Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

The Leftovers 2x03 - Off Ramps

2017. szeptember 15. 11:00 - Szencsike

Hangos dobszólóval nyitunk és egy kocsimosóban kezdünk Laurie-val, az ex-Mrs. Kevin Garvey-val, aki kocsiját tisztogatja. Nézzük az ő és Tomi történetét, kezdjünk a Bűnös Maradéknál, az egyik házukban járunk. Egy random szőke, 40-es hölgy mered maga elé a reggeli készülődés közben, egyik kedves tagtársa egy „Jól vagy?” felirattal érdeklődik nála, a tagtárs pedig Tomi. Vissza Laurie-hoz, ő nagyban gépel valami szöveget. Tomi, még mindig a szőkét figyeli. Laurie bevásárol, egy rakás nikotin tablettát szerez be, amit később egy kis üvegbe önt, majd kitakarít valami szobát. Tomi, a nő még mindig magányos, hiába,  Némának lenni külön tudomány. Szerencsére Tomi jön és segít és elhívja valahová, a fülébe suttogja a hívó szavakat. Tomi egyenesen oda vezeti, ahol Laurie takarított, és micsoda meglepetés, egy csoportterápiás foglalkozás vezetője, a hölgyet Susannak hívják. Ezek szerint Tomi kettős ügynök, Laurie-val a némáknak segítenek kiutat találni.

1.png

Susan kap rendes ruhát, egy ágyat, telefont és Laurie segítségét, hogy visszatérjen a normális életbe. Otthon Tomi alszik, de megy mellette a Youtube, ahol Ölelős Wayne egyik első szárnypróbálkozásait lehet látni, már tudja, hogy az ölelése gyógyít. Tomi felébred, Laurie csak pár cuccáért jött haza, megy vissza Susanhoz. Tominak is javasol egy kis pihenőt, beépülni a Maradék közé kemény meló, szedje össze magát, ha folytatni akarja. Tomi magabiztos és elszánt, csak így lehet segíteni a Némáknak. Anyunak hiányzik a csend vajon? A válasz egy határozott nem, a dobolás így már érthető. Laurie visszatért Susanhoz, azt hiszem a BM-nél töltött idejét próbálja meg feldolgozni az írással. Lehet ez a kattogás tűnt fel Susannak is, mert végre megszólal, mit csinál Laurie? Könyvet ír, a BM-ről, Susan pedig érdeklődve ül le mellé. Másnap reggel Laurie-t az irodája főbérlője szólítja meg, elég laza a tag, nem veszi zokon, ha csúszik a bérleti díj, de rá kell számolnia még 200 dolcsit, mert Laurie szállásként is használja a termet és ezt az irodaépületet nem szállodának szánták.

2.png

Nézzünk egy terápiás gyülit, egy 50-es néger hölgy meséli, hogy mennyire kívülállónak érezte magát, még a családja is úgy tett az Eltávozás után, mintha nem történt volna semmi. Laurie szerint inkább kívülálló, mint BM-tag, erre óvatos nevetgélés hangzik fel. Majd beront két hithű Néma, az elveszett bárányukért jöttek, már írják is a visszakövetelő üzenetet, de Laurie olvasatlanul kitépi a férfi kezéből a jegyzetlapot és felszólítja őket a távozásra. Úgysem mernek semmit se tenni, mert gyávák, és kissé zordan, de lelépnek. Az egyik ex-Néma felteszi a kérdést, hogyan találták meg őket, és jogos is, de vajon meddig nem kell a kis csoportnak aggódni. Nézzük Tomit, újabb BM-bázisra érkezett, elveszett civilként jött és a helyi Főnéma már a szárnyai alá is veszi. Laurie egy kávézóban gépeli az emlékeit, mellette van egy anyuka a kislányával, hiányzik a családja. Tomi a Némánál lehet megtalálta a következő jelöltjét, egy idősebb úrtól veszi el a Főnéma az elrejtett óráját. Laurie hazaviszi Susant, a kisfia boldogan rohan hozzá, a férje nehezebben fog enyhülni.

3.png

A terápián Susan a családlátogatást meséli, úgy tűnik, jól alakulhat az élete, mert a férje szeretné, ha hazatérne. Igaz Susan kételkedik, hisz két hónapig volt távol (ez még nem is tűnik soknak) és a férje legalább annyira mérges, mint Laurie. Ő egyáltalán nem mérges (pedig de, sokat vesztett ő is, csak lehet még nem nézett szembe a dolgaival úgy, mint azok, akiken segít), erre mintha Susan is visszahúzódna. Laurie talán épp belekezdene egy magyarázatba, de nyílik az ajtó, megjött Tomi, elhozta az órás embert, Howardot. Laurie-nak össze kell szednie magát, de Howardot is ugyanolyan kedvesen fogadja, mint Susant és a többieket korábban. Otthon Laurie pötyögi a könyvét, a tévében egy ausztrál férfiról, David Burton-ről (vagyis az a David Burton, akinek Michael elküldte a hippi levelét) szólnak a hírek, évekig halottnak hitték, de egy barlangból bukkant elő. Hazatér Tomi, a Némalét rányomta már a lelkére a bélyeget, egyedül az rázza fel, hogy Laurie megnézte Jill SMS-ét. Most érnek össze az előző résszel az események, Laurie ugyanis szeretne Jill-lel beszélni, de Tomi szerint ezt még nem kéne erőltetni, egy levelet azonban még átadhat neki. Szívesen el is vinné a fiát a találkozóra, Jill észre se venné, hogy ott van. Nézzük a találkát, Laurie már a kocsiból figyeli, ahogy a két gyereke a kis étteremben dumálgat. Majd észrevesz egy foltot az üvegen, azt kellene onnan letisztogatni, közben visszajön Tomi is, Jill-lel minden oké, még a levelet is elfogadta, de azt már nem teszi hozzá, hogy szét is tépte. A parkolóból kikanyarodva látják meg egymást Jill-lel.

4.png

Visszatértek az irodaház elé, a terápiás csoportot kilakoltatták, mindenük az utcán hever. Laurie kétségbeesetten keresi a kihordott cuccok között a laptopját, teljesen befeszült, a könyvéről egyetlen egy másolat sincsen, csak a laptopján lévő nyers példány. Viszont tudja hol lehet, a főbérlő vitte el. Laurie már ott ül Viktor, a főbérlő irodájában és mindenre megesküszik, hogy megadja az elmaradt pénzt, csak a gépét kéri vissza, vagy legalább a fájlt róla. Még Viktor fiát is emlegeti, példát mutatna neki azzal, hogy nagylelkű lesz. Viktor fia egy kis bunkó, és a laptop egyébként sincs nála. Laurie ezt nem hiszi el, hazáig követi Viktort és a megfelelő alkalomra vár. Viktor elmegy, Laurie pedig beoson a házába. A házban nem égnek a villanyok, mintha egyedül lenne, de megszólal a telefon, majd egy szőke hölgy jön, oroszul beszél a hívó féllel, szerencsére Laurie nem bukik le és mehet keresni a laptopját. A gépet Viktor fiánál találja meg, nagyban játszik valami verekedős játékot rajta, Laurie pedig egyszerűen kitépi a kölyök kezéből a gépet és visszarohan a kocsihoz. A gyerek szól az anyjának, a szőke hölgy a kocsiig üldözi Laurie-t, aki elhajt a zsákmánnyal.

Laurie boldogan autózik, de örömét két BM tag rontja el, akik kisétálnak az útra, cigizni, ácsorogni és élő lelkiismeretként emlékeztetni a környékbelieket a múltra. Laurie megáll, majd elkezdi járatni a motort, a Némák meg se mozdulnak, majd Laurie teljes gázzal elindul feléjük, a Némák most se moccannak, így Laurie elüti őket. Egyszer pillant csak hátra, csak ellenőrzésképp, majd vissza se nézve tovább hajt. Jön a rész elején látott rituálé, kocsi mosás, nikotinrágó vásárlás. Másnap kinyomtatja a könyvét, amit egy megcímzett borítékba tesz be. Később Susannél és a férjénél jár, átbeszélik, hogy mire kell figyelni az első időszakban egy ex-Néma esetében. Laurie közreműködésének hála lehet ez a házasság megmenekülhet. Tomi, kolléganőjével egy ház előtt ácsorognak, a lakó Tomival ordibál. A Néma központban Tomi talált egy újabb jelöltet, de sajnos a lány nem tőle kér segítséget. Megfújja a sípot, a Némák biztonsági különítménye pedig elkapja a srácot. Ha jól látom, valami teherautó belsejében lehet a srác, egy sivatag mellett vannak, és várnak rájuk. Meg (Liv Tyler) száll ki a várakozó kocsiból, csinos kis fehér ruhácskában van, még mindig Néma, és így, szótlanul veszi le Tomi nadrágját, illetve a saját bugyiját és szexel egy jót a megkötözött sráccal. Az aktus után Meg kiszáll a kocsiból, jönnek a verőlegények, akik gatyátlanul lecibálják a földre a srácot és leöntik benzinnel. Tomi ezek szerint a Főnéma Megnek könyörög, hogy fel ne gyújtsa, mert a nőnél van a begyújtott öngyújtó. Hála az égnek Meg csak a cigijét gyújtotta meg, majd közli Tomival, hogy adja át üdvözletét az anyjának. Meg és a verőlegényei elhajtanak, Tomi pedig tovább élhet.

Laurie vásárol, az eladónőnek boldogan újságolja, hogy az egyik kiadónak megtetszett a könyve, ebben a ruhában fog velük találkozni. A ruha több mint 800 dolcsi, Laurie a visszahozatalról érdeklődik. A ruhát megvette, de otthon találja a szétesett fiát, rengeteget ivott, Megról kérdezi az anyját, és gyakorlatilag elismeri, hogy lélekben már ő is a Némák közé tartozik. Laurie persze győzködi őt, hogy ne menjen vissza és a könyv révén legyőzhetik őket, de Tomi bezárkózott a szobájába. Susanék otthona, szegény nő még a fehér zaj gép mellett se igazán tud aludni, idő kell neki is, hogy visszatérjen. A férjét a mobilja ébreszti, jó reggelt puszi és kelnek is fel. A reggelit Susan készíti, majd az esti vacsorát a férjével egy kellemes étteremben töltik, de Susan mintha még mindig máshol járna. Később, Susan megtalálja a táskájában a gyülin eldobott jegyzetlapot, egy figyelmeztetés szerepel rajta, „Mostantól bármikor”. Susanék kirándulni mennek, a nő vezet, a férje a telefonján pötyög, a fia a tableten játszik, tulajdonképpen a szokásos családi hangulat. Susan viszont máshol jár, átkanyarodik a szembejövő forgalom sávjába, ám a férje hiába rángatja a kormányt, egy közeledő teherautónak csapódnak.

12.png

A csinos Laurie megérkezett a kiadóhoz, a recis megsúgja, hogy imádták a könyvét, amivel nagyon feldobja őt. Mivel pár percet várnia kell, így leül, de hamarosan megkapja a rossz híreket. Telefonon hívják fel és a reakció alapján most tudja meg, hogy mi történt Susannal. Megy is a recishez, szól, hogy el kell mennie, de érkezik a kiadó főnöke, Peter, végül vele tart. A megbeszélésen a főnök már a következő nagy sikerű regényként tekint a műre, amit az Eltávozás témáján belül írtak. Laurie-t újra keresik telefonon, lenémítja, ez a „némítás” nagyon tetszik Peternek, ez is lehetne a könyv címe, ám itt is van néhány de. A kijelölt szerkesztőjével finomítani kellene pár dolgot, például miben hisz a Bűnös Maradék. A világvégében hisznek, közli szárazon Laurie, és jön a kövi probléma. Peter az érzelmeket hiányolja a könyvből, ott az öngyújtó, amit Laurie kapott a lányától. Milyen érzés volt, amikor Jillt a BM között látta, milyen volt, amikor Jillel ott voltak a tűzben, milyen érzés, hogy a volt férje mentette meg a lányukat a tűzből, mert ő nem tudta megtenni? Azt kellene leírnia, hogy mit érez ezektől. Sajnos Peter szavai az ellenkező hatást érik el, Laurie elfojtott dühét Peteren veri le.

Ez egyenes utat jelent a rendőrségre, Tomi rakta le az óvadékot. Szegény nő teljesen összetört, Tomi próbálja vigasztalni, Susan nem az ő lelkén szárad. A többiek már ott vannak náluk, rájuk is gondolnia kell. A BM titka abban rejlik, hogy ők adnak az embereknek valamit, de Tomi és ő ezt elveszi tőlük és nincsen mivel helyettesíteni, Susan is emiatt választotta a halált. A csoportterápián Laurie egy önvallomással kezd, elmeséli a többieknek, hogy mi is történt vele, ami miatt a Némák közé állt, és hogy mi történt vele köztük, kiemelve Jill történetét. Arra biztatja Tomit is, hogy ő is mesélje el a saját történetét, így beszámol Ölelős Wayne-ről, illetve a kisbabáról. Amikor utoljára látta Ölelőst, félt, de Ölelős átadta neki a képességeit, csak ezután is félt használni, hisz túlságosan is bizonytalan volt. Most, hogy ennyi szenvedést látott, rájött, hogy használnia kell a kapott képességet, mert így válik ő maga is teljes emberré.  Ő készen áll az ölelésre, hogy elvegye mások fájdalmát.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása