Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x18 - The Good, the Bad and the Crispy (Évadzáró)

2017. július 27. 13:00 - Szencsike

Kezdjünk Anyussal, Chet szénné égett hullája mellett  épp saját magát foltozza meg: a tűzőgéppel húzza össze a késszúrás helyét. Miután összeszedte magát, felhív valakit, szívesség kéne neki. Ugyanezekben a percekben Ámenka örül annak, hogy nála van a kulcs, ő Apu kedvenc fia, de Luci hamar elrontja a hangulatot. Szerinte ez is csak manipuláció, de legalább a kard megvan.  Ámenka csak azért sem fogja átadni neki, ha már végre ő is alakíthatja az eseményeket és persze, ő a kedvenc, mert ez a legfontosabb. Luci nem tudja elvenni a kulcsot, Ámenka viszont sokkal magabiztosabbnak érzi magát, a kedvencség miatt, ügyesen meglép Luci elől is. Doktor Linda ismét dolgozik, bármit is csinált Mézi, működött. Az irodájában viszont már Anyus ott van, a frászt hozza a megérkező Dokinénire. Anyusnak orvosi ellátás kell és egy normális kórházban nem biztos, hogy megbirkóznának a sérülésével, Dokinéni meg tudja, hogy kicsoda-micsoda ő, segítsen, amíg szépen mondja! A burkolt fenyegetés megteszi a hatását, Anyus megmutatja a sebét, ami lyukat éget a falba. Dokinéni azon kattog, hogy vajon Lucifer tett-e bármit is, akárcsak véletlenül is, de lehet ezt nem kellett volna, mert Anyus felfigyel az infóra. Mindegy, a sérülés el kell látni, eü.csomag vagy szigszalag, a szigszalag lesz a nyertes.

1.png

Menjünk a tetthelyre, Luci azon kattog, hogy a széplelkű Ámenka hogyan dolgozza fel a kedvenc fiú státuszt. Chloe azon csodálkozik, hogy ezt az Apjuk egyáltalán elmondta nekik, igaz, így legalább jobban érti Lucifer elcseszett személyiségét is. Ella várja őket, a halottunk ugye Chet, de ezt ők nem tudják, a legkülönösebb, hogy a fény által megkímélt testfelület teljesen le van borotválva. Luci már tudja is miért, talán fél a szőrtől, a hajtól, az ilyenek a Pokolban sok mókás pillanatot szereztek neki. A halottat még hipóban is megfürdették, Luci közben Ámenkának küldi a sokadik üzenetét. Nyom nincsen sok, de Chloe biztos benne, hogy Ella találni fog, aminek egy jutalma egy nagy ölelés lesz, Luci pedig lelép, ha már várakozni kell a folytatásra. Dokinénihez ment, Ámenkát keresi, de csak Anyut találja ott. Csajos dolgokat csináltak együtt, Luci nem is sejtette, hogy Dokinéni az anyjával is meztelenkedik, de szegény Linda már csak kínjában nevetgél ezen. Viszont az átégetett fal felkelti Luci figyelmét, Anyus kénytelen bevallani, hogy szökik az ereje. Vagyis ha nem sietnek, akkor Anyus emberi teste nem fogja kibírni a fény növekvő erejét. Már csak ezért is meg kell találni Ámenkát a kulccsal, hisz Anyus veszélyes lehet. Nem csak lehet, már ártott is valakinek. A szétégett felsőtestű hulla! Bizony, Chet Ruiz hátráltatni akarta, hát így jött ki, de nyugi, már elintézte a helyzetet. Az lehet, de a nyomozóé az ügy és ő biztos, hogy el fog jutni Anyusig.

Luci Mézihez tart, de őt Dr. Trixie fogadja, már viszi is a beteget a kezelésre, Mézi is ott van, a fejét jókora fásli borítja, mert „elcsúszott egy banánhéjon”, biztos Luci is így sérült meg.  Luci felszisszen a sebtisztogatásra, közben Mézinek elmeséli az "Anyus fénylik és kell Ámenka" sztorit. Mézi fejvadász, találja a meg a tesót, különben sokan meghalnak. Rendben, de fizesse ki. Mézi Trixietől  megkapja a jutalomnyalókát, Luci nem fog kapni, mert nyavalygós. Chloenál már ott ül az áldozat tesója Hector Ruiz, sikerült azonosítani a hullát, Chet Ruiz. Az idősebb Ruiz tesó Mexikóban él, nincsen benne a családi bizniszben. Hívta volna az öccsét is, hogy esélyt kapjon egy tisztességes életre, de Chet az alvilágot választotta, igaz, ilyen halált nem érdemelt. Hector attól is tart, hogy Chloe elfogult lesz, már csak Bianca miatt is, de a nyomozó megígéri, hogy tisztességesen végzi a feladatát. Lucifer közben Ellánál katuskálkodik, lever az asztalról egy nyomatot, jaj csak nem egy bizonyíték volt?! De, és nyugi, készült róla másolat, a terv nem jött be, de Luci megkönnyebbülhet, hogy a Ruiz-helyszínről még mindig nincs semmi használható. Chloe is érkezik, Ella még egy valamiben bizakodik, a biztonsági kamerák felvételei, hisz a holttestet oda kellett szállítani, elég elhagyatott a hely, talán kamerákkal sincsen teleszórva, de csak akad valami. Luci is játssza az elkeseredettet, hát az egyetlen szemtanú a drága jó édesapja… Ella mosolyog, igen „Apu, aki mindent lát”, de ez mintha elindított volna valamit: műholdak! Lucifer már nem örül.

Imprószínházban Ámenka az „Isten engem választott” szitut játssza el, most tudja csak végiggondolni, hogy mi is történt vele: megingott a hite, nem bízott az Atyjában, de mintha magára talált volna, hogy ő lett a kedvenc. Azonban se a társak, se a közönség, se Dan nem látja ennek az jelenetnek a lényegét. Ámenka még a figyelmeztetés ellenére is ragaszkodik a saját elképzeléseihez, Dan leállítja a próbálkozást. Lehet Ámenka értett félre valamit, mikor az impró lényegét magyarázták neki. Chloe és Luci megtalálták a furgont, amivel Chet holttestét a helyszínre szállították, Luci próbálja elterelni Chloe figyelmét, de a nyomozó szagot fogott, sőt, olyannyira megtalálták a furgont, hogy két vegyvédelmi ruhába öltözött alak sétál el előttük egy újabb hullát szállítva. A védőruha alatt két fiatal hölgy rejtőzik Ava és Kathleen, csak testvérek, nem gyilkosok, ők amolyan hivatásos tetthely takarítók, hullaszállítás ilyesmi, ez a hullájuk is már két hete halott. Luci részéről minden oké, Chloe viszont kicsikar egy vallomást, miért is voltak ott a tetthely közelében. Sajnos Kathleen újból kavar az exével, és a bár, ahol találkoztak pont a helyszín közelében van, ezért járt arra a furgon éjjel.   Luci elfogadja, és mehetnek is, Chloe pedig számon kéri Lucit,  mi a baja már megint?! Biztos megint titkol valamit, de ismét csak rosszul gondolkodik. Beszélhet vele, ha gondja van, akár a család miatt hülyült meg, akár más miatt, mert nem segít senkin, ha így viselkedik. Luci nem akar beszélni, hisz meg se értené a problémát, de mindegy is, mert Chloe sem fog tovább erősködni.

Az imprógyakorlatnak vége, Dan elégedett Ámenkával, hamar ráérez a játék lényegre majd, ha gyakorol. Ámenka is köszöni a segítséget, sőt még meg is öleli Dant, hisz jó ember. Oké, Dan távozóban elmotyogj az „ez egy fura család” megjegyzést, Ámenka meg csak mosolyog. Érkezik Mézi, irány Lucifer, kell a Kard. Fenét, most már tudja, hogy mi is a szerepe, nem fogja csak úgy odadobni a Kardot senkinek. Mézi viszont nem tárgyal, lesokkolózza az angyalkát. Chloe valami párizsi képet nézeget, Ella máris lelkes, szívesen menne vele Párizsba, de ez nem a francia Párizs. Ez a las vegasi hotel fényképe, a tisztítós csaj exe valójában ott volt a kérdéses időpontban, tehát a csajszinak ugrott az alibije. Lehet nem is olyan tisztességesek? Lucifer-lak, Ámenka felébredt, a kulcs a nyakából viszont eltűnt, állítása szerint egy biztos helyre rakta azt. Az angyalka továbbra sincs meggyőződve, hogy az eredeti terv az jó, így Luci elküldi Mézit, hozza csak ide Anyust, talán Ámenka is megérti, hogy miért sürget az idő. Ámenka viszont annyira meg van győződve a saját igazáról, hogy már azt tervezi, hogy ismét Apu hűséges katonája lesz. Luci erre végre megtörik és beavatja a tesót az igazi tervébe, hogy csak átverte Anyust, sőt, ha nem igyekeznek, már az erejét sem fogja tudni kontrollálni. Ámenka szerint ez is épp elég rossz, de ennek ellenére sem engedi elmenni Anyust. Mézi is visszatér, Anyus már rég eltűnt.

10.png

Anyus Dokinénihez ment, egy üveg bort hozott neki, de nem pusztán csevegni jött, tudni akarja, hogy értette, hogy Lucifer tett-e ellene valamit? Ugyanis ezt mondta, mikor meglátta a sebesülését. Szóval vagy elmondja önként, vagy ropogósra süti... Chloe és Dan közben egy újabb helyszínt jár be, a takarító csajok irodájában van az egyik nővér, holtan, őt is megsütötték. A kihallgatóban a tesó mesél, valóban összejött az exével, de a pali le van égve, és mikor jött egy hívás, ahol 100 ezer dolcsit keresne egy takarítással. Chloe megmutatja felvételeket az összeégett Chetről, ám Kathleen megijed, lehet a tesója halála is egy figyelmeztetés a gyilkostól, hogy ne mondjon semmit. A Luxban Luci és Ámenka szövögeti a terveket Anyus megtalálására, a szénné égett hullák miatt már ő is komolyan veszi a fenyegetést. Chloe hívja Lucit, röviden elmeséli, hogy mi történt Kathleennel, de szükség lenne rá, hogy beszéljen. Luci még hajlana is a dologra, de a bárba betoppan Anyus, így Chloénak egyedül kell boldogulnia. Chloe elég csalódottan teszi le a telefont, Luci épp a mostohájával van, biztos megint valami zűrös családi ügy miatt ilyen lüke. Még Ella is egyetért abban, hogy az egész család furcsa, de Chloe ismét elgondolkodott. Chet ügyvédje Charlotte, Luci meg épp vele van…

A Luxban Anyus elég magabiztos, kiszellőztette a fejét, de most hogy megvan Ámenka, talán megbeszélhetnék a továbbiakat. Luci és Ámenka is döntésre jutott, elvetnék az eredeti tervet és keresnének Anyusnak egy másik helyet, ahol élhetné a világát. Mondjuk a Pokol királynője lehetne, milyen jó ötlet, nem? Anyust váratlanul éri, de szerinte ezzel csak bebizonyosodott, hogy Luciék csak átverték, sose akartak visszatérni vele a Mennyekbe. A két pali csak áll, hogy mindezt honnan tudja? Sikerült rábírnia a Dokinénit, hogy beszéljen. Anyu eléggé fel van paprikázva, a két fiát a zongoráig hajítja, de Ámenka nem adja át neki a kulcsot, max. akkor ha megöli őt. Anyusnak ezek után más megoldást kell találnia. A két tesó persze egymást hibáztatja, de két feladtuk is van, Lucinak meg kell találnia Anyust, Ámenka pedig utánanéz Dokinéninek. Anyus a Santa Monica-i tengerparton, pontosabban a vidámparkban várja a végzetét, Chloe és Dan hozzák a  hírt, rájöttek, hogy ő a bűnös. Mindezt ő is beismeri, de van egy kérése. Lucit hívja fel, és bejelenti neki, hogy sok embernek fog bántódása esni, ha nem kapja meg, amit akar. A hívás után Chloéval akar beszélni, Dantól pedig egy csókkal búcsúzik, ő volt a kedvenc halandója.

Ámenkának Luci jelenti Anyust, teljesen kétségbeesett, hogy bánthatja Chloét. Mézi megérkezett Dokinénihez, egy teljesen feldúlt irodát és a súlyosan megsérült Lindát talál ott, de szerencsére még él a barátnő. Még, mert a verés mellett a hasán van egy jókora vérző vágás… Linda nem tört meg, ugyan Anyus tudni akarta, hogy mi Lucifer igazi terve, de nem dobta fel őt. Mézi persze mi mást mondhatna, mint a minden rendben lesz szöveget, közben megérkezik Ámenka, őt is sokkolja a látvány. Luci megérkezett a vidámparkba, Dant köszönti először, sajnos ott van nála a Kard, Fafejke meg rögtön a legrosszabbra gondol, de Luci nem akarja bántani, csak keres valamit. Mint egy fémdetektort úgy használja a Kardot, és lám, Dan zsebében ott a kulcs. Dan egy szót sem ért Lucifer magyarázatából, aki azonnal le is lép a zsákmánnyal. Chloe és Anyus rendezi a sorait, Anyus beismeri, hogy megölte Chet-et, de a takarítólány halálához már semmi köze. Közben érkezik Lucifer, nála a Kard, Anyus elengedheti Chloét. Ebből persze a nyomozó semmit se ért, sőt, ő az, aki Charlotte-ot tartja a sakkban. Anyus keze lassan a hasára téved, Luci továbbra sem enged, Chloe lépjen el végre mellőle! Érkezik a meglepetés vendég, Hector Ruiz, aki Charlotte-ot fenyegeti egy jókora stukkerrel a kezében.  Chloe vezette el Charlotte-hoz, aki szerinte elárulta a családját, azzal, hogy beismerte, megölte az öccsét, hát bosszút fog állni. Luci szerint, ha Hector most lelövi, akkor itt mindenki meghal.

Dokinéninél súlyos a helyzet, kórházba kéne őt vinni, de túl messze van innen, nem bírja ki az utat. Időre van szükségük, és most Ámenka összeszedi minden erejét, hogy lassítson az idő folyásán. A vidámparkban forrósodik a helyzet, Lucinak épp sikerült lebeszélnie Hectort a lövöldözésről, de előbukkan a fegyveres Dan, Hactor erre elsüti a pisztolyt. Viszont úgy tűnik Ámenka visszaszerezte a régi hatalmát, és az emberek és a lövedék hirtelen lelassulnak, csak Luci és Anyus marad immunis ez ellen. Jár a dicséret Ámenkának Lucitól is, de ő ugye mit sem sejt, hogy miért is történt mindez, de Mézinek legalább lesz ideje arra, hogy elvigye Lindát a kórházba. A vidámparkban Luci és Anyus a tengerparton keresnek menedéket, a még mindig lelassult emberek között. Luci beindítja a Kardot, ami teljes lánggal ég, és itt és most véget fog vetni Anyus rémségeinek. Anyus is hiába könyörög, de Luci szerint a hazamenetel sem a legjobb megoldás, csak rosszabb lenne minden. Lépjen végre tovább, de lehet nem látják viszont egymást többé. Viszont Luci nem Anyus kaszabolja le, hanem magát a teret vágja szét, egy óriási lyuk keletkezett mellettük, egy átjáró egy másik világba. Itt lesz a legjobb Anyusnak, kezdje újra, teremtse meg a saját világát, Apu befolyása nélkül. Anyus tudja, hogy nem látja a gyerekeit, de Luci figyelmezteti, hogyha visszatérnek a Mennyekbe, háború lesz és sokan meg fognak halni. Itt az idő, hogy Anyus távozzon, legyen világosság máshol, és Anyus búcsút int Lucifernek, majd a fényét átsugározza a másik térbe. Charlotte Richard teste a homokba zuhan, Luci a bezáródó térkapun még áthajítja a Kardot és ezzel vége, a kapu bezárul, az idő újból rendesen mozog tovább, a hátuk mögül két lövés dördül. Chloe sértetlenül megúszott mindent, de Hectro Ruiz meghalt. Dan figyelmezteti őt Luciékra, Ámenka pedig kimerülten, de boldogan zuhan a díványra, Mézi pedig beért a kórházba Lindával.

Luci megtörten üldögél Charlotte mellett, Dan rohan a nőhöz, Luci azt hiszi, hogy vége, de Charlotte felébred. Viszont az Anyura már nem hallgat, neki nem egy középkorú gyereke van, hanem két tízéves. Sőt, azt se tudja, ki ez a két férfi itt mellette és hogyan került ő ide… Később már a mentők viszik a sokkot kapott nőt, Chloe biztos benne, hogy Charlotte megússza a dolgot, és abban is biztos, hogy Hector ölte meg a két áldozatot. Luci csodálkozik, hogy Hector megölte a saját tesóját, de Chloe mosolyog a legjobban, Luci igazán megérthetné, egy családban könnyen forrósodhat a helyzet. Illetve Ella is talált egy forrasztópisztolyt Hector kocsijában. Chloe tudja, hogy Luci is mintha gyanakodott volna valakire, csak nem avatta be. Viszont azt is tudhatná, hogy mostanra már igazán bízhatnának egymásban, elnézi neki a legtöbb hibáját, és már igazán megismerte őt. Luci útja a kórházba vezet, szerencsére Linda már jól van, és nem hibáztatja Lucit a történtekért. Tudta mit vállalt mikor Lucifer barátja lett és az univerzum legőrültebb családjával foglalkozhatott. Lucifer elgondolkodott, rájött, hogy valamit meg kell tennie, de marad még egy kicsit Linda mellett. A látogatás után Lucifer felhívja Chloét, a rögzítőnek mondja, hogy szeretne vele beszélni, hogy elmondja neki a teljes igazat magáról és a többiekről. Látszik, hogy megkönnyebbült a döntéstől, de alighogy letette a telefont valaki leüti őt. Valahol, jó messzire L.A.-től egy sivatagban, a félmeztelen Lucifer ébredezik. Az arca, a teste sebhelyes és kiszáradt , azt se tudja hol van.  Egyetlen ruhadarabként egy farmernadrágot visel, viszont a legfontosabb kiegészítője a szárnyai. Lucifer visszakapta a szárnyait! Bármikor, bárhol is vagyunk, bármi is történt, lesz min gondolkodnunk az őszi szezon kezdésig. Köszönöm mindenkinek a figyelmet! A dalok.

Címkék: lucifer
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása