Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Twin Peaks 3x13 - A kislány, aki az utcánkban lakik

2017. szeptember 29. 13:00 - Rodnay Gan

Egy vidám kis jelenettel kezdünk: a Mitchum tesók, Cooper és a három Barbie-baba éppen azt ünnepli, hogy ők a legjobb barátok a világon, így aztán „bevonatoznak” a Lucky 7 Biztosítóhoz, konkrétan a főnök, Bushnell irodájába, hogy átadják neki ajándékaikat – többek között egy új BMW sportkocsi kulcsát, amilyet egyébként Dougie is kapott. Anthony Sinclair megrökönyödve látja az események ilyen – rá nézve tragikus – alakulását, és kínjában az íróasztala mögé bújik el. Ahonnan felhívja Duncan Toddot, aki pedig szintén nem lesz boldogabb a hír hallatán, olyannyira nem, hogy mindössze egy napot ad Tonynak arra, hogy eltegye láb alól „Dougie Jones”-t. A Jones családnál ugyanakkor nagy a boldogság, Sonny Jim megkapja az új kerti játszóteret, a szülők az új autót, Janey-E pedig majd kiugrik a bugyijából örömében. Szép az élet.

1301.jpg

Nyugat-Montanában a rég látott Mr. C elér a Farmra, ahol Ray Monroe bujkál, aki ugye az elhíresült nyolcadik részben megpóbálta eltenni láb alól. Mutatják is, ahogy egy hatalmas képernyő előtt állva nézi, ahogy Mr. C megjelenik, körülötte elég furcsa figurákkal. A vezetőjük egy nagy benga kopasz állat, Renzo, akit 14 éve senki nem tud legyőzni szkanderban. Aki mégis megpróbálja és veszít, az ottmarad a Farmon, és Renzo lesz a főnöke. Ha valaki esetleg nyerne, értelemszerűen ő lesz az új főnök. Mr. C-t ez különösebben nem hatja meg, ő csak Rayt akarja, de belemegy a játékba, és ahogy azt sejteni is lehetett, lenyomja a francba Renzot. Meg utána egyetlen ütéssel be is passzírozza az orrát az agyába, úgyhogy a kopasz vezér csúfos véget ér. (Ja igen, egy kis poén: a nem túl barátságos alvilági alakok között ott áll egy totál joviális, könyvelő-fejű, nyakkendős fickó, aki meg is kérdezi Mr. C-t, hogy szüksége van-e pénzre.)

1302.jpg

A banda új vezéreként, kettesben kíván maradni Ray-jel, akinek egyre kevésbé lenne bárki is a helyében. Pláne, hogy Mr. C rapid módon lábon is lövi, hogy aztán kiszedje belőle, hogy ki akarta megöletni (Phillip Jeffries), és azt is, hogy miért (mert van benne valami, ami kell neki). Majd Ray előveszi a zsebéből a zöld jádeköves gyűrűt, és elmondja, hogy Jeffries szerint ezt rá kellett volna adnia, miután megölte. A gyűrűt egyébként egy őrnek öltözött fickótól kapta a börtönben. Ray átadja a Hastings titkárnőjétől kapott koordinátákat (!), sőt, még Jeffries utolsó ismert tartózkodási helyét is elárulja. Mr. C még felveteti vele a gyűrűt, majd köszönetképpen fejbe lövi. Ezt követően előbb a gyűrű tűnik el és jelenik meg a Fekete Barlangban, majd Ray hullája is. MIKE a gyűrűt felteszi szokásos helyére, az asztalra, mi pedig közben megdöbbenve láthatjuk, hogy Richard Horne is a Farmon tartózkodik, hiába, összefújja a szemetet a szél.

1303.jpg

A három idióta Fusco detektív megkapja az eredményeket Dougie Jones ujjlenyomatáról, de nem nagyon hiszik el, hogy egy eltűnt FBI ügynök lenne, aki két napja megszökött egy dél-dakotai börtönből. Közben megjelenik a rendőrségen Tony Sinclair is, aki éppen egy vele összejátszó korrupt zsarutól (akit az egykoron szebb napokat is látott John Savage játszik) próbál meg mérget szerezni - sikerrel. Hutch és Chantal pedig autókázik az éjszakában, miközben a mormonokról beszélgetnek.

1304.jpg

Aztán reggel lesz, Janey-E pedig munkába viszi ütődött férjét az új kocsival, akit már halál idegesen vár Tony a méreggel. Meg is hívja egy kávéra a kedves kollégát, aztán amíg az a cseresznyés pitékkel szemez bódultan, beleönti a mérget a csészéjébe. Később azonban mégsem tud elszámolni a lelkiismeretével, és a mérgezett kávét kiönti a budiba, majd könnyek között vall be mindent, először Coopernek, majd Mullins irodájában a főnöknek is. Tom Sizemore sajnos nem kicsit játssza túl a jeleneteit, de ennyi még azért azt hiszem, belefér. (Közben Becky azért hívja fel az anyját, Shellyt a Dupla R-ben, hogy elpanaszolja neki, hogy férje, a vörös seggfej már két napja nem ment haza.)

1305.jpg

Apropó, Dupla R! Bobby Briggs seriffhelyettes ide érkezik, hogy elköltse vacsoráját, és ott találkozik Normával és Nagy Eddel. Így aztán a régi gárda tagjai közül utolsóként az elég különös frizurát viselő Everett McGill is feltűnik végre. Beszélgetnek kicsit, majd megjelenik Walter Lawford, aki Norma üzleti partnere, és a tárgyalásukból kiderül, hogy a Dupla R már igazi franchise lett, öt üzlettel, amik közül éppen az itteni nem termel annyi profitot, mint a többi, ezért aztán egy-két dolgon változtatni kéne, például a cseresznyés pitéket is drágábban kéne adni. Nagy Ed közben messziről, féltékenyen figyeli a párost.

1306.jpg

Dr. Jacoby hazafelé tartva meglátja Nadine Hurley boltjának a kirakatát, amiben ott figyel egy aranyozott ásó tőle, azaz Dr. Amptől, így aztán be is ugrik hozzá. Kettejük között pedig egy már-már romantikusnak is mondható beszélgetés zajlik le, ami eddig az évad egyik legnagyobb meglepetése. A végletekig lepusztult, full akesz Sarah Palmer közben egy archív bokszmeccset néz, illetve hát annak egy kábé félperces jelenetét, végtelenítve, újra meg újra. Ijesztő ez a nő, annyi szent, pláne, hogy ha jól látom, a puffon elhelyezett kajamaradék nem más, mint garmonbózia.

1307.jpg

Mint ahogy az is elég ijesztő, hogy mi lett Audrey Horne-ból: egy pánikrohammal küszködő, identitását elvesztett idegroncs, aki azt sem tudja, hogy ki ő és hol van, meg azt sem, hogy hol is van a Roadhouse, ahová egyszerre szeretne elmenni és otthon maradni. A férje, Charlie sem valami segítőkész az éppen frankó kis idegösszeroppanást produkáló asszonnyal, csak arról beszél neki, hogy akkor fejezze be ő a történetet? Audrey pedig ijedten kérdi, hogy melyik történet lenne az, a kislányé, aki az utcánkban lakott? A kislány, aki az utcánkban lakik amúgy nem más, mint egy 1976-os thriller címe a már akkor is remek Jodie Fosterrel, egy sötét titkokat rejtegető, nem túl vidám sorsú fiatal lányról.

1308.jpg

A legijesztőbb azonban mégis csak az, hogy a Roadhouse-ban ezúttal nem más énekel, mint James Hurley, ráadásul azt a Just You-t, amit már az eredeti szériában is elnyomott egyszer, akkor Donna és Maddy kórusával kísérve, akiket ezúttal két ismeretlen, rendkívül ostobenkó fejű csaj helyettesít. James Marshall hangja pedig csak még sipákolóbb, előadása pedig csak még nyálasabb lett az elmúlt évek során, így ha kérhetem, ezt a dalocskát soha többé ne vegyék elő. Nem csoda hát, hogy James új szívszerelme, Renee is megkönnyezi a dolgot. Én is így teszek.

1309.jpg

Az utolsó képkockákon Ed Hurley, a tört szívű, magányos férfiak mesterpéldája egyedül üldögél a benzinkúton, kávéját szürcsölve, és akkurátusan eléget egy papírfecnit. Félő, hogy sosem tudjuk meg, mi lehetett rajta. Remélem, más dolgokra viszont lassacskán azért fény fog derülni!

Címkék: twin peaks
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2017.09.29. 16:29:21

"Ijesztő ez a nő, annyi szent, pláne, hogy ha jól látom, a puffon elhelyezett kajamaradék nem más, mint garmonbózia."

Tényleg...

,, 2017.09.29. 19:22:58

"A legijesztőbb azonban mégis csak az, hogy a Roadhouse-ban ezúttal nem más énekel, mint James Hurley, ráadásul azt a Just You-t"
:D
Ne már, James mindig cool volt:)

Pácsó Ármándó 2017.09.29. 20:43:10

@,,: James mindig is nyálas volt, amit Danával, meg Laura unokatesójával művelt, mint szerelmi háromszög (ha az elhunytat már nem is említjük) azt én túl soknak találtam :-) A mostani évadban egyáltalán nem zavar, szegény Audrey annál furcsább azzal a bagolyképű töpszliemberrel együtt!

,, 2017.09.29. 20:46:06

@Pácsó Ármándó: csak vicceltem, de annyira közutálatnak örvend h az új évadban és most a hv-ban is megsajnáltam.

Pácsó Ármándó 2017.09.30. 08:23:09

@,,: Ha már utálni kell valakit, akkor inkább Diane.

sabana 2017.10.03. 13:34:16

@Pácsó Ármándó: kérlek ne Diane-t :) Fuck you Gordon

Pácsó Ármándó 2017.10.03. 15:40:54

@sabana: Gordon Cole csúcs! :-) Richard Horne?
süti beállítások módosítása