Hogy volt?

Korhatáros szerelem - 1x01 - Kezdetek

2017. december 04. 09:03 - Sancho Panka

Kedves Emberek, itt van amire régóta vártunk…A Tv2 definíciója szerint „A 13 részes romantikus komédia Budapesten játszódik, ahol felelőtlen huszonévesek és felelősnek tűnő negyvenesek szerelmi kalandjait és párkapcsolati botladozásait követhetjük nyomon.” Ha csak ezt olvastam volna, akkor lehet, nem vállalkozom ilyesmire, mint ez a hogyvolt, de mivel Sixx a sajtóvetítés után azt írta, hogy voltak poénok, akkor elhiszem. Az első két adást megelőző médiavisszhang alapján az RTL Klub is. 1.png

Azzal kezdünk, hogy Dávidunk, elalélt lányok gyűrűjében koktélokat kever, -mondjuk meg kell hagyni, így első blikkre jól sikerült a casting, mivel Kovács Tamás igen szép ember-, és hogy-hogynem szívének jövőbeli választottját Esztert is odavetette a jósorsa, éppen egy közepesen kellemetlen randin vesz részt. Itt ismerjük meg Dávid haverját is, aki nem érti, hogy miért Dávidra nyomulnak mindig a csajok. Dávid szerint csak az ingyen pia miatt, ami végülis nem ördögtől való gondolat, hiszen Haver is ezért van itt. Megjelenik Lilit is, aki valami volt barátnő lehet, de Cserpes Laura lehet, hogy inkább maradjon az éneklésnél, és a gyors seregszemléből nem maradhat ki Dusán sem, aki a Főnök. Schneider Zoltán rendkívül természetes a szerepben, már most látom, hogy nekem ő lesz a kedvencem. Főcím, amivel engem szintén megvettek, mert szeretem ezt a számot, és a sorozatban felhangzó többi dal is nagyon jó választás. Innentől párhuzamosan futnak az események, az eddig közepesen kellemetlen randi a közepesnél eggyel kellemetlenebbe fordul, mikor az Ember, akit elhagyott a Felesége (Fenyő Iván) sírásban tör ki egy rukkola saláta láttán. Tudom, Bőgős Bandinak hívják a sorozatban, de ezt nem vagyok hajlandó többször leírni. Dusán leckézteti Dávidot, sose kezd olyan nővel, aki nem érti az egyéjszakás szó jelentését. Jójó, srácok, de ez egy éjszaka alatt nem derül ki. :) Eszter az Ember elől, akit elhagyott a Felesége (EAEF) a wc-be menekül, hogy segítségül hívja nővérét Júliát, annak férjét, (aki a szintén fantasztikus Seress Zoltán), vagy lényegében bárkit, aki ki tudná menteni őt szorult helyzetéből, de nem jár sikerrel, mivel nővére, kinek személyiségégben annyi lágyság van, mint Tarzan sarkában,  nem gondolja, hogy ilyen könnyen fel kellene ezt adni.

De az élet, mint mindig, most is közbeszól (mondjuk egy ilyen sorozatban talán gyakrabban, mint a nagy átlag), és Eszter bennragad a wc-ben. Az EAEF ebből azt a következtetést vonja le, hogy a randinak vége, ami lényegében igaz is, így aztán mit van mit tenni, ki kell mászni az ablakon. (Mi mást?) Szerencse, hogy ez egy ilyen hely, ahol van ablak, mert homályos emlékeim szerint a budapesti éjszakában kevés az olyan szórakozóhely, ahol van a wc-n ablak. De így létrejöhet a nagy találkozás. Dávid dohányzik (!), Eszter pedig a karjaiba hullik az ablakból. Illetve mellé, tehát indulhat is az első randi, amelynek a baleseti intézet ad otthont. Eszter arcán látszik, hogy nincs ellenére ez a megoldás, akármit is mondd egyébként.2.jpgAz enyhén döcögősen induló beszélgetést a Csillag vagy fecske című Kispál klasszikus szakítja félbe, ami szintén egy hatalmas jópont, mivel épp ezt a dalt dúdolgatom vagy 3 napja, viszont hogy a balesetin honnan szól, azt viszonylag nehezen tudom értelmezni. Lehet, hogy ez egy új szolgáltatás a hosszas várakozási idők megkönnyítése céljából. Hazafelé az Andrássyn sétálnak, amikor Dávid hirtelen megcsókolja Esztert, ami egy kicsit in medias res, de persze lehet, hogy a mai fiatalok így csinálják, és csak én vagyok közelebb életkorban Eszterhez. Ezekután Eszter szó/telefonszám nélkül magára hagyja a fiút, aki csak szomorúan bámulja a kezében maradó fél cipőt.9.pngMásnap reggelre kiderül, hogy Dávid lakótársa megcsinálta Lilit, aki nem százas, és van olyan érzésem, hogy Lili számára még most sem lett egyik napról a másikra világos, hogy mit jelent az egyéjszakás kifejezés, de azért rendületlenül próbálkozik. A lyuksógorok megbeszélik, hogy nincs harag, ilyen a legjobb családban is előfordul.

 A következő nap Esztert a saját szépség szalonjukban éri, az Andrássyn, ahol btw. a legjobb barátnőjével dolgozik együtt, ami azért nem szar. Beszámol az estéről, de sokra nem mennek, mert vendég érkezik, aki kurva ismerős valahonnan, de fogalmam sincs honnan. Közben már Dávid is a munkahelyén van, ahová Haver is megérkezik (sörrel kezdi a napot? ), és bebizonyosodik, hogy igazam van, mert Lili számára ismét nem világos az egyéjszakás kapcsolat kifejezés, ezzel csak a bökkenő, hogy Haver közben megismert valakit a munkahelyén, aki egy tündér. Én inkább a paraszt kifejezést találnám testhezállónak Bettit illetően, de a romantikus komédiák fordulatait ismerve még néhány rész szivatás, aztán egymáséi lesznek.4.jpgDávid is alternatívan értelmezi a munkaidő fogalmatát, és elindul az Andrássyn, hogy minden szembejövő nő lábára rápróbálja a piros cipőt megkeresse Eszter szalonját, és már-már feladná a keresést, mikor felhangzik a csillag vagy fecske, és egyből nyomra vezeti a szegénylegényt. Rövid évődést követően egy pénteki randiban állapodnak meg, amit Dusán láthatóan nem pártol, azonban Dávidon itt már az eltökéltség jelei látszanak. Hiába, a szerelem leltárt terem.

Meglátogatjuk Júliáékat is, ahol két dolog derül ki, egyrészt, hogy Júlia utálja a gyerekeket, és ezt az álláspontját nem habozik felvállalni, másrészt, hogy Júlia és férje, István, Miklósiék házában laknak az Aranyéletből. Valószínűleg pont ők vették meg, miután Jankáék továbbálltak.7.png A pénteki randi kezdetét veszi, amikor is sült krumplit esznek egy padon. De mégis, miről tudnak beszélgetni vajon ezek ketten egymással? Jaa, hogy egyszer volt egy lány, aki nem evett előttem egyáltalán…jó sztori volt. Nem. Akkor?? Mindegy, mit értek én a szerelemhez. Abban azért megállapodnak, hogy ezek a páros dolgok nekik nem mennek. Gondolom páros dolog alatt nem a szexet értik, mert a következő jelenetben már eléggé afelé haladnak az események. A házban sehol senki, mert a „többiek” nincsenek otthon. Dávid elszalad gumiért, de természetesen, és ahogyan az várható volt, megjelennek a „többiek”. (az éjszaka közepén?)6.png Lehet, hogy mégis a szexet értették páros dolog alatt. :) A többiek elég meglepettnek tűnnek, de nem kevésbé Dávid, aki szintén nem érti a dolgot. Aztán összeáll a kép, és én olyan boldog vagyok, hogy egy ilyen jelenetet sikerül szekunder szégyen-mentesen megcsinálni! Hurrá! Az eddigi leggördülékenyebb párbeszéd során kiderülnek a részletek, gyerekek, házasság, életkor, és tisztázzuk, hogy ki mit akar. Azt, hogy Dávid csak szexet akar, azt csak úgy mondta. NYILVÁN. De még azért egy „túl öreg vagy”-ot odaszúr, hogy lássuk, mennyire felnőtt. A Malomban a haverok röhögőgörcsöt kapnak, mikor meghallják a sztorit, Eszter barátnője nemkülönben. Megjön Júlia a szalonba, és mentőövként közli, hogy semmi baj, ha nem sikerült a randi, EAEF alig várja, hogy újra találkozzanak. És különben bájos képet fest a férfiakról, örüljünk, ha csak sír, mert a többi alkoholista, csóró vagy OMFG szandálos. wtf.pngJúliáéknél kiderül, hogy a gyermek nem szeretet a XXI. században nem PC, szóval Júlia írásbeli figyelmeztetőt kap, amiért gyerekmentességre szólított fel az irodában. Közben azért felsejlik, hogy nem minden annyira fekete és fehér, titkon valószínűleg ő is vágyik gyerekre, bár most még leginkább a plusz szabadságnapok miatt. De a személyiségfejlődés útja megnyílt. Délután Dávid nem mosolyog a bárban, és random lányokat sem akar felszedni, nyilvánvalóan ezzel megérkeztünk a sorozat drámai részéhez, de közben csak a véletlenszerűen megérkező Dóra oktatja, hogy ne legyen barom, és ne baltázza el a lehetőséget Eszternél.

Júlia partit ad, ahol az EAEF a refluxára és a természetes anyagú nyugtatókra fogja a bőgést, Eszter „mesélj még” arccal hallgatja.8.pngFenyő Iván fullba’ nyomja a kretént ebben a szerepben, nekem egyelőre tetszik. Nem tudom eldönteni, hogy az egybites Lilinek mi jelentősége lesz a sorozatban, azon kívül, hogy legyen kin röhögni, de az biztos, hogy Dusán beszólásán, mikor meglátja, „Ne adjunk neki színes italt!” felröhögtem. Először lebassza Havert, hogy műszálas a lepedője –aki mellesleg a kretén kolléganővel randizik, és kiderül, hogy csak egy maradhat-, aztán a pultnál sír, hogy vele miért történik mindig ugyanaz. Mert egy kis hülye vagy, azért. Viszont erre Dávid is rájön Önnönmagát illetően, és egy gördeszkával igyekszik eljutni Eszterhez, hogy ezt vele is megossza. Ennek érdekében először elgördeszkázik Budáról a Jászaiig majd a kettes villamossal, a Boráros tér felé menet eljut a Jókai térig, majd megint az Adrássyn van, felszáll a földalattira, és azzal eljut a kertvárosba. De sok hűhó semmiért, mert ott csak özvegy Bérczesi Sándornét találja, aki elküldi a picsába. Szomorúan kullog vissza a Malomba, de minden jó, ha jó a vége, mert Eszter már ott várja. Dávid bevallja, hogy leszarja, ha a nő már 40 éves, hiszen milyen kurva jól néz már ki, Eszter pedig bevallja, hogy leszarja, hogy a srác rendszerváltás után született, mert milyen kurva jól néz már ki. Így megy ez. Smár, szex, és a „többiek” is kezdik kapisgálni, hogy ez valami. Az utolsó jelenetből kiderül, hogy a szex jó, és hogy nem jó ötlet villával piszkálni a piritóssütőt. (Ezt jó tudni, mert én mindig azzal szoktam.)

24 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.12.04. 09:25:13

Lehetne a sorozat címe Ripacsok :)

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.12.04. 09:30:06

@szociál: nekem a Rukkolás csávón és az időnként beviharzó enyhén asszonyosodó hölgyön kívűl nincs bajom...vagyis van

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.12.04. 10:55:51

@PeniValdes:

A két Iván, Fenyő és Kamarás, és Dobó is túl fogja tolni, tipikus eu-s brazil szappan.

BBrigusz 2017.12.04. 11:18:51

Dobó Kata minden megszólalásában érződik, hogy ő maga is utàlja ezt az egészet...De lehet én làtom rosszul:)

Han Solo. 2017.12.04. 12:58:37

Gyengécske az egész, de hátha később ...

Purple Tentacle 2017.12.04. 13:16:13

Dobó Kata és Fenyő Iván "színészi játéka" közben nagyon kellemetlenül éreztem magam és nem azért mert ilyen karaktereket kaptak, hanem azért mert elripacskodták...

KUHULIN 2017.12.04. 14:08:47

Nem tudom, hogy hány évnek kell még eltelnie ahhoz, hogy Dobóról, ne a Vajna bácsi jusson az eszembe... :D

D.Leery 2017.12.04. 14:12:12

Éppen áttam azt részt a wc-nél: kiesik az ablakon, mint egy nagykabát, kezében a ... kilinccsel. Ész megáll.

Visceroid 2017.12.04. 15:29:48

Annyira akarják erőltetni a látszatot, hogy Magyarországon még van egy kis szűk réteg, akik jól érzik magukat, hogy az valami félelmetes. Tessék nézni, nem minden a Soros-terv, meg a rezsicsökkentés, vannak még buja "fiatalok" is, akiket az egész hidegen hagy, benne van a tévében, tehát ez az igazság. Majd a Kossuth rádió is ezt fogja adni a NATO bombázások idején.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.12.04. 16:31:04

@Visceroid: pedig az emberek nagyrésze jól érzi magát...és nem,nem vagyok a mostani vezetés híve..

2017.12.04. 18:00:42

@Visceroid: nagyon jól írod! Tökéletesen hiteltelen az egész. Már azzal kezdve, hogy Kovács Patricia elképesztően szép nő és teljes agyrém egy világ, ahol ő magányos szingli. Dobó Kata ennyit tud sajnos, de Fenyő Iván tényleg szörnyen ripacs és fáj nézni is.
Az egész film annyira hiteles mint a tiniknek Hanna Montana.... semennyire.

@PeniValdes: jól érzi magát az emberek többsége ma magyerországon?? te hol élsz, ne haragudj? Egy kő alatt?

2017.12.04. 18:03:21

@PeniValdes: 55ezer hozzászólásod volt??? Huhhh, te is inkább néha menj ki az utcára, nézz körül a világban, mert sokkal többet beszélsz, mintsem benyomást, tapasztalatot, élményt szereznél a világról. /nincs rosszindulat bennem, őszinte jószándékú tanács/

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.12.04. 18:05:23

@Dargay Rwin: én egy városban élek. az emberek nagyrésze tojik arra,hogy a pártok hogyan tépik egymást,hogy miket mondanak. még nem léptük át azt a határt, ahol elkezdenék magukat nyomorultul érezni...ami részben szomorú is,mert így lehet bármit megetetni velük

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.12.04. 18:05:59

@Dargay Rwin: köszönöm,majd kimegyek az utcára. Ki most a király?

2017.12.04. 18:32:55

@PeniValdes: félreérted. A politika által generált gyűlölködés már beszivárgott a lelkekbe. Nem kell konkrétan politikával foglalkozni, csak menj be akármilyen boltba, hivatalba és nézd meg a végtelen fásult szomorú embereket, a középkori feudális viszonyokat, a jövőtlenséget. Vidéken hatványozottan rossz a helyzet. Kelet Magyarországon komplett megyék néptelenednek el. Mindegy, hagyjuk. Mi más világban élünk ezek szerint. Jó, én mondjuk Eastbourne-ban.
Biztos azért megy mindenki emigrációba, mert annyira jó otthon... ééédesistenem :-(

Visceroid 2017.12.04. 18:34:29

A lényeg, hogy ezt a szingli kultúrát és a szingli látszatot erőltetni Magyarországon nagyon hiteltelen. Meg ugye nem minden a politika, értem én, de kicsit skizofrén állapot az, ahol az egyik órásplakáton Soros van, az alatta lévőn meg teszemazt ennek a műsornak a plakátja. Ráadásul ezt pont az a TV nyomatja, amelyik közismerten kormánypárti. Szóval nekem az egész olyan üzenetet sugall, hogy "vannak szép emberek, akik jól élnek és nincsenek hétköznapi problémáik, csak te vagy szerencsétlen".

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.12.04. 18:45:52

@Dargay Rwin: Ok, Kelet Magyarország valóban lepusztult, de az az volt kb mindig. és félreértettél nem mondom,hogy mindenki boldog, és minket irigyel a hanyatló nyugat. viszont az sem igaz 100 %-ban,hogy mindenki depis, fásult az egész országban. mert még a határon van...még ott,ahol még tudsz lebegni valami boldogságban..ami nem feltétlen valós,és lehetne jobb,de még mennyire,hogy lehetne.....de még nem léptük át azt a hatért,ahol borulna a bili. és remélem egyszer átlépjük. ja én Veszprémben élek

2017.12.04. 19:22:34

@PeniValdes: Rendben. Nem 100% van befásulva, hanem csak 95%. Dániában meg az ország 90%-a boldognak érzi magát.
és itt egy "tudományos" felmérés. Emberek saját magukat minősítették boldognak vagy sem:

index.hu/kulfold/2017/03/20/ensz_kutatas_legboldogabb_orszagok/

2017.12.04. 19:26:56

@PeniValdes: azzal vitatkozok, hogy kelet mindig lepukkant volt, mert ott volt a magyar ipar, Tiszai vegyikombinát, Lenin kohászat, cukorgyárak.. stb stb.. amit mind mind bezártak és kirúgták az embereket. Ettől persze hogy megzuhan a teljes régió.

anyadmajma 2017.12.04. 20:55:03

Na, a vajna hogy hogy nem játszatja az aktuális kurváját?
Szánalom az egész, amit erőlködnek. Az én adómból fizetik a filmeket meg a tévét, és utána még én fizessek azért, hogy megnézzem?
Majd ha érdekel, esetleg, letöltöm. Úgysem illegális, hiszen az én adómból van, amit az állam ad. Olyan ez, mint az én TAO-m.
csak ebből nem szálló lesz a havernak.

2017.12.04. 21:11:22

@anyadmajma: Jól mondod! Az én adómból meg az angol királynő vesz magának minden évben új koronát. Az se jobb ám! Plusz a Vajna Timike azért mégis csinosabb.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.12.05. 18:38:57

@Dargay Rwin: oké,de vedd azt,hogy én már abban a rendszerben nőttem fel,ahol ezek márnem voltak

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2017.12.05. 18:46:10

@Dargay Rwin: olyat mutogatsz amit ismerek:) egyébként skandináv,vagy skandináviában élő ismerősök elmondása alapján én abban látom a lényeget,hogy ők (dánok, svédek tb) felvállalják,illetve felvállalhatják azt ha rosszul érzik maguk, ha valami gáz van. és akkor fogják maguk és elmennek,elmehetnek szabira, jön a segítség,vagy beveszik a tabletát. és nem akarnak folyton boldogok lenni, nem akarják elhitetni,hogy nem lehetnek fáradtak. ja és még valami dánoknál nem szokás hatkor az irodában ülni..aztán mégis megy minden