Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Trónok harca 7x01 - Sárkánykő

2017. július 19. 08:20 - sixx

vlcsnap-00003_24.png

Későn eszmélő vallási fanatikusok és szarkavaró arisztokraták - tömeggyilkosság. Határaikat próbálgató, handabandázó északi hadurak és egy zombi - asztalracsapás. Háttérben pecsenyét sütögetni akaró sunyi kis geci és rendszeres nemi erőszaktól megmentett nemeslány - összenézés. Töketlen kalóz és tettrekész rokon - királygyilkosság. Sok hajó és pár sárkány - honfoglalás. Nagyjából ennyi az előző évad hogyvoltja, meg Samu, meg Bran, meg az Éjkirály, meg a Véreb, meg Stannis, meg...aki pótolni akarna bármit is, a hogyvolt tagra klikkolva megteheti.

Az Ikrek

Frey, aki ezek szerint nem halott, azaz flashbackben vagyunk, lakomázik, és határozottan csúnyán mered maga elé, de hát ha nekem is ilyen randa gyermekeim lennének, gondolom, hasonlóan szarul érezném magam. Bort ezeknek, int, ami ugye a híres fösvénységéhez képest elég meglepő, piros betűs ünnep lehet ez a mai, az is, jön a tószt, de a fasznak mutogatják annyit a boroskupákat? Frey nem iszik a sajátjából, és a felségének sem engedi, hogy igyon, rád nem pazaroljuk, mondja, a korabeli Üvegplafon szerkesztőnője meg a háttérben forgatja a szemét. Frey elkezdi méltatni a népet, faszák vagytok, hogy legyilkoltátok a Starkokat, tényleg, egy fegyvertelen, terhes nőt hasba szúrni az nem semmi. Fura egy beszéd ez, az meg még inkább, hogy...jó, a tököm tettet tovább, amint megláttam Freyt, tudtam, hogy Arya az, és tényleg, a borban méreg van, a feleség nem hímsoviniszta disznóság miatt nem kapott bort, hanem jófejségből, és miközben a teremben mindenki meghal, Arya leveszi magáról a Frey-maszkot, mint Tom Cruise a Mission Impossible-filmek drámai csúcspontján, csak Tom nem mondja, hogy az Észak nem felejt. Abba most nem menjünk bele, hogy lesz egy 40 kilós tinilányból hetven éves vén geci attól, hogy egy maszkot húz a fejére, és abba se, hogy ki gyártotta le neki a maszkot, honnan a jelmez, miért nem feltűnő, hogy BASSZAMEG, EZ NEM A FATER, CSAK EGY GYEREK EGY RÁ HÁROM SZÁMMAL NAGYOBB KABÁTBAN, VÁSÁRI MASZKKAL A FEJIN, mer' ezt fogadjuk el így, oszt kalap, azért.

A Fal és azon túl

Hóförgeteget rendeletek a CGI-huszárok, nem is rosszat, de hát epizódonként 15 miskából csak fussa. A förgetegben lovas White Walkerek és gyalogos közlegényzombik menetelnek a Fal felé, hiába, túlvilág ide vagy oda, a disznók mindig egyenlőbbek. A menetben van két óriás zombi is, nem tudom, mikor lesz ebből csata (gondolom, valamikor augusztus végén), de fasza lesz, az tuti. A menetből ugrunk a Falra, mer ez csak egy látomás volt, tiszta idő, jeges szél, mínusz 12 lehet kábé, a Fal előtt szánkó, azon Bran, a jövőbe látó Háromszemű holló, a szánkó mellett egy nagyon fárad csaj, engedjetek már be baszki, egy hónapja húzom magam után a palit, a tököm tele van. Edd, a jelenlegi parancsnok, aki azért nem semmi karriert futott be, ha jobban megnézzük, a második évadban egy szaros tolvaj/erőszaktevő volt csak, most meg ő irányítja az emberiség utolsó védművének védelmét, szóval Edd méregeti a kapu előtt zihál csajt és a nyomorékot a szánon, és kételkedik a bemondott kiléten, mint egyszeri BKK-ellenőr az elektromos bérlet láttán, de Bran aszongya, hogy kétszer is belefutottál már a zombikba, de azok nem álltak meg, hanem jönnek. Oké, te vagy Bran, gyertek be. Majd kipróbálom a módszert a Blahán is.

Deres

Itt is kurva hideg van, mindenki fejtetőig szőrben ül, és úgy hallgatja Havast, akinek a jövőképe sötétebb, mint egy NB1-es csapaté a nemzetközi kupákban, nem elég, hogy itt a tél végre, de jönnek a zombik, mi meg baszhatjuk, mert azokat nem lehet csak úgy legyakni, a Fal nem fogja megállítani őket, és ja, tényleg, nem látott valaki mostanában egy obszidiánbányát valahol? Nem? Az kár, mert egy valíriai acélkarddal nem lehet hatmillió migráns zombit megállítani. Az alternatíva, hogy legalább a látszat kedvéért, de minden ép északi lakos keményedjen be, és forgasson fegyvert, de hirtelen, mert nagy a baj. A lakos az férfi itten, mondom, pre-újgender korban vagyunk, de Lyanna Mormont jelzi, hogy nála a lányok is harcolni fognak, szóval, ha valaki a Medve-szigetekről származó csajnak udvarol, az tőrt vigyen ajándékba, ne masnit. Ebből lesz egy kis filozófiai vita a genderszerepekről a modern társadalomban címmel, majd jön egy sokkal fontosabb kérdés, mi a fasz lesz Umberékkel meg Karstarkékkal, akik Ramsay oldalán harcoltak? Sansa szerint a birtokukat szét kell osztani a Starkokhoz hűséges urak között, de Havas másként látja a dolgokat, nem, nem, az apák bűne nem száll a fiúkra, attól, meg eleve a faterok és embereik nagy többsége odaveszett a Fattyak csatájában, hagyjuk.

Sansa visszaszól, de hát akkor jutalmazva lesznek az árulók (mármint az életükkel, mármint a jelenlegi Umberek és Karstarkok, mármint NŐK, GYEREKEK, ÖREGEK, BASZKI, SANSA, FASZOM, HISZEN A FEGYVERFORGATÓKAT ELVITTE RAMSAY KÉT HETE) és az nem jó, ejnye, Havas, milyen király vagy te, halló. Havasnak láthatóan minden erejére szüksége van, hogy ne kezdjen el in plenum üvöltözni a mostohahúgával, hogy baszki, aláásod azt a kis tekintélyemet, amit kivívtam magamnak itten, pedig mennyit dolgoztam azon a bajszon és a hátranyalt frizurán! Nem osztunk, nem fosztunk, a két család esküdjön nekem hűséget, tessen csak jönni. Az egyiket egy tízéves kölyök, a másikat egy tinicsaj képviseli, így valóban nem lesz egyszerű a zombik ellen. Úgy meg pláne nem, hogy a Vadakat Havas Tormund vezetésével elküldi a Falra, pontosabban Eastwatch-by-the-sea-hez, mert az van Hardhome-hoz légvonalban a legközelebb, a zombisereg meg ott volt legutóbb képben.

vlcsnap-00017_24.png

Havas és Samsa privátban megbeszélik, hogy ad egy, Havas KURVA jó király, de tényleg, az emberek szeretik de ad kettő, Sansa magánban jelezze az aggályait már, mert ez így gáz, ez a kétkedő szemöldökfelhúzás minden mondat mellé. Jóvanna, mondja Sansa, akit ugye Kisujj már fűtött, hogy legyen királynő, hiszen több jogalapja van, mint Havasnak, (muhaha, Kisujj, végre valami, amiről lófaszt se tudsz) de Sansa nem hülye. Azt azért megjegyzi óvatosan havasnak, hogy látta Joffreyt, a pöcsfejet uralkodni, és ő sem engedte, hogy megkérdőjelezzék, a végén meg lila fejjel kapkodott levegő után egy méregpohárral a kezében. Mielőtt Havas erre bármi érdemlegeset reagálna, Cersei üzenete gyön, tessék szépen nekem behódolni, különben. Havas nem foglalkozik vele, pedig, mondja Sansa, kellene, ez a nő nem viccel, bazdmeg. Később elősunnyog Kisujj is, és Sansának igyekszik a fejét teletömni baromságokkal, de hiába, lepereg róla, Joffrey, Tyrion és Ramsay oldalán Sansa mindent kitanult, amit tudni kell a pasikról. Brienne, amint meglátja, hogy Kisujj az úrnője mellett legyeskedik, rohan fel a várfalra, nyírjam ki? Sansa egyelőre életben hagyja Lord Baelisht, mert hát csak ő mentette meg a seggüket a csatában, de szerintem Kisujj az évad végét nem éli meg, Deresben legalábbis kizárt.

vlcsnap-00034_12.png

Királyvár

Cersei, miután egy templomot és a környező negyedet kissé lerombolt az udvari alkimista brigád segítségével, a megmaradó épületeket renováltatja, vagyis a rezidenciája belső udvarának padlójára festet egy tíz méterszer tíz méteres Westeros-alaprajzot, amin vagy Rizikózni akar majd gyerekszereplőkkel, vagy nekünk, a nézőknek elmagyarázni az időközben a fizetéséért beugró Jaime Lannister hathatós támogatása mellett, hogy miért is vannak szarban ők, Lannisterek. Mert mindenki rühelli őket, azért, és tulajdonképpen egy égtáj felé sincsenek már szövetségeseik. Cersei fején a világ leggázabb parókája vigyorog, csak mondom. A királynőnek azonban vannak tervei a jövő illetően, egészen pontosan a Greyjoyokkal kapcsolatban,m akik ezer hajóval érkeztek meg Királyvár alá, és ne is kezdjünk bele abba, hogy honnan lett két hét alatt ennyi, amikor a flotta nagy részét az előző évadban Yara és töketlen öccse elvitte magával Danyhez, van, oszt kész.

Euron, a flotta kapitánya, és a Greyjoyok királya audienciát kér Cerseitől és kap is, van neki ajánlata, üzleti: gyere hozzám, és adom a hajókat, a flottával meg te uralod a tengert, és mindenki jól jár. Mindezt elég pofátlanul, pimaszul, pökhendin előadva, mert Euron már csak ilyen. Cersei nem megy bele a dologba, míg Euron nem bizonyít, ő meg erre balra el, ok, hozok neked ajándékot. Jaime nem örül a verbális sunázásnak, ő de facto sunázza a nővérét, és nem akar ezen a jó szokásán változtatni, annak ellenére, hogy retteg tőle, Eurontól meg a hátán is feláll a szőr, mert beszólt neki: nekem van két jó dolgos kezem, mondja a kalóz röhögve, amikor azt kérdezik tőle, mit hozna ebbe a szövetségbe amúgy.

Közjáték 1: valahol az erdőben

Arya Lannister katonákra bukkan, jólfésült, énekelgetős, átlagemberekre, akik közül csak az egyik néz úgy ki, mint ed Sheeran popénekes, de ő nagyon. Esznek, beszélgetnek, te meg mit keresel erre, kérdik Aryát, akit nem ismernek fel, mert miért ismernének, ő meg mondja, hogy megy Királyvárba, Cerseit ölni. Ezen jót röhögnek, pedig.

vlcsnap-00038_10.png

Közjáték 2: valahol az erdőben, északabbra

Thoros, a Véreb és Beric a múlandóságról, a háború kilátástalanságáról és igazságtalanságáról filozofálgat egy parasztházban, amiben egy apa és lánya fekszik mumifikálódva, az apa kezében kés, vér a földön, a Véreb meg rájuk ismer, tán volt velük valami kapcsolata vagy két évaddal ezelőtt, de én nem emlékszem, őszintén szólva. Arra jutnak, hogy amikor minden kaja elfogyott, az apa megölte a lányát, majd saját magát, hogy ne éhezzenek, és hét ja, ez is egy megoldás. A filozofikus része a dolognak addig fajul, hogy Thoros tüzet gyújt, amitől ugye a Véreb retteg, de belenéz, és lát, látomást, zombisat, ezek a Falnak mennek, irány Eastwatch-by-the-sea. Előtte még temetnek egy sort.

vlcsnap-00040_7.png

Citadella

Samu a világ csicskája lett. Ahelyett, hogy a könyvtárban olvasgatna és tanulna, szaros bilit ürít, takarít, kaját szolgál fel, és a könyveket rendszerezi, de csak a ponyvákat, a szeriőz olvasnivaló el van zárva előle, kulccsal. Ami nagyon zavarja. És hiába mondja az őt orvoslásból, pontosabban anatómiából képző boncmesternek, hogy látta a zombikat és ölt is olyat, és jönnek, és baj lesz, és neki nagyon kellenének a szeriőz könyvek, mert azokban a tudás a megállításukra, azt a választ kapja, hogy csiba, te, tanulj, ami meg történni fog, az mér ezer éve is megtörtént, oszt mégis itt vagyunk. Ez nem elég Samunak, így kulcsot lop, majd random kiválaszt pár vastagabb kódexet, és este olvasgatja őket, ÉS HOPPÁCSAK, az egyikből kiderül, hogy Sárkánykő neve többszörösen is beszélő név, a Targaryenek egykori bázisa alatt bazinagy obszidiánlelőhely van, az meg kell Havasnak. Hollót küld neki, nehogy elsikkadjon a dolog. Aztán másnap éppen magánzárkákba viszi a kaját, amikor az egyik ajtaján egy ismerős, szürke leprás kéz vágódik ki, te, kövérgyerek, Dany partra szállt-e? Az ki? Dany, a sárkánykirálynő. Samu köpni-nyelni nem tud, a kéz tulajdonosa természetesen Ser Jorah, akit Dany azzal zavart el az előző évadban, hogy eredj, oszt gyógyíttasd ki magad a leprábúl, addig a szemem elé ne kerülj. Samu erről mit sem tud, de majd fog.

Sárkánykő

Dany és flottája partra száll a töküres szigeten, egy katona se, egy szolgáló se, semmi sehol, nem lesz egyszerű beindítani a háztartást, most mondom, a legközelebbi közért Dorne-ban lehet. Dany egyelőre ezzel nem foglalkozik, némán nézegeti nemes népe néhai lakhelyét, sárkányfejek mindenütt, ha valaki netán elfelejtené, hogy kik laktak itt. Felmegy abba a terembe, ahol az a fasza terepasztal áll, amin Stannis megdugta a vörös rébéket, majd tologatta a kis figuráit, és Westerost ábrázolja, ugye. Tyron a nyomában, szótlanul, érzi ő is, mekkora katarzis ez az úrnőjének, aki azzal zárja az epizódot, hogy akkor kezdhetjük? Ne volna hülyeség, ebben az egy órában nem sok minden történt ugyanis.

Nézd a Trónok Harca új évadját jogtisztán Telenor MyTV + HBO GO előfizetéssel belföldön bárhol, bármikor. Telenorosoknak a korlátlan belföldi adatforgalom a MyTV-csomagok része. További információ itt.

Címkék: trónok harca
73 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.07.19. 10:55:21

"Abba most nem menjünk bele, hogy lesz egy 40 kilós tinilányból hetven éves vén geci attól, hogy egy maszkot húz a fejére, és abba se, hogy ki gyártotta le neki a maszkot, honnan a jelmez, miért nem feltűnő, hogy BASSZAMEG, EZ NEM A FATER, CSAK EGY GYEREK EGY RÁ HÁROM SZÁMMAL NAGYOBB KABÁTBAN, VÁSÁRI MASZKKAL A FEJIN, mer' ezt fogadjuk el így, oszt kalap, azért."

Gondolom ez valamiféle arcváltós mágia, tehát nem csak az arcot veszi fel hanem a kinézetet is. Enélkül nem sok értelme lenne ennek az egész arcváltós dolognak, mert könnyen lebukna aki használja.

Szóval... It"s magic... :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.07.19. 10:59:09

" Sansa szerint a birtokukat szét kell osztani a Starkokhoz hűséges urak között, de Havas másként látja a dolgokat, nem, nem, az apák bűne nem száll a fiúkra"

Tisztára mint az István a királyban Sarolt és István:

"RÉKA: Gyõztél, uram, atyám felett,
Ki sötét vihart kavart ellened.
Fény és dicsõség a neved,
De ne gyûlöld a legyõzötteket!

Halld meg uram a kérésem,
Halott atyám add ki nékem!
Hadd temessem el a földbe,
Nyugodjék békétlen lelke!

Légy az igaz, megértõ urunk,
Ha már e földön szolgáid vagyunk,
Nyújts vigaszt a szenvedõknek,
Bocsáss meg a vétkezõknek!

ISTVÁN: Ne félj, a kérésed nem szégyened,
A hangod a szívemhez szól.

RÉKA: Jó uram, a szívem tiéd,
A szív a szívnek így válaszol.

SAROLT: Mit nem képzelsz, balga lányom, kérésed már árulás!
Hitszegõknek itt a földön megbocsátni nem szokás.
Koppány testét felnégyeljük, s várainkra tûzzük fel,
Ez legyen a lázadóknak mindörökre intõ jel.
Pusztulj vagy meghalsz!"

Din Serpahis 2017.07.19. 11:07:48

A legjobb Arya volt, ahogy kisétált a hullák között és közben elmosolyodott :D

chrisred 2017.07.19. 11:14:50

@Prof. William: Hát, ja, valószínűleg nem azt tanulta éveken keresztül napi huszonnégy órában, hogyan lehet a lenyúzott arcot felrakni a fejére. A többi kellék nélkül a világ legfeleslegesebb kiképzése lenne.

pocokman 2017.07.19. 11:15:44

Én azt azért sajnáltam, hogy ahogy az öreg Freynél, itt Arya nem kapta le hamarabb a maszkot, hogy azért lássák ki végzett velük.

chrisred 2017.07.19. 11:18:32

Ez az Euron/Victarion elég fékezett habzású jelenség ahhoz képest, hogy az eredeti mű szerint ő a legőrültebb mind közül. Ami a Gregor Clegane-ek és Ramsay Boltonok világában komoly rang. Talán a jövőben majd bizonyítani fog.

rockjano 2017.07.19. 11:49:40

Szuper volt a hogyvolt gratula...

Charlie100 2017.07.19. 12:03:35

Jó rész volt szerintem. A következőben Sansa és Jon egy kommunikációs & csapatépítő tréningen vesz részt az tutti, mert ez így elég gyerekes volt.
Bran haluzhatott volna többet is.
Sam szarlapátolása már kicsit sok volt nekem, remélem hasznosabbat is fog tanulni Fellegvárban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.07.19. 12:05:43

@chrisred: Euronnál nekem az tetszett, ahogy behúzta Cerseit a "világ legszebb asszonya" dumával :D Mert az előző évadban még Danyról nyilatkozott így, hogy őt akarja megkapni, Cerseinek meg csak annyit mondott, hogy a "Arról álmodom, hogy elvegyem a világ legszebb asszonyát", nem azt hogy Cerseit XD ügyes...
Mondjuk azt én sem értem, hogy lett itt hirtelen 1000 hajós flotta, ha nincs a szigetükön fa, csak "szikla és madárszar" O.o

Az erdei jelenetnél meg tök fura volt, hogy végre olyan karaktereket látunk GoT-ban akik úgymond "normálisak", nem akarnak egyből kivont karddal/fasszal rontani egy felbukkanó csajra....ez nekem tök furi volt, végig vártam, hoyg na most jön a disznóság oszt nem jött... O.o

Sansa meg ajjjjj...Cersei 2.0 akarna lenni ezzel a bosszúvággyal, megspékelve az "Az legyen amit én akajok!" mentalitással (vicces hogy pont Jonnak emlegeti hoyg olyan lesz mint Joffrey miközben Joff volt az, aki ész nélkül kaszáltatott el mindenkit) ....csak azt felejti el, hogy még Cersei is képes volt elbizakodottságában pofára esni egyszer-kétszer. Egyetlen szerencséje Kancácskának az, hogy Kisujj bele van habarodva...

Charlie100 2017.07.19. 12:05:56

Azt nem értettem miért volt most nagy szám, hogy Sárkánykőn van sárkányüveg? Stannis említette korábban, hogy ott sok van és bányásszák.

pocokman 2017.07.19. 12:46:41

@je suis Louis: A röpködő sárkányok beleillettek a film szabályrendszerébe, Arya akciója nem.

CM2131 2017.07.19. 12:55:12

@pocokman: Már miért ne illett volna bele? Egy teljes évadon át kínlódott szegény hogy kitanulja ezt az alakváltós mágiát.

Blobov 2017.07.19. 12:57:18

@Fedor: Euron is szerette az István a királyt, ő ezért öltözött Nagy Ferónak.

pocokman 2017.07.19. 12:59:26

@CM2131: Amiről kiderült, hogy nem mágia, csak maszkokat használnak. Persze lehet hogy valahogy a hang megváltoztatását is megtanulta valahogy, csak arról tudtommal nem volt szó onscreen.

pocokman 2017.07.19. 13:00:57

@CM2131: Persze én ettől függetlenül nem akadok fent a jeleneten, badass volt, meg igazából lényegtelen, hogy ez így valid-e a film világán belül vagy sem. Megmérgezhette volna a piát anélkül is, hogy átvedlik Frey-é.

DFK 2017.07.19. 13:15:44

@pocokman: több az annál mint maszkok használata.

wolves84lb 2017.07.19. 13:34:33

@pocokman: "csak maszkokat használnak"...jah, a megölt emberek arcait..."csak maszkok"

chrisred 2017.07.19. 13:35:40

@pocokman: Csak úgy nehezebb lett volna elintézni, hogy az egész család egyszerre igyon belőle.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.07.19. 13:40:09

@DFK: Egyetértek. Bőven több. Igazán -nekünk- nem magyarázták el sose a dolog lényegét , de ezt mágia nélkül lehetetlen megcsinálni.

Ez inkább afféle átlényegülés, mint egy ügyesen kikészített maszk.

horee6 2017.07.19. 13:41:59

@pocokman: Arya megdobta d20-szal az álcázás/álruha viselt próbát, szóval nem kérdés, szabályos volt-e. :)

vitaygeorgina 2017.07.19. 14:14:27

@Fedor: Ebből látszik, hogy Arisztotelésznek igaza volt, mindent megírtak már, a többi csak utánzás. De szép párhuzam.

vitaygeorgina 2017.07.19. 14:21:04

"túlvilág ide vagy oda, a disznók mindig egyenlőbbek"
Ez bizony nagy igazság.

Amúgy nekem tetszett a rész, és érdekes módon épp az a két jelenet, ami a posztban közjáték néven fut. Engem bosszantott, hogy Arya egy pszichopata, és örültem, hogy megcsillant valami abból, hogy nem az az első dolga, hogy kinyír minden szembejövőt, bár itt is stírölte a kardokat rendesen.
Sándor korábbi jelenetét vissza lehet nézni a youtube-on, a harmadik évadban jártak egy családnál, egy apa és a lánya meghívta őket vacsorára. Sándor másnap reggel távozás előtt hálából megverte az apát a lánya szeme láttára, elvette a maradék pénzüket, és azt mondta, hogy ezek gyenge emberek, mire itt a tél, halottak lesznek. S lőn...
Az egyik legérdekesebb jellemfejlődés a Vérebé, engem teljesen meghatott, hogy eltemette őket és mondta azt a szép beszédet.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.07.19. 14:27:48

@vitaygeorgina: és nekem még nagyon tetszett a beszélgetése Dondarionnal, hogy "annyi jobb ember van nálad, miért téged támaszt fel az urad?!"...és hogy végső soron mindenkinek az a válasza a Rh'oll-al kapcsolatban, hogy "nem tudom". Utána meg, ahogy a Vérebnek látomása lesz a tűzben, és utána megy sírt ásni...(És Thoros beáll mellé) hátborzongatóan jó kis jelenetek voltak.

a menetelő zombihadtól (benne az óriászombikkal) meg rendesen rázott a hideg...tényleg úgy igaz, hogy az Éjkirály és a jégzombik nem annyira a karakterükkel ijesztőek (mint mondjuk egy Ramsay volt), mert jellemvonások és minden nélküliek, egyszerűen csak egy feltartóztathatatlanul előrehaladó, megállíthatatlan természeti erő, ami úgy jön és tudod, hogy jön és tök para...

papierusz 2017.07.19. 16:12:09

@Charlie100: Mert Samu nem hallotta. Kinek mondta Stannis, Havas Jonnak? Az tökkolop, nem fogott fel semmit belőle biztos. :)
Egyébként rendes Lannister katonák? Ugyan már. De legalább láthattuk ezt a poppert , meg hallhattuk, milyen szépen énekel Tyrionról.
Tényleg jó hangja van a csávónak, nem tudtam, ki a gyász ez, utánanéztem, hát ismerem a zenéit, csak nem sejtettem, hogy ez a gyerek énekli.

Treff Bubi 2017.07.19. 16:13:16

Mondjuk Arya simán kinyírta a szolgálót, akinek a képében felszolgálta a pitét Frey Tamásnak, szóval most nem értettem a nagylelkűséget. (Ha jól tudom, arcot csak megölt emberről lehet lelopni).

chrisred 2017.07.19. 16:19:40

@Treff Bubi: Az szükséges volt, hogy Walder Frey közelébe kerüljön. A feleség meg a többi szolgáló mególésének viszont semmi értelme nem lett volna.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2017.07.19. 17:20:38

@Treff Bubi: meg ugye kellettek néhányan ahhoz is, hogy elmondják "Észak nem felejt" :)

,, 2017.07.19. 21:09:54

Hát én meg nem bízom Sansában. Kisujj be fogja dumálni magát szépen a bugyijába, aztán utána már azt fogja csinálni amit mond, meglássátok.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.07.19. 22:52:47

Szemfülesek kiszúeták, Sansa ebben a részben ugyanúgy hordta a haját, mint Cersei, amíg még volt neki, és most azon megy a lamentálás, hogy ez mit jelent: pizzabottle.com/40936-sansas-hairstyle-season-premiere-game-thrones-hella-important-plot/

Littlewood · http://mslittlewood.blogspot.hu/ 2017.07.20. 08:31:43

Örülök, hogy van megint hogyvolt. Már hiányzott.

@Fedor: Nekem is ez jutott eszembe, amikor néztem. Ez úgy látszik, visszatérő elem királyéknál.:D

Kisujj szerintem nagy játékos, és Sansáról igazából sose derül ki biztosan, egy jelenetben sem, hogy mit is gondol, mi a valódi szándéka, és egyáltalán, mit fog csinálni a következő 10 percben. Ez valószínűleg nem véletlen.

Treff Bubi 2017.07.20. 10:55:22

Mondjuk Sansa és Jon akár alapíthatnának egy új dinasztiát, végül is csak fél-unokatestvérek. Ennyi vérfertőzés a Lannisterek után bőven belefér:)

mbudai · jegtoro.blog.hu 2017.07.20. 11:15:22

@vitaygeorgina: Utóbbihoz adsz kérlek egy linket? köszi szépen.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.07.20. 15:48:25

@Treff Bubi: Jaja. Targaryennek és Lannisterek után ez már szinte normális frigynek minősülne. :)

pocokman 2017.07.20. 16:15:40

@Prof. William: De ha belegondoltok, annyira hullanak az emberek, hogy lassan ez az egy opció marad a szereplőknek :D

William Hunter 2017.07.20. 20:07:04

Három óriásra emlékeztem, de majd újra megnézem az epizódot.
A holtak "működéséről" lehet valamit tudni? Az Éjkirály folyamatos vargolása irányítja őket? Esetleg minden egyes White Walker tud vargolni, így egymás között felosztva irányíthatják a holtak seregét? Vagy csak az Éjkirály feléleszti a holtakat és azok utasításokat végrehajtva, bizonyos fokú önállósággal cselekednek?
Ha jól tudom, Havas Jon az Éjjeli Őrség 998. parancsnoka. Számmisztikailag van jelentősége az 1000. parancsnoknak?

mbm 2017.07.21. 02:12:21

@pocokman: Sehol nem állítja sem a film, sem a sorozat azt hogy ez ne mágia lenne, csupán annyit hogy az adott személy eredeti arcára szükség van a varászlathoz. Ezt a sorozat már a 2-3. évadban valamikor megmutatja (mármint hogy az imposztorkodás magic), és a könyvben is van erre egyértelmű utalás.

mbm 2017.07.21. 02:13:58

@mbm: *sem a könyv, sem a sorozat

Cérnahuszár 2017.07.22. 19:58:56

hát helló én is előkerültem :)

Cérnahuszár 2017.07.22. 20:00:43

Engem a frász kitört amikor Bran és a csaj átment a kapun a falon túlra. Tudtam hogy így lesz, de innentől kezdve a jégkirálynak tiszta útja van a falon túlra, mágia védelem ide vagy oda. Az öreg csókához is be tudott menni Bran után, amikor megfogta és semmit nem ért a korábbi védelem

papucsorránpamutbojt 2017.07.22. 21:38:29

Csak én imádom Littlefinger-t? A legnagyobb játékos Denerys meg Tyrion mellett!
Nem sok értelme és oka lenne kinyírnia Sansának Baleish-t, mert nem hiszem hogy tudta, mit fog Ramsey csinálni Sansával (megeskedte ugye LF, hogy Sansának nem esik bántódása, más kérdés hogy a büdös kis szadista féreg szava ennyit is ért, plusz nem hagyta volna ott Derest LF, ha Cercei nem parancsolja Királyvárba), és annyiszor mentette meg a kis vörös seggét, hogy már követni se tudom...
Ha LFnek meg kell halnia, akkor mondjuk nyírja ki Cercei, amiért Joffrey-t megmérgezte...

Cérnahuszár 2017.07.22. 21:57:47

@papucsorránpamutbojt: arra leszek kíváncsi hogy mennyire fog izzadni amikor rájön hogy kárba veszett idő volt sansát és cerceit egymásnak terelni hogy kiüssék egymást, a sok munkája odalesz, mert danerys az igazi probléma

papucsorránpamutbojt 2017.07.22. 23:28:26

@Cérnahuszár: van egy sanda gyanúm, hogy nem éli meg sajnos.... Ne legyen igazam...

papucsorránpamutbojt 2017.07.22. 23:50:24

@Cérnahuszár: pedig érdekelne hogy mit kezdenének egymással...

nota19 2017.07.24. 10:52:35

@papucsorránpamutbojt: az az érzésem, hogy LF-nek lassan vége lesz. Egyébként én is bírtam, aranyfokozatú szarkavaró volt, igen szórakoztató.
Ki látta a 2. részt? Én igen és nagyon tetszett.

Bicepsz Elek 2017.07.24. 13:06:44

@Bicepsz Elek: Jo volt a 2ik resz. JON Snow egy halatlan diszno!!

Bicepsz Elek 2017.07.24. 13:52:37

@nota19: Nezd meg. Ki mentette meg attol, hogy Bolton bacsi kutyai emesszek meg??? Amilyen hulye volt, siman nem biznek ra egy 100+ fos sereget sem.

nota19 2017.07.24. 14:02:56

@Bicepsz Elek: Kisujj nem őt mentette meg. Vagyis igen, de egyáltalán nem érdekelte, hogy Jon megmenekül-e, vagy sem. Ez csak mellékes körülmény volt a számára. Ugyan miért kellene ennek a kétszínű/sokszínű szemétládának hálásnak lennie? Alig várja, hogy belé döfhesse a kést (képletesen, vagy akár valóságosan is). Csak Sansát akarja és a hatalmat.

nota19 2017.07.24. 14:08:52

Egyébként, hol van Szellem???? Ha futotta a CGI-ből Nymeriara, nem hiszem, hogy Szellemre nem futotta. Legalább egy villanásnyira.

sixx · http://comment.blog.hu 2017.07.24. 16:12:32

holnap reggel lesz új poszt, addig tessen uralkodni az érzelmeken.

Bicepsz Elek 2017.07.24. 20:36:19

@nota19:
Sansa nem volt ott. Politikailag a Boltonoknal jobb valasztas volt Jon+Sansa elso latasra. Csak tulsagosan onjaro lett. Jo lett volna egy Littlefinger vs Davos/Melissandrei dialogus, mint regen Varyssal.

Cérnahuszár 2017.07.24. 21:17:49

@Bicepsz Elek: hogyne lett volna ott sansa a csatában
kisujj sansának akarta visszafoglalni a várat, hogy a lannistereknek legyen ellenfele és gyilkolják le egymást, aztán szabad az út a trónhoz neki. ezért segített. Nem john-nak ajánlotta fel az arryn sereget, hanem sansának és sansa qva sokára reagálta le, amikor már biztos volt hogy kell a segítsége. Azóta is próbálja az éket verni közéjük, mert sansa átengedte az irányítást havasnak

Bicepsz Elek 2017.07.24. 22:27:12

@Cérnahuszár: Tavolrol nezte. Ja ugy persze ott volt. Mint Jozsi bacsi, az edzo a palyan kivul. Valojaban Jon csak eszkoz lett volna Kisujjnak, de szukseges eszko, hiszen Sansat nem kovette volna senki(csak egy nő, sot felig kislany(Danynak sarkanyai, Cerseinek ferfirokonai vannak(Olennanak voltak-latszik ha a huberesei mashoz mennek, ami szoba se johetne egy eros ferfivezeto eseten), Yarat csak egy kisebbseg koveti stb stb.), persze vezetove is ezert nem is valasztottak. A lenyeg, hogy Robin Arryn is ezert kuldte oda(=segiteni a rokon es jovendobeli feleseg, Sansa Stark igenyeit(aki Tully is, mint Robin is).

Aszusz 2017.07.25. 08:23:48

@papucsorránpamutbojt: Kisujj jó karakter, és jó szarkavaró (Tyrion s az, na de Dany?), viszont Északon nagyon elszámította magát. Először is: hozzáadta Sansát Ramseyhez, mert nem tudta, hogy egy szadista barom, és ezzel a lépéssel sikerült Sansát is eltávolítani magától. Így aztán Sansa Jonhoz fordul, akit Kisujj nem tud manipulálni, de még mindig reménykedik, hogy Jon majd segít Deres visszafoglalásában, de Sansáé lesz az érdem, mert ugye a Völgy serege miatta jött. Egyszerűen nem hiszi el, hogy az Északi urak Jont, a fattyút választják meg Sansa helyett királynak. Ezek után egyetlen esélye van: Sansát Jon ellen fordítani, és valahogy rávenni Északot, hogy Sansát támogassák Jon helyett. Képes lesz erre? Majd meglátjuk. Én nem jósolok túl nagy jövőt neki.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2017.07.25. 13:54:11

@Prof. William: Pontosan, nem is értem, hogy nem esett le Sixx-nek, hogy ezek az arctalan izék mágiát használnak.

papucsorránpamutbojt 2017.07.25. 17:34:36

@Aszusz: ha belegondolok Sansa Kisujj nélkül kinyiffant volna már Királyvárban.
Ramsey szadista hajlamáról nem tudott, így sajnos bebukta a násszal a tervét. De hogy Sansa ennyire eltávolodott tőle nekem ez nem hiteles...
Pont ebben a naív passzív karakterben nincs annyi hogy oké, nem biztos hogy tehet róla, pláne h segített is visszaszerezni az otthonomat. Nyilvánvaló h Kisujj céllal cselekszik és saját magának kapargatja a gesztenyét, de csak Sansa az egyetlen ember akinek a sorozatban soha nem ártott szándékosan. És Sansa karakteréhez nem illik most ez a hűvös viszony Kisujjhoz.
Egy Varys Kisujj reuniont megnéznék szívesen de van wgy gyanum hogy a hülye vörös p*csa hamarabb kinyiratja Baelish-t

Aszusz 2017.07.25. 18:37:34

@papucsorránpamutbojt: Kisujj nélkül sok minden nem lett volna. Eleve Jon Arryn sem hal meg, szóval Ned nem viszi a lányokat Királyvárba, de ha mégis, Kisujj nem árulja el, szóval lehet, hogy megússza. Ha mégsem, akkor Sansa hozzámehetett volna Lorashoz és elkerül az Égikertbe (ha jól emlékszem, ezt is Kisujj hiúsította meg, de ebben nem vagyok biztos). És ha mégsem, akkor is Joff nem hal meg az esküvőjén, és nem fogják az egészet Sansára.

Kisujj elég sok dologba beavatta Sansát, szóval pont ő nagyon jól tudja, hogy Kisujj mire képes a háttérben. És azt is tudja, hogy pont ezért megbízhatatlan, mert csak a saját javát nézi. Lehet, hogy eddig nem ártott direkt Sansának, de nincs rá garancia, hogy nem tesz a jövőben olyat, amivel majd ártani fog.

papucsorránpamutbojt 2017.07.25. 19:29:49

@Aszusz: persze hogy nincs rá garancia...
De senkinél nincs garancia.
Lehet tudni hogy Kisujj célja a vastrónon ülni Sansával.
Sansa helyében használnám Kisujjt amíg lehet. De nem hiszem hogy sok értelme lenne annak amit rebesgetnek, hogy ebben az évadban kinyiratja Sansa. Értelmetlenné teszi az egész karaktert. Mármint Kisujj karakterét.
Stílusosabb lenne a siker küszöbén megölni...

mézescsók 2017.07.26. 10:40:30

@Bicepsz Elek: '"Távolról nézte. Ja, úgy persze ott volt." Remek. Ez Sansa. És mindennel így van. Más gondolkodik helyette, más cselekszik helyette, de amúgy ott van.

@papucsorránpamutbojt: Sansa karakteréhez illik ez a hűvösödő viszony Kisujjal. Erősebb támaszt talált.

@Aszusz: Tudhatná, hogy mire képes, de nem biztos, hogy tudja.
Egyszerű kis lélek ez a csaj, hiába, nem bírom.

Bocs, hogy beledumáltam, többé nem teszem.

papucsorránpamutbojt 2017.07.26. 10:57:14

@mézescsók: Sansa eddig naívan mindenkinek mindent elnézett, Jeoffrey szemétségeit is szó nélkül tűrte mert ő a király. Mindenkinek minden szemétséget elnézett meg megbocsátott. Kisujjnak viszont nem, pedig ő mentette a seggét 2 évadon keresztül. Nekem ez nem áll össze.

Littlefinger forever

mézescsók 2017.07.26. 12:25:23

@papucsorránpamutbojt: Sansa az első évadtól kezdve végigrettegte a sorozatot és mindig támaszra volt szüksége, hogy kimenekítsék.
Kisujjra már nincs szüksége - véli ő, mert ki tudja -, mert erősebb támaszt talált Jon személyében.

Cérnahuszár 2017.07.26. 13:46:03

@papucsorránpamutbojt: szerintem nem nézett el semmit, csak tudta hogy rámehet a bőre
ha ellenkezik, hát azt mondta amit a többi hallani akart
túlélte
viszont tisztában van vele hogy kisujj rákente joff megmérgezését, azzal hogy a nyakláncot összetörte előtte és ledobta
látta hogy kivágja a nagynénit az ablakon
tudja hogy kisujj nem kímélné őt sem és az észak megszerzése miatt mondja azt hogy szerelmes belé

Dauda András 2017.08.07. 17:08:57

Rohadt jó rész volt! Egy kibaszott nagy középső ujj az összes Team_Lannister-nek!

fátum 2017.08.08. 17:09:35

"pontosan a Greyjoyokkal kapcsolatban,m akik ezer hajóval érkeztek meg Királyvár alá, és ne is kezdjünk bele abba, hogy honnan lett két hét alatt ennyi" IKEA katalógusból rendelték, csak össze kellett pattintani. :-)
süti beállítások módosítása