Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 4x04 – Keepers of the House

2017. november 17. 09:00 - A_Rézi

Marcel gondterhelten figyeli a várost a luxuskéglije ablakából. Sofya fekete neglizsében önként jelentkezik figyelemelterelésnek, ami működne is, ha nem kezdene valaki dörömbölni az ajtón. Vincent az, homlokráncolva közli, hogy az elrabolt gyerekek nem értek haza, eltűntek a mentővel együtt. Mi persze már tudjuk, hogy Kinney a hunyó, aki az erdő közepére, egy fáklyás csoporthoz viszi a járművet, gyerekestől. A nyomozó első blikkre valami varázslat alatt állhat, mert azt mondja, benyugtatózta a kölyköket, és felkészítette őket a „rituáléra”. Erre a fáklyások főnöke – valami főboszi – ad neki egy amulettet, amire majd szüksége lehet. „Mesterük” szimbóluma pedig naná, hogy egy saját farkába harapó sárkány…

vlcsnap-2017-11-11-17h13m14s343.png

vlcsnap-2017-11-11-17h14m45s125.png

Mikaelsonék hazatérnek. A ház egy romhalmaz, de legalább fogadóbizottság van: Vincent, aki rögvest emlékezteti a famíliát az alkura – ő gyógyít, az ősiek meg aztán elhúznak a vérbe. Ámen. Némi hókuszpókusz után Hope végre magához tér, és talpra is áll. Szívesen, és viszlát! A régens már lépne is, de egy pillanattal később a kislány körül madarak kezdenek el hullani az égből. (Pont, mint az évad promóképein!) Ráadásul Hope olyan suttogást hall, amit rajta kívül senki (és ez a varázslóvilágban sem jelent sok jót). Egy név is elhangzik: Kre Nah Han. Vincent mondja a megfejtést: „Hollow” – a magyar fordításban pedig „Sivár”. A Sivár közeleg.

vlcsnap-2017-11-11-17h17m44s515.png

Klaus zsákba gyűjti a döglött madarakat, van belőlük jó sok. Hayley azzal jön, hogy Hope lázas, és az apukáját akarja --- de Klaus megkéri, hogy találjon már ki valami mentséget, mert ő máris indul boszikat öldösni. Elijah ellenérvel, Hayley pedig a sarkára áll: ő fog elmenni Marcelhez, hogy a segítségét kérje – a családból talán őt nem nyírja ki azonnal, Apuci pedig maradjon itthon, és védje meg a lányukat!

A védett házban Freya készülődik, megy New Orleansba a többiek után. Keelin bólogat – remek, akkor talán majd tud szerezni Marcel mérgéből… Freyának mintha csak most esne le, hogy jé, tényleg, Marcel elfoglalt lesz, így, ha betörnek hozzá, megszerezhetik, ami kell. Mire ez a többesszám? Hát, mert Keelin is utazik. Tessék, itt egy holdfény-gyűrű, hogy ki legyenek egyenlítve az esélyek… A farkaslány előbb passzol, aztán kétkedve fogadja a „gyógyírt”, amire mindigis vágyott, de hol itt a csapda? Á, nincsen csapda. Amúgy persze hogy van, hiszen Freya egy Mikaelson: Keelin nem tudja levenni a gyűrűt, úgyhogy a boszi kvázi pórázon tarthatja, amíg jónak látja.

vlcsnap-2017-11-11-17h24m02s750.png

Hope még mindig fázik, noha nyakig be van takarózva. De legalább Apuci eltüntette a madarakat, plusz beígéri, hogy ha a család kicsi kincse jobban lesz, egy csomó beignet-t (spéci fánkszerű helyi süti) fognak enni, és aztán oda utaznak, ahová Hope szeretné. A kislány úgy tudja, Klaus New Orleanst szerette a legjobban – na, igen, de rájött, hogy valójában nem a helyek, hanem az emberek az igazán fontosak…

vlcsnap-2017-11-11-17h26m39s359.png

Vincent összehívja a boszikat, és előáll a farbával: van ez a Sivár, ami sötét, dühös, és nagyon erős – megfertőzhetett egy csomó boszit, úgyhogy emberáldozatok várhatóak. Elijah is megjelenik a gyűlésen, és közli a régenssel, hogy segíteni fog és pont, mivel gyerekek élete forog kockán. Na igen, akkor, hogy is volt az a bizonyos eset Davinával? Az öltönyös erre azért egy kicsit elszégyelli magát, majd ellentmondást nem tűrően kijelenti, hogy ő lesz maga az ördög, ha ez kell ahhoz, hogy megmentse Hope-ot! Úgy fest, két gonosz van a képben, nem lenne jó, ha az egyik Vincent oldalán állna?

vlcsnap-2017-11-11-17h27m30s078.png

Marcel a boszik segítségét kéri, és azzal érvel, hogy a gyerekrablás és -bántalmazás nagyon nemgyerebe, a megoldáson közösen kéne dolgozni! Szóval, kellene egy kiindulópont. Most! Csakhogy a boszik nem bíznak Marcelben és nem túl kooperatívak… Aztán feltűnik Hayley, aki érti itt a bizalmi problémát, de az egyik veszélyben levő gyerek éppenséggel az ő hét éves lánya, aki beteg, ő pedig most „csupán” egy anya, aki segítséget kér. A szószóló boszi erre ránéz a saját lányára, és úgy dönt, beszél. Van egy Lara nevű csaj, aki nemrég vérrel rajzolta a szimbólumot egy ablakra – slusszpoén, hogy nem bosziról, hanem farkasról van szó, akit valószínűleg a mocsárban találnak.

vlcsnap-2017-11-11-17h33m15s984.png

Freya és Keelin máris betörőt játszik – viszonylag egyszerűen jutnak be Marcel lakásába (hol van ilyenkor Sofya meg a slepp?). A farkaslány arról érdeklődik, hogy miért nem tud a család erről a titkos projektről? Hát, mert elég érzékenyek Marcelt illetően. Ő viszont a nagytesó, aki majd mindent helyrehoz! Egy kis varázslást követően meg is kerül a főni titkos széfje…

Vincent is varázsolni készül, mondván egy eltévedt boszi hamvaival talán elő lehet keríteni a többit. A Sivárnak elég egyedi mágikus jele van, szóval, ha lenyomozható a forrás, meglesz a többi fanatikus is, akiket behülyített… A régens egy rádióadáshoz hasonlítja a „suttogást” – valaki ki tudja kapcsolni, valaki nem. Evának nem sikerült, mutat rá Elijah, mire Vincent arra figyelmezteti, hogy a Sivár felhasználja a szívben rejlő sötétséget, és elvesz mindent, ami valaha fontos volt. Ezért az ősinek minden erejére szüksége lesz, hogy visszaverje a támadást. Jöhet az abrakadabra, és Vincent tényleg meglátja a Sivár követőit – plusz az amulettet, plusz Kinney-t…

vlcsnap-2017-11-11-17h36m33s453.png

Hope nem érti, hogy ha Vincent elvileg segített, akkor miért is van rosszabbul. Klaus azzal próbálja nyugtatni, hogy Anyuci és Elijah bácsi már dolgozik az ügyön, és a kislány rendbe fog jönni. Na ja, csakhogy Hope érzi, hogy a Sivár a gyerekeket akarja – őt is. Mire Klaus ígéretet tesz, hogy biztonságban tartja a kislányt #örökkön-örökké.

Később a szülők infókat cserélnek: Hope végre elaludt, Freya pedig úton van hozzájuk, hogy gyógyszert készítsen; Hayley-ék pedig egy vérfarkas nyomát követik a mocsárban. Anyuci négyszemközt akar vele beszélni, de Marcel figyelmezteti: a Sivár legutóbbi követője gyilkos kedvében volt, úgyhogy csak óvatosan… Mint kiderül, Lara ismeri Hayley-t, és pontosan tudja, hogy miért jött – viszont kés van a kezében, és az agyával sem stimmel valami. Előbb sajnálkozik, aztán közli, hogy a gyerekek szinte már halottak…

vlcsnap-2017-11-11-17h42m04s812.png

Vincent a Saint-Jamesbe hívja Kinney-t, aki ivás helyett inkább a gyerekeket keresné… De a régens hamar lebbenti a fátylat: úgy gondolja, hogy az a lélek, ami elintézte a nejét és őt, most a legjobb barátját vette célba. Will erre pisztolyt ránt, bizonygatni kezdi, hogy a Sivár megjutalmazza a hozzá hűségeseket, és ha Vincent tette volna, amit kell, minden másképpen alakul – vele, Camivel… A város tele van gonoszsággal, és ez csak úgy hozható helyre, ha ő is tesz egy kis gonoszságot. Konkrétan: elteszi Vincentet láb alól. Lövés dördül. Szerencsére Elijah pajzsként közöttük terem, és kiüti a nyomozót. Hát, nem semmi szörnyeteg lappang itt…

vlcsnap-2017-11-11-17h44m21s765.png

Klaus az alvó kislányhoz beszél – arról, hogy egy harcos szíve lakik benne, egy Mikaelsoné. Bármi is legyen ez a szörny, az ereje sehol sincs Hope-éhoz képest. Hope erősebb, mint hinné! Azzal leveszi a kicsi csuklójáról a láncot, ami blokkolja a mágiáját. A kislány magához tér, és azt mondja, látta a többi gyereket, és nagyon félnek. Aztán egy nagyon furát kér az apjától: ha valaha meglátja a „kék fényt”, semmiképp se nézzen bele!

Freya nem boldogul a széffel, az idő viszont sürget. Keelin rámutat, hogy felrobbantani nem kellene, mert akkor kiderül, hogy itt jártak. Viszont neki hiper-szuper farkashallása van, amivel előbb-utóbb kinyitja a széfet, és ha van benne valami használható, majd magával viszi – Freya csak menjen segíteni az unokahuginak. Nővérke rábólint, és már épp fenyegetőzni kezdene, de Keelin lehűti, és így végül úgy dönt, bízik a farkasban.

vlcsnap-2017-11-11-17h50m24s937.png

Elijah próbál bejutni Will fejébe, de az mágikusan el van zárva. Vincentnek van ötlete a megoldást illetően, de ahhoz idő kell – na, az pont nincs! Márpedig kínzás nem lesz, mert Kinney jóbarát, és szintén áldozat. Az ősi öt percet hajlandó adni a kísérletre.

Lara olyan ködösen beszél, mint amilyen az elméje is lehet: nem tudta, hogy gyerekeket fognak használni… Oké, semmi gáz, de kik azok az ők? Hát a Sivár szolgái, a „kék fény követői”. Úgy tűnik, Lara is jót akart, csakúgy, mint Kinney: visszaszerezni a várost Marceltől. Ezen nevezettel kapásból össze is vitatkoznak, de a farkas oda lyukad ki, hogy New Orleans márpedig mindannyiuké, és a Sivár azt az erőt kínálta, amire szükségük volt, hiszen a királynőjük lelépett, és a falka helyett az ősieket választotta. Hayley-ben van annyi tartás, hogy ezt elismerje, de aztán segítséget kér, mert az egyik kérdéses gyerek az övé. Lara erre felröhög: a gyerekek mind meg fognak halni. Belőlük merít majd erőt a Sivár, aztán felemelkedik, és mindenki fejet fog hajtani előtte – Marcel is. De Lara már nem lesz itt, hogy ezt lássa… azzal nyakon szúrja magát a késsel.

vlcsnap-2017-11-11-17h52m12s734.png

Még hogy nincs kínzás? Kinney ordít a fájdalomtól, miközben Vincent próbál az agyába férkőzni. Elijah más irányba terelné a szitut, de a régens nem tágít: Will a barátja, és nem hagyja, hogy végezzen vele az a dolog, amit „elvileg” ő keltett életre… Nofene! Az ősi végül enged, de mielőtt Vincent folytathatná, Will felpattan, előveszi az amulettet, és kiüti vele mindkét fogvatartóját, aztán elmenekül. De semmi vész, mondja Vincent, mert megjelölte, úgyhogy tudják követni – és talán elvezeti őket a gyerekekhez.

Az erdőben gyűlik össze a csipet-csapat. Klausnak gyilkolhatnékja van, Hayley viszont inkább oldaná a feszkót. Vincent szerint a gyerekek össze vannak kötve, szóval, ha ők megmenekülnek, akkor Hope is… Szétválnak. Klaus Marcellel megy, mivel a főni nem óhajtja őt szem elől téveszteni. A két pasi kakaskodik egy sort, mert az ősi még mindig zabos az öt év magánzárka miatt, de legalább rájött, hogy a lányánál nincs számára fontosabb. Marcel pedig nem akar mást, mint megtalálni a gyerekeket, és elintézni azt, aki bántani akarja őket… Na, csak van itt némi közös nevező!

vlcsnap-2017-11-11-18h17m52s000.png

Elijah és Hayley a régenssel tart, Anyuci megemlíti, hogy korábban is ismerte Larát, de akit ma látott, az nem ő volt. Ráadásul valami kék fényt emlegetett… Vincent mondja hozzá a pluszinfót: az bizony a „Fifolet” lesz. Egy régi városi legenda szerint a lélek egy fénylő kék gömb alakjában jelenik meg. Szuper! És hogyan lehet megölni? Hát, íme az évad millió dolláros kérdése!

Freya gyógyszert kotyvaszt, és aggódva figyeli Hope-ot, miközben lemegy a nap. Az erdő közepén pedig egy közmondásos boszitanya áll – csontokkal, koponyákkal, tűzzel, készülődő boszikkal, és négy, feláldozásra váró bebugyolált alakkal. És Kinney-vel. A mentőcsapat éppen kezdéskor ér a helyszínre. Klausnak már az elején eldurran az agya, és egy fellógatott csontot dárdaként használva kiiktatja a ceremóniamestert. Megy a munkamegosztás: a vámpírok bunyóznak, Hayley és Vincent pedig próbálják kiszabadítani a gyerekeket.

vlcsnap-2017-11-11-18h20m05s765.png

A régens próbál Will lelkére is beszélni, de ő azzal van elfoglalva, hogy lenyomja Marcelt az amulettel – sikertelenül, mert Klaus hirtelen ott terem, és kitöri a nyomozó nyakát… Ezzel az „áldozattal” pedig esélyes, hogy beindult egy láncreakció. Tűzkör keletkezik Klaus és Marcel körül, ami mágikusan távol tart mindenki mást. A két „fogoly” tudata pedig hirtelen egy másik síkra kerül át, amit a kék fény ural. Vincent rájön, hogy végig ez volt a terv, ők kellettek: a két leghatalmasabb lény evör (illetve az erejük), hogy a Sivár átjöhessen ebbe a világba.

vlcsnap-2017-11-11-18h24m15s234.png

vlcsnap-2017-11-11-18h25m40s281.png

A gyerekek élnek, de még kötődnek a rituáléhoz. Szóval meg kell törni a kört, no de hogyan? Gyereket nem ölnek, az tuti, kell, hogy legyen más megoldás! A kék síkon a fiúk magukhoz térnek, és Klausnak azonnal eszébe jut Hope figyelmeztetése, amit tovább is ad Marcelnek: ne nézzen a kék fénybe! A főni viszont megbűvölten szemléli a kéken világító koponyát, és meg sem hallja nevelőapja intő szavait. Ezalatt Vincent előáll egy ötlettel: Elijah-t becsatolják a rituáléba, majd megkarózzák, így átmenetileg meghal, amivel talán megtörik a varázslat. Az ősi rábólint a tervre. A piszkos munkát Hayley végzi, és miután Elijah összeesik, a tűz is kialszik. Úgy fest, működik a dolog. Bár Klaus és Marcel úgy fest, mint egy-egy agyonhasznált felmosórongy… Odahaza Hope felébred – és már nem fázik.

vlcsnap-2017-11-11-18h28m53s171.png

vlcsnap-2017-11-11-18h30m19s875.png

A Szent Annában boszicsalád-egyesítés van, a gyerekek végre hazatérhetnek. Vincent és Elijah tekintete összetalálkozik az örömködő népek feje felett, aztán az öltönyös lelép. Hayley a karzatról figyeli az eseményeket, Marcel kérdésére beszél arról a kettősségről, ami a helyhez (és a városhoz) köti: rengeteg tragédia helyszíne volt, ugyanakkor Hope is itt született. New Orleans immár Marcelé, és ez remélhetőleg meghozza számára a békét. Ámen. A főni búcsúzóul csak annyit kér Hayley-től, mondja meg a lányának, hogy nem kell tőle félnie – sose kellett.

vlcsnap-2017-11-11-18h31m58s828.png

Keelin a harangtoronyban várja Freyát, na, nem mintha lett volna más választása a megbűvölt gyűrű miatt… A farkaslány bedobja az „ellenség ellensége a barátom” közhelyet, kijelentve, hogy immár a Mikaelson-csapat tagja. Mellesleg, ahonnan ő jön, ott be szokás tartani az ígéretet… Freya érti a célzást: módosítja a gyűrűt, és elengedi a pórázt. Keelin immár szabad.

Klaus talál egy régi, poros családi címert, az időközben feltámadt Elijah pedig egy üveg piával köt szoros barátságot. Az ősi hibrid kijelenti, hogy amint Hope jobban lesz, elhúznak innen a francba. Hayley is befut, mire Klaus angolosan távozik. A lány hasba akasztja szerelmét a kérdéssel: ha Vincent nem találja ezt a kiskaput, akkor Elijah mit tett volna azokkal a gyerekekkel? Az öltönyös hosszú habozás után halálkomolyan azt feleli, hogy amit „tennie kellett volna”. (Ahogy az a Mikaelson-nagykönyvben meg van írva.) És Hayley erre nem menekül sikítva az ellenkező irányba, csak annyit mond, hogy ebből nem kéne rendszert csinálni, mert ő nem akar így élni, és Hope-nak sem ezt szánja… Jobbnak kell lenniük!

vlcsnap-2017-11-11-18h35m32s578.png

Vincent is italba fojtja a napot, no meg a Kinney halála miatti bűntudatát. Elmondja Marcelnek, hogy szerinte a Sivár akarta, hogy ők ketten Klausszal ott legyenek, hogy valamelyikükhöz kapcsolódva átjöhessen erre a síkra. És Vincentnél még nem lezárt a kérdés, hogy vajon vége van-e? Vagy csak most kezdődik igazán? Marcel rákérdez, hogy a Sivár vajon utána fog-e jönni. Hát, az is lehet, hogy már elkapta… Mit látott a körben? Semmit. (Ajjaj! Vagy kamuzik, vagy nem emlékszik, egyik se jó!) Vincent reméli a legjobbakat, noha pontosan tudja, hogy New Orleansban soha semmi sem marad eltemetve… Miután lelép, Marcel is iszik egyet, aztán hirtelen villogni kezdenek a fények, mint áramingadozáskor. A poharában kék fény csillan, mögötte a tükör is kék fényben játszik, és lassan töredezni kezd, míg végül kirajzolódik a jól ismert szimbólum…

vlcsnap-2017-11-11-18h43m15s421.png

Az éjszaka közepén Hope felébred, és az ágya mellett egy nagy halom péksüti várja, aminek örömmel nekifog. Aztán lesétál az udvarra hálóingben, beignet-t majszolva, és ahogy felfelé indul a lépcsőn, egy lámpa villódzni kezd. Mintha követné valamiféle fény… Aztán a folyosón egy másik lámpa is villogni kezd, ami már a kislánynak is feltűnik. Az emeleten észreveszi a korlátnak támaszkodó Klaust, aki aztán hirtelen megfordul… és az írisze türkizkékben játszik. Hope felsikolt, és felébred az ágyában. Ez csak álom volt, de pontosan tudja, hogy a Sivár itt van…

vlcsnap-2017-11-11-18h52m53s968.png

vlcsnap-2017-11-11-18h43m40s343.png

És bizony elkapta a világ két legerősebb teremtményét!

Címkék: The Originals
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása