Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Diane védelmében 1x01 - Pilot

2017. november 10. 13:00 - Alicia Bailey

A férjem védelmében nagy sikere után nem kellett sokat várni, hogy kijöjjön a spinoffja és hozzánk is eljusson. Még februárban kezdte vetíteni az HBO, és hamarosan jön a második évad is, ami annyit jelent, hogy szerették odaát. No meg, hogy lesz róla hogyvolt.  

Egy évvel A férjem védelmében története után járunk, de ezt nem a filmből tudjuk, hanem a leírásából. A sorozat névadójával, Diane-nel kezdünk, aki épp Trump beiktatását nézi. Az arckifejezése alapján döbbent, csalódott, hitetlenkedő, dühös és még sokáig sorolhatnám a jelzőket. És mindez egyetlen arckifejezésbe sűrítve. (Zseniális a nő.) A lényeg, hogy nincs oda az ötletért. Képtelen tovább nézni, ezért kikapcsolja a tévét, nagy lendülettel feláll, és elindul, úgy tűnik, a választási eredmények és ezek véglegessége őt is döntésre sarkallta. 

tgf_1.jpg

Ezután ilyen kis felvillanások jönnek, hogy el tudjuk kapni a fonalat. Nem egyszerű ráhangolódni. Először a Trónok harca Ygritte-ét látjuk egészen közelről. Sajnálom, de hiába a modern ruházat, nehéz elvonatkoztatni attól, hogy ő Havas John halott kedvese. Azért igyekszem, ígérem. Szóval ott ül egy teremben, láthatóan sík ideg, de nem is csodálom, éppen az ügyvédi szakvizsgáját írja.

Aztán gyorsan visszaugrunk Diane-re, aki egy kúriában sétálgat kalapban, a kristálycsillárból ítélve, ez a hely pont neki való, illik a gyöngysorához. Az nem derül ki, megveszi-e a Provence-i Napfény villát, de megérteném, ha így tenne.

Megint váltunk Ygritte-re, éjjel az egyetem honlapját nézegeti, és folyamatosan frissíti, hátha kiderül, átment-e a vizsgán. Egy darabig semmi hír efelől, aztán egyszer csak megjelenik a felirat: Maia Rindell megfelelt! Örömében felsikolt, amitől a mögötte alvó szőkeség, vélhetően az élettársa felijed. Maia átugrik az ágyra, örömében ugrál rajta egy kicsit, majd ráugrik a barátnőjére. Ügyvéd lettem! Öröm a köbön.

tgf_2.jpg

Ismét Diane áll a fókuszban, egy csodás irodában, ami csupa ablak, és bejelenti a partnereknek a leköszönését. David Lee döbbentnek tűnik, de tudjuk, ez nála mit jelent. Abban a pillanatban, amint Diane beteszi maga mögött az ajtót, örömujjongásban tör ki. Legalábbis szerintem. De azért várjuk ki a végét. Szóval kedvenc ügyvédnőnk (de szigorúan csak Alicia után) nyugdíjba megy két hét múlva, mert előtte még végigviszi a Kendall ügyet. Howard Lyman értetlenkedik egy kicsit, érdeklik a miértek. Ami nem is csoda, hiszen Lyman öregebb mint az országút, sok hasznot nem hoz a cégnek, mégsem jutott eszébe soha, hogy ki kellene szállni. A válasz, hogy Diane végre élni akar egy kicsit és memoárt írni, amit én maximálisan meg is értek. Csak hát nyilván nem így lesz, különben mire épülne ez a sori? Gratulálnak neki, taps, és így legyen ötösöm a lottón, David Lee sunyi módon az ajtó előtt ujjong.

tgf_3.jpg

Az iroda előterével folytatjuk, ahol a világ leghosszabb névtáblája látható. Nem viccelek: Lockhart, Deckler, Gussman, Lee, Lyman, Gilbert, Lurie, Kagan, Tannebaum, & társai. A titkárnőknek meg is gyűlik a bajuk ezzel, miután minden hívás fogadásánál el kell kántálniuk. Ezek után megértem David Lee-t, ha Diane kiszáll, eggyel kevesebb név lesz előtte. Ügyvédbojtárok ücsörögnek az előtérben, köztük van Maia is, akivel szóba elegyedik a mellette ülő csaj. Máris megy az izgatás, a csaj szerint a jelentkezők felét a hónap végére kirúgják. Bemutatkozás jön, de ha megveszek sem értem a pattogós csaj nevét, aki tipikusan az a fajta nő, aki mindenbe beleártja magát. Kiszúrja Maia gyűrűjét is, és naná, hogy rákérdez. Maia szerint ez csak egy rózsafüzér, bár ő maga nem vallásos. Ennek tuti lesz még jelentősége, de nem most, mert haladunk tovább.

tgf_4.jpg

David Lee jön, hogy körbevezesse az újoncokat. Hozza a szokásos formáját, olyan mint egy kiképzőtiszt. A túra alatt jön egy kis sztorizgatás, amiből megtudjuk, hogyan lett Diane cége ilyen soknevű. A Lockhart, Deckler, Lee (David Lee csak eddig jut az iroda megnevezésében, Gussmant és a többieket, úgy ahogy van, kihagyja, valahol megértem, úúúgy hiányzott már nekem ez a pali) három közepes iroda fúziója, a Közép-nyugat legnagyobb ügyvédi irodája. Szerencsések, hogy itt lehetnek, de ez nem tart sokáig, mostantól mindenki mindenki ellen a felállás, csak a legerősebbek maradhatnak. A túravezetés az iratraktárban végződik, a feladat (nem vicc) 85 632 iratanyag átnyálazása, rendszerezése. Egyenként szólítják a gyakornokjelölteket, végre kiderül, hogy Lilynek hívják a kis „minden lében kanál” hölgyikét. Maia Rindell nevénél David Lee hangnemet vált, még el is mosolyodik, engem meg kiver a víz. Nem tudom, mi félelmetesebb, ha bunkó vagy ha kedves próbál lenni ez a pasi. Mindenesetre még a Maiának szánt aktákat is az asztalához viszi. És ha nem lenne egyértelmű, hogy kiváltságos a lányka, a hatalmas virágcsokor az asztalon egyértelművé teszi. Anya küldte, akit egyébként David Lee innen is üdvözöl. Maia le is oltja emiatt az anyját telefonon. Kissé zavarban vagyok, mert elég komikus a kép, ahogyan az anyja egyenes háttal ül egy fotelben, mögötte a férje és mindketten a lányukkal beszélnek, de totál elbeszélnek egymás mellett. Maia nem akarja, hogy mások protekciót sejtsenek, anyu meg ebből annyit ért, hogy beszélnie kell Diane-nel, mert undokak vele a többiek. A helyzetet csak tetézi, hogy a szülők egy tradicionálisan berendezett szobácskában vannak, aminek az ajtaja a cégük irodájára nyílik.

tgf_5.jpg

Maia kiviszi a virágot az előtérbe, ahol összeakad Howard Lymannel. Az öreg kicsit lekezelő, de tőle ezt megszoktuk. Közben kijön az egyik titkárnő és név szerint szólítja Maiát, majd Diane sarokirodájába vezeti. A lány úgy néz szét, mintha Tündérországba nyert volna bebocsátást. Jön is Diane, nagy ölelés. Kiderül, hogy ő a lány keresztanyja, és a szülők már ki is buliztak nála egy földszinti irodát a lányuknak. Maia tiltakozik ez ellen, de Diane kényeztetni akarja. Végül mégis ő enged, és Amyről, a lány élettársáról kérdezgeti. Majd átad neki egy bőrmappát, amit még ő kapott kezdőként Pearl Harttól, Chicago első női kirendelt ügyvédjétől. Ajcsi, hogy inspirálja a lányzót. A következő két hétben pedig felajánlja, hogy Maia mentora lesz. Rögtön be is viszi egy meghallgatásra, ahol jegyzetelnie kell, és a végén négyszemközt javaslatot tennie a megegyezésre.

tgf_6.jpg

Alighogy beérnek a terembe, egy újabb ismerős arc tűnik fel, Lucca. Diane kedvesen üdvözli, meglepi, hogy a Reddick és Bosemannél van, kérdezi Aliciáról is, de kedvenc karrierista feleségünkről sajnos nem tudunk meg semmit. Kezdődik a meghallgatás, megérkezik Boseman, kis szurka-piszka megy közöttük, de jóféle, amit már az anyasorozatban is úgy szerettünk az ellenséges oldalon álló ügyvédek között. Végignéznek egy videót, amiben két rendőr ver egy földön fekvő srácot, a háttérben egy nő sikoltozik. Boseman a felvételt készítő tagot kérdezgeti. A kérdésekből kivilágosodik, hogy Boseman a földön fekvőt védi, Diane nyilván a rendőröket, vagy azokat, akik mögöttük állnak. Nehéz ügy, mivel a megvert srác tolószékbe került, és a szülei etetik, mert a verés után még arra is képtelen önállóan. Továbbmegy a felvétel, ez alapján egyértelmű a rendőri túlkapás, az egyik rendőr brutálisan rugdossa Boseman védencét. Maia el is borzad, és ezt képtelen leplezni. Diane a tanúhoz intézett kérdéseivel más perspektívába helyezi a dolgokat. Kiderül, hogy sem a tanú, sem az „áldozat” nem vétlenek, kocsit akartak lopni, csak lebuktak. Így már kicsit más a lányka fekvése, de azért na… Lucca és Maia tekintete összevillan, a rutinos ügyvédnő kiszúrja a lány gyengeségét. Kiderül, hogy a videó, amit az előbb megnéztek, nem a teljes anyag, nyilván a kocsi lopás volt a felvétel elején, csak azt kivágták róla. A metaadat alapján 1 perc 20 másodperc hiányzik a felvételről. Ez Diane malmára hajtja a vizet. Lucca és Boseman idegesek.

tgf_7.jpg

Ugrunk a meghallgatás utánra, Diane Maia véleményét kéri az irodájában. A kis keresztlány szerint 4 millió legyen az ajánlat, mert a videó durva. Diane szórakozottan mosolyog, Cook megye csak fél millió alatti megállapodásba megy bele. Az előző ügyvédi irodát emiatt rúgták ki. Szóval van mit letornázni.

Közben Boseman taktikát vált, kiosztja a szerepeket, Lucca játssza a meginghatatlant, az megtöri majd Diane-t, Lucca szerint ez nem fog bejönni. Újra összeülnek, Lucca jól adja a szerepét, Boseman is közbeszól. Diane ennek ellenére higgadt marad, az ajánlata 140 ezer dollár. A 4 misivel szemben azért ez merész szerintem. Kiderül, hogy Bosemanék cége kimondottan a rendőri túlkapásokra specializálódott, Diane szerint 180 misit tettek eddig zsebre ilyen ügyekkel, és azt mind az afroamerikai adófizetőktől vették el. Luccánál ez beteszi a kiskaput, mivel ő és Boseman is afroamerikai, és kilép a szerepéből, személyeskedni kezd. Egy pillanatra megfagy az irodában a levegő. Boseman kimondja, 4 milliót kérnek, Diane 400 ezerig hajlandó elmenni. Nincs megegyezés. Bosemanék elmennek azzal, hogy másnap újra találkoznak.

tgf_8.jpg

Maia is menne már, de az ajtóban megtorpan, mert nem hagyja nyugodni, hogy vajon a jó oldalon állnak-e ebben az ügyben. Diane válasza higgadt és korrekt. A törvény oldalán állnak. Az ember itt nem hallgathat az ösztöneire, mert azok megcsalják. Aki szentnek tűnik, nem az, és fordítva. Az ember csak annyit tehet, hogy vár, hallgat és néz (ez magyarul nem hangzik olyan jól, mint angolul, szerintem), mert végül mindenki leleplezi magát. 

Ezután Maiával lemegyünk az iratraktárba, leül Lily mellé, aki nem érti, hova tűnt, míg ők gályáztak. Majd Maia meglebegteti, hogy feladatot kapott egy partnertől, és maga mellé venné Lilyt is. Nagy az öröm.

tgf_9.jpg

Bosemanéknél áll a bál, mindenki egyszerre beszél, a főnök lecsendesíti őket. Barbara, az egyik ügyvéd az asztalnál, a gyors megoldásra szavaz. Boseman viszont nem hagyja, hogy Cook megye megtörje őket, mert az hosszútávon nem tenne jót a cégnek. Barbara Lucca véleményét kéri, mivel ő jól ismeri Diane-t, van esély arra, hogy emeli az ajánlatát? Lucca szerint Diane elszánt, bizonyítani akar. Barbara dönt, tornázzák fel egy millióra az ajánlatot, és lépjenek tovább. Boseman nem ért egyet, de láthatóan a nő az erősebb kutya a cégnél.

Boseman Lucca után megy, és kérdőre vonja, miért nem támogatta őt Barbarával szemben. Lucca csak őszinte volt. Pont. Lucca kezébe nyom egy mobilt, hívja Kendrick igazgatót és akcentussal beszéljen. A nő előadja, hogy ő Boseman titkárnője, de a főnöke ebédelni van, és nem tud vele beszélni, majd leteszi a telefon és átnyújtja a nevetgélő Bosemannek. Nem igazán értem, mit akartak ezzel. De gondolom, egyszer majdcsak kiderül.

tgf_10.jpg

Diane csillogó estélyiben egy elegáns helyen a róla készített búcsúztatóvideót nézi. Többen is üdvözlik, és megígértetik vele, ha egyszer visszatér a pályára, csakis hozzájuk megy. Megjelenik Rindell apu és anyu is, Maia szülei. Diane Rindell aputól a pénze után érdeklődik, mert le akarja tenni a foglalót a Provence-i házra. A fickó azt ajánlja, vegyen fel inkább kölcsönt, és ne vegye ki a befektetett pénzét. Diane kanyar nélkül rábólint, de azért ragaszkodik hozzá, hogy a könyvelőjével beszéljék meg a részleteket. Megérkezik Maia és az élettársa, Amy, a szülők az esküvőről kérdezik őket, elvégre már legális a melegházasság. Diane tekintete közben a vászonra vándorol, ahonnan ő és Will néz vissza. Nosztalgikus mosollyal nézi. 

tgf_11.jpg

Az estély végeztével Maia kint áll az épület előtt az apjával, aki megkérdi tőle, találkozott-e mostanában a nagybátyjával. Ködösen utal rá, ha a nagybácsi megkérné valamire, előtte vele beszéljen. Maia nem érti, mi ez. De már megyünk is tovább.

A másnapi meghallgatáson vagyunk, Diane mellett ott feszít Maia és az idegesítően lelkes Lily is. Ezúttal az egyik verekedő rendőrt kérdezgetik. Lucca kezdi, a kimerevített videón rámutat valamire: a rendőrnek testkamerája volt. Mint kiderül, Cook megye minden rendőrnek adott egyet, hogy az ilyen eseteket könnyebb legyen tisztázni. Lucca a felvételt kéri. A rendőr szerint nem volt bekapcsolva, szóval ez bukta. Ekkor Maia is kiszúr valamit a felvételen az egyik háttérben álló autó visszapillantó tükrében.

tgf_12.jpg

Kimegy Diane-nel és megmutatja neki is. Az apjáéknak épp ilyen kocsijuk van, ha nekimennek, automatikusan bekapcsol a kocsi kamerája és mindent ment a merevlemezre. Ezen az autón négy ilyen is van, a visszapillantóban látszik, hogy bekapcsolt. Szóval csak meg kell keresni a tulajdonost, és lesz egy felvételük a teljes akcióról. Diane már hívja is a nyomozót.

Maia két méterrel a föld felett lebeg a büszkeségtől, ám ez nem tart sokáig. Amy hívja, az FBI házkutatást tart náluk. A Rindell szülők üzleti papírjait keresik. Két FBI-os közben az egyik fotójukon nevetgél, Amy rendre parancsolná őket, de az ügynökök meg letetetnék vele a telefont. A szőke lány viszont ismeri a jogait, ügyész, mint megtudjuk. Végül az ügynökök nyerik ezt a meccset, és Amy leteszi a telefont. Maia már hívja is az apját, aki az üres irodában a whiskey-jét kortyolgatva hallgatja, amint a lánya az üzenetrögzítőre beszél.

tgf_13.jpg

Maia érthető okokból nem megy vissza a meghallgatásra, Diane-t ez meglepi, mivel még nem tud semmiről. De nem sokáig tud ezen őrlődni, mert jön a titkárnője a hírrel, a könyvelője keresi, méghozzá sürgősen.

Maia és Amy Rindellék villájához hajt, így még épp láthatják, amint Rindell aput bilincsben elvezetik. Apa fogadkozik, hogy nem csinált semmit.

Közben Diane is megtudja a hírt a könyvelőjétől, majd a tévéből. Rindell apu piramisjátékot folytatott, lebukott, és most az összes számláját befagyasztotta az FBI. Úszott Diane nyugdíja is. Ebből nemigen lesz Provence-i ház és memoár. És ezzel zárjuk a Pilotot!

1x02 - A beiktatás

Luccával nyit a második rész, a kanapén ül és híreket néz, ami mi másról szólna, ha nem a Rindell botrányról. Közben megérkezik a barátja meztelenül, és leül mellé. Helyes a srác, de Luccát nem izgatja. Ebből nem lesz csigatészta. Le sem veszi a szemét a képernyőről, amin épp Maiát mutatják. Lucca elmondja, hogy ismeri a lányt. Mire a pasija nagy beleéléssel közli, hogy nem lenne a csaj helyében, az apja Amerika leggyűlöltebb embere. Szívás.

tgf_14.jpg

A Rindall kúriába folytatjuk, ott ül Amy, Maia és Rindell anyu. Még mindig nem tudják elhinni, mi történt velük. Rindellék ügyvédje, Rupert érkezik, aki végre elmondja, mi a helyzet. Maia nagybátyja, Jax megegyezett a nyomozókkal. Mindent Rindellre kent, pedig valójában ő kereskedett a részvényekkel, Rindellék csak közvetítők voltak. Rupert megpróbálja minimálisra csökkenteni a kárt, Maiával kezdené, mivel ő is benne volt az alapítvány igazgatóságában, és Jax azt mondta a rendőröknek, hogy a pénzt ott parkoltatták a könyvvizsgálat idején. Ezért jó lenne, ha Maia átnézné és láttamozná a bizonylatokat. 

tgf_15.jpg

A lány csak áll ott, és kész lenne segíteni, de Amy közbeszól, Rupert a család ügyvédje, nem Maiáé. Anyu és Rupert nyomást gyakorolnának rá, ő meg látszik, hogy nagyon igyekszik kitalálni, mit is kellene tennie ebben a helyzetben. Végül győz a józan ész, mivel Rupert nem az ő érdekeit képviseli, és nem köti Maiához a titoktartás, inkább elmennek.

Maia immár otthon, zuhanyozik, közben meg a háttérben megy a tévé, ahol a pórul járt áldozatok beszélnek arról, hogy Rindell papa mennyire tönkretette az életüket. Konkrétan a teljes Madoff ügyet tolják az arcunkba. Itt is van, aki Maiát is felelősnek tartja a helyzetért. A francnak kell ezt hallgatnia! Amy csatlakozik Maiához a zuhany alatt, és megdicséri, milyen jól csinálta az anyjáéknál, és hogy ügyvéd kell neki.

tgf_16.jpg

Diane a könyvelőjénél van, vagy a könyvelője van nála, mittudomén. A lényeg, hogy minden elveszett, Diane pénzét be sem fektették, a bajt csak tetézi, hogy Diane másokat is Rindell papához irányított, így a Nőalap és az Emily Listája Nyugdíjalapjának pénze is elveszett. Ugrik a Provence-i ház és a letett foglaló is, a nyugdíj pedig egyelőre felejtős, mivel a kormány befagyasztja Diane számláját, és csak a létminimumot biztosítja számára. Vagy visszamegy gályázni, vagy kiadja a házát. Szóba kerül a válás is. Kurt és Diane hivatalosan még nem váltak el, de már külön élnek egy ideje. Gyorsan kell cselekedni, különben a férje számláit is zárolhatják. Diane megrendül.

Másnap a szokásos kedélyes hangulatban ül a partnerek előtt, és meleg hangon előadja, hogy vissza akar jönni, no nem azért, mert anyagilag lenullázta magát, hanem mert később hiányozna neki a cég. Nem is beszélve a Kendall ügyről, aminek még nincs vége. David Lee-t érdekelné, ezt mégis, hogyan gondolja. Természetesen partnerként visszaülne a helyére, aztán boldogan élnének, míg meg nem halnak. Howard felteszi a legfőbb kérdést: aláírta már a kilépési szerződést? Naná, hogy aláírta, de most szívesen eltépné. David Lee szerint ez nem jó ötlet, nyugdíjasként hébe-hóba visszajárhatna, de a partnerség és a részesedés felejtős. Diane beveti a nagyágyút, ez az ő cége, és viszi az ügyfeleit is, de ez nem hatja meg a partnereket.

tgf_17.jpg

Másnap Maia dolgozni megy, a liftben valaki felismeri őt, és szidalmazni kezdi, a lány elrohan, és belefut az ügyvédjébe. Első pillantásra nincs elájulva tőle, túl fiatal a csaj, csak fél éve van a pályán. Messziről bűzlik, hogy a cég, akit Amy megkeresett, a leggyengébb láncszemre bízta az ügyét, ami azt jelenti, hogy veszett ügynek tartják az egészet. Még névjegykártyája sincs, a főnökéét használja, csak átírta a rajta a nevét. Szánalmas.

tgf_18.jpg

Ezután Diane próbálja meg behajtani a búcsúztatóján tett ígéreteket, de nem kell senkinek. Őszinteséget kér, és meg is kapja. Senkinek sem kell, ügyfélköre már nincs, mert nem bíznak benne. Neki annyi, talán ha vár egy kicsit, míg elcsitul az ügy, lehet esélye, de most semmiképp.

Szárnyaszegetten sétál hazafelé. Az ajtó előtt Kurt várja. Végre! Ideje volt már! Nehezményezi, hogy Diane válni akar, és ezt a könyvelőjétől kell megtudnia. Odabenn a nő bevallja, ez az ő védelmében van, nem akarja, hogy az ő pénze is elvesszen. Kurtöt az érdekli, mit akar Diane. Megvitatják, miért mentek szét, Kurt szerint Diane hagyta el, Diane szerint meg Kurt lefeküdt a tanítványával, és ez neki nem fér bele. Érthető. Kurt egy darabig figyeli a feleségét, aztán megkérdezi, hogy van. Diane hangja kissé elcsuklik, de a cinizmus dolgozik még benne, minden pocsék, de jól van. Aztán kifakad, elsírja magát. De ez már várható volt, nincs melója, a pénze ugrott, a házasságának vége és még a lakását is elveszítheti. Kurt átül mellé, vigasztalná, de Diane felpattan, válni akar, így legalább Kurtöt nem teszi tönkre.

tgf_19.jpg

Másnap a soknevű cég előterében várja Maia Diane-t, aki talpig feketében érkezik. Maia sajnálja a dolgot, és megkérdezi, jól van-e. Diane a pénzét akarja, már nyoma sincs annak az édelgésnek, ami az elején volt köztük. Ezzel kapcsolatban az ügyvédje utasítására Maia nem mondhat semmit. Diane otthagyja a lány.

tgf_19_a.jpg

Boseman és Lucca tisztes távolból figyelik a kínos jelenetet, Boseman szerint most fogást találhatnak Diane-en.

Újabb meghallgatás. Ezúttal Kendallt hívják be. Diane ajtóstul ront a házba, és nekiszegezi a kérdést, melyik autót akarta feltörni. Lucca tiltakozik. A tag nem tud semmit, nem emlékszik. Diane durvul, Lucca meg személyeskedni kezd, figyelmezteti Diane-t, hogy bár felfordult az élete, ne az ügyfélen verje le. Diane tekintete elborul, és kivonul a meghallgatásról. 

tgf_20.jpg

A liftbeli fickó megint megtalálja Maiát, kiabál, majd végigkergeti a cégen. Maia a  női mosdóba menekül, Lucca meg elzavarja a pasit. Aztán meg Maia után megy, aki az egyik fülkében sír. Lucca ellátja néhány jó tanáccsal, a munka a barátod, ne nézz tévét, ne böngészd a rólad szóló híreket, inkább olvass, ne nézz senki szemébe ilyesmik... Tudja, miről beszél, volt egy hasonló helyzetben lévő ismerőse. Talán Aliciára gondol, ő is kapott hideget-meleget a férje miatt.

tgf_21.jpg

A titkárnő közben egy pendrive-on beviszi Diane-nek az autó kamerafelvételét, de Diane kissé dekoncentrált. Mellesleg Mr. Boseman keresi. Diane kér egy percet, és megnézi a felvételt, mielőtt Boseman bejönne. A videó nem neki kedvez, bár Kendall megpróbálta feltörni a kocsit, semmi sem indokolta azt az irgalmatlan nagy verést, amit kapott érte. Dühösen lecsapja a laptop fedelét, épp időben, mert Boseman már jön is, és állást ajánl Diane-nek, még a Rindell botrány sem érdekli.

Másnap viszont Barbara falhoz állítja emiatt. Nem igazán örül Diane-nek. De Boseman érvel, Diane volt cége fogja Cook megyét képviselni minden ügyben, és a legütősebb ügyvédjüket elcsaklizhatnák tőlük. Barbarának ez nem érv, mert félti a pozícióját Diane-től. Kirohan és behívja Luccát, mivel ő már dolgozott együtt vele, meg tudja mondani, érdemes-e idehozni. Lucca Diane mellett érvel. Ezen Boseman és Barbara is ledöbben. Ezzel eldőlt, de Barbarának van egy kikötése, Diane nem lehet névadó partner.

Átugrunk Amy és Maia lakásába, ahol Amy a neten egy szexvideót néz, amin állítólag ők ketten vannak. Maia jó diák módjára visszhangozza Lucca leckéjét, ezzel nem szabad foglalkozni.

tgf_22.jpg

Kurt érkezik Diane régi irodájába, Diane épp egy Willel közös képet nézeget. Elmondja, hogy átmegy egy másik irodához. Kurtből pedig kiszakad, hogy nem akar elválni, még az észérvek ellenére sem. Nem szeretné az ajtót végleg bezárni. Diane szerint az az ajtó már rég zárva van. Kurt felcsattan, akkor válj el! Majd elviharzik.

Éjszaka van, Amy és Maia fekszik egymás mellett. Amy még mindig a szexvideón pörgeti magát. A szülei is látták a videót, és nem hiszik el neki, hogy nem ők vannak rajta. Maia sajnálja, de ebben a szálban most nincs több.

tgf_23.jpg

Diane bejelenti, hogy átmegy a Reddick és Bosemanhez, David Lee és Howard Lyman kiakad, félnek, hogy információkat ad át nekik, de ő biztosítja őket, hogy nem tesz ilyet. A Rindall ügyet pedig lepasszolja Howardnak, a pendrive-ot is átadja neki, és közli, hogy bukták az ügyet, lesz vagy hat millió a kártérítés. Majd győztesként elvonul.

Diane távozása után David Lee lemegy az iratraktárba, hogy kitessékelje Maiát. Diane az irodájában megtalálja a mappát, amit Maiának adott, és elfogja a bűntudat. Felhívja Bosemant, és elmondja, hogy hamarosan megegyezhetnek a Kendall ügyben, majd felveteti a céghez Maiát.

tgf_24.jpg

Maia magába fordulva ücsörög az épület előtt, Diane kimegy hozzá, vissza akarja adni neki a mappát, de Maia úgy látja, mindennek vége. Rébuszokban, de elmondja neki, hogy magával viszi az új céghez, mert egyáltalán nincs vége semminek. Csak ennek a résznek.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2017.11.10. 16:55:42

Asszem a 4. rész után elkaszáltam, elég volt ebből a Rose Leslieből, szegény ember Emma Stoneja.
Roppant idegesítő.
Akkor már inkább a Goliath ha már ilyen ügyészkedős vonalon küldik.

Ahammm 2017.11.10. 22:25:27

Nem semmi, ahogy írtál! Nagyon magával ragadón írsz!
Ennek örömére elkezdtem a sorozatot, s tetszik! Végignéztem az első évadot, alig várom a másodikat!
Mi mást nézel még? Azt hiszem, egyezik az ízlésünk!
süti beállítások módosítása