Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Diane védelmében 1x02 - Az első hét

2017. november 17. 13:00 - Alicia Bailey

Maiával indítunk. Aki az előző hét óta sem lett okosabb, hiába Lucca múltkori gyorstalpalója. A liftben állva hallgatja a hangpostájára küldött gyalázkodó üzeneteket, a fene se tudja miért, talán szereti, ha alázzák, vagy egyszerűen csak olyan ostoba, hogy azt hiszi, ügyfelek keresték. Hja, mintha a világ legrövidebb ügyvédi karrierjével számíthatna ilyesmire! A mimikája mindenesetre minden pénzt megér.

tgf_1.jpg

Közben megérkezik az új melóhelyére, a Reddick, Boseman & Kolstadt-hoz, nagy lendülettel odalép a recepcióhoz, majd mint egy kisóvodás az első napján elkezd hebegni, még csak véletlenül sem azt, hogy ki ő vagy mit akar. Nem jósolok neki nagy karriert, ha így megy be egy tárgyalóterembe. A recepciós is egyetérthet velem, mert ő sem foglalkozik vele, így aztán jobb dolga nem lévén, beleolvas az újságba, amiben miről másról lenne szó, ha nem az apjáról. Kisvártatva Julius Cain érkezik hozzá sietve, akimédium lehet, más magyarázatot nemigen tudok arra, hogy honnan tudta, hogy itt van a lány. Mindenesetre úgy tűnik, ő az új David Lee. Ami azért érdekes, mert ugye az előző részben Luccát kérdezték, milyen volt Diane-nel együtt dolgozni, holott vezetőpartnerként Julius erről többet tudhatott. De mindegy is, itt ő a fogadóbizottság. Kevesebb a hely, mint az ember, darálja, adnak Maiának egy széket, de ne pakoljon ki, mert bármikor átültethetik máshová. Mintha csak az X-Faktorba csöppentünk volna. Különben meg 20 perc múlva indulás van, az egyik szakszervezetes partnerhez kirándulnak, pro bono.

tgf_2.jpg

Diane kifejezéstelen arccal ül a mélygarázsban, a volt cége visszatartja a tőke hozzájárulását, így nincs mivel beszállnia az újba. A többi megtakarítása meg ugye úszott Rindall apu miatt, aki a család nyaralásait és Maia jogi diplomáját fedezte belőle meg még ki tudja, mi mindent. A könyvelő szerint el kell adnia a lakását, ha pénzt akar látni, vagy kérhet kölcsön az új helyről. Mintegy végszóra megjelenik a garázsban Barbara, akire elég csak egy pillantást vetnie Diane-nek, és máris tudja, nincs az az Isten, hogy ez a nő haladékot vagy pénzt adjon neki.

tgf_3.jpg

Lucca sem marad ki a jóból, ha egyszer valaki felült a szopórollerra, nehéz onnan leszállni. Julius Cain – ki más – fogadja az irodájában, Lucca cuccait pakolgatja kartondobozokba, mert másik irodát kap, ez a hely Diane-nek kell. Azt hiszem, Lucca ennél a pontnál bánja meg, hogy valaha is kinyitotta a száját Diane érdekében. Az új iroda festői környezetben, a férfimosdó mellett van, aminek az ajtaja az irodája üvegfalára nyílik, ezzel biztosítva az egész napos zenei aláfestést. Őt is várják a szakszervezethez, csak mert Lucca még nem partner, no meg mert olyan jó pro bonoban.

Az eddigieket látva, úgy tűnik a sorozat költségvetése nem futotta többre, mint egy mélygarázs bérlésére és egy liftbelső felépítésére. Megint a garázsban vagyunk, Boseman érkezett meg, akit már vár a titkárnője, hogy remegő térdekkel, arcára mosolyt erőltetve elvehesse és vihesse a nagyfőnök táskáját. Boseman előadja az egyik legkínosabb filmjelenetet evör, amikor szolgálatkész kiskutya módjára ugráltatja a parkolóház őrét a kulcsaiért. Kis pacsizás és jópofizás jön. Aztán rohannak fel az irodába, mert munka van, a soknevű, immár Lockhart-mentes cég hívta, meg akarnak egyezni a rendőri brutalitás ügyében. Amúgy meg Diane Barbarával van, közel az apokalipszis.

tgf_4.jpg

A két nő Barbara irodájában ül, cicaharcra készen. Barbara udvariaskodni próbál, de nem jön össze, hallotta egyszer előadni Diane-t a rasszalkalmazásról, kurva égő volt. A beálló kínos csendet Boseman töri meg, bort hozott az új munkaerőnek, de Barbara nem hagyja őket sokat örömködni, felhozza a pénzt. Diane a volt cégére ken mindent. Adnak neki két hét haladékot.

Még mielőtt meggondolnák magukat, Diane az irodájába rohan, amit dobozok borítanak, a volt irodája küldte el a cuccait, a dobozok között pedig ismerős arc bukkan fel, Marissa, Eli Gold lánya, aki gyorsan elpletykálja, hogy máris Lockhart-mentesítették a régi cégét, a parasztok. Előkerül egy doboz afrikai maszk, ami még csak véletlenül sem Diane-é. David Lee-től bűzlik az egész, ő szokott ilyen tréfákat megengedni magának. Barbara jön fanyalogni, láthatóan megütközik Marissa látványán, na ne már, hogy ezek elözönlik az ő cégét. Diane-nek kell egy asszisztens, mert anélkül nem business a business, majd küld hozzá pár jelentkezőt. Amint elrongyol az iroda nagyasszonya, Marissa egyből jelentkezik az állásra. Diane nem veszi komolyan, de a kislány kibuliz magának egy próbanapot.

tgf_5.jpg

Julius Cain fejtágítást tart a szakszervezetnél az ügyvédcsapatnak. Max 20 percig hallgathatják a panaszáradatot, ha ennél több időt kell rá szánni, akkor vigyék Lucca elé az ügyet, aki eldönti, foglalkozhatnak-e vele többet. Egyébként mindenkit megfizethetőbb jogi irodához kell irányítani. Na ennyit a pro bonoról. Benn, egy ilyen tornacsarnokhoz hasonló teremben egy pasi üvöltözik a mikrofonba, csak munkahelyi kérdésekkel jöhetnek a szakszervezeti tagok, és aki ebédszünetben jött, az álljon a sor elejére, aztán már indul is a buli.

tgf_6.jpg

Maia egyből összeakad egy nővel, aki az elmaradt tartásdíj ügyében kérne tanácsot, jó kiscserkész módjára elhajtja. Isten ments, hogy már az első nap elcsessze. Lucca kiszúrja, hogy jóval többen állnak a lány sorában, mint a többiben, ezért közbelép, bár nem túl sikeresen. Aztán ezt a szálat át is ugorjuk, ki tudja miért. Csaknem a sor végére ugrunk, egy szakállas pasi panaszkodik, hogy képtelen megélni a fizetéséből, mert havonta leveszik a fizetése nagy részét. A cég meggyanúsította, hogy ellopott 400 futócipőt, és ezt most így verik le rajta. És naná, hogy nem a nagyker árat, hanem a boltit fizettetik ki vele. Mert a tag volt annyira hülye, hogy papíron elismerte a lopást, holott nem ő tette. De féltette a munkáját, és különben is kész kifizetni, de csak a nagyker árat.

tgf_7.jpg

Maia gyorsan elrongyol Luccához, menne a fickóval a döntőbíró elé, Lucca rábólint, de csak mert az ügy elvonja Maia figyelmét a saját problémájáról.

Boseman irodájában az ügyek bemutatása zajlik, két kocka egy algoritmus alapján dönt arról, melyik ügyet vállalhatja el a cég, és melyiket nem. Boseman nem örül, amikor sorra visszadobják az összes elítéltek kontra rendőr ügyet. A nem túl vidám megbeszélést Marissa szakítja félbe, Rindell anyu jött Diane-hez. Diane otthagyja a megbeszélést, csak hogy azt hallgathassa, hogyan sajnáltatja magát egy a nő. A lánya nem áll szóba vele, a férjét nem látogatja senki, pedig ők ártatlanok, és segítség kell nekik. Meg is hatódnék, ha nem lenne olyan eszeveszettül unszimpatikus ez a nő.

tgf_8.jpg

Maia és Szakállmarci a döntőbíróra várnak. A pasi izgul, mert ha ezt bukják, nem lehet fellebbezni az ítélet ellen. Egy zsúfolt kis irodában fogadják őket, csak a bíró és az a pasi van benn, aki kihallgatta és aláíratta vele a beismerő nyilatkozatot. Maia tipikus iskolapéldája annak, hogyan ne menj be egy tárgyalásra, ugyanis alig hiszem el, de kinyitja a mappáját, és felolvassa az első mondatot, amit ott talál: Jó napot! Katasztrófa a csaj! Nagy beszédet akar mondani, de a bíró lelövi, neki erre nincs ideje. Szerencsére Lucca érkezik fényes páncélban, és ezzel meg is menti Maiát attól, hogy totál hülyét csináljon magából. Felügyelni jött a tárgyalást. Maiának ettől megjön az önbizalma, bár még így is úgy rángatózik és grimaszol, mint egy neurotikus marionette bábu. Ismerteti az ügyet, elmondja, hogy hét órán át hallgatták ki, majd rákényszerítették a vallomásra az ügyfelét. A másik fél tiltakozik, elfogadott eljárás a Friedman módszer és ő aszerint járt el. A bírót az aláírt nyilatkozat meggyőzi, Szakállmarci bűnös.

Maia megzavarodik, hát itten ő ügyesen bejött és vádismertetett, akkor most hogy lehet, hogy a bíró bácsi nem simogatta meg a kis buksiját? Értetlenül néz körbe, mire Lucca súg neki, te szerencsétlen, mondd már ki, hogy jogtalan fogvatartás! El sem hiszem, de kimondja, bár mint egy rossz matekos, akinek megsúgják a végeredményt, ő sem tudja levezetni, miért is kérik ezt. A bírót sem hatja meg, vége az ügynek. De Lucca láthatóan az egyetlen, akinek némi ész is szorult a fejébe, közbeszól, erről ez a bíró már nem dönthet, mert sérelmi ügy, szóval mennek a bíróságra.

tgf_9.jpg

Diane-nel bemegyünk a böribe Rindell apuhoz. Nem jók a kilátásai, az ügyvédje szerint vallja bűnösnek magát, de akkor 20 évet kap. Persze ártatlan, de ezzel Diane nem sokra megy. Előadja a sztoriját, ő is észrevette a csalást, épp a napokban, de mire szólt volna bárkinek is, Jax már bemószerolta az FBI-nál. Világos, 2008 óta csak most jött rá, hogy valami nem stimmel! Diane-en is látszik, hogy nehezen hiszi el. Új ügyvéd kellene, nyögi ki Rindell, Diane pont megfelelne. De ő nem pártatlan, szóval felejtős. Aztán elérzékenyülten kérdez Maiáról, aki Diane szerint nagyon ügyes, bár ezt nem tudom, mire alapozza. Eszik, jár, alszik? Az apja azt szeretné, ha beszélne az anyjával, és a végén benyögi, hogy Rindell anyu mellrákja kiújult. Diane rohan a hírrel Maiához, aki meg rohanna az anyjához, de Diane óvatosságra inti, Maia meg ahogy szokta, nem érti, miért.

tgf_10a.jpg

Julius Cain, mint tökéletes David Lee 2.0 Boseman irodájában panaszkodik Luccáékra, amiért azok a bíróság elé vitték Szakállmarci ügyét. Lucca érkezik, próbálja megvédeni magukat, de Julius nem játszik tisztességesen, és odalöki, ez azért van, mert egy partner kapta meg az irodád? De őt nem lehet ennyivel leszerelni, mivel vannak még elvei, és szerinte ez egy jó ügy. Vitatkoznak még egy darabig, Maia meg közben a barátnőjét a Friedman módszerről kérdezi. A szöszi szerint guglizzon rá, és jelentkezzen a tanfolyamra. Maia nagyon okosnak érzi magát ettől, de jön Lucca és közli, hogy bukták az ügyet, nem vállalhatják el. Pedig Maia már beleélte magát, hogy benéz egy előadásra. Lucca végül úgy dönt, menjen csak el, és ő is vele megy.

tgf_11.jpg

A Friedman előadással folytatjuk, a módszer mottója: Az ember hazug, és vallani akar. Nem a szavaira kell figyelni, hanem az arcizmaira, a nevetőizom elárulja a bűnöst, mert aki bűnös, az izgul. Az pedig önkéntelen izomjátékkal jár. Hogy ezt észrevegyék, sokszor egymás után el kell mondatni a gyanúsítottakkal a vallomásukat, míg meg nem jelenik az a kis izomjáték, ami leleplezi őket. Maia be is dőlne nekik, de szerencsére ott van mellette Lucca, aki használja is a fejét, elmondja, hogy ez nem jelent semmit, csak annyit, hogy akit gyanúsítanak az nyugtalan, főleg ha órákon át kérdezgetik. Aztán körbenéz, és rájön, több van ebben az ügyben, mint ami első pillantásra látszik.

tgf_12.jpg

Egy csoportos per ötletével tér vissza Bosemanhez, a nagy cégek egytől egyig elküldik a managereiket ilyen képzésekre, hogy aztán az alkalmazottaikon alkalmazzák a módszert. Barbarának tetszik a csoportos per gondolata. Julius szerint nem Luccáéknak kellene vele foglalkozniuk, másra bízná, de Diane hagyná Maiánál, mert ő jó és kell neki a figyelemelterelés.

tgf_13.jpg

Diane irodája előtt ücsörögnek az asszisztens jelöltek, akiket nyilvánvalóan a pokolba kíván Marissa. Ki is jön hozzájuk azzal, hogy lehet, nincs is állás. Ezzel kicsit megzavarja őket, de már érkezik is Diane és beviszi meghallgatni az elsőt. Marissa pánikol, kell neki ez a meló. Gyorsan körülnéz, hátha hasznossá teheti magát valahol. Maia és Lucca Szakállmarcival beszélget a tárgyalóban. Nagy és gyors kártérítést ígérnek az neki, de kellenek még olyanok, akiket tévesen vádoltak meg a cégek lopással. Marissa aktiválja magát, és elindul keresgélni. Elmegy a régi munkahelyére, üzletekbe, és kérdezősködik az eladóktól, ismernek-e olyat, akinek lefoglalták a fizetését.

tgf_14.jpg

Rohangálós egy rész ez. A szakszervezeti alkalmon hangosan szónokló pasas szalad végig az irodán, hogy elüvöltse Barbarának, milyen piszok dolog az, hogy a cég pénzén a cég ellen indítanak csoportos pert. Pedig ők milyen cukik voltak, amikor beengedték őket, hogy pro bono jogi tanácsokat osztogathassanak. Maia és Lucca a távolból figyeli az eseményeket. A szakszervezetes pedig miután kikiabálta magát, elrohan. Boseman és Barbara meg úgy döntenek, a szakszervezet támogatása nélkül is belemennek ebbe az ügybe.

tgf_15.jpg

A csoportos per kapcsán behívják a Kockákat is, hogy megtudják, az algoritmusuk szereti-e ezt a pert. Boseman mindent megtesz, hogy a lehető legjobban el tudja adni nekik, 8 millió dollárt remél tőle, de lepattintják a bíró miatt. Ha nem ő lenne a bíró, belemennének. Boseman megígéri, hogy elintézi.

Átmegy Diane-hez, aki épp Maiával bánkódik azon, hogy Szakállmarci cégénél a szakszervezet támogatása nélkül nem találnak több lefoglalt fizetésű alkalmazottat, mert házon belül intézik az ilyen ügyeket és nem a rendőrségen. Boseman hirdetni akar a Redditen, amikor forgószélként söpör be Marissa 23 alkalmazott nevével és elérhetőségével. Mindenkinek leesik az álla, Diane pedig úgy dönt, Marissa lesz az új asszisztense. Boseman pedig magával viszi Maiát a tárgyalásra, nem minden hátsószándék nélkül.

tgf_16.jpg

Végre egy tárgyalás! De csak a fizetés lefoglalásának semmissé tételéről szól egyelőre. Drago bíró nem érti, hogyan merik felszólítani arra, hogy mentse fel magát. Bosemanék szerint ez nem személyes ügy, érdekütközésről van szó. Rindelléknél fektette be a pénzét, sokat bukott. Boseman oldalán meg ki áll? Pontosan, Maia Rindell. Mégis csak van az a helyzet, amiben jól jön apu rossz hírneve.

Abernathy bíró a következő, kis pacifista, cukiskodó bíró. Napszemüvegben nyomja végig a tárgyalást, mert elhagyta az olvasószemüvegét. Mindkét fél nyal egy kicsit a bírónak, ahogyan azt már megszoktuk. Aztán a tárgyra térnek. Lucca és az ellenfél ügyvédje, Andrea egymásnak feszül, a bíró meg kéreti az első tanút.

tgf_16a.jpg

A kihallgató pasas jön, Benjinek hívják, a legfőbb érve, hogy a Friedman módszer alapján gyanús lett neki Szakállmarci, aki aztán alá is írt egy nyilatkozatot, amiben az is benne van, hogyan adta aztán el az ellopott cipőket. A bíró nem látja a kivetített nyilatkozatot, ezért lejön, és ott járkál a képernyő körül. Kiderül, hogy azért nem rúgták ki a beismerés után sem, mert emberségesek, és mert viszont akarták látni a pénzüket. És mivel bíznak az alkalmazottakban, így engedték, hogy a raktárban dolgozzon továbbra is. Bár a hét órán keresztüli kihallgatás nem éppen a bizalom jele, mutat rá okosan Lucca.

tgf_17.jpg

A tárgyalás után jön egy kis kakaskodás az ellentétes oldalon álló ügyvédek között. Andrea beleköt Maiába, Lucca szarvait nyesegeti, amikor látja, megegyezésre számít.

Ezután Maia kap a barátnőjétől egy üzenetet, az anyja ott van náluk. A lány hazamegy, arra számít, hogy az anyja beteg, de borozgatás közben kiderül, nem komoly a baj. Ekkor Maia úgy dönt, kipróbálja az anyján a Friedman módszert, és feltesz neki néhány kérdést: Rákgyanú volt, apa bűnös, te bűnös vagy? Ha engem kérdeztek, bűzlik mindhárom válasz, de nem tudom, mit kellett volna látnom a matróna kinagyított állán, szóval majd a későbbiekből megtudjuk.

Éjjel a barátnője hasára hajtott fejjel elmélkedik arról, hogy maga sem tudja, hazudik-e az anyja vagy sem. Szóval nem lettünk okosabbak.

tgf_18.jpg

Másnap visszaülünk a tárgyalóterembe. Abernathy bíró képtelen a tárgynál maradni, cipővásárlási tippeket kér Szakállmarcitól, ami az ellenfélnek nem nagyon tetszik. A mai első tanú a Friedman tanfolyam előadója. Szimpátiát keltenek a gyanúsítottban, lekicsinylik az elkövetett bűnt, majd a szájába adják a szavakat, ez a módszer lényege. A rendőrség is használja, szóval csak jó lehet. Lucca átadja a kérdezés lehetőségét Maiának. aki görbe háttal, nyekeregve megy ki, kicsit toporog is. A bíró rászól, hogy hangosabban beszéljen. Ebből mi lesz! Csak kiszedi a pasasból, hogy a kihallgatás során hamis bizonyítékokat is bemutathatnak a gyanúsítottnak a cél érdekében. Itt is ez történt, egy üres DVD-t mutogatott Benji Szakállmarcinak. Ez hamis tanúzást is eredményezhet, sőt ilyen esetek miatt Kanadában és Angliában már be is tiltották a módszert. Maia üdvözült arccal megy a helyére.

tgf_19.jpg

Kis közjáték. Diane irodájában Marissa telefont fogad, Barbara meg rosszalló pillantással kérdezi, miért Marissa, miért nem az ő emberei nyerték el a posztot. Diane szerint Marissa okos, rátermett, és pont.

Andrea ajánlatot tesz a megegyezésre, ötszázezer dollár üti a markát Szakállmarcinak, ha nem lesz csoportos per. Maia le van nyűgözve, de Boseman és Lucca tartja a pokerface-t. Később válaszolnak. Lucca azért még odaszúr egy kicsit. A Kockák szerint ez kevés pénz, az algoritmus szerint jobb, ha folytatják. Lucca erkölcsi érzéke megint színre lép, Szakállmarcinak kell a pénz, nehogy már két öltönybe bújtatott suttyó mondja meg, megkaphatja-e vagy sem. Boseman viszont úgy dönt, nincs megegyezés.

tgf_20.jpg

Szakállmarci ül a tanúk padján, Maia kérdezi. A kérdés egyszerű, miért vallott be olyasmit, amit meg sem tett. Elmondja, hogy fáradt volt, és Benji meggyőzte arról, hogy csak eltemette magában az emléket. Ha nem írta volna alá a vallomást, akkor Benji átadta volna a rendőröknek a bizonyítékokat (az üres DVD-t és egy hamis tanú vallomását), így viszont akár még manager is lehet belőle. Andrea is szeretne kérdezni. Kiderül, nem ez az első alkalom, hogy lopással vádolták, de még az eljárás elindulása előtt kilépett az előző munkahelyéről. A tanú szerint megegyeztek, hogy nem indítanak eljárást, ha utána visszafizeti a pénzt. Szakállmarci szerint ez nem igaz. De mindegy, mit mond, mert ezzel bukták is az ügyet.

tgf_21.jpg

Maia Diane-nek panaszkodik, utál veszíteni. Pedig ezzel a bukással elvesztették a csoportos per lehetőségét is. Maia kiakad, ő hitt az ügyfélnek, most meg csalódott. Aztán elmondja, az anyja is hazudott a rákról, ezzel érte el, hogy felkeresse. Diane ennek ellenére azt tanácsolja, menjen és látogassa meg, mert csak magányos. Maia el is megy hozzá. Rindell anyu talpig selyem fehérneműben zihálva fogadja, próbálja kitenni a lánya szűrét, kamuzik a ház előtt álló autórólis, de hamar lebukik. Jax bácsi jön elő a szalonból, és hát az ő ruházata sem éppen makulátlan… Maia meg gyűlölettel néz rá. Ezzel a csodás szappanoperákat idéző képpel zárunk.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása