Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Viktória 1x05 - Egy egyszerű nő

2017. december 01. 11:00 - orsika29b

Kora reggel a kertben kezdünk, ahol is a sugárzóan boldog Viktória megkérdezi Alberttől, hogy jól aludt-e? Hát nem igazán... - válaszolja szintén örömteli arccal a vőlegény. Hát én se, ért egyet a menyasszony. Ernstnek ez már öklendezősen nyálas, gyorsan elráncigálja a gardedám udvarhölgyet bokrokat tanulmányozni. Még jó, hogy a hercegnőnek pont ez a szakterülete. Az ifjú királyi gerlepár behúzódik egy rejtett zugba és sokkal gyakorlottabban állnak neki az igazi csókolózásnak. Albikám, kurva gyorsan házasodjunk össze - könyörgi a királynő. Egyetértek, mégjóhogy, de előtte vissza kell ugranom Coburgba. Óóóó, nyögi Viktória, amikor éppen levegőhöz jut, bárcsak egy egyszerű nő volnék, mert akkor magaddal vihetnél. 

23757905_831854360317720_593493643_o.png

A hercegek lakosztályában a bátyó készségesen rávilágít a tényre, hogy Albinak ez volt az első csókja, de innentől kezdődik ám az igazi munka, csatlakozik Poldi bácsi. A lényeg, hogy simán boldoggá tehető egy nő némi kis figyelemmel, meg a szeretők körültekintő rejtegetésével. Remek! A legfontosabb dolog pedig, hogy mivel Albert nem hoz pénzt a házasságba, mihamarabb meg kell egyezni címről, udvartartásról és a járandóságról! Hát ez nem lesz valami sima menet, Viktória egyáltalán nem érti, hogy mit akarna Albi ezzel, lesz elég zsebkendő, ne aggódjon. Viktória kora reggel a palotába hívatja Lord M-et és elújságolja a nagy hírt. Miniszterelnökünk igyekszik örömteli arccal gratulálni, de inkább tűnik úgy, mintha éppen most kapott volna szívszélhűdést. Szerencséjére Poldi bácsi ismét a megfelelő pillanatban érkezik körbepuszilni a menyasszonyt nagy örömében (mégiscsak ő mesterkedett, hogy összejöjjön a frigy), így Lord M sebtében indulna is, még mielőtt látható válik a darabjaira hullott szívéből csöpögő vér. Persze Poldi bácsi elkapja menet közben, hiszen Albertnek mindenféleképpen kell az ötvenezer font, én is ennyit kapok. No igen, mondja Lord M, a húsz éve elhunyt feleséged után kapod, úgyhogy ezt te inkább ne nagyon erőltesd, nehogy aztán zárolja a Tisztelt Ház az apanázst. Touchdown. Le az összes kalappal Lord M előtt, hogy a lábon kihordott szívrohamot követően ilyen frappánsan tette helyre az öreg barkóst, természetesen Viktória füle hallatára. Aki a egészet továbbra sem érti, hát van énnekem ölég vagyonom kettőnknek. És máris kiül a két férfi arcára a tipikus, Hajnalkám te ezt nem tudhatod típusú arckifejezés. Mivel az esküvő hat hét múlva esedékes, addig Albi Coburgban lesz, ezért könnyes és érzéki búcsút vesznek egymástól. Úgy tűnik Ernst is talált magának egy kis angol udvari kedvencet, a bokorszakértő hercegnő személyében.

23757835_831854380317718_825273609_o.pngA parlamentben folytatjuk az eseményeket és kezdődnek is a bonyodalmak. Mivel a Tisztelt Háznak és az Államtanácsnak is beleegyezését kell adnia Albert udvari pozíciójának definiálásához, az ellenzéki tory párt minden létező módon betámadja a vőlegényt. Poldi bácsi belga királysága okán rásütik a pápista bélyeget, ami természetesen egy alaptalan rágalom, csakhogy a nép a németeknél csak a pápistákat utálja jobban és ezzel Viktóriát is le lehetne mondatni a trónról. Lord Peel a leghangosabb, szerinte bőven elég lenne évi húsz-ezer font Albinak, pedig Poldi bácsi minimum ötvenet javasolt. (Ő ennyit kap) Nem kaphat nemesi rangot sem, nehogymán németek uralkodjanak! Igaz, Viktória is szinte teljesen német származású, no de ne itt tessen keresni a logikát, mert itt az úgyse található, Lord M is megmondta. Mindez idő alatt sűrű szerelmetes levélváltásba bonyolódik a gerlepár, az egeket verdesi a lamúr, mondjuk Albert majd minden levelében nyomatékosítja kéréseit Viktória felé.

23798492_831854383651051_1945725610_o.pngCoburgban Alberték apja kitörő örömmel fogadja a fiait a házasság hírével együtt. Reméli, hogy leesik valami kis morzsa neki is, mert beázik a tető, meg tök hideg van az egész kastélyban. Hipp - hopp már el is telt a 6 hét, Albert uccsó szabad estéjére Ernst csinál egy kis szerelem egyetem tananyagú programot. Viktória ezalatt eldönti a menyasszonyi ruhája színét. Kiváló a kontraszt. A bátyó rögtön hármat is választ a hivatásos hölgyek közül magának, Albi majdhogynem elmenekül, de végül mégis marad. Szigorúan ruhában. Kurva néni hiába próbálkozik nála, ő inkább jegyzetelne, ha lehet, méghozzá részletesen. No, ilyesmivel se találkozott még az asszony, szalad is a papírért.

23759985_831854393651050_451835939_o.pngA palotában Viktória megkapja a javaslatot a koszorúslányokat illetően, de Albi ragaszkodik a leányzók feddhetetlenségéhez, akkor hát ki is esik rögtön nyolc rakoncátlan jelölt a tizenkettőből. Szuper ez a karótnyelt, udvariasságba csomagolt palotai humor, nem is igazán lehet leírni, látni kell, ahogy kínlódnak sokszor, hogy ne röhögjenek föl hangosan. A királynő tökéletesen kiakad, amikor az egyik udvarhölgy elszólja magát a férjek szokásos szeretőtartási családmodelljéről. Kiderül, hogy Poldi bácsinak is van egy színésznő ágypartnere, akinek fizeti egész háztartását és az ügy köztudottsága sem segíti elő a vőlegény járandóságának meghatározását. A mama meg se lepődik az ilyesmin, hát apádnak is volt szeretője, de ő legalább elhagyta, amikor elvett engem. No igen, a dadus semmit se tanított neked a hapsikról. Viktóriának mostmár az álla is leesik. Az én papám is??? Eközben csodálatos esküvői torta készül a konyhában. Mr Francatelli megosztja Miss Skerrettel étteremnyitási álmait, vinné magával a lányt, de ismét kosarat kap, pedig tényleg minden alkalmat megragad a főszakács, hogy tegye a szépet az öltöztetőnőnek.

23768923_831854396984383_1210287808_o.pngCoburgban beszélget a két testvér, Ernst nagyon fogja hiányolni Albertet, eddig ugye csak ők voltak egymásnak. De már itt van Viktória, aki sosem fogja elhagyni Albit, nem úgy mint a mama. Könnyes - hátbaveregetős ölelkezésben találja őket apjuk, aki amúgy egy érzéketlen tuskó. "Indulnunk kell, nem várakoztathatom a lovaimat!" Amazing. Ahogy megérkeznek, Viktória rögtön a térdszalagrend lovagjává üti Albertet. Ezt a címet csak a királynő adományozhatja, muszáj is, mert mással nem szolgálhat a menyasszony. Hiába ez a legmagasabb lovagi rend, ettől még nem lesz helye a vőlegénynek a Lordok Házában, csökken is a lelkesedése. A nászút is csak két napos lesz, ráadásul megkapod Lord M levelezőtitkárát. Fasza, szóval még egy kémet is a nyakamba ültetsz, amúgy meg magam akartam kiválasztani az embereimet - szűri a fogai közt Albi. Viktória leinti, örüljél inkább, holnap esküvő. Ja - ja, hát akkor meg le is lépek, elfáradtam az úton. No - no, sehova, ne duzzogjál mán és a gorombáskodás is felejtős, érted Albikám? Csak őszinte vagyok - érkezik a válasz. Ennek ez a vesszőparipája. Amúgy se tartottál be semmit az ígéreteidből, Liebes. Igazad van, elfáradtál, mehetsz is a francba holnapig, Darling. Hát ez így nem valami fényes. 

23768716_831854403651049_1103562818_o.pngViktória jó szokásához híven Lord M-nek sírja el a folyamatos, nem létező szerető miatti aggodalmait. Őszinteségre vonatkozó tanácsot kap, tessen csak szemtől - pofába megkérdezni a tényállást, az a tuti. A királynő előkeríti a vőlegényét a kertben, aki éppen egyedül gyakorolja a vívást, majdnem meg is szúrja Viktóriát. Nem semmi energia tombolhat benne, annyi szent. Viktória fel is teszi a járandóság körüli hisztire vonatkozó nagy kérdést: szeretőre kell majd a lóvé? Dehogy! Csak Albinak szüksége van arra, hogy legyen valami, ami az övé, hogy szabad legyen, hogy jót tehessen ésatöbbi. Évezredes férfivágy ez kérnémszépen. Okés, csak az a baj, hogy éppen Poldi bácsi miatt nem ad harminc-ezernél többet a parlament (közben tíz rugót mán emeltek). Na idefigyelj, holnap hozzádmegyek, szeretni, tisztelni foglak ésss - dobpergés - engedelmeskedem. No, Albinak ez így sokkal jobban megfelel. Komolyan, engedelmeskedni?? Nekem? Pedig az alattvalód vagyok. Ja és a férjem leszel. Te meg a feleségem. Akkor ez megoldódott. Békülős csókolózást láthatunk, most a változatosság kedvéért Lord M kukkol az egyik ablakból. A dadussal meg is egyeznek arról, hogy lecserélték őket. 

23768869_831854406984382_1652066085_o.pngUgrunk a palota egyik lépcsősorára, Mr Penge alig jut szóhoz a meglepettségtől, amikor összefutnak a coburgi öltöztetőnővel, aki a hercegekkel és apjukkal érkezett. A főkomornyik jó néhány évvel ezelőtt napi szinten küldött levelet a hölgynek, hiszen ő álmai nője - derül ki -, de ebből sajnos egy sem ért célba. Mindenesetre az asszony nagyon szívesen elolvasná ezeket a leveleket. A főkomornyik most először mutatta meg emberi arcát, ami egyébként kifejezetten jól áll neki.

23768823_831854430317713_1216640376_o.pngA királyi kápolnában teljes áhítatban lépdelnek befelé a fess hercegek, Viktóriát Sussex nagybácsi vezeti a karján, tökfödőben valamint lekonyuló fülekkel, előttük a már kevésbé lelkes Lord M visz egy gyönyörűen aranyozott kardot. Az eskető pap kérdez, a mama természetesen diszkréten könnyezik, az ifjak akarják egymást, miazhogy! Gyűrűhúzás, Albi fogadkozik, taps, harangok, tortavágás, csokordobás, így, gyors egymásutánban sorjáznak a képek. Viktória már nászútra készen köszön el Lord M-től, biztosítva arról, hogy sosem feledi, kicsit mindig a szíves csücske marad. Gyönyörű a jelenet. A rész befejezéseként következik a nászéjszaka, reméljük Albert mindent alaposan lejegyzetelt és memorizált. Főhőseink kicsit sután és félénken fognak hozzá a nagy eseményhez, de bocsássuk ezt meg nekik, hiszen mindketten szüzek még ebben a pillanatban.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása