Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Gifted - Kiválasztottak 1x04 - Konvoj

2017. november 22. 11:00 - Alicia Bailey

Végre egy izgalmas rész! Ez már nagyon érett.

Meglepődnék, ha egyszer nem flashback-kel indulna a sztori! Kezdésként két évet ugrunk vissza, a Mutáns Internáló Tábor előtt vagyunk, Nyomkereső és a társa épp ki akar szabadítani onnan valakiket. De a dolgok nem alakulnak valami jól, lövések zaja hallatszik, majd felzúg a sziréna is. Marcus és egy ismeretlen nő rohan feléjük a hírrel, hogy akikért jöttek, azoknak game over. És nekik is menten annyi, mert ezek a szemetek infrakeresővel meg automatákkal jönnek ellenük. A Ken barbie-ra hajazó mutáns közelebb megy, hogy kisüsse a fegyvereiket, miközben a többiek elindulnak. A szeme felragyog, átlát a bokrokon és leszereli a fegyvereket, majd rohanna a többiek után, de sajna egy fegyverest kihagyott, aki most egészen közelről le is szedi.

tg_1.jpg

Újra a jelenben vagyunk az Őrszemszolgálatnál. Turner ügynök Lornát vezetteti egy cellába Strucker Apu mellé. Lorna, aki egyébként ragaszkodna a Polaris megnevezéshez (ez a mutáns neve), meglepődik, és be is szól az ügynöknek, ilyen szarházival, aki a még meg sem születet gyerekével fenyegette, nehogy már egy levegőt kelljen szívnia. De az Őrszemszolgálat fényes homlokú ügynökét nem hatja meg, és egyébként is jobb, ha hamar hozzászokik az exügyészhez, mert egy helyre kerülnek majd. Amint maguk maradnak, Strucker azonnal ajtóstul ront a házba, előadja, hogy ismeri Marcost, miatta került ide. De Lornának nem jön be a sztori, és kikiabál az őrnek, őtet itten zaklatják, csináljanak már valamit. Nem mintha az őrt érdekelné.

tg_2.jpg

A Mutáns Központban üléseznek, Lorna és Strucker Apu kiszabadítása a téma. Most kellene lépniük, mert ha innen átviszik őket a szigorított fegyházba, akkor kalap, kabát, nekik végük, onnan még senki nem tért vissza. Az egyik mutáns csajszi, Zsálya, keserűen lebiggyesztett szájjal aggályoskodik, kimatekozta, hogy nem fog ez menni, még az Internáló Táborral sem bírtak el, egy börtön ellen meg esélyük sincs. Marcos indulatosan ellenkezik, most az ő nőjéről van szó, nem akárkiről, a mozgalom édes jó anyjáról. Majd egyenként felsorolja Lorna hőstetteit, amiket tisztán látszik, akár meg is énekelné, ha tehetné. A végén felteszi a kérdést, ki jön vele. De nem nagy a lelkesedés, csak hárman mondanak igent, köztük Vöröske és Mulán, ami azért elég soványka kis csapatot jelent még Marcosszal és Nyomkövetővel együtt is.

tg_3.jpg

A megbeszélés után Andy feladja, szerinte az apjának annyi, de Szöszi nem ennyire borúlátó. Anyu érkezik, leoltja a kisfiát, hiába, a pozitív szemléletmód híve a szentem.

Marcos hitetlenkedik, hálátlan fíreg ez itt mind. Ekkor – és ezt nem hiszem el – felnyújtja Anyu a kezét, mintha csak iskolában lenne, és jelentkezik hatodiknak a csapatba. Marcos ellenkezne, de Mulán közbeszól, neki pontos terv kell, oké, hogy kaput nyit és odavisz mindenkit, de hogyan tovább. Ekkor lép be a beszélgetésbe az eddig ismeretlen mutáns, Harry, aki szintén jelentkezett a csapatba, ő majd megtéveszti az őröket, ugyanis áttetszővé tud válni, ha jól veszem ki abból, amit látok. A kamerákkal viszont baj lesz. Nyomkövető összefoglal, ennyien ezekkel a képességekkel a halálba mennek, nem megmenteni a többieket. Anyu ekkor új ötlettel rukkol elő, mi lenne, ha nem a börtönből szabadítanák ki Lornát és Aput, hanem aközben, hogy átszállítják őket.

Nyomkövetőnek csak egyetlen aggálya van, nincs meg az útvonal, amin szállítják őket. Marcos azt mondja, elintézi, a Kartellnek vannak ott is embereik. Nyomkereső szerint ez kockázatos, legutóbb csaknem belehalt a Kartellel való üzletelésbe. De Marcost nem érdekli.

tg_4.jpg

A megbeszélés után Nyomkereső Vöröske után megy, mert nem tetszik neki, hogy Mulán ölelgeti meg full szerelmes lett belé a lány képességének köszönhetően. Követeli, hogy mondja el neki az igazat, de ő nem akarja. Különben sem volt más lehetősége arra, hogy rávegye Mulánt a portálnyitásra, Nyomkereső nélkül meg nem élet az élet. Szóval, szívtál Johny, ilyen ez a szerelem!

tg_5.jpg

Marcos bulikázni megy, nyilván ez lehet a Kartell törzshelye. A klub előtt egy pasas áll, aki beengedi az embereket, a fene se tudja, hogy hívják az ilyet. Marcos ismeri a muksót, de az láthatóan nem örül neki, pisztolyt fog rá, majd amikor Marcos felteszi a kezét, megijed, hogy használni fogja a képességeit. Ahogy én látom, ez sakk-matt. De aztán ugrunk oda, hogy végül csak bebocsátást nyer. Egy csini csajszi jön felé, bár ha engem kérdeztek, a szeme se áll jól. Carmennek hívják, és komoly múltjuk van Marcosszal, egy pár voltak, míg egy nap Marcos szó nélkül le nem lépett. Nem túl jó kezdet. Marcos menne a csaj apjához, de sajna, ő már letette a lantot, ha valamit akar, akkor Carmennel kell üzletelnie. Marcoson látszik, hogy inkább tökön szúrná magát, mint ezzel a nővel a gyermeke anyja megmentéséről cseverésszen, de mivel nincs más lehetősége, követi a csajt.

tg_5_5.jpg

Futnak néhány udvariassági kört, aztán csak leülnek. Kiderül, hogy a klub egy pénzmosó, és most is öltönyös testőrök figyelik minden mozdulatukat. Ha ez nem a kibasszott mutáns maffia, akkor nem tudom, mi az. Marcos nem tököl sokat, belevág, tudniuk kellene, merre viszi az Őrszemszolgálat a foglyokat. Carment érdekelné, kik miatt vállalna ekkora kockázatot a fiú, és amikor nyekeregni kezd, be sem kell fejeznie a mondatot, a csaj már tudja, arról van szó, aki miatt őt elhagyta. Ki is akad rendesen, ugyan miért segítene. Felhozza a múltat, az apja szerette Marcost, azt hitte, elveszi őt, és védelmezni fogja a családot, ehelyett nem csak őt, de az üzletet is otthagyta. Marcos szerint ez neki sem volt egyszerű, sajnálja, de most kurva gyorsan haladni kellene. Carmen viszont csak barátoknak segít, a kérdés csak az, akar-e a barátja lenni, és piát kínál neki. Marcos elfogadja, felhajtja, drámai zene… Mintha csak az ördöggel paktált volna le.

tg_6.jpg

A Mutáns Központban Mulánnak erotikus álma van Nyomkeresővel. Eközben Nyomkereső Marcosszal beszél telefonon, már tudják, merre viszik a foglyokat, csak a pontos időpont nincs még meg, de már azon is dolgoznak. Marcos kinyögi, hogy Carmennel tárgyal, aki csak játszadozik vele, mire Nyomkövető kiakad. De nincs ideje kifejteni, miért, mert Carmen elveszi Marcos mobilját, és nem adja vissza. Aztán jön a nagy beszélgetés, miért is lett vége a kapcsolatuknak. Marcos szerint azért, mert mást akartak. Carmen szerint ő a családdal törődött, és ezt kellett volna tennie Marcosnak is. A srácnak nem a családdal volt baja, hanem az üzlettel. Nem akart drogot csempészni. Pedig nincs nagy különbség aközött, hogy drogot vagy mutánst csempész az ember, Carmen szerint. A vitának a nő egyik embere vet véget azzal, hogy valamit belesuttog a fülébe. Miután elmegy, Marcos felteszi a kérdést, mit kér az információkért cserébe. A válasz, a tehetséges kis kezeit. Hogy ezt hogyan érti, azt egyelőre nem lehet tudni. De az hót biztos, hogy nem fog Marcosnak tetszeni.

tg_7.jpg

Újabb megbeszélés a Mozgalomnál. A nagy tervről beszélgetnek Nyomkereső vezetésével. Vöröske aggódik Marcosért, mert még mindig nem tért vissza. Anyut meg inkább az érdekli, hogy ne legyenek áldozatok, mert ő egy ilyen jótét lélek. A terv tehát az, hogy Mulán a rabokat szállító buszba nyit portált, de ehhez meg kell állítani a buszt, ami Marcos dolga lenne, ha visszaérne addig. Szöszi kihallgatja őket, és már rohan is Andyhez. El kellene törni a rabszállító kormányát, menni fog? (Mondjuk, szerintem attól még nem állna meg a busz, sőt, de mindegy.) Andy fél, hogy nem csak a kormányt, hanem apu csontjait is eltörné a képességeivel. Szöszi szerint akkor ideje gyakorolni. És hogy ne tegyen semmi rosszat a kisöcsi, majd ő is beveti az erejét, ha kell. Neki is látnak a gyakorlásnak, a cél egy lámpaoszlop eltörése együttes erővel. Mindjárt elsőre sikerül is szétrobbantaniuk a lámpaoszlop tetejét.

tg_9.jpg

Strucker Apu és Lorna még mindig a celláikban csücsörögnek. Apu beszélgetne, Lorna nem, de ez Aput nem tartja vissza. Elrebegi az egész történetüket, ami akár a szegény ügyész balladája címet is kiérdemelhetné. A lényeg, hogy őt megvezették, mert azt hitte a törvény nevében, jót tett, de közben meg ártatlanokat segített börtönbe juttatni. Most pedig az ő gyerekeire vár minimum tíz év, csak mert megvédték magukat. Lorna felett egy pillanatra átveszik az uralmat a hormonok, és már csak nem meghatódik, de végül csak győz a józan paraszti ész, és durván leoltja Aput. Bűnbocsánat kéne? Akkor a szétzúzott családoktól kérje, amúgy meg ne pofázzon.

tg_10.jpg

Szöszi és Andy bemutatót tart Nyomkeresőnek egy autókeréken. Nyomkereső le van nyűgözve, de Anyu megint behisztizik, ez az akció korhatáros, szóval nem jöhetnek a gyerekek. Nyomkeresőre fogja, hogy gyerekkatonákat vetne be a saját érdekeiben. Komolyan mondom, ez a nő minimum bolygót tévesztett. Szöszi utána megy, és Anyu ellen fordítja a saját szavait. Azt mondtad, van olyan, ami miatt megéri kockáztatni. Na, Apu pont olyan. Anyu végül rábólint, de csak ha Nyomkereső megígéri, hogy távol tartja őket a bajtól. Deal.

tg_11.jpg

Visszatérünk Marcoshoz, akit reggel egy romos házba vezet be Carmen. Az őrökön kívül csak egy székhez kötözött pasi van ott. Marcos érzi már, hogy ide most nem nosztalgiázni és koktélt iszogatni hívták. A pasas drogot lopott a Kartelltől, és most tudni akarják, hová tette. Marcos kezeire lenne szükségük, hogy meggyőzzék, ideje csiripelni. Marcos visszakozna, de nem hatja meg Carment, vagy megteszi, amit kérnek tőle, vagy búcsút mondhat Mágneslánykának. És ezentúl valahányszor füttyent, Marcos ugrik, mert ez az ára a segítségének.

Marcos igyekszik elkerülni, hogy használnia kelljen a képességét, és megkéri a foglyot, beszéljen. A pasas nehéz eset, így nincs más választás, Marcos keze felragyog, közben pedig elmondja, a fény, ami belőle jön, megvakíthatja a pasast, akár nyitva, akár csukva van a szeme. Carmen meglepődik, hogy Marcos belement a játékába, legalábbis az arca erről árulkodik. Marcos egyre közelebb emeli a kezét a fogoly arcához, közben pedig nyomást gyakorol rá a szavaival. Nem kell elvesztenie a szeme világát, csak mondja el, hol a drog. A pasas megtörik, elmondja hol rejtette el, Carmen boldog, Marcus dühös és csalódott.

tg_12.jpg

Marcos hazacsoszog, még épp időben, mert Nyomkereső már indult utána. Elmondja, mikor indul a konvoj, és ezzel le is rázná Johnyt, de ő lelkizni akar. Marcosnak viszont nincs ehhez kedve, és lekoptatja.

Mulán megint erotische álmot lát, és nem kicsattanóan boldog emiatt.

Marcos egy rózsafüzért szorongatva imádkozik.

Vöröske Nyomkereső vállát átkarolva nézegeti a másnapi terveket.

Andy és Szöszi csicsizik.

Végre eljön a másnap reggel, Turner és az Őrszemszolgálat kikíséri Lornát és Aput a rabszállítóhoz, ahol Apu megint tesz egy gyenge kísérletet arra, hogy meghassa a Mágneslánykát, de az rá se bagózik. Elkülönítik és leszíjazzák őket.

tg_13.jpg

Nyomkereső egy elhagyatott raktárban még egyszer elmondja Mulánnak a tervet, aki sík ideg, mert nem tudott aludni. Beszélgetni kezdenek, de sajnos nem a lány álmairól, hanem Nyomkereső múltjáról. Régen ő sem tudott aludni, mert a Központban mindig jöttek-mentek az emberek, no meg ott voltak a lehetetlen küldetések, a mutánsmentések. Aztán zavarba jönnek mindketten, mert a lány olyan bociszemekkel néz Nyomkeresőre, hogy azt nem lehet nem félreérteni. Mulán zavarodottan megkérdezi, voltak-e kettesben odakinn, gondolom, itt az álmára céloz. Ő is érzi, hogy valami nem kerek velük. És végre itt a lehetőség, hogy a srác elmondja neki az igazat, de nem, nem mond semmit. Csak annyit, hogy nem voltak kinn együtt.

tg_14.jpg

A Strucker család már kinn van a terepen, várják a konvojt egy épület tetején. Anyu idegesen babrál az orvosi felszerelésekkel. Szöszi megunja a szerencsétlenkedését és segít neki, aztán érzelgősködni kezd, most épp muffint kellene sütnie a focicsapatnak, nem pedig egy konvojt megtámadnia.

Harry, Vöröske és Marcos utolsó megbeszélést tartanak, mielőtt odaérne a konvoj. Marcos most mondja el, ha baj lenne, ők azonnal lépjenek le, de ő nem megy sehova Lorna nélkül.

Jön a konvoj. Andy szerencsétlenkedik, mozgó járművel nem tud mit kezdeni. Szöszi üvöltözik vele, Anyu megérti. De Szöszi módszere hatékonyabbnak bizonyul, a kölyök gyógyszere elgurul, és már pukkan és szikrázik is a kerék, majd gyönyörűen kitörik. Viszont nem ott áll meg a busz, ahol tervezték. A katonák már szállnak is ki, és körülveszik. Apu megint Lorna lelkére beszél, aki ezúttal rábólint, ha esély adódik, együtt szöknek meg.

tg_15.jpg

Nyomkereső Mulánnal a nyomában jobb rálátást keres a buszra, mert a lánynak be kell látnia az ablakon, hogy portált tudjon nyitni oda. Nyomkereső áttöri a falat is a testével, Mulán nagy örömére. Bár én nem értem, miért volt erre szükség, hacsak nem azért, hogy még több nedves álma legyen róla a lánynak.

Turner kiakad, ez a mutánsok műve, az embere szerint meg csak baleset, ennek ellenére Védőzónát hirdet.

Marcos szól a többieknek, hogy ideje menni, de Harryt halálvágy gyötri, és inkább áttetsző módba kapcsolná magát, hogy megnézze, mi van. Neki is indul.

Nyomkereső végre megfelelő helyet talál, felrántja maga mellé Mulánt, csak úgy sistereg körülöttük a levegő, de nincs idő romantikázni, mert akció van. Mulán nyitná is a portált, de valami baj van, furcsát érez, Nyomkereső is érzi. Előhívja a képességét, hogy utánajárjon, mi blokkolja a lány képességeit. De az sem működik. Láthatóan Nyomkereső tudja, mi lehet a baj, és már rohan is egy másik ablakhoz.

tg_16.jpg

Harry amint közelebb kerül, vibrálni kezd a teste, az egyik őr kiszúrja, és hasba lövi. Marcos segíteni akar, de az ő képességének is annyi. Nyomkereső közben a katonák közt megtalálja azt, aki blokkolja a képességeiket. A film elejéről a Ken barbie-ra hasonlító Gus az, mutáns nevén Hullám. Blokkol minden elektromos kütyüt, no meg a mutánsok képességeit kétutcányi távolságban. Nyomkereső BF-je volt a régi szép időkben, de azt hitték meghalt. Úgy dönt, kimegy hozzá, mert rá biztosan hallgat majd.

Marcos előránt egy pisztolyt és lőni kezd a katonákra, Vöröskének meg kiadja a parancsot, hogy hozza Harryt. A csaj becsületére legyen mondva, golyózáporban kirohan a sebesült mellé és elszorítja a sebét.

tg_17.jpg

Anyuék rohannak le a lépcsőn, menekülnének, de a kocsijukat épp egy fegyveres vizsgálja át. Szöszi akcióba lépne, de neki sem működik a képessége. Anyu végre levetkőzi a benne élő pacifistát, és egy nyugtatóval teli fecskendőt nyom a katona nyakába, aki azonnal összeesik. Szöszinek adja a kocsi kulcsot azzal a paranccsal, hogy húzzanak a Központba, de amilyen gyorsan csak tudnak. Ő meg megy Aput megmenteni. Csók, ölelés, és már indul is.

tg_18.jpg

Turner kiadja a parancsot, hogy hozzák a foglyokat, kiviszik őket innen. A két őr, aki Lornáért és Struckerért megy, elpofázza előttük, hogy árnyékolják a képességeiket. A csajra koncentrálnak mindketten, amikor Apu erőből lefejeli az egyiket, Mágneslányka meg tökön rúgja a másikat, és a fejébe térdel. Odakinn Marcus töltényei elfogynak.
Apu embere viszont még bírja a gyűrődést, Apu fölé kerekedik és gumibottal ütlegeli, míg már a földön nem fetreng. Aztán Lornának is ad rendesen.

tg_19.jpg

Marcos erőlködik, de hiába, nem árad fény a kezeiből.

Nyomkereső puszta kézzel leterít egy katonát, aztán hátulról nekiugrik Gusnak. Beszélni próbál vele, de a pasas olyan, mint egy zombi, ezért aztán kiüti őt. Végre megszűnik az árnyékolás. A buszban Lorna már érzi is a hatást. Viszont műanyag lapok között vannak, így nem tudja min használni az erejét. Apu szerint vegye ki a lábából a csavart, azzal már lehet esélyük kijutni. A lány egy pillanatig haboz, de aztán kibűvöli a csavart, szétvágja vele apu gyorskötözőjét, aztán megöli vele az őrt.

tg_20.jpg

Nyomkereső John feltápászkodik Gus mellől, és ekkor meglát egy tetovált jelet az eszméletlen fickó csuklóján.

Közben Marcos ereje is visszatér, előlép a rejtekéből és elvakítja vele a katonákat, majd felrobbant egy autót.

tg_21.jpg

Mulán portált nyit Harrynek és Vöröskének.

Marcos mellé vetődik Nyomkereső. Vitatkoznak egy kicsit, John húzna a francba, Marcos maradna Lorna miatt.

A rabszállító ablakai belülről kirobbannak. A katonák rájönnek, hogy visszatért a mutánsok ereje. Turner kiadja a parancsot, mindet meg kell ölni.

Marcos és Nyomkereső a busz felé rohan, ahonnan épp akkor robbantja le Mágneslányka az ajtót. Turner és a többiek tüzet nyitnak rájuk, Lorna meg az összes golyójukat visszafordítja, és a nyakukba zúdítja. Aztán a fegyvereiket is kirobbantja a kezükből. A zsaruk visszavonulnak. Marcos és Lorna ölelkeznek. Apu botorkál. Anyu pedig egy verdával odasöpör hozzájuk, és rájuk üvölt: Beszállás! A kocsiban ők is ölelkeznek egyet és már rongyolnak is el. Turner tombol. Hát ennyike.

Címkék: The Gifted
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása