Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 2x04 - Bad Mojo

2017. augusztus 10. 13:00 - Szencsike

Egy flashbacckel kezdünk, a gyerek Hapéket látjuk, egy vidámparkban szórakoznak és a kicsi Hap rájött arra, hogy szerelmes Floridába. Igaz, nagy bölcsességről tesz tanúbizonyságot, már most tudja, hogy lúzer és Flo sose fog vele kezdeni. Leóban azonban biztos lehet, ő mindig vele marad. Vissza jelenbe és ébredjünk fel, Hap a Village People-t látja maga előtt, akik a táncparkettre hívják, de kidörgöli a szeméből az álmot és vele szemben jó pár megtermett zsaru, akik be akarják vinni. Fáj az ébredés a csodás éjszaka után, amit Floridával töltött, ugyanis nem elég, hogy elkapták, még Flo is lelépett. Hap cellatársa gitározással üti el az időt, a szomszédos priccsen meg Leo szendereg. Őt gyújtogatás miatt hozták be, Hapet pedig Beau Otis miatt.

1.png

Hap máris Valentine Otis színe elé került, az öreg szépen kioktatja Hapet a semmirekellőségről és a bajkeverőségről, de azt legalább elismeri, hogy a fia megérdemelten hugyozta össze magát Hap akciója után. Viszont jobban tenné, ha ő és a kedves Leonard haverja is meghúznák magukat, utóbbinak elég rosszul áll a szénája, de kapnak még egy esélyt. Felejtsék el BB ügyét, de ha mégis folytatnák, Leóra börtön vár, jó ügyvéd ide vagy oda. A kihallgatóban Leóval keménykedik Fehér és Fekete zsaru, de nyíltan nem vádolják meg semmivel, sőt még a gyújtogatást sem tudják rábizonyítani, mert fura módon senki sem vallott Leo ellen a szomszédok közül, Meltonékat kivéve persze. Szóval járják a kis idegtépő násztáncukat, de kénytelenek elengedni. Leo biztos benne, hogy BB piros tornacipőjét ők lopták el, sőt búcsúzóul még a fejükre olvassa, hogy még arra sem képesek, hogy kiderítsék kicsoda a halott gyerek.

2.png

A barátok a buszmegállóban találkoznak, hivatalosan is vége az ügynek, mert amit a vezetők a szőnyeg alá akartak söpörni, azt odasöpörték, ők meg befoghatják a szájukat. Mindketten indulnak a maguk útjára, de remélhetőleg helyesen cselekedtek. Hap az érkező buszra száll, azon van egy Beau Otis plakát, a rágóját a plakát orrára nyomja, úgy néz ki mint egy pattanás.  A Végzet asszonya az étteremben reggelizik, de még a pincérnő is megérzi rajta, hogy egy korosodó fehér férfi az oka a nyomottságának. A korosodó pasit csak emlegetni kellett, és rögtön meg is kérdezi, hogy hol volt reggel, amikor két ügyfelének is szüksége lett volna rá? Azok az ügyfelek, akik közül az egyik felgyűjtött egy házat, a másik pedig egy bírót fenyeget? Úgy tűnik ezek az ügyfelek boldogulnak nélküle is, szóval Flo hivatalosan is feladta Leóék ügyék. Hap persze azt hiszi, hogy azért, mert nem védhet olyat, akivel lefeküdt. Baromság, ez a legutolsó, amire Flo hivatkozna, de drága nő a saját fenekét is félti, a közösség elvárja, hogy tökéletes legyen, nem hibázhat, erre tessék, nyakig ül a két ügyfele miatt a bajban. Fogja a cuccait és indulna, Hap felajánlja, hogy kifizeti a reggelijét, legalább ennyi méltóságot hagyjon neki. Viszont arra még kíváncsi lenne, hogy jutott ki a magasan lévő kocsiból mikor elment, de erre már nem kap választ. A reggelihez pedig az utolsó vagyonát adja ki. A mosdóban pedig egy fáradt alak néz vissza rá a tükörből, és Hap bármennyire szeretné, Flo nem jön vissza hozzá és nem fognak szenvedélyesen smárolni.

Mimó néninél Iván ministráns fiúnak lett öltöztetve, erre ér haza Leo, a néni egy közös polaroid képet is készít róluk, legyen emléke. Ha már emlékek, akkor ideje Iván családját is megkeresni, de a kölyök hallani sem akar róluk. Mese nincs ebben a kérdésben, Mimó és Leo is a javát akarja gyereknek, ehhez pedig a családjával kell rendezni a sorait. Mimót Leóra emlékezteti, a dühe mögött hatalmas szomorúság volt, de Leóból is jó ember lett, Ivánnak is van esélye. A kép közben elkészült, Leo felteszi a néni emlékfalára, de ott van egy nagyon érdekes fotó. Ott az a kép, ami a kislány Mimót ábrázolja a templomuk előtt és ott az a bizonyos kapu is. Nagy balfékek voltak Happel, hogy nem vették észre. A néni elmeséli, hogy mi történt, egy nappal a kép készítése után jött a Klan és megtörtént a tragédia. A néni megpróbált a tűzben rekedteken segíteni, de nem sikerült megmentenie őket, máig kísérti őt ez az emlék. Mindenki elveszett a gyerekek közül… Menjünk a patológiára, ott előszedik a BB múmiáját, úgy tűnik Leo bogarat ültetett Fekete zsaru fülébe, mégis csak meg kéne tudni, hogy ki volt a halott gyerek. Fehér zsarut nem érdekli a dolog, Valentine főnök már megmondta, hogy az ügynek vége, minek foglalkozzanak vele tovább. Azért mert nem lehet ilyen egyszerűen lezárni valamit, viszont minél hamarabb el kell bújniuk, mert jön valaki. Ez pedig Valentine főnök, és ő is BB múmiájához jött. Hozott egy csomagot, ebből előkerül a piros tornacsuka, és beteszi a múmia mellé. Bejön az orvos is, Valentine aláír valami papírt majd elmegy, a doki pedig telefonál, a múmiát el lehet égetni. Ezek az események a szomszéd szobában leselkedő zsaruknak is nagy fejtörést okoz, de Fehér zsaru szerint, ők nem láttak semmit, nem is jártak itt.

5.png

A műhelyben Hap is döntött, megsemmisíti a  kaput, hisz már vége, de a főnöke, Fern tud egy jobb megoldást. Egy rokona régiségekkel foglalkozik, talán el tudná adni a kaput is. Ez jól hangzik, de Hap is rájön valamire. Irány a templom, Hapnél ott a fotó a kapuról és a New Hope-i templom ablaka ugyanolyan mint a kapu. A közösség egy kis jótékonysági boksz bajnokságot tart, a gyerekek üthetik egymást a ringben, az atya bíráskodása mellett. Hap egy hölgytől kérdi a kapu-ablak kapcsolatot, de hölgynek nem rémlik, hogy lett volna itt ilyen kapu valaha is. Közben jön Flo, hát nem repes az örömtől, hogy itt látja Hapet. A ringben végeztek a srácok, az atya hívja Hapet, de Flo nem akarja, hogy ütközzenek, inkább csak azért, nehogy Hap szégyenbe hozza saját magát. Szegény Hap még ezt is jó jelnek veszi, hogy Flo legalább így dob egy csontot neki, mindenesetre kiáll az atya ellen. Ami barátságos kis ütögetésnek indult, abból egy komolyabb bunyó lesz, mintha a sérelmeiket akarnák megtorolni a másikon. Hap kiüti a tiszteletest, a közösség hangos füttyögéssel jutalmazza őt, Flo sem épp lelkes, de Hap figyelme az egyik tag melegítője felé irányul, rajta a New Hope Boxing Club felirattal. Közben az atya is felkelt és kiüti Hapet, aki krumplis zsákként terül el a földön.

Leo a könyvtárban nyomoz, a régi újságcikkekben keresi a leégett templom sztoriját, a helyszín így már meg is van. A háta mögött a szellem Chester bácsi és Illium figyel, Leo közel jár a megoldáshoz, Chester végigvinné a nyomozást. Leo mintha meghallotta volna, de mikor hátrafordul senki sem áll mögötte. Hapet fellocsolták, az atya azért elismeri, hogy ellenfelére talált benne és a kedves hölgyek is gratulálnak neki. Hap megkérdi tőlük, hogyha ez az új hope-i templom, akkor hol a régi? A két barát újra együtt nyomoz, megvan a régi templom területe, a kerítés még áll, középen a hiányzó kapu helye, ezt biztos a gyilkos vette el innen. Illium tavacskája is közel van, de mit keresne itt egy gyerek? Egy közeli fácskáról pedig az elhunyt BB szelleme figyeli őket. A templomból csak romok maradtak, de egy helyen beszakad alattuk a föld, és lezuhantak a templom pincéjébe, ami egész jó állapotban van. Egyik részen egy frissen bedeszkázott falrészt találnak, leszedik a deszkákat és egy nagyobbacska terembe jutnak be, ami tele van koporsókkal. A rajtuk lévő dátumok 1977-től 1987-ig tartanak, évi egy. A 87-est kibontják, benne egy gyerekméretű hulla. Mélységesen megdöbbennek, alig találnak szavakat  a helyzetre. A ’88-as koporsó is már ott van, kibontják, de ez még üres. Vagyis lesz egy újabb áldozat, a gyilkos még kint van, és BB-t is ő ölhette meg. A zsaruknak sem tudnak szólni, mert mindenhol ott van az ujjlenyomatuk, ez egyenes út a börtönbe. Hap elkomorul, Valentine főkön figyelmeztette, ha folytatják BB ügyét, Leo börtönbe kerülhet. Leót már nem érdekli semmi, csak az, hogy megállítsa a gyilkost.

Hapék újra előszedik az újságcikkeket, az eltűnt fiúk fotóit és szép lassan összeáll a kép. Bizonyos fiúk októberben tűntek el, és köztük mintha lenne kapcsolat is. 13 ilyen srác van, és mindegyikük Cooperstown közelében élt, körberajzolják a térképen a területet. A két zsaru betér az étterembe, micsoda véletlen Valentine Otis is épp ebédel. Fehér zsaru még mindig szkeptikus, de azt elismeri, hogy most már kezdi elhinni a pletykát, hogy Valentine régen elkente Beau gázolásos ügyét. Ha ez kiderülne, fuccs a főbírói tisztségnek, de ha rákeni Hapékre a gyerekgyilkosságot…  Mi van ha a cipővel rá akarja terelni a gyanút Hapre, eddig ők is Leóra koncentráltak, csak mert Valentine azt mondta nekik. De talán Hap is fontos játékos lehet. Közben az amatőr nyomozók Cooperstown felé tartanak, és az októberről gondolkodnak. Egyik évben okt. 18-án, majd a következő évben okt. 19-én, majd azutáni évben okt. 20-án tűnt el és rájönnek, hogy a dátumok október harmadik szombatját jelölik és az idei, a 88-as az másnap lesz. Közben megkapják társaságnak az őket követ zsaruékat, minél hamarabb le kéne őket rázni. A mentőakciót Stella fogja megszervezni, a fodrászat hátsó ajtaján menekülnek ki, és Stella összehívja az amazonokat. Zsaruék is csodálkoznak, hogy a fodrászatot választották, de megnézik ezt is. Egyébként elhozták a piros tornacsukát magukkal.

Zsaruékat egy felbőszült asszonyhorda várja a szalonban, Stella nem tud semmit a két fura alakról, az asszonynép pedig azért kezd el hőbörögni, hogyha már itt vannak, megoldhatnának pár rablást és egyéb ügyet, amiket már hosszú ideje elhanyagolnak. Stelláéknak hála a két cimbinek sikerült eljutni a buszállomásig, és felszállnak a Cooperstownba tartó buszra. Leót a fekete sofőr fizetés nélkül felengedi, Hapet is csak ezért, mert Leo kezeskedik érte, de lóg Leónak 50 centtel. A buszon meglátnak egy térképet, azon pont azok a városok vannak bejelölve útvonalként, amelyeket ők is megjelöltek. Az utazás alatt látjuk, hogy mennyi gyerek van a buszon, remélhetőleg egyikük sem lesz áldozat, illetve néhány kis életkép a vidék javarészt néger közösségeinek életéből. A végállomás Cooperstown, és a busz épp a szüreti karnevál helyszíne előtt rakja le őket. Minden október harmadik szombatján tartják és a halott gyerekeket innen vitték el és a karnevál holnap lesz. Visszamegyünk LaBorde-ba, a krematóriumban elégették BB-t, azonosítatlan gyermekként könyvelték el.

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása