Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Birmingham bandája 2x01

2017. október 26. 11:00 - lopezalapazi

Nem sokat molyol a rendezés, egyből az első évados cliff feloldásával nyitnak. Szóval nem is a Grace-t lőtték le, hanem McIzét, mert Grace táskástul is tud célozni és lőni, sőt gyorsabb, mint Felügyelő táska nélkül. Aki így vérben feküdni kénytelen, és Grace - a felirat szerint két évvel ezelőtt – a homályba el. (Hm. Én meg hogy utálom az ilyen nagy időugrásokat…)

grace_lo.png

Eztán sokak szerint a legjobb intro következik. Most kivételesen nem Tom bandukol valahová belassítva, céltudatosan, gondterhelten, jóképűen és az elmaradhatatlan cigit szívva, hanem sötét ruhás, sötét babakocsis nők tartanak a sötét Birminghamben a kocsma felé. Aztán a bébiket hátrahagyva már futnak is elfele, épp időben, mielőtt a babakocsikba rejtett dinamit felrobban.

babakocsik.png

Temetés van, de Tommy gyászbeszédéből gyorsan kiderül, h nem a robbantáshoz van köze, hanem Freddie-t írták ki imígyen. Pestisben halt meg – hát, tényleg?? Freddie-t így kicsinálták a sorozatból, kár, szerintem még lett volna benne bőven. Nyilván máshol volt dolga, de nem annyira szeretem, ha ilyen hülyeségek miatt alakul máshogy egy sorozat. Megtudjuk azt is Adától, h még mindig pont olyan hp mint volt, most pl. azért nem akar hazaköltözni, mert Tommynak túl sok Bugattija van, Afrikában meg éheznek, vagy mit tudom én. Pedig Tom világosan elmondja, h terjeszkedni akar, ezért haza kéne cuccolnia, mert veszélyes lesz egy Shelby-nek Londonban egyedül. De Ada már sem nem Shelby, sem nem Thorne. (Mondjuk akkor meg hogy híjják?)

temetes_thorne1.png

A kocsma előtt Őrmester (akit már biztos előléptettek, de a neve azért marad) mint vmi beosztott, jelent Tomnak. A nyilasmisiség egyébként már úgy látszik elmúlt nála, manapság elfogadja a pénzt a szolgálataiért. Amit Tommy az alábbi felkiáltással párhuzamosan nyújt át neki végtelenül elegánsan: nyilván gázrobbanás áldozata lett a kocsmája. Polly talál még vmi konfetti-baszt a romos épületben, Őrmestert pedig gyorsan elzavarják: a rendőrség ne akadályozza feleslegesen az ügymenetet.

garrison1.png

Tommy egy ideig a körülmények szerencsétlen alakulása miatt kénytelen lesz másik kocsmában meginni a betevő (természetesen ír, pedig a skót mennyivel jobb) whiskey-jét, ahol egy kiskölyök keresi és találja meg. Aztán száradó alsók és kampóról lógó féldisznók között a kissrác elvezeti két korabeli testőrhöz, akik lefegyverzik, csuklyát húznak a fejére és úgy viszik tovább.

diszno.png

Johnny rinyál egy kicsit Pollynak, de hiába, Polly szerint fel kell nőnie a feladataihoz. A jelenet csak annyiban érdekes, h így betehetek egy képet az oly szépségesen avítt szobabelsőkről ismét. (Azért a párbeszéd is jó, mint mindig.)  

diszlet.png

Tommyt egy szobában egy páros várja. Nem kicsit megkeseredve kérdezi, h kik ők és hogy vajon melyik oldal nevében akarnak a béke kedvéért háborúzni? McIzé után nem tűnnek nagyon veszélyesnek, inkább mint két gond-és túlterhelt hivatalnok. Pláne, h kiderül, Tommy kb mindent tud a csajról, na ezek aztán az abszolút titkos ügynökök. De Tom kifelé menet kap egy heveny dührohamot, valamivel csak felidegesíthették. Azt nem mutatják, mivel. Eddigre talán ki is derült h szar a casting, és ezek ketten úgysem tudták volna eljátszani.

dumb_es_dumber.png

A vágóhídról egy vágással egyenesen a Shelby Ltd új székházába nyitunk be Tommyval. A hely már nem nagyon hasonlít az első irodájukhoz, ezek szerint jól megy a törvényes business. 

Tommy megint tejel Őrmesternek és kiadja, h pontosan hol ne legyen rendőr aznap éjszaka szolgálatban. Utóbbi hálából elmondja, h hál’ istennek/showrunnernek, nem csak a két tehetségtelen viszi a gonosz-szálat, hanem visszatér egy régi ismerősünk is.

setabot.png

És jön, ill. besántikál a képbe McIzé - úgy látszik Grace-t mégis akadályozta annak idején az a táska a megfelelő célzásban. Az első jelenete végére ki is derül, h Felügyelő (aki meg már talán őrnagy egy titkos angol szervezet ír részlegénél, de nálam ő is így marad) gecibb, mint ever –  megbízott vkit a Titkosszolgálat nevében egy gyilkossággal, és az úriembert történetesen pont most akasztják miatta. McIzé persze nem siet igazolni szegény, méltán ideges ember sztoriját.

mcize.png

Arthur éppen kétezret ugrálókötelezik, ebben zavarja meg Finn. (Aki vkinek a fia - na jó, valahol mindenki az, - de ő a klánban, csak már nem emlékszem kié). Egy negyven másodperces jelenetben néhány ecsetvonással fölvázolnak kb mindent, ami Arthurról lényeges (ebben is nagyon profi a sorozat):

  • még több időt szán a testépítésre (= serdülők péppé verésére),
  • még mindig nem heverte ki az apja miatt rajta esett sérelmeket,
  • ergo pont olyan labilis barom, mint régen.

arthur.png

Shelby Family Meeting lenne, de a családfő nem mutatkozik, így Johnny boy kezdené nélküle. Polly szerint nem kéne nagyon ugrálnia mikor nincs ott a főnök, de Johnny csak lázít: nem érti minek terjeszkedni, ha így is szénné keresik magukat. Persze Tom ah. megjön, egyből átlátja a dolgokat, és felkéri Esmét, h ugyan mondja már el ő, mit is gondol a Shelby család ezen fele a dolgokról, hiszen nyilván nem Johnny ilyen okos magába. Esme lenyom egy nagyon jó kis beszédet: minek menni Londonba,  mikor ott csak bombák, csúnya maffiózók meg kemény zsaruk vannak, nekik meg van elég pénzük, ő a maga részéről inkább csirkéket tenyésztene Birmingham-alsón. Tommyt velem ellentétben nem győzik meg, így aki akar mehet a picsába csirkézni, aki meg marad, az jobb ha kussol, mert holnap terjeszkedés. Persze marad mindenki.

family_meeting.png

Thomas némi kis nyomás hatására hajlandó kifejteni a haditervet Polly és a kamera számára. Azért a holnap, mert minden londoni főnök a newmarketi versenyen lesz. Az olasz és a zsidó bandák pedig már hónapok óta háborúban állnak, Tommy pedig a zsidókkal társulna (juhé!), mivel ők állnak vesztésre és biztos szívesen vennék a segítséget. Polly csak annyit tud erre mondani, h akkor menjenek a fiúkkal, és nyírassák ki magukat kedvükre, aztán mikor egyedül marad, csapkod egy kicsit.

t_p.png

A következő kockákon Tommy gépeisen dug vkit, szigorúan ruhában, kb annyi lelkesedéssel, mintha muszáj lenne neki.  Lizzie az, Johnny majdnem-felesége. Lizzie szeretné ha Tom nem fizetne érte, de Tom nem lelki életet élni jött és fizet.

Polly jósnőhöz/szellemlátóhoz megy a gyerekeit keresni, mert álmot látott a lányáról, de nem jót. Mint gypsy a gypsyvel elbeszélgetnek gypsyül, aztán a jelenlévők mindegyike megilletődik kissé a Shelby nevet meghallva. A jelenet végén Polly kirohan az ajtón és eléggé elkeseredettnek tűnik; ha a jósnőt hiteles forrásnak tekinthetjük, akkor ezek szerint már csak a fia él.

josno.png

polly1.png

Tommy becsületes kétkezi munkásokat les egy ablakon keresztül, miközben mi zenét hallgatunk. Aztán belép és fejbe lövi a kovácsot. Régebben azért nem ment ez neki ennyire simán.

kovacs.png

 

t_les.png

kovacsoles.png

A következő jelenetből megtudjuk, h Arthur nyugtatót szedne ha Tommy hagyná, Esme-nek továbbra is véleménye van, negatív, a Shelby-tesók pedig nyaralni mennek, legalábbis Arthur ezt ordítozza világgá a kocsiból.

fokkin_holiday.png

A Peaky Blinders épp fokkin holidayre indul

A Shelby tesók megállnak a  vidéket magasztalni, de közben Tommynak eszébe jut, h lenne itt egy kis munka mielőtt még ráfordulnak a weekendre. El is ássák a kovácsot gyorsan, aztán tényleg nekiindulnak a fővárosnak. 

hugyozas.png

Közben Esme elmeséli Pollynak, h a jósnő, akit előző este meglátogatott, meglepő módon egy csaló. Pulit valami okból ez felbassza idegileg és a falhoz keni a csajt.

e_p1.png

Az is elég jó jelenet, ahogy a három vidéki suttyó bevonul a legtrendibb mulatóba Londonban. Johnnynak nagyon bejön, Arthur persze kicsit le van sokkolva a jazz muzsikán, meg ha már itt tartunk, a csókolózó melegek és néger jazz-zenészek sem az ő stílusa.

mulato1.png

neger.png

a_shockban_1.png

Mivel a klub Sabiniéké, a helyiek erős provokációnak tartják, h átlépték az egyezményes vonalat. „Jézus Mária, itt mindenki kurvára valaki!” – sokkolódik le John is, és így nem sokáig unatkozhatnak, mielőtt ütni kezdik az úri népeket. Végül azonban egy medveölővel csak kizavarják őket, de Tommy még mond vmi beszédet kifelé menet. Miután így ellaposodott a party, a Shelbyk máshol folytatják a bulizást, aminek az eredményeként Johnny ráébred, h „fokk the chickens!”, azaz jöhet London.

london.png

McIzé megy az új főnökéhez, aki épp egy nem annyira csinos modellt festeget. Vicces, ah Felügyelő aggályoskodik és nem néz a nőre. Na, azt hiszem itt már össze lehet rakni, h a két bénabéla titkosügynök mögött McIzé áll, és Tom első megbízatása az volt, h nyírja ki a kovácsot. Az még nem derül ki h mivel zsarolják őt, de azt már tudjuk, milyen kíméletesen bánik Felügyelő az „embereivel”: Tommynak is kötelet szán, ha elvégezte a feladatát.

no.png

Rendes gyerek ez a Tommy (ha eltekintünk a köztörvényes bűnözéstől) – derül ki újfent, mikor titkárnői állást ajánl Lizzie-nek. Ezentúl majd nem kell kurvaként üzemelnie, még magával Tommyval sem.

l1.png

Polly megint irtó mérges és ennek megfelelően ordít Thomas-szal – valakinek azt is kell. Nem elég, h Tom kiöntötte Arthur nyugtatóját - mert ugye kell egy vadember minden valamirevaló maffiacsaládba, na de hogy pont a saját bátyját használja erre a célra… - ráadásul megérkezett a hadüzenet Sabiniéktől.  Ami egyből élesítésre is kerül, a képeken egyidejűleg verik össze Tomot Birminghamben és Adát Londonban. Tommyt személyesen Sabini veszi kezelésbe, egy fogát ki is húzatja, fúúúj.

fogasznal.png

fogásznál

Majdnem ki is végzik, - úgy tűnik Tommy egy kicsit megint elszámította magát, lehet, hallgatnia kéne néha a női oldalra. De aztán csak nem maradunk sorozat-főszereplő nélkül, kb a végefőcím harangozásával egyszerre kopácsol be a képbe a megmentő, aki nem más, mint a Felügyelő. Ezek szerint tényleg szüksége van rá valamihez.

mcmegmento.png

McMegmentő

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása