Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Gifted - Kiválasztottak 1x03 - Csali

2017. november 16. 11:00 - Alicia Bailey

Marcosékkal nyitunk. Visszaugrunk három évvel ezelőttre, Marcos most csatlakozott a Mutáns Mozgalomhoz. Végre megtudunk valamit róla is! Lorna vezeti körbe. Megjegyzem, Marcos már akkor sem volt valami vidám alkat. A Központ épületéről kérdezősködik. Mutáns Árvaház volt, meséli Lorna, amit a Nemzeti Gárda megrohamozott. A gyerekek meg megijedtek, és lerombolták a környéket. Ezek után már senki sem akart ideköltözni, nekik meg kapóra jött. Nem szép a ház környéke, sem az épület, de nem is ez a lényeg, mivel szökevényeket bújtatnak és vigyáznak egymásra. Marcos azon búslakodik, mivel érdemelték ki azt, hogy ilyen életet kell élniük. Lorna viszont semmiért sem adná fel azt, aki. Próbálja Marcost is jobb kedvre deríteni, és felteszi neki a kérdést, mi volt az első, ami szórakoztatta, miután kiderült, hogy különleges. De a pasas kemény dió, nem egyszerű felvidítani, neki az élet csak citromot osztott, és nincs az az Isten, hogy ő abból limonádét facsarjon. Az utcán élt Bogotában és kartondobozokon aludt. Lorna nem adja fel, van spiritusz a csajban!

tg_0.jpg

Felugrik egy autó tetejére, és megkérdezi, Marcus szerint miért van acélbetétes bakancsa és fém karkötője. És el sem hiszem, de Marcos is megejt egy poént, hát, mert nincs érzéke a divathoz. A csaj nevetve tiltakozik, majd előhívja a képességét, felemelkedik a kocsi tetejéről, és mint egy tündérke forogva lebegni kezd. Marcos le van nyűgözve. Lorna meg átadja a stafétát, ha már én megmutattam mim van, akkor mutasd te is. Marcos szabadkozik… Szégyenlős a lelkem. Majd széttör egy üveget, néhány darabkáját a kezébe veszi, felfénylenek a kezei, és rávetíti Lornára. A lányon az üvegdaraboknak köszönhetően táncolnak a fények. Lornának tetszik, amit lát, és itt nem feltétlenül a srác képességeire gondolok. Marcos lesegíti a kocsi tetejéről, és mintegy véletlenül a kezében marad a lány keze. Kettőjük ereje táncot lejt összefonódott kezeik körül. Lorna zavarba jön. Szerinte olyan, mint az északi fény, csak kicsiben. Nincs ennél szebb. De Marcos szerint van szebb, és szerelmes tekintettel pillant a lányra. Majd elcsattan az első csók, és a mini északi fény már nem csak a kezeiket, hanem az egész testüket körülveszi. Love!

tg_1.jpg

Visszatérünk a jelenbe, Lorna ül a magánzárkában. Nyílik az ajtó, Turner ügynök jön. El akarja fogni Lorna társait, és ehhez szerinte a kulcs Marcos, akinek megtudjuk a mutáns nevét is: Homály. (Az angol Eclipse-hez képest ez egy kicsit gyenge szerintem.) Turner együttműködést vár Lornától, cserébe elintézi, hogyha megszületik a babájuk, Marcos láthassa a gyereket. Így lehetne valamiféle családjuk. Lorna nem kér a börtön babázásból. Turner szerint így is, úgy is a börtönben rohadnak meg, akkor már jobb körülmények között tegyék.

tg_2.jpg

A Mutáns Központban folytatjuk, Nyomkereső John és Marcos vitatkoznak Lornáról. A kispapa Mulánnal betörne a börtönbe, Nyomkereső sem Mulán erejének stabilitásában, sem abban nem bízik, hogy a lány túlélne egy újabb portálnyitást. Marcos szerint akkor itt az ideje kiképezni a kapunyitót. Nem ez lenne az első alkalom, hogy Nyomkereső tanítja a mutánsokat. Vöröske szerint is jó ötlet lenne, elvégre Mulán egyszer már kijutott a börtönből. Nyomkereső kötélnek áll. De Strucker anyunak ez nem tetszik, jaj, ez a nő nagyon sötét, okosan inkább ügyvédet keresne, aki majd megoldja ezt a helyzetet. Az erőszakmentes megoldás híve a lelkem. Vannak kapcsolatai, majd azok segítenek. Szerintem nem igazán fogta még fel, hogy két mutáns gyerek anyjaként a kapcsolatainak annyi, de majd rájön. John azonban figyelmezteti, hogy a központból nem léphet kapcsolatba senkivel. Anyut Marcos is leszavazza.

tg_3.jpg

Andy fanyalog egy tábla felett, sosem látott még ilyen trét, hallod ennek még új szaga sincs. Penészes. A lényeg, hogy játszanának valamit, és megy közöttük a testvéri adok-kapok, de csak viccesen. Aztán amikor karaktert kell választaniuk, a srác a patkóval szeretne lenni, de Szöszinél elszakad a cérna, azzal mindig Apu volt. Anyu az ajtó mellől hallgatja őket, és még a lélegzete is eláll, annyira sajnálja magukat.

tg_3_5.jpg

Nyomkereső és Mulán beszélgetnek. A lány hálás Lornának, mert megmentette, de alig van ereje, kizárt hogy bejutna a sittre. Sőt, van következménye is a betegségének, egy heg a homlokán. Szerinte a képességének annyi. De Johny szerint ez nem így megy, a képesség nem tud elromlani, csak valami pozitív érzelemhez kell kötni. Johny dolgozna rajta, és másnapra meg is beszélnek egy edzést.

Sonia elcsípi Nyomkeresőt, amint jön le Mulántól. Mondom én, hogy ez a csaj akar valamit. Megkérdezi, hogy ment Mulánnal. Nyomkereső szerint idő kell neki, meg edzés, hogy ne a félelem hozza elő az erejét. Erre Sonia az erejével segítene, el tudná hitetni Mulánnal, hogy Lorna a legjobb barátja, és így bármit megtenne érte. Nyomkereső nem megy bele, szerinte helytelen mások fejébe belepiszkálni. Utal rá, hogy ez régebben már megtörtént, de erről semmi többet nem tudunk meg.

tg_3_6.jpg

Éjszaka van, Anyu a gyerekeit ébresztgeti, búcsúzik, mert el akar menni Danny bácsihoz. Ő biztosan segít majd kihozni Aput a böriből. A gyerekek nem engedik el egyedül, vele mennek. Ebből nagy baj lesz, de mindegy.

Helyszínt váltunk, az Őrszemszolgálatnál Apu és Turner ügynök átbeszélik, hogyan találkozott Apu Marcosszal. Indul a „hogyan áruljunk el mindenkit” projekt, elsőként a kocsma pultosáról beszél, ő ismeri Marcost. A terv az, hogy megkeresik a pultost, és elhintik, hogy Aput nem sikerült elfogniuk, az meg majd szól a mutánsoknak. A mutánsok eljönnek Apuért, a család örömtáncot lejtve egyesül, mindenki mást meg lesittelnek. Aput lelkiismerete megszólal, és rákérdez, mi lesz majd a mutánsok sorsa. Turner szerint terrorszervezethez méltó bánásmódban részesülnek.

tg_4.jpg

Váltunk Mulánra és Nyomkeresőre. Mulán szerint az ereje előhívásának a félelem a kulcsa. Nyomkereső nem ért egyet. Előhozakodik a Tengerészgyalogsággal, ott arra tanítanak, ha fel akarod adni, gondolj arra, ami a legfontosabb a számodra. Ezen múlik az életed. Mulán rákérdez, Nyomkeresőnél mi jött be. A fiú meg elmondja, neki sokat kellett bizonyítania, mert apacs indiánként és mutánsként többszörösen hátrányos helyzetből indult. Mulán szerint neki semmije sincs, ami fontos lenne, max egy lekváros fánk. Kezdetnek megteszi, és kezdődik az edzés. Mulán képessége pöfög egy darabig, mint egy öreg motor, aztán szépen beindul. Aztán megijed, mert ezzel egyszer már majdnem lerombolta a teljes központot. Nyomkereső nyugtatgatná, de aztán történik valami, és beszéd közben elakad. lábnyomokat lát a földön, majd Anyuékat, amint éjjel elszöktek.

tg_5.jpg

Át is rongyol gyorsan Marcosszal a gyerekek hálójába. Marcos nem érti, mi vitte rá a nőt arra, hogy elmenjenek. Nyomkereső átlát anyun, aki a végletekig hisz a rendszerben, amiben felnőtt. Ő utánuk menne, Marcos meg inkább Lornára koncentrálna. De Nyomkereső meggyőzi Marcost, mivel Anyuék tudják, hol a központ, ha őket elkapják, nekik is annyi.

Anyuék közben az utcán csatangolnak, a gyerekek szerint taxival kellene Danny bácsihoz menni, de Anyunak arra nincs pénze, zárolták a számláikat. Andy erre feltörne egy automatát. Szerinte nekik már úgyis mindegy, de Szöszi meg Anyu még normális életre vágyik, és ebbe nem fér bele a pénzrablás. Andy végül egy parkolóautomatát robbant szét, repkednek az aprók, a mellette lévő kocsik riasztója megszólal. Hát így kell ügyesen rejtőzködni! Ülj le fiam, egyes.

tg_6.jpg

Mulán az erejével játszadozik egy fotelben, itt talál rá Sonia. Vöröskének a szeme sem áll jól. Jön a duma, hogy Lorna számít rá. Mulánnak meg már elege van abból, hogy mindenki ezzel cseszteti. Átbeszélik, mit ajánlott neki Johny. Aztán Vöröske finoman érdeklődik, van-e pasija vagy csaja a másik lánynak. Persze, csak azért érdekli, mert jó lenne, ha rá gondolva uralni tudná az erejét. Szerintem meg cicaharc lesz itt menten. Mulán visszaszól, hogy mondja meg a pasijának, ez neki nem jött be. Sonia tiltakozik, nem a pasija. De csak a vak nem látja, mennyire odavan az utolsó mohikánért. Pedig ezt neki nem szabad. Amikor anno befogadták, megegyeztek, csak úgy dolgozhatnak együtt, ha semmi közük nem lesz egymáshoz. Sonia már csaknem kiköpi, hogy ő tudna segíteni Mulánnak, de végül nem teszi, szerinte fogadja csak meg Johny tanácsát és gyakoroljon. Mulán nincs elragadtatva.

tg_7.jpg

Anyuék közben odaértek Danny bácsi házához, a bácsi ölelkezős típus, Anyut legalábbis szereti ölelgetni. Ha bevetik a nagybácsi szereti a tesója nőjét klisét, menten elhányom magam. Mindenesetre Danny bácsi felesége nincs otthon, csak a fia. Aki odavan az akcióért. A srácokat kérdezi a harcokról, amikben részük volt, Szöszi szerint ez kicsit sem cool, Andy szerint viszont állat. Az uncsitesó tovább kérdezősködik, Szöszi meg agyatlanul elköpi, hogy a Mutáns Központban élnek. Danny bácsi szeme felvillan. Lesz itt baj, nem kevés. Kiküldi a gyerekeket az udvarra, majd közli Anyuval, hogy hiba volt ide jönnie. De Anyut ez nem érdekli, szüksége van Danny bácsi kapcsolati hálójára, mert meg kell mentenie Aput. A jó nagybácsi viszont a saját bőrét félti. Ekkor Anyu a könnyeivel küszködve beveti az aduászt, az anyjukat ő ápolta, nem Danny. Á, szóval, a tesója, nem a sógora! Summa summarum, Danny bácsi nem segít, ad pénzt, ha kell, és ott alhatnak ma éjszaka, de holnap húzzanak a fenébe. Anyu bőg, mert ahhoz meg a hisztihez ért a legjobban. Neki ez a szuperképessége.

tg_12.jpg

Apu fejére vérdíjat tűzött ki az FBI kopasz istene, de ez csak csel, majd ez csalja lépre a mutánsokat. Apu közben magába roskadva ül a furgonban. Kap egy csini bokabilincset, amiben nyomkövető van, és amit csak az igazság bajnoka, Turner ügynök vehet le személyesen. Ha elviszik a mutánsok, bemérik, és lerohanják a központjukat. Turner látja, hogy Apu bizonytalan, ezért egy kis ki az erősebb kutya szemezés után figyelmezteti, a családja múlik azon, jófiú lesz-e. Apu a kocsma előtt kilép a furgonból és odaoson a szemetet kidobó pultoshoz. Elmondja a szövegét, de a pultos nem hülye, láthatatlanná válik, bár asszem ez rajta már nem segít, mivel be van kamerázva az egész hely. Szóval az ő feje is hullani fog, akárcsak a többi mutánsé. Újra láthatóvá válik Apu mögött és pisztolyt szegez rá, mert már tud a körözésről, és ezzel bajba sodorja őt is. Apu szívhez szóló szöveget nyom, csak a családját akarja, cserébe meg vannak infói, mert ő nem akárki volt ám. Megdumálja a pultos fejét.

tg_9.jpg

A kocsmában azért csak megkérdezi tőle a pultos, hogy szökött meg. A sorozat második legostobább sztoriját halljuk (az első még mindig Marcos leestem a létráról, ezért van rajtam lőtt seb története), Apu bebújt egy járatba a raktárban, és ott lapult, míg a zsaruk meg nem unták a keresést. Hát, aki ott volt, az tudja, hogy úgy hülyeség, ahogy van, de szerencsére Pultos nem volt ott. Beviszi hátra, ahol egy nő ül egy hároméves forma gyerekkel. Elmondja, hogy nekik is menedék kell, este együtt viszi majd ki őket egy átadási pontra. Aki meg átveszi őket, az majd eldönti, hova mennek, egyszer sem biztos, hogy Apu a családjához. Apuhoz vág egy csomag rágcsát, aztán elmegy.

Apu ismerkedni próbál a nővel. A férjét elvitték, ő meg kivan, mert a gyerek is hordozza az X-gént, ezért őt is elvinné az Őrszemszolgálat. Apu sziszegve lecsüccsen a nő mellé, a bénító lövedék helye fáj neki. A nő az oldalához nyúl, és huss, eltűnik a fájdalma. Ez a nő, Sheila különleges képessége, képes elvenni a kínt. Apu hálás, és még nagyobb bajban van, mint eddig, ez látszik az arcán.

tg_10.jpg

A Strucker gyerekek Danny bácsi házában lazulnak, Andy videójátékozik az uncsitesóval, Szöszi a pasijával csetel. Arról megy a csevej, hogy mekkora az ereje Andynek. Uncsitesó tesztelné is egy szobrocskán, de a tesók nem akarják. Andy bukja a játékot, Szöszi felszisszen, aztán megmutat egy bejegyzést. A felirat: Óvakodj a mutkóktól! Andy egyik volt osztálytársa írta ki, miközben a Strucker ház előtt szelfizett. Andy dúl-fúl, a tárgyak megremegnek, az uncsitesó szobrocskája kettéhasad. Anyu jön, de csak azt akarja, hogy aludjanak is a lurkók.

tg_11.jpg

Újra a furgonban vagyunk, beesteledett, Turner az asszonnyal csetel, szereti, a nő meg rém büszke az urára. Az idilli pillanatnak Apu és Pultos vet véget, kijönnek a kocsmából, és elindulnak az átadási helyre. Turnerék is indulnak. Apu egyre feszültebb. A kislány nyugtatgatni kezdi, most már minden rendben lesz, biztonságos helyre mennek. Apu meg csaknem elsírja magát. Végül megtörik. Ráüvölt Pultosra, hogy állítsa meg a kocsit, mert követik őket, jeladó van a bokáján. Pultos rátapos a gázra, akkor sem állnak meg, mert akkor végük. Apu végül menetközben kinyitja az ajtót és kiveti magát a kocsiból. Pultos pedig láthatatlanná teszi a kocsit. Turner kiakad. Kiabálnak egy sort egymással.

Váltunk. Lorna depizik a cellájában, majd körülnéz, és felméri, mi minden fém. Megpróbálja kinyitni az ajtót, a nyakörve folyamatosan rázza a testét, elered az orra vére, de nem adja fel. Végül csak kinyílik az ajtó, de hiába, Lorna összeesik. Annyi ereje még marad, hogy kimásszon az ajtón és nekidőljön a falnak. Jön egy őr, aki lehajol hozzá és csak annyit mond, milyen szomorú.

tg_13.jpg

Visszatérünk Danny bácsi házába, Anyu édesdeden alszik a kanapén. Nyomkereső ébresztgeti, mire előhúz a párnája alól egy nagy kést. Nem tudom, mire készült vele, de a hisztijei után én félnék tőle. Marcos őrködik, Nyomkereső meg beszél, Anyu veszélyben van itt, ezért azonnal menniük kell. Anyu megint leszűri a lényeget, üvöltözni kezd, hogy nem törhetnek be ide, közben pedig úgy hadonászik a késsel, mint egy idegbeteg. Csicsergő hangjára megjelenik Danny bácsi. Anyu nyugtatgatja, és leteszi a kést a párnára, Danny bácsi meg felkapja. Míg ők ketten azon civakodnak, hogy hozhatott ide Anyu mutánsokat, Marcos kinéz az ablakon, fegyveres civilek közelítenek a házhoz. Gyorsan el kell innen tűnniük, Anyu rohan is a kölykökért. A csürhe közben Danny nevét kiáltja, azt akarják, menjen ki hozzájuk. Anyu és ő megint elkezdenek vitatkozni arról, ki tehet az egészről. Az uncsitesó, aki pont olyan okos, mint Anyu, hiába, egy a vérvonal… posztolt egy képet az Andy által kettétört díjról, azért sereglett ide a jónép.

tg_14.jpg

Nyomkövető közben felméri a helyzetet, körülvették a házat, ki tudnak ugyan törni, de ha valaki lő, akkor nagy baj lesz. Andy nem akar menekülni, harcolni akar. Szerinte okulnának belőle, ha pár ember meghalna. Ezt senki nem támogatja. Danny bácsi kimegy, nyugtatja a szószólót, de sajnos hiába, úgy pofán vágják, hogy csak úgy csörren. Andy nem bírja a feszkót, és a nyissatok ajtót, vagy betörünk mondatot úgy értelmezi, hogy ki kell robbantani az ajtót. Aki közel volt az ajtóhoz, az mind a földre esik. Andy elzavarná őket, de a puska a szószóló kezében elég bátorságot ad neki, hogy a gyerekre szegezze. Nyomkövető és Marcos azonnal mozdulnak, előbbi elrántja onnan a kölyköt, utóbbi meg a belőle áradó fényt a puskára irányítja, ami úgy felforrósodik, hogy a tag elhajítja. Marcos sakkban tarja a támadókat, míg a kis társaság be nem száll a kocsiba.

tg_15.jpg

Elindulnak, de a többiek is felbátorodnak, és üldözni kezdik őket. Menet közben lőnek rájuk. Nyomkövető Vöröskét hívja telefonon, egérút kellene nekik, de hullák nélkül. A csaj felrohan Mulánhoz, Johnynak segítségre van szüksége, de most rögtön. Kapu kell, amin átfér a kocsi. Mulán szemei elkerekednek, ilyet ő nem tud. Soniának nem tetszik a válasz, lila vattacukor színű füstöt fúj a másikra, amiben olyan képeket sugároz neki, amelyben együtt van Nyomkövetővel, csókolóznak, mosolyognak stb. Ezután már képesnek érzi magát a portálnyitásra. Rohannak is ki az útra, Mulán az út közepén áll, és koncentrál. Marcos már épp feladná és leállna harcolni, mikor meglátják a nyitott portált. Berongyolnak a kocsival, és már meg is menekültek. A Mutánsellenesek meg csak néznek maguk elé, nem értik, mi történt.

tg_16.jpg

Nyomkövető kiszáll a Központ előtt, Vöröske és Mulán rohannak felé. Utóbbi a karjaiba veti magát, a srác gyorsan összerakja a képet, előre küldi a lányt, majd lecseszi Vöröskét.

Turner ügynök irodájában folytatjuk. Csörög a telefon, Rodrick Campbell, a múltkori laboros muksó hívja. Társulást akar, hozza össze őt Lornával és Strucker Apuval, cserébe pedig… De ez Turnert már nem érdekli, nem társul.

Másnap egy úton találkozik Marcos, Nyomkövető és Anyu Danny bácsival. Kölcsönösen sajnálkoznak. Danny bácsi felajánlja a hegyi kiskunyhóját. Anyu nem menne, mert nem hagyja el Aput. Pedig Danny bácsi kiderítette, hogy Apu él, és átviszik egy fegyházba Lornával együtt. Szerinte itt a vége a történetnek, Apunak annyi. De Anyu nem adja fel.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása