Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Stranger Things 2x01 - Madmax

2017. november 08. 15:00 - Ancsinszka

Az előző évad vége nyitva hagyott pár kérdést, ezért tűkön ülve vártuk már az új évadot. Vajon milyen utasítást kapott Hopper seriff, mikor beszállt az öltönyösök autójába? Willnél mikor jelentkeznek komolyabb tünetek a csigahányástól? Eleven hova tűnt? Persze nem csak a válaszok reményében örülünk a sorozat folytatásának, mert már azt is vártuk, hogy újra magával ragadjon minket a remek, 80-as évekbeli hangulatával és misztikusságával. A sztori viszont nem Hawkinsban kezdődik, hanem egy fiatal suhancok által elkövetett rablásba csöppenünk bele, illetve a rablás utáni autós üldözésbe Pittsburgh környékén. Az anyósülésen ülő lány - aki úgy néz ki, mint Vasquez a Bolygó neve halálból – nagyon elszánt arccal adja az utasításokat a sofőrnek, hogy kicselezzék a rendőröket. Egy alagút felé hajtanak, majd miután beérnek Vasquez junior ökölbe szorítja a kezét, és azt mondja „boom”, majd beomlik az alagút. A mögöttük teperő rendőrautó vezetője tövig nyomja a féket, hogy elkerülje a becsapódást. A zsaru társa értetlenkedik, hogy mi pöcsért kellett így befékezni? A sofőr az autóból kiszállva tátott szájjal nyugtázza, hogy csak haluzta az alagút beomlását. A rablók örvendeznek, majd Vasquez juniort mutatják, amint letörli az orrából kifolyó vért, és látjuk a karjára tetovált 6-os számot. De hiányzott már az intró!

strangerthingsintro.jpg

Halloween környékén járunk időben, és kedvenc nerd juniorjaink az Arcade játékterembe készülnek. Lucas fűnyírással dolgozott meg a negyed dollárosokért, Dustin a kanapéból kotorja ki az apróját. Mike meglékeli Nancy malacperselyét, aminek nővére nem örül annyira, és Tom és Jerry módban kergetőzni kezdenek, de Mike elinal a bicóján. Willt a túlaggódott anyja hozza kocsival, és szigorú menetrend szerint majd haza is viszi, de azért érzed jól magad kisfiam. A srácok izgatottan játszanak az egyik gépen, de Dustin veszít. Sebaj, mondja, mert így is ő csúcs két másik gépen. Az arra tébláboló, csipszet zabáló játékteremőr felvilágosítja, hogy ez már nem így van. Dustinék csekkolják, és egy Mad Max nevű játékos jócskán rávert Dustin pontjaira. A srác persze nem mondja el ki volt az, csak ha randizhat Mike nővérével, de hát ennyire még Mike se adja alá. Leállnak azért vitázni, és közben Will megint hallucinálni kezd. Szállnak kint a hópihék, aztán megfordul, és a többiek sehol. Will megint az Upside Down-ban van, és csúnya világvége hangulatot vizionál, míg nem Mike hangja téríti vissza a jelenbe.

strangerthings_arcade.jpg

Ó, de jó, a soundtrack még mindig fantasztikus, pláne, hogy nem a legtipikusabb Oingo Boingo számot teszik bele. Just another day, Hawkinsban az élet megy tovább, a moziban a Terminátor adják, mi baj lehet? Látjuk végre kedvenc láncdohányos seriffünket is, amint épp megérkezik az irodájába. Mi már tudjuk, hogy egy jó reggel a kávé és elmélkedés jegyében telik, de ez megint nem az a nap Hoppernek. Szakállas Konteó Károly liheg a nyomában, mert az alienek után, az új teóriája szerint orosz kémek vannak a városban. Konteó Károly szerint valami borotvált fejű lány betört az elméjével egy üveget, meg Wheelerék pincéjében is bujkált egy ilyen lány, de ezt később tagadták. Szerencsére Hoppert elhívják egy tökfarm pusztítás kivizsgálásához, így megússza a további fejtegetést.

strangerthings_hopper.jpg

Nancy és Steve még mindig egy párt alkotnak. Nancy épp csávója irodalmi eszmefuttatását nézi át, és hát nem Steve-ben veszett el a következő Hemingway. A fiú szeretné áthívni Nancyt este, hogy segítsen neki, de ma van a vacsora, amit már így is elhalasztottak. Steve káromkodik, hogy inkább lemond irodalmi fejlődéséről, és átveszi faterjától az ipart. Így legalább Nancy közelében maradhat jövőre is, merthogy komolyan gondolja a dolgokat a lánnyal. A romantikus csőrözést kerékcsikorgás szakítja félbe. Begurulnak az új karakterek, egy nagyon pöpec járgányon. Az autóból kiszálló menő srác, Séróbáró, körbepásztázza a suli udvart. Mondjuk, inkább néz ki gyerekmolesztálónak, mint az új alfahímnek, de Agyatlan Libáék - köztük Steve volt bandatagja, Vöröske is - egyből elkezdik pásztázni a srácot, a Bundesliga sérójától a seggéig. A kocsiból kiszáll egy lobogó, vörös hajú Willékkel egyidős lány is, aki nagyon remélem, hogy a húga Séróbárónak.

strangerthings_serobaro.jpg

Az autótól az osztályteremig gördeszkával közlekedő lány Willék új osztálytársa lesz, és úgy hívják Maxine. Azaz Max. Igen, Mad Max, ahogy a fiúk is egyből összekapcsolják a két nevet, és nem feltűnően kezdik bámulni új osztálytársukat. Közben látjuk Joyce kedves hétköznapjait. Az új, bolti eladó állásában annyira nincs forgalom, hogy van ideje varrogatni. Ám ekkor belép Csavardi Samu, azaz Bob. Kiderül, hogy nem a boltban kapható halloween dekoráció érdekli, hanem Joyce-hoz jött egy pár perces smárolásra. A seriff közben vizitel a tökföldön, ahol az összes tököt mintha felgyújtották volna, vagy lesavazták. A gazda szerint a konkurens tökfarmos volt, Hopper viszont nem talál erre mutató bizonyítékot, csak egy károgó varjút, amit majdnem lepuffant a kukoricásban. Nancy közben próbálja elhívni Jonathant is egy buliba, amit Agyatlan Liba 1-es hirdet szórólapokkal a suliban. Jonathan nem igazán akar menni, jó lesz neki Will-lel mászkálni és csokit gyűjteni majd Halloween este. Nancy győzködi a fiút, hogy azért mégis csak jobb szocializálódni, mint Talking Headset hallgatni meg Vonnegutot olvasni, de nem tud az érvelés végére érni, mert Steve jelenik meg, és Jonathan inkább lelép a színről.

strangerthings_jonathan.jpg

A fiúk stalkolják Maxot, miközben a lány az udvaron deszkázik, és ezzel teljesen lenyűgözi a srácokat, kivéve Miket-ot. Szinte biztosak benne, hogy a lány a pontbitorló a Dig Dug játékban. A lány bemegy az iskolaépületbe, de előtte jelentőségteljesen kidob egy papírt a kukába. A fiúk egyből kikukázzák, és a papíron Max üzenetet hagyott a fiúknak, hogy le kéne kopni róla. Szegény Willért közben jött az anyja, és viszi a szokásos kivizsgálásra, amin Hopper seriff is jelen van. Willre mindenféle drótokat kötnek, és egy fehér köpenyes, tenyérbe mászó doki kérdéseket tesz fel neki. Az egészet videó kamerára is veszik, mert öltönyös fickók figyelik az eseményeket tévéről. Will elmeséli legutóbbi játéktermi hallucinációját: volt ott csúnya vihar, és egy gonosz jelenlét, ami mindenki halálát akarja.

strangerthings_will.jpg

A vizsgálat véget ér, és Joyce meg Hopper beszélgetnek Dr. Sunyival. Hívjuk Sunyinak, mert világos, hogy nem csak a puszta jóindulatból beszélget Will-lel. Dr. Sunyi szerint Will halui egyre rosszabbak lesznek, mert ez ilyen poszt traumatikus stressz dolog. Az lenne a legjobb, ha nem éreztetnék folyton szegény gyerekkel, hogy veszélyben van, és kicsit hagyni kéne élni, meg csináljanak úgy, mintha nem történne semmi. Dr. Sunyi még hozzáteszi, hogy bízzanak benne, ő csak jót akar. Na persze ez már csak így szokott lenni. Hopper szerint ebbe a poszt traumatikus stressz elméletben van igazság, de ha bármi lenne, őt hívja fel először Joyce.

strangerthings_labor.jpg

Dr. Sunyi persze tényleg sunyi. Amint Hopperék lelépnek, már csatlakozik is a kutató laboros kollégákhoz, ahol egy jó katona, sugár biztos hacukában, egy disznóperzselővel a kezében akar belépni az Upside Downba. A labor korábban tönkre baszkurált részét helyrepofozták, és dupla üvegajtóval zárták le. Hát mindjárt sokkal hatékonyabb lesz így a védelem. A szkafanderes kolléga, mielőtt belépne a ragacsos átjárón, odapörköl kicsit a bejáratnak, mire az felvisít, mint egy disznó. Dustin és Lucas közben tovább csekkolják távcsővel a játéktermet, és várják Max felbukkanását. Dustin nyüszög, hogy az anyja már várja otthon, mire Lucas hazaküldi haverját, és felajánlja, hogy majd walkie-talkie-zik ha történik valami. Bakker ez a kölyök nem hiányzik senkinek, nincsenek ennek szülei? Szóval Maxot közben a helyszínre furikázza Séróbáró, veszekednek valamin, aztán a srác elhajt. Legalábbis a srácok szemszögéből csak ennyit látunk, majd Max berongyol a játékterembe. Most már tuti, ő Mad Max!

strangerthings_madmax.jpg

Mike-ot otthon szülei próbálják nevelni, és kénytelen két doboz játékot összeszedni eladásra, hogy vissza tudja adni Nancynek az ellopott pénzt. Mike mostanában kicsit elzüllött, graffitizik meg lemásolja más esszéjét. A szülők szerint ideje lenne már észhez térnie, mert eltelt lassan egy év. Nancy és Steve fontos vacsorája nem más, mint egy este Barb szüleivel. Szegény szülők annyira nincsenek a toppon, hogy a jó előre megbeszélt vacsoráról elfeledkeznek, és KFC a kaja. Nancy rákérdez, miért látta az „eladó” táblát a pázsiton. Barb szülei közlik, hogy az oknyomozó újságíró, Konteó Károly segít nekik megtalálni majd Barbot, és az komoly pénzekbe kerül. Barb apja szerint Hopper seriff szart sem tett az ügy érdekében, de majd most végre a jó ember van az ügyön.

strangerthings_nancy.jpg

Nancy kínosan mosolyog, Steve meg úgy zabálja a csirkét, és hümmög a jó híreken, mintha tényleg azok lennének. A lány kimegy kicsit zokogni a retyóba, mert hát Barb egyértelműen halott volt mikor megtalálták, és most ez az egész kamuzás nagyon gáz. Vagy csak azért sír, mert meglátta a tükörben magát a világ legrondább pulóverében. Otthon Mike enerváltan válogatja a játékait, és közben Eleven hiányán mereng. Bemegy a kuckóba és a walkie-talkie-n próbálja elérni a lányt, de helyette csak Dustinék csacsognak vissza, hogy beazonosították Mad Maxet. Joyce és új párja, Bob otthon készítik a popcorn az esti filmnézéshez, Will közben a szobájában rajzolgat. Tesója jön be hozzá pár videókazettával, de Jonathan már megint túl aggódó öccsével, és ezt Will szóvá is teszi. Elege van már abból, hogy mindenki úgy kezeli, mint egy csodabogarat, és zombi fiúnak csúfolják. Bátyja szerint viszont ez jó, ki akarna normális lenni, az uncsi! Ekkor Bob lép be a szobába, és már ki is választja, hogy melyik kazettát nézzék meg együtt. A családi filmnézést a telefoncsörgés zavarja meg, de Bob megnyugtatja Joyce-ot, hogy biztos valami kamu hívás, ne vegyék fel.

strangerthings_eleven.jpg

A laborban közben szitu van, mert az összes jelző berendezés úgy kezd villogni, mint a betépett karácsonyfaégők. Will az éjszaka közepén ki megy vizelni, majd hamarjában kezdődik is a következő látomás. Ezúttal nem csak viharfelhők várják a bejárati ajtón túl, hanem egy nagy csáplény (Cthulhu?). Hopper seriff az éjszaka közepén az erdőben parkírozza le a kocsiját, majd egy jól eldugott, és riasztó zsinórral körbevett kunyhóhoz megy. Otthonosan leveszi a kabátját, megbont egy sört, majd leül a két személyre megterített asztalhoz, és a másik szobában levő valakihez beszél. Ledorgálja az illetőt, hogy vacsora előtt nem illik gofrit enni, és ekkor Eleven huppan le fiús bongyor hajjal az asztalhoz.

Címkék: stranger things
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2017.11.09. 12:55:29

Először nem értettem, hogy miért nyílt ki az ajtó Hoppernek, mikor bekopogott. Aztán megértettem... :)

Jó kis évad volt ez is, kíváncsi vagyok a hogyvoltokra.

Treff Bubi 2017.12.18. 16:58:07

Ezt is csak késve kezdtem el nézni. Azért külön plusz pont a castingnak, hogy Dr. Sunyit a szintén sunyi Burke alakítja az Aliensből:)

Ancsinszka 2018.01.02. 16:04:05

@Is: Igen, én is oda voltam érte. :) Haladok vele, csak lassan.

Ancsinszka 2018.01.02. 16:05:38

@Treff Bubi: Igen, volt eszembe, hogy éljek a fordulattal, csak nem akartam, hogy eluralkodjon az Aliens mániám a hogyvolton. :D
süti beállítások módosítása