Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hap and Leonard 2x03 - Holy Mojo

2017. augusztus 03. 09:00 - Szencsike

Egy flashbackkel kezdünk, fekete gyerkőcök játszanak bújócskát egy templom mellett. Ez az a templom, ahonnan az kapu származik, amire BB-t rákötözték. Nagyon vidám a hangulat, egészen a Ku-Klux-Klan feltűnéséig. A felnőttek összeszedik a gyerekeket, beterelik őket a templom alagsorába, a pap kint marad, felveszi a harcot a fehér maszkos csapattal. Egy kislány, aki a hunyó volt, sajnos kint maradt, róla elfeledkeztek. Szegény kicsi lány a rejteke mögül végignézi, ahogy a Klan felégeti a templomot, így meghalnak a társai, és látja, ahogy felakasztják a papot.

1.png

Hap és Leo reggel meglátogatják Illiumot, és vezetés közben jól kitárgyalják a nőket, pontosabban Floridát, Hap epedezik érte. Leo szerint felesleges, Flo nem olyan, akinek pont egy Hap-féle alak kellene, mert akkor csak simán őrült a nő. Hap ismert egy őrült nőt, cirkuszban dolgozik, mint guminő, elképesztő mutatványokra képes a hajlékony testével. Nem tanult semmit... Megérkezünk Illiumhoz, a kertje csupa üvegcserép, és a kopogásra sem felel, Hap már mutatja is miért, az öreg kocsija a tóban van.  A srácok már a tóban nézegetik a roncsot és Illium hulláját, Leo alibijének ezzel vége. Ráadásul ők látták utoljára az öreget élve, a rendőrség két kézzel kap majd utánuk. Viszont Leónak van egy ötlete, majd addig taszigálják a tóban a kocsit, amíg az el nem süllyed, Illium testével együtt. Hap egy rögtönzött kis emlékbeszédet javasol, de Leónak nincs kedve ehhez. A vízből kifelé Hap megbotlik, mégpedig a kapuban, amin két aszott kezet találnak, vagyis ez a kapu ezidáig a vízben volt. A srácok a kaput a garázsban rejtik el, Hap beszél Floridával, mi ez, ha nem bizonyíték, bár Leo jobban aggódik attól, hogy Hap már megint a farkával gondolkodik, és ez csúnyán bekavarhat az ügyébe.

Flo az étteremben elegánsan leül a reggeliző Beau Otis mellé, és nemes egyszerűséggel közli vele, hogy szálljon ki Leo ügyéből, hisz elfogult. Lehet a bíró úrnak rossz az emlékezete, de 40 éve ő gázolta halálra, ittasan Leo apját, vagy tévedne? A derék bíró nem is gondol az éjszakára, de látszik, hogy felbosszantották Flo szavai. A kedves pincérnő felvenné Floridától a rendelést, de ő már megy is. A pincérnő tovább bosszantja Beau-t, ha létezik reinkarnáció, Floridaként szeretne újjászületni. Beau meg mérgesen csapja le az újságát. Hap a garázsban a nyomokat kezdi el rendezgetni, kiragasztja az eltűnt fiúkról szóló újságcikkeket, írja a dátumokat, jelöli a térképen a helyszíneket, vagyis nyomoz. A legtöbb gyerek Cooperstown közelében lakott. Leo otthon gyereket nevel, Iván csak akkor kaphat reggelit, ha elkészíti magának, Leót is így nevelte Chester bácsi. Iván egy pofavágás után menne reggelit készíteni, de megijed, mikor Leo a dobozáról is hallani akar. Kopognak, Fekete zsaru és a rendőrök érkeztek, házkutatási parancsuk van. Iván viszont jó fej kölyök, még idejében magához vette a dobozt, amit ugye még Melton adott neki, és Iván visszaküldi a feladónak, átdobja Melton házának a tetejére, a kölyök meg eliszkol. A verekedős rendőr lehet látta, ahogy Iván lelécelt, és a szomszédból kilépő Meltonnal is sokat mondó pillantásokat váltanak.

Leo Mimó néni teraszáról nézi végig a rendőrök ténykedését, kibukott rendesen, mikor megtudja a nénitől a legújabb infót, hogy Chester fizette Florida tandíját. Flo és Hap autóznak, az ügyvédnő mindenképp beszélne Illiummal, Hap elég feltűnően kerüli a témát. Flo csak annyit kér, hogy egyikük se csináljon hülyeséget, de legalább feltűnik neki Hap vágyakozó pillantásai. Megérkeztek a nénihez, Hap elviszi Leót Cooperstownba, lehet ott találnak válaszokat. Flo Fekete zsarut piszkálja, névtelen fülest kaptak, ezért a házkutatás. Az sem oké, hogy a verekedős zsaru is itt van, sőt, lehet, hogy Leót már békén hagyhatják, ugyanis Illium Moon volt Chester társa és erre bizonyítékai is vannak. Leóék Cooperstown felé tartanak, Hap talált pár fiút, akinek B-vel kezdődik a vezeték- vagy a keresztneve, beszélni kéne a szülőkkel és megnézni, hol hiányzik egy kapu. Jó progi, Leo nem vár nagy eredményt, viszont van egy potyautasuk. Iván a csomagtérből kukucskál kifelé, Leo vérnyomása meg az egekben a leskelődő kölyök miatt. Iván állítólag elaludt a csomagtérben, viszont tudja, hol az a kapu, amit keresnek. Flo és Fekete zsaru Illiumnál vannak, de senki sem jelentkezik. Fekete zsaru elsétál a tóhoz, ahol sajnos várja őt egy árulkodó nyom, egy partra sodródott könyv Illium kocsijából. Az öreg már biztos nem fog jelentkezni.

Leóék követik Ivánt, egy olyan környéken mennek keresztül, ahol háziasszonyok figyelnek az utca békéjére, sorra adják le a hölgyek egymásnak a drótot, ahogy a két fószer és kölyök elhalad a házuk előtt. Iván elvezette őket egy kerítéssel lezárt zsákutcához, itt volt a kapu. Szegény kölyök öröme nem tartott sokáig, mert tévútra vezette őket és Leo parancsa szerint innentől már ne is szóljon bele a nagyok dolgába. Az új terv szerint megkeresik az anyukákat, így visszatérnek a házak közé, a térfigyelők pedig kiadják a gyülekezési parancsot.  A trió hamarosan egy felbőszült háziasszony csordával találja magát szembe, minden nőnél van egy olyan nehéz tárgy, amivel komolyabb fájdalmat tudnak okozni, ha verekedésre kerül a sor. Ivánt magukhoz veszik, Leóékat meg elviszik Stellához. Stella a helyi szépségszalon vezetője és az asszonyok parancsnoka, Hap igyekszik neki elmagyarázni a helyzetet, hogy nem pedók, csak az eltűnt gyerekek ügyében jöttek. Megmutatja neki a kapu képét is, Stella kisétál a pultja mögül, egy akkora asszonyság a helyi Wonder Womenek vezetője, aki alig ér fel Hap derekáig, de tudja hol a kapu. Egy fényképet mutat, a nagyszülei esküvői fényképe, de hogy hol készült, már nem tudja. A nagyiék és a talán a fia is, Boomer, már réges-rég meghaltak. Boomer is az eltűntek között van, Hap pedig megígéri neki, hogy kideríti, mi történt vele.

Este Leó kirakja Hapet a műhely előtt, nem az ő pályája a magánnyomozósdi, igaz, most már tudják, hogy egy templomhoz tartozott a kapu. Iván éhes, Leo elviszi őt egy éjjel-nappali bolthoz, de előtte még tart egy kis lelkifröccsöt a kölyöknek. Biztosra veszi, hogy megszökött, hiába állítja Iván, hogy kidobták otthonról. Valóban ezt könnyebb mondani, de a múltja elől senki sem menekülhet. A műhelyben Hap ügyködik a kocsin, micsoda véletlen, Beau Otis állt be tankolni, épp telefonál, félvállról odaveti Hapnek, hogy nézzen már rá a kocsijára tankolás után. Sajnos Beau elköveti azt a csúnya hibát, hogy beszól Hapnek, nem érdekli, hogy eltapossa Leót, Floridát és őt is, ha packáznak vele. Ezt nem kellett volna, mert Hap, ha már hozzáfért a kocsihoz, valamit babrált vele. Leo bevásárolt a boltban, ám az üres kocsihoz tér vissza, nem, Iván nem szökött meg, egy cigi csikk a bizonyíték, hogy valaki elvitte a kölyköt. Bármit is babrált Hap Otis kocsijával, az pár mérföldet bírt csak, és hát ki is a város autómentője, ha nem Hap, édes a bosszú. Becibálja a rinyáló bíró urat az erdőbe, előad neki egy tanmesét arról, hogy az áldozatok nem felejtenek el, és már lendíti is a kezében lévő vascsövet, de csak egy kisebb epilepsziás rohamot idéz elő nála. Nem árt neki, pedig a tagnak kijárna egy verés, Hap otthagyja őt, mikor a bíró kiér az erdőből, Hap szereli a kocsiját, a bíró pedig inkább futva megy haza.

Az étteremben Flo nézegeti az iratokat, ám kap egy asztaltársat, Valentine seriffet. Az öreg kávézgatás közben kedélyesen tudtára adja Flónak, hogy mindenki megkapja a büntetését, még akkor is, ha már megfizetett az illető a bűnéért, és jobb, ha vigyáz magára. Nézzünk be a verekedős zsaruhoz, épp a kádban áztatja magát, mikor Leo megérkezik hozzá. Hozott magával egy rádiót és egy üveg sót, a só jól vezeti az áramot, gyorsan vége lesz, és amúgy, hol van Iván? A zsaru fosik rendesen, és köp is persze, hisz Leo a tökeit szorongatja. Valentine adta ki a parancsot, hogy kenjék Leóra az egészet. Ivánt Melton szervezte be, Meltont pedig a zsaru. Melton ráparancsolt a kölyökre, hogy hagyjon árulkodó nyomokat Leónál, Meltonra pedig a zsaru, beviszi, ha nem segít. Iván nem végezte el a feladatát, így most Meltontól kapja meg a büntetését. A zsaru is megkapja a magáét, pár pillanat hatásszünet után Leo bedobja a rádiót a fürdővizébe, de semmi sem történik, a szerkezet nem volt áram alatt. Leo viszont átkapcsolt Rambo-üzemmódba, egy hatalmas géppuskával töri rá az ajtót Meltonékra. Kezdetnek szétlő egy hangfalat, a slepp gyávább tagjai már iszkolnak is, a bátrabbak, Meltonnal az élen csak lazán kisétálnak a házból. Leo megtalálja a kölyköt, adtak neki valami szert, eszméletlen a gyerek. Rohan is Mimó nénihez, a díványára fekteti, majd visszamegy a házhoz, hogy véghezvigye a bosszúja második részét. A műhelyben Hapnek lesz egy jó éjszakája Flóval. Igaz, előtte végighallgatja a „Ne fenyegesse többet Beau Otist!” kiselőadást, és mivel Flo már tud Illium haláláról, Hap elmesélheti azt is, hogy került Illium a tó mélyére. Szerencsére Flo hamar szemet huny a dolog felett. Mialatt Hap végre elmerülhet Florida bájaiban, addig Leo gyárt egy adag Molotov-koktélt és szépen felgyújtja Melton házát, ahol még a hamis bizonyítékokat rejtő doboz is megsemmisül. Mimó néni pedig Ivánra vigyáz, és látunk egy régi fotót, ő volt a rész elején látott kislány, ő élte túl a Klan támadását, és az ő temploma volt az, ahol a kapu állt.

Címkék: hap and leonard
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása