meg a lelkére próbál beszélni, használja az eszét is, mert amit tesz, az ártalmas, embert ölhet. A vitát Marcos akasztja meg, szükségük lenne Apura az útvonal megtervezéséhez. Andy meg ezt kihasználva faképnél hagyja az apját.

tg_13.jpg

A Központban Anyu pakolászik. Mint kiderül, tankönyveket keres, mert olyan Isten nincs, hogy az ő kölkei kulturálatlan barmok legyenek, de nem tud eligazodni a raktárban. Pókhálófejű kisbarátunk segít neki. Anyut érdekelné, hogy kerültek ide ezek a könyvek. Kiderül, hogy az Őrszemszolgálat emberei akkor szeretik begyűjteni a mutánsokat, amikor a suli elé mennek a gyerekeikért.

Lorna edzést tart a tiniknek. A magas vérnyomással küszködő kölyök felé hajít az erejével egy kalapácsot, de a gyerek sikeresen kivédi. Wes a következő, mosolyogva várja, ő mit kap, de Lorna szerint nem veszi elég komolyan az egészet, ezért leoltja az egész csoportot. Aztán Szöszit hívja előre, de ekkor Anyu elé lép, mivel nem tetszik neki ez az egész, ugyanis nem adott Lornának engedélyt arra, hogy fűrészlapokkal dobálja és kiképezze a lányát, szóval hogy merészeli. Szöszi próbálja visszafogni az anyját, de nem lehet, az már elszabadult és befoghatatlan. Végül mindketten elmennek.

tg_14.jpg

Másnap reggel Marcosék újra útra kelnek a teherautóval. Andy alszik, Marcos meg Apuval beszélget a teherautóban. Hallotta, miről beszélgettek előző nap, és csak annyit fűzne hozzá, hogy beszélgessen sokat Andyvel, mert az segít a gyereknek. Aztán áttérnek Marcosra, megkérdezi tőle Apu, akar-e ő is apa lenni. Akar, persze hogy akar – meg nincs is más választása, mivel Lorna sütőjében már dagad a cipó –, csak az ő apja nem volt jó, és fél. Aztán a jó szülőségről beszélgetnek. Andy meg kis sunyin kihallgatja őket.

tg_15.jpg

Dr. Campbell érkezik Turnerhez, csak a mihez tartás végett előadja, hogy ő helyeztette vissza az ügynököt. A mellette álló muksó nagyon furán néz ki, színtelen, érzelemmentes. De nem is ez a lényeg, hanem hogy ott a karján ugyanaz a jel, ami Hullámon volt. Campbell rátér a Strucker gyerekek ügyére, ragaszkodik hozzá, hogy minden anyagot küldjön át hozzá Turner, mert ha nem, akkor mehet a süllyesztőbe.

tg_16.jpg

Marcosék megérkeznek Baton Rouge-ba, de túl sokan őrzik, ezért máshonnan kell bejutniuk, legalábbis ezt mondja telefonon Lornának. Akit a hívás után Anyu megállít, mert meg akarja vele beszélni a kamaszok dolgát. Anyu jövőképet adna nekik edzés helyett, de Lorna nem ért vele egyet, szerinte egész életükben harcolniuk kell majd, szóval jó lenne, ha Anyu kiverné a kis buksijából a normális szót velük kapcsolatban. Anyu csak úgy kapkod levegő után, vele így még soha senki nem beszélt, de Mágneslánykát ez már nem érdekli, otthagyja, hadd eméssze a hallottakat.

tg_16a.jpg

Wes beviszi Szöszit egy romos irodába pihizni az egész napos robot után. Szöszi aggódik, hogy az anyja majd keresni fogja, de azért leül. A fiú rákérdez, miért nem jön ki Anyu Lornával. Erre Szöszi elmeséli, hogy az anyja még mindig nem békélt meg az erejével, mondjuk csak nemrég tudta meg, mivel éveken át titokban tartotta előtte. Wes szerint gáz titkolózni, de Szöszi szeretett volna normális életet élni, érettségizni, Firenzébe költözni, ilyenek. De ez ugye már nem lehetséges. Erre Wes int egyet a kezével, és odavarázsolja Szöszinek az éjszakai Firenzét. Nagyon élethűre sikeredik, fodrozódik a víz meg minden, és Wes szerint ez új, ezt Szöszi váltja ki belőle. Mielőtt még túltolná a romantikát, Szöszi lerántja a földre, na persze csak képletesen, mert a srác Firenze helyett Rómát varázsolta oda neki. Wes szabadkozik, Szöszi nevet. Aztán csak néznek szerelmesen egymásra… Amíg Anyu csilingelő hangja be nem szűrődik hozzájuk, amint Szöszi nevét kiáltja.

tg_17.jpg

Ugrunk Marcosékra. A szomszédos parkolóházból próbálnak meg betörni. Andy egy ajtó méretű lyukat váj a falba az erejével, Apun látszik, hogy egy kicsit megretten tőle. Néhány kocsi riasztója bekapcsol, Marcos meg már rohan is át a lyukon, Andy meg utána. De az apja visszafogja, ő nem vehet részt az akcióban, azonnal menjen vissza a kamionhoz. Leállnak vitatkozni, Marcos rángatja vissza őket a valóságba. Andy elrohan. Apu meg Marcos meg bevetik magukat az épületbe. Marcos kisüti a megfelelő ajtó kilincsét, de bekapcsol a füstjelző, ezért sietniük kell. Apu megkeresi a mutánsaktákat, Marcos meg valamit hegeszt, de veszettül. Á, a meghajtót szeretné kibűvölni, de vigyáznia kell, nehogy megolvadjon. Közben már jönnek is a kommandósok. Elindulnak kifelé, de Marcos még elfedné a nyomaikat, Apu meg valamiért ezt nem akarja.

tg_18.jpg

A Mutáns Központba befut a hír, miszerint egy újabb menekülttáboron ütöttek rajta, és aki ki tudott menekülni, az most mind feléjük tart. Zsálya és Pókhálósfej szerint már alig van helyük. De Nyomkereső szerint be kell őket fogadniuk, és punktum. A fiú egyébként egyre gondterheltebb. Ekkor jön Vöröske lelki támasz címén Mulán ellen áskálódni. Kérdezgeti, hogy ment Marcoséknak, és na ugye, hogy megy ez Mulán nélkül is, nem kell ide átjáró… De Nyomkereső nem vevő a dumájára, ő rosszul érzi magát Mulán miatt. Ekkor témát vált Vöröske, csak te vagy a fontos, Johny, Mulán meg Hullám meg mindenki más meg így járt, nyugodj bele. Aztán lesmárolja. Nyomkereső szerint ezt nem szabad, de Vöröske szerint meg a háború közepén a legédesebb a csók. Szerencsére belecsörög a mobil az akció közepébe, és Vöröske kelletlenül elkullog.

tg_19.jpg

Marcos hívja Nyomkeresőt a teherautóból, mindjárt otthon vannak, csak hát valaki követi őket. Nincs sziréna meg semmi extra a kocsin, csak masszívan megy utánuk néhány autót maguk között hagyva. Andy szerint rádiója is van. Apu szól Nyomkeresőnek, hogy az útvonalinfóra nézzen rá, javasolják-e ezt az útvonalat, mert ha őket akarják, akkor nyilván lezárásra lehet itt számítani. Így is van. Nyomkereső gyorsan beizzítja az akciócsoportot, ami Lornából, Szösziből és Anyuból áll. Nem egy ütős csapat! De Szöszinek van egy ötlete, Wes tök ügyes illuzionista, mi lenne, ha az ő segítségével szednék rá a zsarukat. Lornának tetszik az ötlet. Szöszi is menni akar, és hihetetlen, de Anyu elengedi.

tg_20.jpg

Kezdek egyetérteni Vöröskével Mulánt illetően, mivel Szösziék pillanatok alatt odaérnek a kijelölt helyre. Lorna telefonon tartja a kapcsolatot Marcosszal, a zsaruk teljes úttorlaszt csináltak. Lorna azt akarja, hogy Marcosék rongyoljanak tovább és ne álljanak meg bármit látnak is. Szöszi feladata lesz kiterjeszteni a pajzsot a teherautóra, a megszeppent Wes pedig a rendőrök becsapásáért felelős.

tg_21.jpg

Indul az akció, feltűnik a teherautó, Turner társa hangosbeszélőben szólítja fel őket megállásra. Andy közben felhúzza magát, mert nem bír megülni a fenekén, beleremeg az egész teherautó. Apu nyugtatgatja. Egyre közeledik a kocsi a torlaszhoz, a sofőr beletapos a gázba, a katonák meg tüzelni kezdenek. Lorna eltéríti a golyókat, Szöszi meg klassz kis ugratót készít az erejével. Amint földet érnek, Wes azt az illúziót kelti, mintha egyszerre kanyarodna jobbra is és balra is a teherautó, miközben az továbbment egyenesen. Az Őrszemszolgálatosok kettéválnak és követik a két hamis teherautót. Wes boldog, Szöszi is az. Lorna meg a maga flegma módján elismerően néz rájuk.

tg_22.jpg

Turner előad az Őrszemszolgálatnál. Summázza a történteket. A megbeszélésre Campbell is bevonul. Turner parancs egyértelmű, minden mobilhívást nyomozzanak le az úttorlasz 50 mérföldes környezetében. Az egyik ügynök értetlenkedik, ilyesmit csak bírói végzéssel lehet csinálni, Turner leüvölti a fejét. Campbell kezéből már csak a popcorn hiányzik, nagyon élvezi a showt.

Este Apu a Központban kevergeti a konzervlevest. Anyu hátulról átöleli, dúl a love. A raktárból elcsent egy gyűrűt Apunak, mert mégsem rohangálhat a férfi nélküle, még a végén valaki elszeretné tőle. Apu a búsongó Andyhez megy beszélgetni, a gyerek békejobbot nyújt neki.

tg_23.jpg

Johny és Vöröske az ellopott aktákat böngészik, vagyis a csaj inkább Nyomkeresőt stíröli. Mulán eközben egy romos épületben, talán egy metróban sétálgat. Marcos és Lorna meg ágyban párnák közt pihen, amikor Carmen felhívja Marcost… Lesz itt baj, nem kevés.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása