Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 1x03 - Kicsúszik a talaj

2017. december 04. 09:00 - szde

A nagyfőnök provance-i videót néz, milyen idilli környezetben fogja eltölteni a nyugdíjas éveit, majd hirtelen rászakad a plafon, a vízárban próbál menekülni. Felriadva az álmából mindenki megnyugodhat, nem fog meghalni. Másnap Roberttel találkozik egy kávé erejére egy hídon, mindketten aggódnak, nehogy lebukjanak, urgróhely-tippeket adnak egymásnak, majd nagyfőnök közli, hogy a német kém sétálni akar vele.

berlin02_2.png

Daniel és a német kémnő, Esther Krug a parkban futkároznak, főszereplőnk érdeklődik, mi a helyzet, mire a Fräulein közli, hogy nem barátok, és nem szereti, ha a szabadidejében zavarják. Hector egy kocsiból figyeli a jelenetet.

A főhadiszállásra fontos emberek jönnek fekete terepjárókkal, ők itt a Nemzetbiztonság, és mindenhez hozzá akarnak (és fognak) férni, nem jó, ha akadályozzák őket. Robert teljesen kiakad, a nagyfőnökkel kiabál, amikor a főNBH-s jön, és megkérdezi, hogy mégis mit keres egy kínai dezertőr szelfije a nagyfőnök telefonján. Ez most már kezd engem is érdekelni.

berlin03_2.png

Közben Valerie szembesíti emberét, Borát (tudjátok, a szemetet kivivő emberke), hogy hazudott neki, és ez nem szép dolog. A férfi állítja, hogy ő nem megy el egy volt terroristához, üzleti útra hivatkozva nemet mondott, az a fénykép nem is az, aminek látszik. Valerie megmakacsolja magát, és mégis elküldi Borát a vendégségbe, részletes jelentést kér róla.

berlin04_1.png

 A néger nagyfőnökasszonyon is rajtaütnek a prágai hotelszobájában, Daniel hiába hívja, egy idegen férfihang veszi fel a telefont. A főhadiszálláson mindenki le van döbbenve. Kiderül az NBH célja is: azért jöttek, hogy megállítsák Shaw-t.

A német titkosszolgálattal való találkozón Daniel nem vesz részt, hiányolják is rendesen, főleg futópartnere Hans. Az amerikaiak szeretnék, ha közös projekt lenne a terroristánk lehallgatása, de a németeknek ez még mindig nem tetszik, apró összezördülés, majd a végén a német főnök ad egy tippet a nagyfőnöknek, hogy főszereplőnk nem is csak két hete van az országban. Hoppá, kezd izgalmassá válni ez a rész.

berlin05_2.png

Daniel és Hector az utcán találkoznak, elhangzik a rész egyetlen tanulságos mondata, amit ezentúl én is használni fogok: kezeld, ne csak menedzseld (itt Daniel nikotinhiányát, de igazából bármilyen problémára rá lehet húzni). Megérkezik Hector fuvarja, Claire, Daniel pedig a szobapincért küldi a volt-nagyfőnökasszony szobájába, hogy üzenhessen neki. Hector eközben Claire-rel szeretne szexelni, de nem megy neki, inkább elmennek enni, ahol megtudjuk, hogy a szaudi srác ellen szodómia a vád, a bírójának a neve pedig Hentes. Nem éppen bíztató jelek.

berlin06_1.png

A nagyfőnök Danielt hívatja, aki kezdeti lelkesedése után visszafogta magát, és alig adott le jelentéseket; mondjuk úgy, hogy a játékidő 95%-ában a titkos megbízatását végzi, ideje nagyon nincsen rendes melóra. Apró faggatások, majd telefon a volt-nagyfőnökasszonynak, aki már nem fér hozzá az aktákhoz, így ha akarna, sem tudna segíteni a nagyfőnöknek. A szomszédban Hector kiakad Robertre, hogy nem mentették meg a szaudit. Meddig fogunk még ezen lovagolni? Megértettük, szomorú a helyzet, mi is sajnáljuk a szaudit.

berlin07_2.png

Daniel a védett házban találkozik Gerald egyik emberével, Jokerrel, aki nem akar hasznos információt átadni neki, ezért megzsarolja. A nő közli, hogy ne rajtuk vezesse le a dühét, amiért Shaw hülyét csinál a CIA-ből. Ezalatt Robert meglátogatja az NBH-st (mi más, mint) vacsi közben, szakmázás, a következő főnök a terepről fog jönni, a jellmezés a nagyfőnökre illik.

Hector a bárban a travi barátjával beszélget, lelkizés, Hector megint kiborul, Daniel meg meglátogatja az unokanővérét meg a gyerekét a koripályán, itt is lelkizés.

berlin17_1.png

Szerencsére pörgősebb jelentre váltunk, Robert megtalálja a kínai dezertőrt az utcán, aki szerint inkább hálásnak kéne lennie az amerikaiaknak az átadott titkokért, de a „faszikám” túl nagy rizikó, még a tévé előtt ülve otthon is. Robert fotókat mutogat neki eszkortlányokról.

Daniel otthonába megérkezik a volt-nagyfőnökasszony, de nem marad sokáig, de azért egy utolsó segítséget még ad neki. Megtudjuk a pendrive-os nevét, Julien, és hivatalosan már meghalt. Főszereplőnk figyelmeztetve van a nagyfőnökre.

berlin09_2.png

Másnak a nagyfőnök és Robert az esetleges kinevezéséről beszélgetnek, míg Valerie egy könyvtárban találkozik Claire-rel, aki még nincsen benne az akcióban, de bármikor bekerülhet, álljon készen. Hectorról beszélgetnek, ha szexelsz vele, arról jelentést kell írni, ez a protokoll, nem, ez a pornográfia, kontráz vissza az új női szereplő.

berlin10_2.png

A főhadiszálláson az arab terrorista lakását hallgatják le és nézik élőben a történéseket: Bora jön vendégségbe. Közben a nagyfőnök követi a titkárnőjét, akit az NBH-s hallgat ki. A kávézás alatt megtudjuk, hogy a terrorista és felesége szír menekülteket hoznak be illegálisan az országba, erre kell pénz. Mire kell tényleg a pénz, kérdezi Bora, a nagyfőnök se érti, hogy mi történik, Valerie meg csak reméli, hogy hazudott az embere, és nem fogja pénzelni az akciót.

Az NHB-s a nagyfőnökkel is beszélni akar, Robert meg is lesz viccelve, a titkárnőnek meg hálát rebeg, hogy hazudott érte. Megtudjuk, mitől félt annyira a két férfi: pár éve gazdasági gondjaik lettek, jelzáloghitel, válás, kellett a pénz, ezért elkezdtek kamuügynököket futtatni, a pénzt meg ők tették el. AZONBAN amikor találkozott a titkárnővel, rájött, hogy le kell állnia, azóta jó útra tért (ahha, persze, a titkárnő se most jött le a falvédőről).

berlin11_2.png

Bora egy parkolóházban találkozik Valerie-vel, faggatózás, puhatolódzás, mi történt a vendégségben, apróbb hazugságok, a nő rájön, nem bízhat az emberében.

Daniel és Hector az utóbbi tíz évről beszélgetnek a bárban, majd amikor beleül a travi énekes főszereplőnk ölébe, Hector meglátogatja az illemhelyet, ahol Daniel telefonjával mókol.

berlin13_1.png

Otthon a nagyfőnök elmondja az asszonynak, hogy Provance-nak lőttek a kinevezés miatt. Csak nekem tűnt fel, hogy eddig senki sem erősítette meg ezt a kinevezést, ez mindössze egy feltételezés???

berlin15_1.png

Valerie és a párja összezördülnek, a férfinek nincsen viszonya, csók, minden a lehető legnagyobb rendben van. De nem Danielnél, aki a nagyfőnökkel találkozik, aki leleplezi, de főszereplőnk nem erősíti meg feltételezését. Segíthetsz megtalálni Shaw-t, ajánlja fel a nagyfőnök, Hector pedig valahol Berlinben diszkréten hallgatja a történéseket.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2017.12.04. 14:48:01

Macska? Nem vót? :)
Tegnap kapcsolgatás közben belefutottam valamelyik adón a Csontember c. régi thrillerbe, és láttam, hogy Leland Orser benne a főgeci. Ő játssza itt Robertet, ugye. De sajna nekem ő mindig Romero atya marad (by Ray Donovan), és ettől képtelen voltam elvonatkoztatni, mikor a Berlin Stationt néztem. Többnyire átsiklok felette, ha más szerepben látok egy színészt, mint korábban, de itt nem megy. Pont egyszerre néztem a Berlin Stationt a Ray Donovan 5. évadával, és nem tudtam a színész két szerepét különválasztani.
Na nem emiatt hagytam félbe ezt a sorit, hanem mert untam.
Köszi a hogyvoltot, olvasni jobb :D

Pácsó Ármándó 2017.12.04. 18:48:30

" majd nagyfőnök közli, hogy a német kém sétálni akar vele." - Egy bizonyos Houjin Lin-ről beszél itt Frost, nem biztos, hogy ő német kém. Később az ő szelfije lesz a főnök telóján, amire a nemzetbiztonságis rákérdez.
"Hector eközben Claire-rel szeretne szexelni, de nem megy neki," - de megy neki, csak túl gyorsan, nem várja be a nőt :-)
A cica aranyos volt az ablakpárkányon :-)

szde 2017.12.05. 10:17:15

@AaannnaaA: Macska volt, de ez a rész már kész volt, amikor előző kijött. :/ A jövőhetiben igyekszem macskát tenni.

szde 2017.12.05. 10:19:01

@Pácsó Ármándó: Én tisztára úgy értettem, hogy Hans akar sétálni, ő meg ugye a német kémfőnök. :O
A cica hamarosan az egyetlen pozitívuma a sorozatnak. :)

Pácsó Ármándó 2017.12.05. 12:23:39

@szde: És a Hector & Claire ügy? :-))

szde 2017.12.06. 07:58:15

@Pácsó Ármándó: Ott én úgy értelmeztem, hogy azért kér bocsánatot, mert nem megy neki, mert még baromira hiányzik neki a szaudi. (Ez megmagyarázná, hogy miért pörög rajta még mindig, hogy megmenthették volna.) Én így helyeztem el ezt a részt a történetben, de lehet csak azért, mert rettentő naiv vagyok :(

Pácsó Ármándó 2017.12.06. 09:02:56

@szde: Simán lehet még ez is, és én tévedtem :-)
Nekem Valerie négere gyanús.

szde 2017.12.06. 11:43:23

@Pácsó Ármándó: :)
Ő nekem is, nem tudunk róla semmit, mégis folyton faggatózik.
Amikor először jelent meg, nekem az volt a beütésem, mint az Alibi.com trailerében látható néger férfinél. Azóta sajnos ezt az asszociációt nem tudom kiverni a fejemből. :D

Pácsó Ármándó 2017.12.06. 13:36:19

@szde: Nem láttam őt, mit csinált? :-)

szde 2017.12.06. 14:55:59

@Pácsó Ármándó: Khm. Nos, ő is a mosogatónál állt. Viszont inkább nézd meg, a 15. másodpercnél van: www.youtube.com/watch?v=64IqhZdm134&t=18s

szde 2017.12.06. 14:56:21

@Pácsó Ármándó: Szavakkal nem lehet leírni, úgy nem az igazi.

Pácsó Ármándó 2017.12.06. 17:06:11

@szde: Már értem! :-)))
Nekem úgy tűnik, főleg Hector kalandjait fogjuk követni, Daniel első lehetősége kiszállt, bár én még drukkolok neki Esther Kruggal kapcsolatban :-)

szde 2017.12.06. 19:55:25

@Pácsó Ármándó: Én is drukkolok nekik, bár nem hiszem, hogy hosszú életű lenne az a kapcsolat... valamelyikük tuti be akarná szervezni a másikat :)

Pácsó Ármándó 2017.12.06. 20:17:45

@szde: Egy igazi ügynök a dolgok mélyére hatol és egy igazi ügynöknő megragad minden kínálkozó lehetőséget :-))
süti beállítások módosítása