Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Originals 4x02 – No Quarter

2017. október 31. 13:00 - A_Rézi

Egy fickó rohan lélekszakadva az erdőben. Narancssárga kezeslábasan van, szóval szökött rab lehet – csakhogy nincs menekvés. Vámpírok elől különösképpen. Kol rögvest csapra veri a pasast. Kicsivel odébb kész „lakoma” zajlott – úgy tűnik, a magukhoz tért ősiek betámadtak egy elítélteket szállító buszt, és lemészárolták a fegyenceket és az őröket egyaránt. Erre tényleg szükség van? kérdi Freya. Hát, kell az erő, hogy ki tudják szabadítani Klaust – feltéve, ha nővérke nem egyedül akarja csinálni. Freya leginkább egy álcázóbűbájt próbálna megtörni, de a halálsikolyok zavarják a koncentrációban… Erre Elijah ráparancsol Kolra, hogy végezzen már azzal a szerencsétlennel, hogy végre csend legyen. Tisztára, mint egy paródiában…

vlcsnap-2017-10-23-13h22m33s078.png

Egy biztos: Klaus New Orleansban van. Közelebbi csak akkor derülhet ki, ha már ott vannak. Hayley szerint a város tele van ellenséggel, szóval bármit is tesznek, gyorsan kell cselekedniük. Vita kezdődik. Kol nem akar azonnal mentőakciózni, mert nincs elég ellenméreg, ő pedig nem óhajt harmadszorra is meghalni; Bex szerint viszont Nik már eleget szenvedett az évek alatt. Elijah-é a döntő szó: mindannyian veszélyben vannak, tehát még ma kiszabadítják Klaust – mégha porig kell is égetniük hozzá a várost!

Marcel jobbkeze, Sofya villámgyorsan lenyomozta Hayley-t, és a mészárlást, amit Austinban rendezett, ugyanakkor Keelin múltjának is utánajárt. Főni hallott már a Malraux farkasokról, de úgy tudta, hogy Lucien évekkel ezelőtt kiirtotta az egész falkát – ezek szerint mégse. Viszont, ha a két lány találkozott, akkor Hayley rendelkezhet mind a hét falka mérgével. Ergo meglehet a gyógyír a harapására, és akár fel is ébresztheti az ősieket…

vlcsnap-2017-10-23-13h32m10s968.png

A boszik Adamet keresik, de a helymeghatározó-bűbáj nem mutat tiszta képet – olyan, mintha a fiú mindenütt ott lenne. Vincent már riadóztatta Willt és a zsarukat, de egyelőre semmi nyom, így Maxine-t faggatja: biztos van olyan hely, ahová a kölyök a barátaival mászkált. Nem szoktak kísértetjárta helyekre belopózni? Merthogy a zsaruk már több bejelentést is kaptak, de a helyszíneken sosem találtak semmit. Vincentnek rossz előérzete van, ezért magánnyomozásba kezd. Maxine útravalóul ad neki egy védelmi talizmánt, ami Adamé – hátha segít.

vlcsnap-2017-10-23-13h32m58s187.png

Marcel régi kéglije immár Josh-é. A kisvámpír éppen próbálja kirakni az előző esti hódítás szűrét, aki viszont inkább maradna játszani. Josh még hajlana is rá, de a hiper-vámpírhallása veszélyt jelez, úgyhogy elküldi a semmit sem értő pasit. Amint becsukódik az ajtó, előkerülnek az ősiek – köszi, hogy nem rendeztetek vérengzést! Elijah és Rebekah elegánsan libbennek be, és csupán felületes fenyegetőzésre van szükség, mert Josh engedd-magad-előbb-szabadulsz-és-túlélsz tematikában gondolkodik.

vlcsnap-2017-10-23-13h45m51s828.png

Klaus pokolian szenved PT pengéjével a mellkasában. Lelki szemei előtt Cami jelenik meg azzal, hogy nesze neked, már megint fel kellett dühítened Marcelt, mi? A pszichomókus persze csak Klaus képzeletének a szüleménye, az ősi az igazán durva fájdalom elől menekül hozzá. Hiába bizonygatja, hogy nem, a fájdalom-magány-bezártság kombóval a férfi egyik legbelsőbb félelme ölt testet, és ezt nem gáz elismerni. Klaus bevallja, hogy nagyon hiányzik neki a lány, és sajnálja, hogy csak így láthatja… Szomorúan utal vissza az utolsó beszélgetésükre: Ő nem fény, hanem maga a hús-vér sötétség. De még a képzeletbeli Cami is a jóra koncentrál: Klaus miatt lehet életben a családja – időt nyert nekik. Most, hogy felébredtek, el fognak jönni érte… Mikor az ősinek is leesik a tantusz, megijed: a tesók csapdába sétálnak, Marcel pedig meg fogja ölni Elijah-t. Ezt nem hagyhatja! Hát, akkor biz’ Klausnak magának kell kiszabadulnia innen…

vlcsnap-2017-10-23-13h44m12s500.png

vlcsnap-2017-10-23-13h44m38s265.png

Freya egyenesen a harangtoronyba megy, ahol úgy tűnik, legalább öt éve nem járt senki. Térképpel és némi vérrel helymeghatározó-bűbájt végez – Hayley és Kol pedig fedezi. Eközben a Josh-lakban hugi arról győzködi Elijah-t, hogy hadd’ legyen ő az elterelés, mert Marcel sosem bántaná. Az öltönyös ellenkezik, aztán lefüleli Josh-t, aki lassan, de biztosan a mobilja felé araszolt egy pillanattal korábban. A kisvámpír nem is érti, miért jöttek az ősiek éppen hozzá, hiszen ő elég kis hal ebben a tóban – na, ja, ugyanakkor Marcel barátja… Sms jön, megvan Klaus, ideje indulni – Rebekah nem alkuszik, megy elterelni.

vlcsnap-2017-10-23-13h52m07s250.png

Az egykori szerelmesek a LaFayette-ben találkoznak. Főni az átokról érdeklődik, de szerencsére az őrület, a csuklón lévő fura jellel együtt már a múlté. Szóba kerül, hogy Marcel tudta, hogy a tesók össze vannak kötve Klausszal, így adja magát a kérdés, miért is nem végzett a nevelőapjával? Talán Rebekah miatt? Akkor, ennek örömére, legyen jófej, és engedje el Klaust! Hoppá! És mi van, ha nem? Hát, az ősi család mindig megkapja, amit akar, csak idő kérdése… Marcel erre elengedi hugi kezét, távolabb lép tőle, aztán sorra veszi az előnyöket, melyekkel Klaus fogvatartása jár: trófea; instant gyógyszer farkasharapásra; túsz, amivel sakkban tarthatja az ősieket… Mellesleg jár neki a szenvedés! Bex viszont nem hagyja magát: Marcel már kitöltötte a bosszúját, és amúgy sem az a fajta, akinek trófeára van szüksége… Na ja, csakhogy az az ember, akit Rebekah anno ismert, már rég halott – kinek is a hibájából????

vlcsnap-2017-10-23-13h53m17s937.png

Josh gázszivárgásra hivatkozva bezárja a Rousseau’st – de igazából csak az ősieket fedezi: egy titkos alagút lejárata van itt, és Freya biztosra veszi, hogy Marcel készített egy leágazást a spéci magánzárkájához is. Josh eltolja a fagyasztót, és lám! Tényleg. Freya, Hayley és Elijah már indul is, Kol marad hátvédnek. Vigyáz Josh-ra, piál, és kizsigerel bárkit, aki követni próbálja a mentőcsapatot.

vlcsnap-2017-10-23-14h18m55s734.png

Szellem-Cami próbálja rávenni Klaust, hogy húzza ki a tőrt – elvégre Mikaelnek is sikerült. Mivel ez nem segít, Hope-pal próbálkozik, de az ősi azt mondja, képtelen rá. Vajon miért? Cami boncolgatni kezdi a témát: oké, eddig a tesók miatt kellett túlélnie, de most már mehetne, a lánya is várja, ő mégis marad. Itt nem a tőr a gond, hanem az, hogy Klaus fél találkozni Hope-pal, mert attól tart, hogy szörnynek fogja őt látni. Pedig nem! A pszichomókus két elejtett mondatból rájön, hogy Klaus valójában attól fél, hogy a lánya is szörnyeteggé válik, ha belecsöppen ebbe az ördögi erőszakkörbe… Az ősi emiatt gyenge, emiatt nem tud kiszabadulni – mellesleg itt nem bánthatja Hope-ot, mert csak egy mítosz, egy ember, aki feláldozta magát a családjáért…

vlcsnap-2017-10-23-14h20m09s578.png

Marcel kiakad, és Rebekah fejére olvassa a sérelmeit: a saját és Davina halálát, amit az ősi család elintézett annyival, hogy „tettük, amit kellett”. Hugi szerint ezt csinálják már ezer éve, egyikük sem ártatlan, Marcel sem. A főni erre magát kezdi ostorozni, amiért belezúgott Rebekah-ba – a lány dettó. Hát, akkor ennyi volt! Szakítás. Csakhogy ez nem olyan egyszerű. Bex nem hagyja elmenni Marcelt, és azzal a karóval fenyegeti, ami rá is az őrületet hozta, mert „megteszi, amit kell, ha kell”! Marcelnek lassan leesik, hogy hugi csak feltartja: többiek éppen Klaushoz igyekeznek, hogy megmentsék. Rebekah nem tagadja, és hozzáteszi, hogy addig nem nyugszanak, míg vissza nem kapják a tesót… Valószínűleg még mondana egyet s mást, de a számszeríjjal felszerelt Sofya néhány nyíllal belefojtja a szót – aztán felajánlja, hogy bedobja a testet az öbölbe. Marcel megrázza a fejét, és parancsba adja, hogy tartsák itt a lányt, amíg ő megy, és megöli az ősi tesókat! Ajjaj!

vlcsnap-2017-10-23-14h35m29s765.png

Klaus dühében elküldi Camit, de mivel nem boldogul a szabadulással, visszahívja – noha a lány nem tudja kihúzni a tőrt, mert valójában nincs is jelen. Az ősinek egyedül kell megküzdenie a félelmeivel. A beismerés nem sokat várat magára: igen, Klaus fél, hogy olyan apa lesz, amilyen Marcelnél, és talán Hope-nak jobb lenne nélküle. Cami megnyugtatja, hogy minden jó szülő fél, hogy elszúrja, és bár ott van Hayley, a kislány igenis megérdemli az apukáját – Klaus pedig tartozik neki annyival, hogy mindkettejük érdekében próbál megváltozni.

vlcsnap-2017-10-23-14h30m15s359.png

A kinti valóságban a mentőcsapat megtalálja az agóniában fetrengő ősi hibridet. Freya simán hatástalanítja a zárka ajtaján levő bűbájt, de a varázskör keményebb dió lesz. Elijah őrködik, nővérke pedig Hayley erejét felhasználva próbálja túlterhelni a kört.

vlcsnap-2017-10-23-14h37m30s562.png

Kol meredten bámulja Davina képét a Rousseau’sban. Josh kevés sikerrel próbálja oldani a feszkót, de azt azért kideríti, hogy az ősiek elvileg csak Klausért jöttek – ha kiszabadították, elhúznak és vissza se néznek. Az is feltűnik neki, hogy Kol szenved, ezért Aiden haláláról kezd el beszélni. Hogy mindent gyűlölt akkoriban, még a Napot is, ami mindennap ugyanúgy felkelt, mintha mi se történt volna… aztán előbb-utóbb könnyebb lett. Kol is jobban lesz majd. Az ősi már éppen felhúzná magát a lelkifröccs hallatán, de Josh szerint Davina azt akarta volna, hogy ezt mind elmondja neki…

vlcsnap-2017-10-23-14h39m33s953.png

vlcsnap-2017-10-23-14h42m30s687.png

Ekkor rezegni kezd Josh telefonja – Marcel üzent: TEUTOBURG. Hogy micsoda? Kol magyarázatot kér, és mészárlást, gyújtogatást, és egyéb szörnyűségeket helyez kilátásba, ha bármely családtagjának baja esik. Végül a kisvámpír elmondja, hogy ezzel a kóddal Marcel csatába hív: a „rosszfiúk” megtámadták a „jófiúkat”, és mindenkit az ősiek ellen küld, amíg ő egyesével le nem vadássza őket. Aha! Erre Kol kitöri Josh nyakát – és csak azért nem öli meg végleg, mert Davina kedvelte a srácot.

Vincent egy elhagyatott házba megy be Adamet keresni. Egy zseblámpát máris talál. Hirtelen szél támad, ami bevágja mögötte az ajtót, aztán egy láthatatlan erő a falhoz szegezi. A szomszédos helyiségben valami villan, és Vincent varázsolni kezd, hogy védje magát, de egy hatalmas, természetfeletti erővel bíró, kék fényben ragyogó gömb kezd felé közelíteni, ami ellenáll mindennek. Végül a talizmán segít rajta. A régens persze nem nyugszik, ki akarja deríteni, mi volt ez – de amikor a falra vérrel kirajzolódik a saját farkába harapó sárkány (?) szimbóluma, elsápad. Úgy tűnik, pontosan tudja, mivel áll szemben.

vlcsnap-2017-10-23-14h46m52s437.png

vlcsnap-2017-10-23-14h48m20s375.png

Rebekah kezd magához térni, de Sofya egy újabb nyíllal elaltatja. Társa bedobja, hogy jó pénzt kapnának az ősi hugiért, de Sofya követi Marcel parancsát, tehát biztonságban tartják Bexet, amíg kell. Vita nem lesz, mert Kol kikapja a fickó szívét, mielőtt az bármit is szólhatna. Sofya elszelel. Az ősinek pedig immár egy csapat vámpírral kell farkasszemet néznie. Bunyó kerekedik, amibe végül Rebekah is beszáll, így viszonylag hamar lerendezik az ellent.

Freya varázsol, de Elijah érzi, hogy Marcel már a házban van, megy is időt nyerni. Egy perccel később már szemtől szemben állnak az udvaron, főni eléggé be van pöccenve. Elijah azt mondja, ha bosszút akar, ám legyen – de Klaus ma távozik innen, mert már eleget szenvedett… Odalent nővérke bűbája lassan hatni kezd, mire Cami is buzdítani kezdi Klaust, hogy húzza ki a tőrt, most! Mikor a varázskör végre pár centire megszakad, Hayley Elijah után indul. Freya próbálja szétfeszíteni a védvonalat, Klaus pedig a tőrrel küzd, egyelőre eredménytelenül. Az erő fogy, Cami bedobja az utolsó utáni érvet az ősinek: a családnak szüksége van rá, Hope-nak szüksége van rá!

vlcsnap-2017-10-23-14h53m49s671.png

Az udvaron egyre durvul a bunyó, Hayley pedig hirtelen a két pasi közt terem – de mindkettő elküldené, mondván ez csak rájuk tartozik. Nem úgy van az! Anyuci nem tágít, bedobja a „Marcel átgázolna-e rajta, árvát csinálna-e Hope-ból?” kérdést, mondván a kislánynak szüksége van az apjára. Főni viszont tapasztalatból tudja, hogy jobb lenne neki nélküle. Sem Klaus, sem Elijah nem megy innen sehova, punktum! Erre Hayley taktikát vált, Marcel könyörületére apellál, de csak ront a helyzeten: hogy ők család? Elijah kitépte a szívét, Klaus meg végignézte… Ideje igazságot szolgáltatni! Csakhogy PT pengéje a mellkasában köt ki, méghozzá Klaus jóvoltából, aki aztán kis híján összecsúszik.

vlcsnap-2017-10-23-14h56m52s390.png

Rebekah és Kol a találkozási ponton várják a többieket, akik késnek. Az öcskös lépne, de Bex nem moccan – inkább megköszöni a mentést. Végül megérkezik a család többi tagja, Klaust támogatva. Na, tűnés innen a francba, mert Marcel közelít! Ami azt illeti, már meg is érkezett…

Vincent a Szent Annában füstölővel öntisztul, amikor befut Maxine, hogy megtudja, mizu. Hát, Adam nincs meg. Még. De legalább már tudja, mivel állnak szemben: valaki itt nagyon durva fekete mágiába bonyolódott. Vincent megígéri, hogy megtalálja a kisfiút, ugyanakkor a szavát veszi Maxine-nek, hogy ő viszont távol marad az egésztől.

vlcsnap-2017-10-23-15h00m37s140.png

Megy a szóbeli adok-kapok. Hayley az egymásért küzdésről papol; Kol megjegyzi, hogy ideje lenne már, hogy Marcel feldolgozza, hogy nem Mikaelson; Rebekah pedig bedobja, hogy ha egyiküket megöli, akkor mindenkivel végeznie kell, szóval essenek túl rajta! A vitának Klaus vet véget azzal, hogy képletesen átadja a város kulcsait, mondjuk örökre. Elfogadta a vereséget? Terel? Egyik sem: ez itt egy békeajánlat. Ha végezne velük, akkor egy nap eljönne Hope, majd az ő gyerekei, és így tovább! Bosszú és végtelen erőszakhullám rulez! VAGY hagyhatja őket elmenni, és becsszó, sosem jönnek vissza. Marcel monologizál egy sort arról, hogy bár az ősiek nevelték, nem olyan, mint ők – és erre büszke. Szóval menjenek, és éljenek azzal a tudattal, hogy ő megkegyelmezett.

Este odahaza Marcel már Sofyával ejtőzik, aki sajnálja, hogy nem teljesítette a parancsot. A főni viszont nem dühös – nem sokan éltek túl egy hasonló találkozást Rebekah-val… Vincent a Szent Anna gyóntatószékét szereli szét, miközben üzenetet hagy Marcelnek: a város veszélyben van, az ellenség pedig olyasvalami, amivel ő már találkozott. Sőt, esélyes, hogy Vincent szabadította a világra… A szék alatt egy vérmágiával lezárt széf van, belőle pedig egy füzet kerül elő, aminek a borítóján dettó a falakra rajzolt szimbólum van…

vlcsnap-2017-10-23-15h06m56s171.png

Josh reggeli fiúkája kopog a Rousseau’s ajtaján, mondván Josh ráírt, hogy kellene egy fuvar hazáig, mert eléggé elázott. A kisvámpír meglepett fejet vág, mert nem emlékszik, hogy üzent volna. Ellenben örül, hogy valakinek hiányzik. :) Úgyhogy behívja a srácot, és odabent lesmárolja… A rejtély kulcsa Kolnál van, aki elcsórta Josh telefonját (és a nevében üzent), most pedig Josh és Davina közös képeit nézegeti szomorkásan. Freya kérdőn néz, de az öcskös csak annyit mond: szívességet tett egy barát barátjának – azzal kettétöri a telefont és eldobja. Ideje piálni!

Hayley rejtekhelyéhez érve Klaus elbizonytalanodik. Úgy érzi, öt év sosem tűnt még ilyen hosszú időnek. És köszöni a mentést. Anyuci sajnálja, hogy eddig tartott, de az ősi szerint akadtak azért olyan pillanatok, melyek segítettek elviselni a kínokat. Ezért lehet most itt. Szóval akkor készen áll találkozni a kislányával? Hát, még sosem izgult ennyire…

vlcsnap-2017-10-23-15h12m06s125.png

vlcsnap-2017-10-23-15h14m07s140.png

Hope csillagos pizsamában, kitakarózva alszik az ágyában. Cukiságfaktor kimaxolva!!! Klaus nagyon megilletődött, szóhoz sem jut. Hayley felajánlja, hogy felébreszti, de Apuci nem akarja megzavarni a kicsi álmát, aludjon csak békésen…

Címkék: The Originals
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása