Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lucifer 2x16 - God Johnson

2017. július 19. 11:00 - Szencsike

Ejha, Lucifer nagyon kikészült, és folyton azt hajtogatja, hogy nem ő az Ördög, csak kitalálta. Mintha be lenne gyógyszerezve, és lehet kapott is valamit, mert valami hordágyon tolják végig egy kórházi folyosón. Menjünk vissza 36 órával korábbra, legalább kiderül mitől szállt el Luci agya. Luci Dokinéninél van terápián, de lehet Dokinéninek kell egy kis támogatás, a legutóbbi beszélgetésük (Apu és Anyu elintézik egymást terv) felvetett benne pár kérdést. Luci leinti, a Lángoló Kard terv megdőlt, nem működik. Hála az égnek, hisz egy ekkora harc a két teremtő istenség között lehet az emberiségre is kihatott volna, Dokinéni ezért aggódott. Luci erre is legyint, Dokinéni ezt talán túlélte volna. Talán, nem jó előjelek, de mit szólt a tervhez Mézi, mégis csak barátok. Semmit, ugyanis nem mondta el neki. Mézi hajlamos a saját feje után menni, még akkor is, ha Luci érdekében cselekszik, így most nem akarta, hogy a démonkája miatt is főjön a feje. Viszont Mézinek van egy új legjobb barátja, a nyomozó le se tudja magáról vakarni.

1.png

Chloe-Mézi-lak, bizony, szegény Chloe még a saját otthonukban is csak óvatosan mer közlekedni, nehogy a lelkes besztije megtalálja. De kár belé, Mézi ott van mindenhol, épp reggelit csinált, odaégetett pirítóst kapott volna a nyomozó, de még Mézi drága is látja, hogy ezzel bakot lőtt, akkor talán egy közös balhé jó lenne! Chloe kedvesen ugyan, de inkább azt javasolja, hogy talán másokat is megismerhetnének, ne csak ők ketten lógjanak együtt. Mézi fejében a kerekek forognak, vigyorog Chloéra, tudja is, hogy mi kell ide, bár azt hiszem az új ismerősök a nyomozó részéről nem alkalmi szexpartnereket jelentenek. Menjünk az aktuális tetthelyre, Chloe Lucifer véleményét is kikéri a nyomulós Méziről, ám Luci nem aggódik, Mézi rá van állva Chloéra, de szegény nyomozónk csak egy kis teret akar magának. A tetthely egy kórház, annak is a közösségi szobája, az áldozat egy ápoló, egy játék táblával ütötték le. Még senkit sem tudtak kikérdezni, ugyanis ez egy pszichiátriai intézet, a betegeket kellett először eltávolítani a holttest közeléből, nehogy felzaklassák magukat. Luci imádja az elmebetegeket, jókat szórakozik rajtuk. A holttestet nem más, mint maga Isten találta meg, valóban egy olyan beteg, aki Istennek hiszi magát. Luci elbeszélgethetne vele, sok közös témájuk lenne, de Luci nem vevő Chloe poénjára. Viszont a hivatalos elbeszélgetésekhez sok-sok bürokratikus akadályon kell túlesniük. Dan és Chloe ezeket megy leküzdeni, Luci pedig belopózik "Istenhez".

2.png

Isten kb. úgy néz ki, mint Alan a Másnaposokból, csak kisebb pocakkal és kevésbé őrült a tekintete. Ennyit a Morgan Freeman Istenképről. Felismeri Lucit a mindenható Atya, olyan kedvesen üdvözli őt, a rég látott fiát, nem is tűnik zakkantnak a pali. Luci szerint ő csak egy kamugép, és rajta is beveti a mire vágysz trükköt, de semmi hatása. Istenünkre ugyanis nem hat az elmetrükk. Biztos a gyógyszerektől, Luci is kér ezekből, de nem fogja eltűrni az imposztort! Érkezik egy ápoló, kiküldi Lucit a szobából, Istenünk pedig azzal búcsúzik tőle, hogy jó volt látni Samaelt, ez ugye Lucifer régi neve. Luci visszanéz, ragyogó fény öleli körül a férfit vagy csak a napsugarak furcsa játéka? Luci és Ámenka már tanácskoznak is, a tesó biztosra veszi, hogy az Apjuk nem jönne le csak úgy a Földre, minimum egy olyan valakit küldene, mint a kemény legény Ámenka, vagy bevetné az égő csipkebokor trükköt. De akkor mi van a Samael névvel, még Luciferként sem mutatkozott be neki, ezt honnan tudja? Ámenkának van egy tippje, az internet, annyi mindent lehet ott találni, még kedvence is van, egy cuki macskás videó, de Luci nem poénkodná el, tényleg van valami fura a paliban. Ő csak egy elmebeteg, semmi több, Ámenka nem is ragozná tovább. De a Föld a kedvenc játszótere az Apjuknak, tuti kitalált valamit, és kár lenne érte, annyira nem rossz hely, Luci megkedvelte. A mennyekhez képest semmi, de Ámenkát tovább bosszantja Luci, valaki biztos hiányozni fog neki, ha hazajutna, mondjuk egy késdobálós, bőrgatyás démonka. Ámenka hallgatása beleegyezés.

3.png

A kapitányságon Ella teljesen odavan a lehetőségtől, hogy Isten lehet valóban közöttük járhat, mint egy átlagos ember. Ugyan már, hülyeség ez az egész, Luci élből kizárja még csak a lehetőségét is, hogy az Apja itt legyen köztük. Ella igazat is ad neki, ugyanis lehet Isten volt az ápoló gyilkosa, megtalálta a halotton Isten ujjlenyomatait, így azonosította őt, Earl Johnsonnak hívják, texasi olajmágnás volt, mielőtt bedilizett volna. Az aktája szerint a felesége záratta be, mert elajándékozta az összes pénzét. Lucifer részéről az ügyet le is lehet zárni, megvan a mindent eldöntő bizonyíték, le is lehet csukni Mr. Johnsont. Sajnos nem, az, hogy Lucifer külön elbeszélgetett vele, az újabb akadályokat emelt fel, jó pár napot kell várni egy hivatalos kihallgatásra, köszi szépen, hogy elszúrt mindent. Több se kell Lucinak, fogja a kis bőröndjét, benne egy váltás öltönnyel, és mintha csak egy szállodába sétálna be, egy kis lakosztályt kér magának a zárt osztályon. A közönyös recepciós nem veszi be a luciferi betegséget, csak ön-és közveszélyesség esetén lehet ide bekerülni, hát Lucifer a gallérjánál fogva ismétli el a kérését, és máris lesz szabad ágy a sárgaházban. A rendőrségen Dan az eltűnt pudingja után nyomoz, de nem a kollégák nyúlták le a finomságot, hanem Charlotte. Unatkozik a nőszemély, hát Dantől várja a szórakoztatást. Fafejke viszont felnőtt a feladathoz, nem kér Charlotte-ból, inkább marad egyedül és lelép, Anyu-Charlotte-nak viszont bejön ez a makacsság és a puding is.

4.png

Luci beilleszkedett a lakók közé, láthatatlan pókert játszik, de fél szemmel a közelben ülő Istent figyeli. Megkérdi a többieket, hogy mit tudnak róla, de csak egyikük mesél róla, kapott tőle egy extra adag dzsemet. Ez semmi, Luci kiszáll a játékból,  majd egy másik lakótársa pedig egy alsónadrágot dob a fejére. Az igazgató viszi el a dobálós beteget, Lucira is időt fog szakítani, de a félmeztelen beteg előbbre való. Közben Isten-Apu eltűnt a teremből, Luci megy utána, egy csendesebb kórterembe ér, Isten-Apu ott fojtogat egy nőt. Luci leszedi a hölgyről a férfit, ez bizony tettenérés, de a férfi valójában meg akarja menteni a hölgyet. A hölgy nyakán van egy jókora vágás, folyik a vére, Isten-Apu az átvágott torkához érinti a kezét és a vér szép lassan visszatér a hölgy testébe, aki újra életre kell. Ez tényleg Apu, ez tényleg ő! A nagy egymásra találás azonban egy jókora pofonnal ér véget, Luci leüti az Apját. Később Chloe jött látogatni a békésen rajzolgató Lucifert, a pofonnal elég durván hátráltatta a nyomozást, haladéktalanul ki fogja őt innen vinni. Luci azonban maradni akar, ám minden egyes szava egyre kuszább. A szándék jó, segíteni akar a nyomozásban, de lehet mégiscsak Mr. Johnson az apja, akivel le kéne rendeznie ezt-azt, és látta őt, ahogy megmenti a legújabb áldozatot. Ugyanis volt még egy áldozat, egy hölgy, aki elmondta, hogy ki támadta meg: a Mikulás.

Chloe útja az igazgatóhoz vezet, jó fej alaknak tűnik, de Luciferről semmit nem vitathat meg egy kívülállóval, hacsak nem a vőlegénye. Chloe nemleges válasza megnyugtatja őt, szimpi neki a nyomozó, de remélem ezek után nem ő lesz a gyilkos. Egyik nővérke érkezik, a dokit szólítja a kötelesség, a kedves nővérkét Kipsy nővérnek hívják. Doki búcsúzás előtt még megadja Chloénak a számát, ha beszélni akar vele. Jöhet a következő menet Apu és Luci között, a fiú rázúdítja minden dühét, ezúttal legalább verekedés nincs, de a lényeg, Luci szerint minden, ami eddig történt, csak a drága Apus manipulációjának köszönhető. Sőt, még a drága Anyus is rásegített, mióta itt van. Na, erre Apu felkapja a fejét, bizony, a drága exe itt jár közöttünk. Mosolyogva emlékszik vissza a legelső találkozásukra, de Lucifer nem akar semmi mást, csak azt, hogy kérjen bocsánatot és vezekeljen a bűneiért. Annyira dühös rá, hogy még a szemei is vörösen villognak, de a nagyobb balhénak Dokinéni érkezése vet véget. Chloe eközben Mézivel telefonoz, a démonka biztosra megy, a doki tuti le akar feküdni Chloéval! Mézi támogatja a szexet, sőt, akár a randit is megszervezi, de Chloe inkább saját maga intézné az ügyeit. Mézi ebben is benne van, örül, hogy a barija végre a sarkára áll, de Chloe nem erre gondolt.

8.png

Az őrsön Ella teljesen belefeledkezett Istenbe, a What if God was one of us dalt énekli, de az érkező Chloe kikapcsoltatja vele. Viszont úgy tűnik, hogy a gyilkos Mikulás elmélet működhet, ugyanis Ella talált egy hosszú, fehér szakállszálat a nyomok között, és a páciensek között is van egy Mikulásképű öregúr. Csak kár, hogy a kihallgatás nem lehetséges, legalábbis orvosi engedély nélkül. Úgy tűnik Chloe meghozta a döntést, felhívja Mézit, hogy segítsen. Vissza az őrültek közé, Dokinéni tolókocsiba kényszerült, és jó mélyeket lélegzik, sokkolta a Teremtő látványa, rosszul tette vajon, hogy nem hajolt meg? Lucinak nem ezek a dolgok járnak a fejében, miért van itt egyáltalán? Chloe szólt, hogy nézzen rá, de Isten jelenléte rá is hatással volt. Luci simán csak elborzadt attól, hogy az Apja még mindig érez valamit az Anyja iránt, de várjunk csak, ezt akár az előnyükre is fordíthatják! Dokinéni leszavazza, de nincs visszaút, neki kell segítenie. Később Luci már a lakótársaknak vázolja a tervet: segítsenek neki megszökni! Apus persze leszólja a nagy tervet, de Luci kisebb lázadásra biztatja az őrülteket. Ő és Apu hamarosan egy csatatéren találják magukat, a lakók szétdobálnak mindent, verekednek,  kapcsolgatják a villanyokat, csinálnak egy kisebb tüzet, miközben a két szökevény lassan, kényelmesen átsétál köztük. Az ápolók persze azonnal rohannak, észre sem veszik őket, akiket Doktor Linda juttat ki az épületből, igaz még pukedlizik egyet Isten-Apu előtt, de neki elég egy kézfogás is.

Csaj-lak, Chloe nem csípi ki magát túlzottan az estére, Mézi többet várt volna, ha már dugni készül. Nem, ez egy kihallgatás, csak vacsorának álcázzák, nem lesz szex, még hármasban sem! Szívesen nézi, neki nem gond, közben csöngetnek, Ámenka áll az ajtóban, elámul a szexi Mézin, mögöttük Chloe kiköti, hogy az orgia sem jöhet szóba, Ámenka meg nem is tudja, mit gondoljon. Lux, Anyus megérkezett és a hely romantikus gyertyafénybe burkolózik, majd megszólal a zene, felkapcsolódnak a villanyok, és Anyus és Apus ismét találkoznak. A bárpult mögül Luci és Doktor Linda figyelnek, Luci az első randijukat akarta felidézni, mint az Apád-anyád idejöjjön c. filmnél, ott bejött a dolog. Luci biztosra veszi, hogyha összejönnek, pár napon belül újra marni fogják egymást, ez a legjobb bünti nekik, hogy együtt vannak. A táncparketten Anyusnak kell egy kis idő, mire felismeri a hites urát, de a boldog viszontlátás helyett egy jókora tökön rúgással üdvözli a férjét, hisz a Pokolba küldte. A csajoknál ez a fura randi/kihallgatás/akármi szerencsére nem viseli meg a doktor idegeit, könnyen alkalmazkodik, Mézivel is beszélget, aki már most, a kajálás közben az ágyba küldené Chloéval. Chloe elhívja egy kicsit a barit, Ámenka meg megdicséri a doki fejformáját, ő is kopasz, mint az angyalka. Chloe közli Mézivel, hogy ő nem olyan, mint Lucifer, neki egy barát kell, nem szexjáték! Mézi veszi az üzenetet, magányra vágyik, cicceg párszor Ámenkának, mire az angyalka veszi az adást, kimegy a konyhába.

Chloe bocsánatot kér a dokitól, fura a szobatársa, de a doki nem veszi magára, a betegei sokkal rosszabbak is tudnak lenni. Igazán, Chloe szívesen hallana erről többet is! A konyhában Mézi kedve nagyon hamar a mélybe zuhan, Ámenka búcsúzni jött igazából, ugyanis hamarosan Anyus, Luci és ő visszatérnek a Mennyekbe. Mézi tehát Ámenkától megtudta, hogy mi Lucifer terve és ez elég komoly sokként érte a démonkát. A nappaliban Chloe egész jól adja az érdeklődő nőt, de a doki esze is vág, túl sokat kérdezgeti a Mikulásképű pácienséről. A dokinak jön egy üzenete, most tudta meg a lázadást, sőt Luci és Isten is megszökött. A Luxban áll a bál, Anyus a plafonon van a randi miatt, nem fog a férjének megbocsájtani. Pedig Apusnak nagyon hiányzik, sőt, igazán örül, hogy látja. Lucifer és Dokinéni tisztes távolból figyelik tovább a párost, akik hajlandóak kommunikálni, Anyus végre elismeri, hogy Apus kis kreálmánya, az emberiség nem is olyan borzasztó, bocsánatot kér, hogy mindenféle árvízzel és egyebekkel akarta őket elpusztítani. Végre ő is rájött, hogy egész hasznosak, van vodkájuk, hullámvasút és brie sajt. Egész engedékeny kedvében van, Apu táncra kéri őt, Anyus el is büszkélkedik, hogy asztalon is táncolt már, de ez most igazi, romantikus lassúzás lesz, Luci már nyomja is a zenét. Luci elég furán méregeti őket, Dokinéni rá is kérdez, hogy biztos ez a bosszúállás, de Luci még mindig hajthatatlan. A parketten Anyus elbizonytalanodik, ez a találkozás minden tervét felborította. Apus szívesen újratervezné a közös dolgaikat és egy csók lesz a vége. Viszont berongyol Chloe két rendőrrel, akik viszik Aput és Lucit is kiparancsolja a házból.

Ismét az őrültekházában vagyunk, Chloe próbálja összerakni Luci tetteit, és azt, hogyan kerül Charlotte Richards a képbe. Luci leinti, mondja inkább a nyomozást, hogy áll? Közben megjön Kipsy nővér, gyógyszerosztás, Luci buzgón kapkodja befelé az ajándék bogyókat, Chloe meg jobbnak látja, ha Luci még bent marad egy kicsit megfigyelésen. Chloe az igazgatóhoz megy, bocsánatot kérni jött. Szerencsére a doki nem egy haragtartó típus, igaz, zokon vette, hogy így kihasználta őt. De legalább hajlandó félrenézni, amíg Chloe belenéz a Mikulásképű beteg aktájába. Ott talál egy képet, egy karácsonyi fotón a Mikulás képű bácsi nem a Mikulás, valaki más öltözött be Mikulásnak. Chloe és a Doki egy szekrényt nyitnak fel, mindig tartanak ünnepséget, de mindig változik, hogy ki öltözik be. A jelmez egy része megvan, de hiányzik a szakáll, a maszk és a sapi, doki bilincset kap, biztos, ami biztos, de kinek van még kulcsa a szekrényhez? Eközben Luci gyógyszer kábulatba esett, kb. most került olyan állapotba, ahogy a rész elején láttuk. A háta mögött megjelenik a Mikulás, aki leüti őt az ágytállal. Lucit már viszi is a Mikulás a hordágyon, nem hatja meg, hogy ő az Ördög, számára csak egy kényszerképzetes beteg. Bizony, Luci csak kitalálta! K.O. a tag.

17.png

Luci megérkezett a végállomásra, ott van már Apu is, üdvözli is a fiát. Mégis ő az Ördög, el is mondja a Mikulásnak, aki egy szikével fenyegeti, mert tudni akarja, hogy mit mondott a zsaruknak. Apu felismeri az álruha alatt rejtőző Kipsy nővért. És lám, tényleg a kedves nővérke az, és azon csodálkozik, hogy nem hat a gyógyszer. Lucira hat, biztos a nyomozó miatt, de Apu tiszta. A nővérkének mindegy is, mindkettejüket megöli. Chloe közben krétaporral ujjlenyomatot vételez, a modern technikának hála lefényképezte az eredményt és jött is a válasz: Patricia Hightower. A doki is egész jól viseli a kényszerű fogságát, sőt még a technikáért is odavan. A Hightower név is ismerős, van egy Sue Hightower nevű betegük, ő volt az utolsó megtámadott. Patrica Hightower fényképe is azonnal megérkezik, ez bizony Kipsy nővér. A nővér meg is teszi az uraknak a beismerő vallomását, megváltoztatta a nevét, így senki sem kötötte össze a zsarnokoskodó, bolond anyjával. Ő pedig bosszút állt, gyakorlatilag az őrületbe kergette. Luci együtt érez a szülői zsarnokság miatt, ő is elpusztítaná a szüleit, de az ápolót miért ölte meg? Mert rájött mit csinál és fel akarta jelenteni. Luci emiatt is csak a nővérkét fogja büntetni, csak nem tud kiszabadulni a bilincseiből, mert gyenge. A nővérke kicserélte a gyógyszereit valami sokkal erősebbre, ezét szedált szegényke. Észreveszi Apu övét, amin egy díszes csat van, a nővérkének már Apura is van terve: a betegek nem hordhatnak övet az öngyilkossági kockázat miatt, ez pont jó lesz. Isten megöli Lucifert, majd felakasztja magát, elég költői lesz a magyarázat. A nővérke megy is egy létráért, addig Apu azon lamentálhat, hogy Lucifer annyira utálja, hogy meg is ölné?! Luci még mindig kába, de ahhoz elég tiszta, hogy válaszoljon: mert megtagadta őt. Apu teljesen paff lett, ő igazából már azt se tudja, miért haragudott meg rá, de ha bármit is számít, igazán, őszintén sajnálja. Közben a nővér meghozta a létrát, Lucinak kell pár pillanat mire felfogja, hogy az Apja most kért tőle bocsánatot, a nővér meg rángatja le apuról az övet és végre megjön Chloe.

 Kipsy nővér le van tartóztatva, Lucifer feje tiszta és kifejezetten jól érzi magát. Isten pedig, nos, ő mintha csak egy álomból ébredt volna, fogalma sincs hol van és kicsoda a férfi, aki Apuzza őt. Lucifer felszedi a padlóról az övcsatot és eszébe jutnak Uriel szavai: angolul a "The piece (darab, rész)/peace (béke) is here!" mondat hangzott el, Luci az utóbbira, a békére gondolt, de valójában az első a jó. Otthon Ámenkával összerakják a kardot a csattal, és igen, Uriel valóban erre utalhatott. A Lángoló Kard nem semmisült meg, Apu szétszórta a darabjait, és mivel Azrael kardja is a Földön volt, a csat ereje is aktiválódott, Mr. Johnson pedig megtalálta. A kard halált hoz, lehet ez a darab a gyógyítás, a tudás képességét adja a használójának, Mr. Johnson pedig úgy hitte, valóban isteni képességei vannak, így lett belőle „Isten”.  A kard  egyben van, lehet használni, de hoppsz, egy lendületesebb mozdulat után a csat leesik róla, a srácoknak újra kellene gondolni a tervet, talán Anyus tudja, hogy működik. Anyus viszont ezekben a percekben Dant látogatja meg, most szokatlanul normális. Látta ma az exét, vagy legalábbis azt, akit az exének hitt, mert abban a pillanatban tudta, hogy nem ő az, amikor megcsókolta. Igazából voltak pillanatok, amikor azt kívánta, hogy mégis ő legyen. Össze van zavarodva szegénykém, és nem akar egyedül lenni, ezért jött el Danhez, vígasztalásért. Reggel, Mr. Johnson megy is haza, Luci kíséri ki. Mr. Johnson utolsó emléke, hogy Új-Mexikóban volt a melója miatt, és egy indián ajándékboltban rátalált egy övcsatra. Iyen felelőtlenül bánni egy ereklyével... Felvette majd lekötözve találta magát Lucifer mellett. Ő is rákérdez, hogy mi történt, de Luci megnyugtatja, hogy igazán nagyon kedvesen viselkedett, sőt. Azt hitte róla, hogy ő az apja, akivel nincsenek jóban és Mr. Johnson sok olyan dolgot mondott, amit Luci az Apjától szeretett volna hallani. Remélhetőleg ez után tudják rendezni a soraikat, de Lucinál ez pont az ellenkező hatást váltotta ki: csak még jobban gyűlöli az Apját, mint annak előtte, hisz ő ilyeneket biztos nem mondana. A dalok

Címkék: lucifer
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása