Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Berlin Station 1x02 - Lojalitás és rezsi

2017. november 27. 09:00 - szde

Danielünk éppen egy lepukkant környezetben lévő lakásba tör be, amiről kiderül, hogy a halott futár lakása. Egy előkelő mozdulattal leveszi a sapkáját, hogy majd a biometrikus azonosításánál könnyebb legyen kideríteni a személyazonosságát (vagy Kevinét vagy Peterét), majd észreveszi, hogy a szomszéd háznak a biztonsági kamerája éppen a lány házának ajtajára néz. Kiderül, a futárnak volt egy cicája is.

berlin01.png

A német lap szerkesztőségében az újságírónő (Ingrid) a halott barátnője üzeneteit hallgatja, sírás. Eközben Danielt kiszúrták a lakásnál, miközben bemegy a szomszéd házba és a portás sráccal németül diskurál hát miről másról, mint a fociról, majd miután összebarátkoztak csúnyán nézett rá, megkapta a videófelvételeket. Ezt a srácot is azonnal rúgják ki.

Hector mélabúsan andalog a lakásában és kávézik (folytatódik a koffein-addiktok gyülekezete ebben a részben is), a nagykövetségen parázs vita alakul ki arról, hogy Merkel mennyire szimpatikus a jelenlévőknek mi történjen a szaudi terroristával. Amikor Valerie javasolja, hogy épüljenek be, és a főnökasszony rábólint, akkor a nagyfőnök kiakad, és megkezdődik a részben az első letolás.

berlin03_1.png

Miután a lelkes munkaerők is beérnek dolgozni, Hector közli a káromkodóssal (lehet én nem hallottam még a nevét, az imdb szerint Robert), hogy a besúgója/szeretője nem jött el a találkahelyre. Letolás 2.0: mit csináltál, én semmit, több kell a terroristákról, a nagyfőnök állása van veszélyben, és akkor Valerie-é lesz. Szerintem ezzel pont nincsen gond, a nő legalább érti a dolgát az eddig látott 60 percnyi játékidő után.

A kedvenc éttermünkben a nagyfőnök és a német fejes találkoznak, és teázás kávézás közben megbeszélik, hogy este családi vacsora lesz, már nagyon várják. Kis szakmázás, majd a nagyfőnök közli, hogy akkor az ő emberei megcsinálják azt, amit a németek nem tudnak. (Kis segítség: bepoloskázzák a terroristát. Mármint a szaudit.)

Daniel nem tartozik a lelkes munkaerők közé, még otthon ül a laptopja előtt, és a videót nézi, közben látjuk a futár cicáját, tiszta rendes ez az ember, hogy elhozta az állatot, ami a kutyának se kellett, most kap egy pirospontot ezért. Miközben megismerhetjük hiányos gépelési képességeit, felhívja a főnökasszonyt, hogy küld neki egy képet. Hatásvadászat miatt random sorrendben, pixelekként jön be a gép, amin – dobpergést kérek – a pendrive-os tag látható. 

berlin04.png

Eközben Ingrid virágcsokrot kap, miközben a telefon túl felén lévő személyt győzködi, hogy a futár sem drogos, sem alkoholista nem volt. A mellékelt kártyán Daniel találkozóra hívja, egyedül jöjjön, stb. Amúgy meglepően gyorsak a német boltosok vagy az idő telik roppant lassan a sorozatban.

Hector és a pendrive-os találkoznak, angolul beszélnek (ugye az előző részben németül tették ezt, de én már elvesztettem a vonalat, hogy ki kivel milyen nyelven és miért beszél, de végre hallhattuk a pendrive-os hangját), a pasi szabadkozik, hogy nem akarta megölni a nőt, Hector meg közölte, hogy ez nem Shaw módszere. #harmadikletolás

Eközben a nagyfőnök éppen a délelőtti tízperces kávé/cigiszünetét tölti, bemegy egy cipőboltba, ahol titokban tájékoztatta a cipészt, hogy mi lenne a dolga, hangosan meg megtudjuk, amit már az előző részben is, hogy asszonypajtás Franciaországba akar költözni. Költözzön.

berlin05_1.png

Valerie meglátogatja egyik besúgóját, aki éppen muszlimokat tanít angolra, de a nő láttán félbehagyja az órát, udvarias csevej, miért jöttél. A szaudi terrorista imádkozni jár ide, igen, ilyenkor a magadfajták is felbukkannak a színen, miben segíthetek? Közösen istentiszteletre mennek, ahol a terroristánk beszédet tart jó útra téréséről, mialatt a lakását bepoloskázzák.

Hector egy sarki kisboltban vásárolgat, ahol random embereket szed fel találkozik az egyik emberével, akinek már nagyon elege van a vásárolgatásból, őt kémkedésre szervezték be, nem bejárónőnek. Sürgős volt a találkozó, tudnak-e a benzinkúton pénzt mosni (ablakot biztosan tudnak), a srác nem tudja biztosra, de megnézni neki. Cserébe éretlen zöldségeket vett Hectornak. Közben nagyfőnökék vacsoráján megtudjuk, hogy a német fejes meleg, és az ő élettársa/férje sokkal többet tud a partnere munkájáról, mint az asszony. Hector univerzumában még mindig nem érjük el a szeretőjét.

berlin06.png

A vacsora véget ért, robban a bomba, azaz asszonypajtás kiakad, hogy hülyének érezte magát, mert nem tud a férje dolgairól, és ő nem nemzetbiztonsági anyagokkal akar csencselni, csak az érdekli, mi történik a nagyfőnök életében. Sajnálom, tudom, hogy keveset beszélek, ezen változtatni fogunk.

Danielt egy gyerekhang oltja le, hogy sosincs rá ideje, és adja az anyukáját, aki rögtön meg is hívja főszereplőnket másnap vacsorára. (Akkor mostantól mindenki vacsorázni meg kávézni fog ebben a sorozatban?)

berlin07_1.png

Érdekes módon este van, de az újság szerkesztőségében még délután, és Ingrid meg is bízik valakit, hogy ha nem térne vissza 2 óra múlva, akkor hívja a rendőrséget. Helyette a megbízott emberke találkozik Daniellel, aki dühös, mert más is be lett avatva, és nyilván kényszerhelyzetben több embert kell megölni, de átmegy a másik megadott helyre, ahol bár mindenhol kamera van, elcseverésznek. A futár nem lett öngyilkos, ebben egyetértenek, de a másikat hibáztatják a halála miatt. Ingrid szerint a kémek csak hőskomplexusos kisfiúk, Daniel szerint Ingrid nagyon naiv és a világ nem tökéletes, mire Ingrid: Shaw az igazságot hirdeti.

Hectornál is még javában tart a nap, ő egy postafiókból vesz ki levet és cseréli ki a névtáblát.

Valerie eltévedt autós játszik, leszólít egy szemetet kukázó szelektíven gyűjtő embert, aki Gerald (tudjátok, az első részben a magyar feleséggel rendelkező egyed, aki lebukott) egyik besúgója volt. A férfinek a nővel is volt kapcsolata, akkor megígérte, hogy soha többé nem találkoznak, de most mégis kötelessége, hogy megvédje őt. Az ő beszédtémájuk is meglepő módon a szaudi terrorista.

berlin08.png

Daniel másnap elmegy a családi összejövetelre, és ahhoz képest, hogy arról volt szó, a nő főz, egy étterembe mennek be, ahol kiderül, hogy a nő az unokatestvére. A gyerek érdeklődik Daniel-anyu haláláról, kínos pillanatok, váltsunk is képet.

Hector egy melegbárba megy, ahol kiszúrja a szeretőjét, számon is kéri, hogy mi volt ez, eltűntél, aggódtam, pedig igazából csak kihasznállak, a pasi ki akar szállni, mert a hotelben lebukott, és az ő országában bűn melegbárba menni, de azért Hector tűnjön el, nehogy baja legyen. Hector rányomulna, de a szerető közli, hogy egész érdekében rejtegetett valamit, most már szeretne őszinte lenni, végre saját maga lenni, ha csak egy kis időre is. A nagykövetségen Hector próbálja kierőszakolni, hogy a szeretője kapjon letelepedési engedélyt az USA-ban, de Robert szerint Berlinben veszik hasznát. Ha helyesen akar cselekedni, akkor Hectornak a békehadtestbe kellett volna jelentkeznie, nem a CIA-hoz.

A szomszéd irodában Valerie felfedezi, hogy a kukás embere hazudott neki, és titokban találkozott a terroristával. Manapság már senkiben sem lehet bízni, ugye. Először Hector kap éretlen zöldséget, majd a nő jön rá az igazságra…

berlin10.png

Nagyfőnök visszamegy a cipőboltba, ahol ingyen kapta a teljes lakás lehallgatását, de cserébe vesz egy cipőt, mert lojalitásból nem lehet rezsit fizetni. Mennyire igaz, ezt meg is jegyzem. Danielt még mindig követik, de most végre becsapja az emberét, és leolvassa a kocsi rendszámát, hogy tudja, melyik csapat ellen lép pályára.

Ha eddig valaki esetleg mosdóban volt vagy vacsorát csinált magának, akkor összegzik nekünk az elmúlt 20 perc eseményét, Valerie-nek megint van ötlete, a sokadik lecseszés a részben, később megtudjuk, hogy a szaudi szerető egy hazafelé tartó repülőn ül, Hector szomorú.

berlin11_1.png

Már megint este van, tiszta jó, hogy a napszakokból ennyi látszódik, van reggel (KÁVÉ) meg este (VACSORA), a többi elhanyagolható, ugrálunk az idősíkokban… a nagyfőnök és felesége pizzát rendeltek vacsorára, tiszta luxus háztartásbeliként főzni, mert mégis mire megy el az ideje?! A férfi megenyhül, és álnevekkel elmeséli a Valerie-sztorit az asszonynak, aki láthatóan megnyugodott, és még tanácsot is adott, mondván nőként sokkal többet kell dolgozni, folyton bizonyítani, hogy méltán van olyan magas pozícióban. Eközben Valerie hazamegy a párjához, aki nem az újságokból akarja megtudni, milyen titkai vannak a nőnek, de nem is veszekedni akar, csak az igazságot. Sose hazudtam még neked, na persze, kém vagy, de mindegy. Csók.

Daniel egy bárban van, ahol nem is olyan régen még a futárt szedte fel, most egy másik nőjön oda hozzá, aki kifogásolja, hogy virágot se kapott, ő a német titkosszolgálat embere, és azt akarja megtudni, miért beszél egy amerikai kém a német újságírónővel? Beépítjük, anyám, és nektek esélyetek se lesz, haha. Rögtön közös pontra térnek, egyikük sem hisz a balesetekben, Daniel megmutatja ennek a nőnek is a pendrive-os képét. Tanácsolnám a rendezőasszisztens megkeresését, ő csak jelen volt a castingnál.

berlin12_1.png

A rövid és sikertelen randi után Hector hívására találkozik a sorozat két férfi főszereplője, felmásznak a tetőre, ahol Daniel gyerekként sokat volt, sztorizgatás, megint szóbakerül Daniel-anyu halála, de most megismerjük a sztorit. Anyunak viszonya volt egy nyugatnémet tiszttel, és ki akarták nyírni, ezért bombát erősítettek a kocsijára. Daniel megmenthette volna anyut, aki megkérdezte, hogy ne maradjon-e otthon, de ő nemet mondott. Hector szerint ez jó belépő lett volna a kémekhez, a sunnyogás nem jó semmire, csaponganak össze-vissza a filozófiai eszmefuttatásokban, de Hector elég erősen tolja a Shaw-kampányt. 

Jelzem, kémekről szól a sorozat, tehát Daniel

a) vagy nem olvasta el a forgatókönyvet

b) vagy éppen hogy csak átment az alkalmassági vizsgán.

44 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2017.11.27. 11:19:09

Köszi a hogyvoltot!
Emlékszem ennek a résznek a nézése közben csak az járt a fejemben, hogy "légyszi, mutassátok még a macskát, és Daniel vigye haza és gondoskodjon róla!" Látszik, hogy mennyire lekötött a történet.

Btw. hol a kép a macskáról? He? Még lesz asszem a kövi részben, úh. légyszi kifényképezni! Köszike :) Az Armitage képekkel elégedett vagyok :)

AaannnaaA 2017.11.27. 11:20:18

Jah, a végén a felvetésre szerintem az a) a jó válasz :D

szde 2017.11.27. 11:36:49

@AaannnaaA: Az első kép akkor készült, amikor megfogja a macskát, csak az állatot nem mutatták egyszerre :O
Nem tudom, kész hogyvoltba mennyire lehet még szerkeztgetni, de ha meg lehet oldani, teszek be a macskáról képet :D

szde 2017.11.27. 11:37:31

@AaannnaaA: Nem tudom, lehet a nézőknek nagyon trivi, hogy Hector simliskedik, de így már fogtam a fejemet, hogy uramisten, komolyan nem veszik észre?

Pácsó Ármándó 2017.11.27. 12:43:20

@szde: A készet már nem tudod szerintem szerkeszteni, de ha legközelebb macska szerepel a sorozatban, akkor a nagymacskák nevében kérlek: Lécci! Lécci! :-)

W.Jack. 2017.11.27. 12:54:10

Köszönöm a hogyvoltot, tetszett! :) Van kedvenc mondatom is : " ugye az előző részben németül tették ezt, de én már elvesztettem a vonalat, hogy ki kivel milyen nyelven és miért beszél, "

ezneménvagyok 2017.11.27. 17:53:30

A következő részt lehetne hogyvoltozni a macska szemszögéből, oszt mindenki jól jár ;-)

Pácsó Ármándó 2017.11.27. 18:41:00

Na, lássuk a medvét! (Érted?! Berlin-Medve)
A szinkronos változatot nézem és ott úgy fordították az epizódcímet, hogy: "Lojalitásból nem lehet a rezsit fizetni" Ez a cipésznél el is hangzik. Nekem a te változatod is megfelel :-)
Szép az a cicó, egészségesen husi :-)
Jó fej a portás, hogy engedte letölteni a biztonsági kamera felvételét, szerencséje volt Danielnek vele.
Nem lehet, hogy a Pendrive-os fazon is szerelmes Hectorba?
Ezek tényleg annyit esznek-isznak, hogy megéhezik az ember :-)
Ingrid és Daniel találkozása előtt az ázsiai titkárnője beolvas Frostnak, tulajdonképpen szakítanak magánügyileg. Amúgy Daniel honnan tudja, hogy Ingrid helyett kihez kell odamenni a találkán?
Köszi szépen a hogyvoltot, szerintem engedd el ezt az időmizériát, a "ki, kivel, mikor és miért akkor és milyen napszak van éppen kinél" dolgot :-)

szde 2017.11.27. 19:05:13

@Pácsó Ármándó: Mindenképpen teszek bele macskát :)
Én is szinkronosan nézem, a címe azért ez lett, mert rettentő hosszúnak ítéltem meg az eredetit, előnézetben is elég furán nézett ki. Szerintem bele is tettem a cipészes résznél.
Azon már én is gondolkoztam, hogy a penrdrive-os szerelmes-e Hectorba, nagyon úgy fest (nekem amúgy ő, mármint a pendrive-os a kedvenc szereplőm).
Jajj, tényleg, a szakítós rész kimaradt :/ elcsúsztam egy sorral a jegyzeteimben :// :((
Rendben, elengedem, de hátha még van benne rendszer :)

szde 2017.11.27. 19:05:33

@W.Jack.: Köszi :) Miért éppen ez lett a kedvenc mondat? :)

szde 2017.11.27. 19:06:15

@ezneménvagyok: A következőt már sajnos nem, de a negyediket megpróbálom, ha nem is teljesen, de részletekben :)

ezneménvagyok 2017.11.27. 19:54:21

@szde: Köszi! Amúgy a címet én elsőre LOJALITÁS ÉS ERZSI-nek olvastam, biztos a macska miatt. :-D

Egyébként a sztorit már nem is próbálom követni, majd az uccsó részben úgyis kiderül, hogy ki a Snowden. De egy szörnyű gyanú már befészkelte magát az agytekervényeimbe: még csak a második résznél tartunk, de már három szereplőről (plusz csatolmányok) derült ki, hogy meleg, plusz Armi, plusz macska, viszont sehol egy rózsaszín alkatrész... szerintem ez egy csajos sorozat! Ne mondjátok el senkinek!

(És ha már ilyen engedékeny hangulatban vagy megint, én A Gyűrűk urát is imádom, nem lehetne a következő részben pár képet esetleg a... Jááááájjj! Ne már! Vernek...!)

Pácsó Ármándó 2017.11.27. 20:03:39

@szde: A cica nincs benne az IMDB-ben, nem tudjuk, hogy hány részben fog szerepelni :-)
Amúgy vonalat akartál írni vagy fonalat? :-) Amit elvesztettél. Itt! :-)

ezneménvagyok 2017.11.27. 20:35:59

@Pácsó Ármándó: Macskáról volt szó, úgyhogy szerintem fonalat. Egy egész gombolyaggal... :-D

Pácsó Ármándó 2017.11.27. 20:46:17

@ezneménvagyok: Visszanéztem, a maKKában van egy kis Erzsébeth! Lehet, hogy megvan a nőstényed a sorozatban, akit hiányoltál! :-)

AaannnaaA 2017.11.27. 21:16:45

@ezneménvagyok: Gyűrűkúra nem passzol, de a Hobbit még bejöhet, lévén ott is Armitage játszik, csak nem simabőrűként, hanem rettenet bozonttal :) Kicsit kilógna a lóláb (macskatalp), de üsse kavics (már ha a hogyvótíró beleegyezik). Na jó, nem trollkodom, Te se tedd.

Amúgy a macska szemszögből hogyvoltozás nem is rossz ötlet :)
A 100 (!) általam hogyvoltozott PoI rész közül volt egy (szerencsére csak egy), amit annyira rühelltem, hogy képtelen voltam végignézni is, helyette betettem egy ótvar Zs kategóriás film tőmondatokban, piával a kezemben (és fejemben) megírt tartalmát. Nem arattam osztatlan sikert :)

A király a témában azonban @Pácsó Ármándó: kolléga, aki írt Black Sails hogyvoltot rímekbe szedve, zseniálisan!

Pácsó Ármándó 2017.11.27. 21:39:19

@ezneménvagyok: Jól megkeverjük Szde-t! :-)
Írja csak szépen a saját elképzelései szerint!

@AaannnaaA: Melyik PoI rész volt az italos? :-)))

Kettőt is írtam, osztott sikerrel. És még van kettő részem hátra meg egy üveg borom, bármi megtörténhet! :-)

AaannnaaA 2017.11.27. 21:44:26

@Pácsó Ármándó: 4x07, de színjózanul nem ajánlom :D
Tényleg van még kettő, de jó régen adós vagy vele.. Hogyhogy kimaradt? Elő a borral, nekiülni azonnal!

ezneménvagyok 2017.11.27. 22:59:23

@Pácsó Ármándó: "Jól megkeverjük Szde-t! :-)"

Nem baj, hadd szokja! Ha ezt túléli, utána már félkézzel lehogyvoltoz bármely török szappanopera-sorozatot! Bor nélkül! :-D

(Tényleg, hogyhogy elmaradt az a két rész? Én meg azt hittem, vége az évadnak...)

W.Jack. 2017.11.28. 08:01:34

@szde: Én "elvesztettem a fonalat"-ként használtam volna, de mivel éppen Berlinben vagyunk, minden gond nélkül fau-nak tekintve a "v" betűt, annak is olvastam :) Aztán jót mosolyogtam azon, hogy éppen arról írsz ebben a mondatban, hogy ki tudja már éppen ki milyen nyelven beszél :)

Pácsó Ármándó 2017.11.28. 09:49:20

@AaannnaaA: Biztos, hogy a 4x07? Nem tűnt olyannak :-)

@ezneménvagyok: (Én is :-) )

@W.Jack.: Ez egy nagyon kreatív gondolatmenet, tetszik :-)

szde 2017.11.28. 10:06:11

@ezneménvagyok: Nos :D Gyűrűk urás képet nem ígérhetek, de ha lesz utalás rá a filmben, akkor próbálkozok :D

@Pácsó Ármándó: @W.Jack.: Fonalat, csak valószínűleg félregépeltem :/ (És mivel mindkettő értelmes szó, a word se javított ki, hogy elírtam.)

Következőleg akkor majd egy török szappanoperát nézek ki ;)

AaannnaaA 2017.11.28. 10:31:12

@Pácsó Ármándó: Jah, bocs elírtam, 4x06. Csak óvatosan a kattintással és az olvasással :)

AaannnaaA 2017.11.28. 10:32:39

@szde: Szerintem ne tedd, már a megtekintésük fizikai fájdalmat okoz, hát még ha írni kéne róla :)

W.Jack. 2017.11.28. 10:33:09

@szde: Szerintem nem elírtad, csak a tudatalattid rájött, hogy lesz olyan (pl: én), akinek ez egy különdíjas, nagyon humoros szójáték lesz :)

@Pácsó Ármándó: Biztos a karácsony előtti kreatívkodás hozza magával :)

szde 2017.11.28. 10:49:39

@AaannnaaA: Múlt héten fejeztem be a Reign-t, az is már kb. a 2. évadtól kezdve eléggé török szappanopera-szagú volt, és szerintem én voltam a legboldogabb, hogy Stuart Máriát végre lefejezték. :D

@W.Jack.: Most rájöttél a titkomra :D De erről psszt. :)

AaannnaaA 2017.11.28. 10:58:00

@szde: Uhh, az tényleg igazi tini sorozat - legalábbis ahogy a kritikákat olvasom -, ilyenektől sikítva menekülök. De szerencsére mindenkinek más az ízlése, és szerencsére ennek kiszolgálására változatos a sorozatos felhozatal.

Pácsó Ármándó 2017.11.28. 11:10:48

@AaannnaaA: Kemény vagyok, ne félts! (A híres utolsó mondatok egyike! :-)) )

@szde: Neked Titkos Tudatalattid is van? OMG! :-))

@W.Jack.: Nahát! Pont erre gondo.... Várjunk csak! Megsejtetted? Hát neked is TT-d van?! Ez nem lehet véletlen, ezt súgja a én Tikos Tu.... basszus, most lebuktam .... (hogy lehet itt a kommenteket szerkeszteni?)

szde 2017.11.28. 11:32:33

@AaannnaaA: Igen, gondolom kellett volna, hogy ha a kamasz húgom odavan érte, akkor nekem nem fog tetszeni, de pl. a Riverdale vagy a Gossip Girl is tinisorozat, és nekem tetszettek.

@Pácsó Ármándó: :))

ezneménvagyok 2017.11.28. 14:24:35

@szde: Sssssss!!! Titkos Tudatalattiról nem beszélünk!!! Azért Titkos!!! Ezt se tudtad?! :-D

szde 2017.11.28. 17:22:43

@ezneménvagyok: Uramisten :O James Bond se tudta, hogy titkosügynök akkor, mert őt is mindenhol ismerik. Vagy akkor ő most nem is James Bond????? :D

Pácsó Ármándó 2017.11.28. 17:38:49

@szde: Nem, ő Daniel! (Craig)
Vagy Kevin vagy Peter :-)

ezneménvagyok 2017.11.28. 18:03:32

@szde: Ő az ún. kiterjesztett Virághelvtárs-módszert alkalmazza: az a gyanús, ami nem gyanús, ergo ami gyanús, az meg nem gyanús. Szóval vígan lehet flangálni ismert titkosügynökként, mert az ellenség azt fogja hinni, hogy így reflektorfényben úgyse tud csinálni semmit. Aztán jön a nagy meglepetés. Vagy ahogyan a Jurassic Parkban mondták, a futás meg a sikítozás.

Ravaszak ám ezek!!! ;-)

szde 2017.11.28. 18:13:52

@ezneménvagyok: Hmm, most már akkor taktikát kell váltani, ha ennyien tudjuk a trükköt. :)

ezneménvagyok 2017.11.28. 18:30:25

@szde: Már az is megvan! Besétál a talpig szmoking Bond, gyanús nemgyanús titkosügynökként, aki a gyanús nemgyanússága miatt immár megint gyanús, de ez csak terelés, mert miközben mindenki a látszat szerint megint gyanús, de valójában most épp nemgyanús 007-est figyeli árgus szemekkel, a senki által nem ismert és így egyáltalán nem gyanús 00114 (akinek persze a nemgyanússága miatt gyanúsnak kellene lennie, de mindenki Bond-dal van elfoglalva) megszerzi Szaurontól a Halálcsillag tervrajzát. Van itt ész!

szde 2017.11.29. 09:07:08

@ezneménvagyok: :O :O Ki vagy te, hogy ennyi mindent tudsz?

ezneménvagyok 2017.11.29. 13:19:30

@szde: A fecskékről? Egy királynak értenie kell mindenhez... :-D

ezneménvagyok 2017.11.29. 14:19:14

@Pácsó Ármándó: Ez nem lehet kérdéses. Akinek nem a narancs, az röpül... ;-)

Pácsó Ármándó 2017.12.04. 17:18:15

Itt minden "élettárs" azt várja, hogy a kém párja otthon beavatja őket a titkokba? A német főnök, az amcsi főnök és Valeriéknél is. Most komolyan.

szde 2017.12.05. 10:15:36

@Pácsó Ármándó: Szerintem igen. Ami meglepő, mert az eddigi sorozatokban (filmekben), amiket eddig láttam, valai fedősztorit adtak be, pl. utazási ügynök vagy hasonlók, de nem tudták, hogy anyu/apu/férjem/feleségem CIA-s (vagy bármelyik másik titkosszolgálatos).

Pácsó Ármándó 2017.12.05. 12:22:40

@szde: Pláne, hogy az eddigi sorozatokban sokszor azzal bukott le egy kém, hogy a párját az ellenség építette be mellé, vagy elszólta magát vagy elrabolták és kivallatták.
süti beállítások módosítása