Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Poldark 1x03 - Muszájból, becsületből

2017. november 07. 15:00 - Ancsinszka

Eltelt már több, mint fél év, és megnyílt végre Wheal Leisure. Özönlenek a boldog munkások, hogy végre éhbérért tönkretegyék a tüdejüket. Demelza is száz karátos mosollyal öntögeti az itókát a szintén jelenlevő befektetőknek, akik épp azon tanakodnak, vajon igazak-e a Demelza és Ross intim kapcsolatát pedzegető pletykák. Charles bácsi és Francis is ellátogatat a bányanyitáshoz, és az öregnek fontosabb, hogy a fia megtanulja a bányászszakmát, mint a családi viszály. A munka szépen halad a bányában, vörösréz is van kinézőben, ami megnyugtatja a befektetőket is. Demelza közben otthon akar rendet tenni a rakoncátlan cselédtársak között. Jud és Prudie összebalhéztak, és Prudie sikeresen megrántotta a kezét, így most egy darabig duplán ugráltathatja Demelzát.

vlcsnap-00009.jpg

Ross fülébe jut, hogy Jim, az úgynevezett inasa, mivel a bányában nem dolgozhat a gyenge egészsége miatt, így kénytelen törvénytelen úton extra jövedelemhez jutni. Ross figyelmezteti, hogy a fácánvadászat törvénytelen, és ugye nem akarja a születendő gyermeke helyett a börtön falait nézni. Ross újfent bebizonyítja, hogy milyen nagylelkű, mert felajánl egy kihasználatlan kis viskót Jimnek és barátnőjének, Jinnynek, teljesen ingyen, csak tatarozniuk kell, meg nem ártana összeházasodniuk egyúttal. Prudie kéztörése igaziból még jól is jött Demelzának, mert sikerült überelnie cselédtársa szakácsművészetét, és gazdája örülne, ha ezentúl Demelza kosztján élnének.

vlcsnap-00014.jpg

Elizabeth és Verity enerváltan hímezgetik a terítőt, amit senki nem fog kiteríteni sehova. Elizabeth felejtésre ösztönzi kisírt szemekkel kézimunkázó sógornőjét, de Verity visszavág, hogy a szerelmet nem olyan egyszerű elfelejteni, ezt Elizabeth igazán tudhatná. De nem folytatják tovább a beszélgetést, mert Elizabeth-nek elkezdődnek a fájások. Jim és Jinny összeházasodnak, és velük mulatozik a fél falu. Ross beszédbe elegyedik a tiszteletessel, aki paráználkodásról kezd el beszélni neki, majd jelentőségteljesen a társaságban vegyülő Demelzára néz. Ross ért a szóból, de úgy tűnik maga is alig akarja elhinni, hogy ez a pletyka kezd beindulni. De mi tagadás, Ross tekintete valóban sokszor kalandozik el szolgálólányán, amit Demelza is viszonoz. Pár ártatlan mosolygás, kedvesség, és máris mindenki egy tisztességes férfit vádol tisztességtelen kapcsolattal. Persze akkor még nem volt Izaura tv, hogy pótolja a pórnép ilyen fajta igényét.

vlcsnap-00015.jpg

Elizabeth egészségben világra hozta Trenwith fiú örökösét, Charles bácsi elégedetten beszél menyéről, mintha egy tenyészkanca lenne, akinek hála tovább vihetik a Poldark nevet. A mulatságról Demelzával együtt vidoran hazatérő Ross egy levélből tudja meg a trenwith-i híreket, és egy kicsit elmegy a kedve az élettől. Sajnos muszáj lesz jó képet vágni az egészhez, és tiszteletből meglátogatni a kis örököst. Ott az egész úri pereputty, Warlegganék egyből betámadják Rosst, és bolondnak tartják a bánya kinyitása miatt. Ross pár közhellyel kimenti magát a szituációból, majd Charles bácsival is szót vált és békét kötnek. Végül odaér a gyermekét a karjában tartó Elizabeth-hez és Francishez. Francis feláll neje mellől és hellyel kínálja Rosst. Ross gratulál Elizabeth-nek, Francis pedig az ajtóból nézi őket, és már megint felül kerekedik rajta a féltékenység. Charles bácsi épp szenvedélyes beszédet mond unokája tiszteletére, amikor is szívrohamot kap, de szerencsére ott van orvos, hogy segítsen.

vlcsnap-00016.jpg

Ross épp távozóban van, amikor meghallja Elizabeth anyja, meg Dömperék pletyózását arról, hogy Ross törvénytelen viszonyt folytat Demelzával, aki folyton csak kellette magát gazdájának. Ross szó nélkül lép be a szobába, és hagyja is ott a károgó társaságot. Elizabeth aludni készül, és Francis is csatlakozik hozzá. Szeretne megint közeledni nejéhez, de az elutasítja fáradtságra hivatkozva.  Francis bepöccen, és felhánytorgatja Elizabeth-nek, hogy bezzeg Ross-szal milyen élénk volt délután, és lehet azt kívánta gondolatban, hogy bárcsak Ross gyerekét hozta volna a világra. Elizabeth elhajtja férjét a képtelen ötlet miatt, és Francis el is húz otthonról, de útban kifelé a húgát is megbántja, és megvádolja, hogy biztos Ross oldalán áll. Paranoia level 1000.

vlcsnap-00017.jpg

Jim sajnos nem hallgatott a Poldark szóra, és továbbra is a tilosban vadássza a fácánt. Jinny Demelzához fordul segítségért, hogy Ross újra beszélje le Jimmyt a tiltott tevékenységről. Demelza ott hagy kapát-kaszát, és már indul is gazdája keresésére. Ross nincs a szobában, de azért Demelza megint kicsit turkál Ross asztalán, majd a ruhásládában is, ahol talál egy zöld női ruhát. Magához próbálja, és gyönyörködik a ruhában, de ekkor ér haza Ross. Charles bácsi közben valamivel jobban lett, de már érzi, hogy itt a vég, és ráparancsol Francisre, hogy kösse fel a jégeralsót, és íziben tanulja ki a bányászást, mert a Gramblert irányítani kell. Charles bácsi arra is felhívja fia a figyelmét, hogy Ross egyenrangúan együtt dolgozik munkásaival, és talán ez célravezetőbb, mint távolról urasan figyelni az eseményeket. De hát Francis csak egy gyengus és gyáva elkényeztetett ficsúr, a büdös életbe nem fog lemenni köveket pakolni.

vlcsnap-00018.jpg

Demelza odapakolja a vacsorát Ross elé, aki megkéri a lányt, hogy tartson vele, mert látszólag nem eszik rendesen. Újfent megdicséri a munkáját, és megkérdezi miért járt itt ma Jinny. Demelza elmondja, hogy Jim már megint orvvadászik, és le kéne róla beszélni. Rossnak már van egy terve, Jim új posztot kap a bányában, mint élelmezési helyettes. Kedélyesen vacsorázgatnak, és már megint megy az összebazsalygás. Jim már megint indul a vadászatra, de neje lebeszéli, mert túl veszélyes. Jim megfogadja, hogy ez lesz az utolsó alkalom, és naná, hogy ekkor kapják el. Ross másnap tudja meg mi történt, és már nyargal is a fácánok tulajához, hogy elsimítsa az ügyet. Sajnos Ross elkésett, már bíróság elé vitte az ügyet, és Jim úton van a fogdába. Ross Demelzának panaszolja el, néha mennyire undorodik a fajtájabeli nemes uraktól, de hát néha ő is így viselkedik, mint aki nem látja a fától az erdőt.

vlcsnap-00019.jpg

Ross el akarja vinni Jinnyt a bíróságra férjéhez, de ő meg éppen a gyereküket szüli. Ross a bíróságon találkozik Dr. Choke-kal, aki egyúttal az egyik befektetője is. A Doki szerint Jimnek kórós tüdőbaja van, Ross erre megkérdi, hogy van-e esélye a fiúnak a betegségre hivatkozva, plusz ha Ross kezeskedik érte, hogy megússza a fogdát, ahol a biztos halál vár rá. A Doki nem szimpatizál az ötlettel, és szerinte Rossnak nem kellene lealacsonyodnia ezekhez az emberekhez. Szólítják is Jimet az ügye tárgyalásához. Francis épp a Vörös oroszlán előtt sétál el, fontos birtok ügyintézés miatt, de Warleggan szavára persze egyből beül egy kis kártyapartira meg itókára.

vlcsnap-00020.jpg

Szegény Jimnek nem áll jól a szénája, és egyedül Rossra számíthat, hogy felmentsék a vádak alól. Ross mindent megtesz, hogy jó színben tüntesse fel szolgálóját. Megemlíti, hogy egyébként rendes ember, csak rossz társaságba keveredett, és sok az éhező száj a családban, a jövedelme meg igen kevés. Hiába a kezeskedés Jim jó szándéka iránt, a bíró bizonyítékot szeretne. Ross még azt tudja felhozni, hogy Jim a tüdeje miatt is hátrányban van munkakeresés szempontjából. De a bíró szerint, ha orvvadászni el tudott menni, akkor mégsem lehet olyan beteg. Demelza épp Judékkal tart haza a mezőről, mikor feltűnik az apja, a szokásos koszos szereléséhez képest patyolat megjelenéssel, szín józanon.

vlcsnap-00021.jpg

Merthogy megházasodott és új arájának hála megtalálta a jóistent, és átváltozott vakbuzgó puritán istenhívővé. Egyik végletből a másikba. Szóval a fater kész visszafogadni Demelzát, annak ellenére, hogy milyen bűnös életet él itt Poldarkkal. Sőt igaziból választást sem ad lányának, mert egy nap múlva visszajön érte, és magával viszi így is-úgy is. Közben a bíró meghozta az ítéletet, és figyelembe véve az enyhítő körülményeket, csak két évet kap az ifjú Jim. Na igen, most ez meg se kottyanna egy kis lopásért, de akkoriban nem volt színes tévé meg Barátok közt a böriben. Ross annyira kiakad, hogy barbároknak nevezi a tisztelt bíróságot, amiért nem képesek kegyelemre. Ross alkoholba fojtja bánatát a kocsmában, és már röpül is oda mellé Feslett Cemende, hogy megvigasztalja, de Ross elhajtja. Cemende máshol keres elfoglaltságot, és Ross kifele menet meglátja, hogy nem más, mint Francis ölelgeti az örömlányt.

vlcsnap-00022.jpg

Demelza közben otthon agonizál, és búbánatában - meg annak tudatában, hogy Ross úgyse jön haza ezen az estén – felpróbálja magára a zöld úri kisasszony ruhát, amit Ross ruhásládájában talált a múltkor. Csakhogy Ross mégis hazaért, és egyből hívja is Demelzát. Demelza nem tud átöltözni, így ebben a ruciban szolgálja fel az ételt meg a rumot. Ross egyelőre rá se néz szolgálójára, mert dühösen a kandalló tüzébe bámul, úgy adja az utasításokat, majd közli Demelzával a szomorú híreket Jimről. Ross mondja a kis monológját a tűzbe, Demelza meg eközben próbál kisomfordálni, de gazdája épp akkor fordul meg, és veszi észre a lány új outfitjét.

vlcsnap-00023.jpg

Ross persze nagyon kiakad, hogy miért turkált a holmijában, meg ő egyébként is egy szolgálólány. Annyira dühös a lányra, hogy már ott tart, hogy hazazavarja az apjához, mire Demelza elkezd sírni. A férfi egyből bocsánatot kér, de hát annyira heves indulatok jöttek-mentek itt egész nap mindkét fiatal életében, hogy pár másodperc farkasszemezés után Ross megcsókolja Demelzát. De gyorsan abba is hagyja, mert nem kéne megalapozni a pletykát, és még próbál úriember módjára viselkedni. Csakhogy Demelza gazdája után megy a hálószobájába, és megkéri, hogy segítsen levenni a ruhát, mert csak felvenni tudta egyedül. Szóval úgy döntenek yolo, és döbbentsük meg az embereket azzal, hogy a pletykából igazságot csinálunk, úgyhogy szépen folytatják, amit a konyhában elkezdtek.

vlcsnap-00025.jpg

Charles bácsi végre nagy nehezen talpra áll, és egyből Francis felől érdeklődik, de a békésen hárfázó menye közli, hogy nem jött haza az éjjel a férje. Már nem azért, de ha az újszülött gyermekem apja csak úgy hirtelen felindulásból nem tölti otthon az éjszakát, biztos nem hárfázgatnék ilyen leszarom üzemmódban, mint ahogy Elizabeth teszi. Ja, ha már itt tartunk, meg sem érdemli a nevét, respekt Lizzy Bennet. Na a következő jelenettel próbálják überelni a szexi vizes felsőtestet, a szexi, földművelő munkában megizzadt felsőtesttel, és Ross Poldark csak kaszál és kaszál, fél pucéran. Demelza is homályos tekintettel vizslatja a mező másik szegletéből gazdáját.

vlcsnap-00026.jpg

Ekkor Elizabeth tűnik fel a lován, és egyenesen Rosshoz jön, érdeklődni a dolgai és a bánya felől, de Demelza megzavarja a beszélgetést, majd Elizabeth távozik is, mert érzi, hogy van valami feszkó a levegőben. Demelza szó nélkül összeszedi a motyóját, és útnak indul, mert már saját szántából nem tudna szolgálólány lenni Rossnál. Ross utána megy, és igazat ad a lány felvetésének, és a következő jelenetben már az oltár előtt állnak, hogy megesküdjenek.

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChristineJane 2017.11.17. 22:41:25

Kaszálás ide vagy oda, nálam még mindig a vizes inges jelenet vezet. :D

Ancsinszka 2018.01.02. 16:14:44

@PuffCinq @Christinejane: Forevör! :)
süti beállítások módosítása