Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 3x03 - Crazy Whitefella Thinking

2017. november 21. 11:00 - Szencsike

Garvey papával kezdünk, a legnagyobb városi felfordulás közepette ő csak álldogál, pedig kocsik mentek egymásnak, emberek sikoltoznak. Ám lehet, ez csak egy emlékkép, ugyanis a drága Papa Ausztrália regényes tájain autózik, és egy régi hangfelvételt hallgat. A gyerek Kevin egyik „riportját” hallgatja, ami a kacsákról szól, szegény srác azt hiszi, meghaltak, mert túl sokáig nem jöttek fel a víz alól, de szerencsére minden rendben a madarakkal, és ezt a Papa is tudta, csak a fiának is meg kellett tanulnia ezt a kis leckét. A jelenünkben viszont Papa már egy őslakos törzset figyel tisztes távolból, a törzs valamilyen szertartást végez épp, a magnójával pedig felveszi az éneküket. Késő este visszatér ehhez a táborhelyhez, és ő is elkezdi a saját szertartását: ágyékkötőt vesz magára, bekeni a testét fehér festékkel, majd énekelni és táncolni kezd az őslakosokhoz hasonlóan. Hamarosan érkezik két rendőr, köpni-nyelni nem tudnak, mikor Garvey papa megmondja nekik, hogy épp az apokalipszist kívánja megelőzni.

1.png

Az őrsön már készül a rabfotó, majd a térképen a rendőr valami dallamvonalat mutat meg a Papának. Elengedi az öreget, viheti a cuccait is, kivéve a törzsi felvételt, hisz azt engedély nélkül készítette. Szerencsére azt, amin a fiával beszélgetett, visszakapta. A kocsiban ülve a dallamvonalon bejelölt pontok némelyike már át van húzva, a legutolsóként megjárt terület még nem, vagyis ezt járja végig az öreg, és még vannak helyszínek. Irány a kövi, a kocsiban ismét egy újabb apa-fiú felvételt hallgat meg, ezen az egyik elnök ellen lezajlott sikertelen gyilkossági kísérletről beszélgetnek. Az öreg közben megérkezett egy postához, ott egy bizonyos Christopher Sundayt keres, az eladó valami Sharont javasol, aki segíthet megtalálni a bennszülöttek között az illetőt. Köszi, de ő maga is bennszülött, viszont kéne a postája, Matthew Jamisontól vár csomagot. A csomagban pedig maga a Könyv van, az öreg nemes egyszerűséggel csak a Biblia folytatásaként emlegeti, az eladó pedig csak hagyja, hadd vigye.

2.png

Otthon olvashatja is a nagy művet, de előbb kitép néhány lapot, amibe belerak pár dollárt, és a Nat.Geo. Kairós számába dugja. Majd szépen elkezdi korrektúrázni a szöveget, de valami nagyon nem tetszik neki. Megkeresi a forrást, felhívja Mattéket, először a pici Noah veszi fel a telefont, de Mary gyorsan átveszi, az öreg hiába mutatkozik be álnéven, tudja, hogy kicsoda és máris adja neki Mattet. Elég mérges a nő, el is mennek a kicsivel, hadd intézze Matt a fontos dolgait. Az öreg is érzi, hogy valami nem stimmel, de mindegy is, reklamálni akar, hogy nem szerepel a történetben! Apu sajnos nem fontos szereplő, de állítólag Kevin már 8 éves korában megmondta neki, hogy Ausztráliában fog kikötni, szóval jó lenne, ha megemlítené. Az is biztos, hogy nem szeretné, ha Kevin Ausztráliába jönne. A pénzről meg tudja, hogy kenőpénz, hogy ne szóljon a fiának a róla készülő Bibliáról, hisz nem tenne jót az érzékeny lelkének. Az öreg nagyon mérges, Matt jókora slamasztikába kerülhet, ha a Papa nem tudja rendesen elvégezni a munkáját itt. A hívás után egy jókora viharban mehet el Sharonhoz, a Könyv kéziratát pedig egy kukába dobja ki. A kultúrházban várakoznia kell egy kicsit, de legalább meglátja a rendőrségi felhívást, amely szerint keresik őt, mint a bennszülöttek tudásának elrablóját. Megérkezik Sharon is, Frank néven mutatkozik be neki, kezdetnek megdicsér egy festményt, amit a nő készített, majd ezután rátér Christian Sundayra, útmutatást kérne tőle, magánemberként látogatná meg, nem kell aggódnia. Sharon megkeresi a címét, közben a család a téma, neki már van egy unokája is, aki űrhajós akar lenni, az öregnek meg van egy felnőtt rendőr fia. Sajnos Sharon hamar rájön a csalásra, hisz meglátja a felhívást róla. Meglopta a törzseket, hát ez nem éppen a megbocsájtható bűnök közé tartozik itt, de az öreg csak meg akarja menteni őket, hisz köztük élt. Sharon hiába szónokol, az öreg kikapja a kezéből a megtalált címet és elrohan a zsákmánnyal.

Megérkezett Sunday lakásához, a bennszülöttek nyelvén köszönti őt, majd angolra váltanak, Christopher pedig azonnal rájön, hogy az öreg fél valamitől. Már beszélgetnek is, Garvey papa 5 perccel azután kezdett el hangokat hallani, hogy az emberek eltávoztak, ami megmagyarázza az epizód eleji kis jelenetet. Bekerült a diliházba, és évekig harcolt a láthatatlan ellenfelével. Majd abbahagyta a harcot, úgy döntött, hogy inkább teszi, amit a hangok mondanak, így került Ausztráliába is. Fogalma se volt, hova kellene mennie pontosan, így Sydneybe jött először, megvolt az Operaház is, majd találkozott valakivel, aki megtanította őt Istennel beszélni. Jó, ez egy saját kotyvasztású hallucinogén szer volt, ami közel két hétre kiütötte és Perth-ben ébredt fel több másik pasassal együtt, harci festésben voltak mindannyian. Fogalma sincs, hogy keveredett oda, és Istennel se beszélt. Felesleges kitérő, de látott egy bekapcsolva maradt tévét, amiben egy csirkét mutattak. Egy kisváros 14 fős teljes lakossága és az állataik is eltávoztak. Egy valami maradt csak meg, egy tojás. Két nappal később kikelt és a csibe neve Tony lett. Elhatározta, hogy elmegy Tonyhoz, ott kifizette a látogatásért kért pénzt, és azt kérte, hogy Tony mutassa meg az ő célját. A szárnyas elkezdte csipkedni a zsákját, onnan pedig előkerült a kazetta. A kis Kevin nem sokkal az édesanyja halála előtt kapott egy magnót, az anyukája halála után állandóan magánál tartotta és minden beszélgetésüket felvette. Ettől várta a megoldást, és beteszi a kazettát, és egy olyan beszélgetést hallgatnak meg, amiben Garvey papa az Ici-pici pókot énekli. Garvey papának ez volt a jel, hogy a 7. évfordulón úgy előzheti meg a bajt, hogyha énekel. Ezért járta be a dallamvonal állomásait, hisz minden törzsnél más-más része van meg a dalának. Meg kellett tanulnia  a szöveget és a táncot is, a teljes rituálét. Chrisnél is van egy ilyen dalocska, mégpedig az utolsó darabka, talán a legfontosabb, amivel megállíthatja a közeledő vihart. Ha meg akarja állítani, akkor előbb állítsa meg Chris özönvízét, ereszt a légkondija. Áll az alku!

6.png

Az öreg már nézegeti a tetőn a szerkezetet, látja is a problémát, ám jóval nagyobb gondja lesz, hisz megérkezik Sharon. Figyelmezteti Christ, hogy ne higgyen a nőnek, de sajnos egy rossz mozdulattal lezuhan a tetőről. A furcsa véletlen úgy hozta, hogy nem Garvey papa sérült meg, neki csak a lába sérülhetett, ám Christ minél gyorsabban kórházba kell szállítani. Az öreg a mentőautóban azért aggódik, nehogy elszakadjon tőle a kórházban, vagy ne adj' Isten meghalljon, hisz megígérte neki, hogy megtanítja a dalára. Sajnos a mentősnek nem tetszik az öreg stílusa, szó szerint a nagy büdös semmi közepén dobja ki az öreget, mankóval, csomaggal együtt, boldoguljon, ahogy tud. Útközben egy olyan felvételt hallgat meg, ahol azt magyarázza a fiának, hogy úgy boldogulhat a legjobban, ha a saját útját járja. Na, az öreg fogja magát, és letér a kijelölt útról és nekivág a vadonnak. Hamarosan elér egy út közelébe, ott egy bogárhátú közeledik, a sofőr kiszáll, és lelocsolja magát benzinnel. Az öreg próbálja megbeszélni vele a dolgait, a pasas azt kérdezi, hogy vajon ő megölne egy kisbabát, ha azzal gyógyítaná a rákot? Az öreg nemet mond, a pasas is ugyanezt mondta valakiknek korábban majd nemes egyszerűséggel felgyújtja magát. Sajnos a benzinből jutott a bogárra is, az is berobbant, de hála az égnek Garvey papa időben kikerült a robbanási zónából.

Estére a bogárból már csak füstölgő roncs lett, az öreg bármit megadna, ha még így is találna benne egy kis vizet, de csak vodkásüvegek rejtőznek a csomagtartóban. Kínjában már Istent szidalmazza, erre egy jókora vihart kap a nyakába, lett víz bőven, kiélvezi, viszont a cucca elázott, és ugye abban van a magnó. A napvilágnál igyekszik menteni a menthetőt, de sajnos a magnó és a kazetták is túlságosan vizesek. Tovább kell mennie az öregnek, és egy újabb problémával szembesül: az evéssel. Útközben talál egy kígyót, ami a totemállata, bocsánatot kér tőle, de nélküle nem maradna életben. A mankójával kezdi el csapkodni a dögöt, de sajnos túl korán örült, a kígyó még él, és megharapja. Erre kirántja a dögöt a karjából, és a földhöz csapja párszor, de a baj már megtörtént. Elszorítja a kezét, majd nem tehet mást, mint tovább gyalogol. Hát bárki is segít az öregnek, az fix, hogy nem hagyja, hogy a semmi közepén haljon meg, ugyanis hamarosan egy jókora emlékhelyhez, egy kereszthez jut el. Ott lerakja a zsákját, legalább Isten vele lesz, ha menni kell, lerogy a kereszt tövébe, előkeresi a Nat.Geo-t, ráfirkant pár sort a papírra és várja a halált. Ami csak nem jön el, ugyanis egy lovas tart a kereszt irányába.

Később az öreg egy kényelmes ágyikóban ébred fel, a sebeit ellátták és egy kedves kutyus vigyáz rá. Elég rossz beteg, ugyanis kihúzza az infúziót és a katéterét is. Az öreg elindul házat nézni, sehol senki, de talál egy telefont. Mattet hívja fel, Texasban épp késő éjjel van, de az öregnek ez mit sem számít, mennyi idejük van még? Okt. 14-ig már csak 8 nap maradt, ami rossz és ami még rosszabb, Mattnek kellene egy másolat a könyvből. Az nincs, kidobta, viszont Matt segítsen és hívja fel a Kurripa kórházat és érdeklődjön egy bizonyos Christopher Sundayről, neki meg segítsen, hogy eljusson odáig. Matt agya elakadt a könyvkidobás résznél, szóval bassza meg, és lecsapja a telefont. Rövid és velős, az öreg meg végre rájön, hol vannak a háziak. Kint, és hajót ácsolnak az özönvíz miatt, legalábbis az öreg ezt hiszi, a háziak csak kedvesen mosolyognak, lehet ők csak hajókázni akarnak a Nagy Korallzátonyon. Az öregnek kéne egy fuvar a kórházba, Chris Sundayhez. Sajnos Chris Sunday meghalt. Ez bizony nem jó hír, az öreg beront a házba, ott gyógyszert keres, de csak a kutyus fájdalomcsillapítóit tudja bevenni. Keres kaját is, de a hűtő szinte üres, a fagyasztóban meg a személyes irataikat tárolják, köztük egy fotóalbumot. Az öreg leül a szendóval, elkezdi nézegetni az albumot, ott a képeken ugyanazt a Grace nevű hölgyet látjuk, aki az előző rész végén Kenugurugyilkost a vízbe fojtotta. Grace-nek van férje, gyerekei, saját is, illetve örökbefogadott is, egész boldog családnak tűnnek, az öreg meg szép lassan elalszik.

Este ébred fel, és most járunk az előző epizód végénél. Az öreg felkel a fotelből, kicsoszog az ajtóhoz és rászól a hölgyekre. Cserébe kap egy nyugtatólövedéket és elvágódik a verandán. Valamikor reggel ébred, Grace közben a cipőket rendezgeti, el akarja őket adományozni. Grace mentette meg, sok a veszélyes kígyó errefelé. Kap tőle teát, és csacsoghatnak. Grace eldöntötte, hogy feladja magát, a többi kedves hölgyet nem akarja belekeverni a tegnap esti gyilkosságba és az öregtől is ezt kéri, hogy őket ne emlegesse, ha kihallgatnák. Grace egyedül él, a gyerekei és a férje okt. 15-én tűntek el, az időeltolódás ugye. Ő épp a városban vásárolt, az eladólány a szeme láttára vált köddé, még a kezében lévő árut is magával vitte. Azonnal tudta, hogy megtörtént az Elragadtatás. Csak másnap tért haza, és a kis templomuk üres volt, az egész családja hazatért Istenhez, ő pedig áldottnak érezte magát. Közel két évig hirdette az Úr igéjét, de sajnos egy váratlan telefon összetörte őt. Jókora birtoka van, és emberi csontokat találtak a kietlen pusztaságon. Öt gyerek csontjait, a srácok egyedül indultak útnak, mert nem tudták, hogy mi történt a szüleikkel, akik a városban voltak az Elragadtatáskor. Grace nem is gondolt arra, hogy keresni kezdje őket… A kereszt azon a helyen áll, ahol a srácokat megtalálták, és most Grace ott megtalálta az öreget. Egy papírlapot talált nála, rajta az a rész, ahol egy Kevin nevű rendőrfőnök vízbe fulladt, járt a holtak birodalmában, ott megszabadított valakit a szenvedésétől, majd feltámadt. Kb. 20 km-re innen élt egy Kevin nevű rendőrfőnök, akitől segítséget kért. Mivel nem akart segíteni, hát vízbe fojtotta, de feltámadás helyett meghalt. Azt remélte, hogy általa ismét beszélhet a gyerekeivel. Azt hitte, hogy az öreget is Isten vezette el hozzá, ezzel az üzenettel. De nincs semmilyen üzenet, nincs semmi se, csak Grace kétségbeesett képzelgései. Grace a monológja végére már sírdogál, de az öreg Garvey biztosan tudja, hogy nem őrült meg, egyszerűen csak egy másik Kevint talált meg.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása