Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Az ifjú Indiana Jones kalandjai Chapter 6/1 - Spring Break Adventure / Princeton, February 1916

2017. július 07. 09:00 - Gabba

Végére értünk a gyerek Indy kalandjainak, Corey Carriernek köszönjük az eddigieket és vigyázó szemünket innentől a sármos Sean Patrick Flaneryre vetjük. Ahogy a cím is mondja 1916 tavaszán járunk, két éve tombol már az első világháború, bár Amerikában ebből nem sokat érezni. Indy Princetonban jár középiskolába és délutánonként diákmunkásént dolgozik egy cukrászdában. Miss Seymour visszatért Oxfordba, Jones senior a Princeton Egyetemen tanít, Anna Jonest viszont időközben elvesztettük, ő ugyanis az Indiana Jones: The Ultimate Guide szerint 1912-ben meghalt skarlátban. Szomorkodni azonban nincs idő, mert új kalandok várnak, tehát hegyibe! Hosszú lesz, de új pasi esetében ez talán érthető…

indiana06_1_01.JPG

Az eredeti sugárzás szerinti 2x06 rész Princetonban nyit, az egyik benzinkútnál öreg Indy tankolni készül, amikor beáll mellé egy kék színű monster truck. Vezetője legalább 70 éves, Indy természetesen arról faggatja, minek neki ekkora autó. A másik öregúr kifejti, hogy ez neki gyerekkori álma volt, amit mostanra végre megvalósíthatott, sőt még nevet is adott a kocsinak: Myrtill, a felesége után. Indy bevallja, hogy ifjúkora óta neki is gyengéi a kocsik és belekezd egy idevágó történetbe.

indiana06_1_00.JPG

Szintén Princeton, de 1916, ifjú Indynk könyvmoly üzemmódban nyomul, az angolszász ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb sorozatának, a Tom Swift könyveknek egyik darabját olvassa éppen az elektromos kisautóról (Tom Swift and His Electric Runabout). Barátnője, Nancy lép oda hozzá „hagyd már azt a könyvet” felkiáltással, neki sokkal izgalmasabb híre van: délután elmegy megvenni a diákbálra szánt ruhát a mamájával. Hát ez tényleg ezerszer izgisebb, mint egy autóversenyről szóló könyv, ezt nyilván mindenki belátja (rajtam kívül). Az utcán pár HMCS ücsörög egy Ford T-Modellben és azzal cikizik Indyt, hogy ő biztos gyalog jön majd a buliba. Tévedtek, kispajtások, mert Nancy apja kölcsönadja a Bugattiját, hűti le őket Indy, a csávók ettől a bejelentéstől egymás állát kezdik keresgélni a földön.

indiana06_1_02.JPG

Délután Indy a cukrászdában dolgozik, a pultnál egy Rosie nevű szőkeség ücsörög és beszélget hősünkkel, közben folyamatosan rebegteti a szempilláit. Nyilván bejön neki a srác, az viszont nem nagyon vevő az ilyen technikákra. Érkezik Butch, az előbb látott HMCS-k főnöke, aki először vicceskedve beszól Indynek, majd ugyanazzal a lendülettel elhívja Rosie-t a bálba. Veled akkor sem, ha te lennél az utolsó pasi a Földön, jegyzi meg csípősen a szőke, továbbra is Indyt bűvölve. Ő azonban nem ér rá, mert belép Nancy és suttogva közli, hogy a Bugatti elromlott, apja New Yorkba akarja küldetni javításra. De hát az nem lehet, már mindenkinek elmondtam, hogy a Bugattival megyünk, esik kétségbe Indy.

indiana06_1_02_1.JPG

Nem segít itt mán, csak a piócás ember, jut eszébe könyvmolyunknak az ismert idézet az Indul a bakterházból. Mivel azonban tengerpart mentén elenyésző a piócapopuláció, Indy úgy dönt, személyes megbeszélésből kifolyólag felkeresi Nancy apját – aki nem más, mint a Tom Swift sorozat írója, Edward Stratemeyer! Éppen az írógépét püföli, de elakad a történetben, ezért pont kapóra jön neki Indy és Nancy látogatása. Főhősét ugyanis valahogy bezárta egy inka temetkezőhelyre és nem tudja, hogy hozhatná ki onnan. Indynek természetesen egyből van javaslata, Hiram Bingham archeológus egyik publicisztikáját említi meg, amiben Bingham arról ír, hogy az inkák szerették az alagútrendszereket, ilyen pl. a Machu Picchu alatt is húzódik, Tom egy ilyenen keresztül szabaduljon ki az új regényben is. Az író hálás az ötletért, Indy autóval kapcsolatos kérésére viszont nem tud semmit biztatót mondani: a Bugatti tényleg bekrepált, a generátor ment tönkre, helyben nem lehet megjavítani. Indy viszont tud egy jó szerelőműhelyt, a Williams testvérekét, és vállalja, hogy megbeszéli velük a javíttatást.

indiana06_1_03.JPG

Indy lóra pattan, Nancy a volánhoz ül, így vontatják el az autót a műhelybe, ez milyen ötlet már, és közben beszélgetni is tudnak. (Egy időben nekem is volt olyan autóm, ami rendszeresen elromlott, de én mindig kézzel toltam el a szerelőhöz, az sokkal fárasztóbb.)

indiana06_1_04.JPG

A műhelyben a szerelőcsaj (emancipáció rules!) megerősíti a rossz hírt: a generátor sajnos nem javítható, újat kellene hozatni Európából, de ez a háború miatt most nem lehetséges. Hát ez szar ügy, Indy mindenesetre magával viszi a kiszerelt generátort, hátha valami csoda folytán mégis talál valakit, aki meg tudja javítani. Hazafelé menet Nancy arról győzködi Indyt, hogy neki semmi baja sincs azzal, ha gyalog mennek a bálba, de Indy azon pörög, hogy Butch akkor hogy ki fogja cikizni már. Nyugi, nem Butchot kell lenyűgöznöd, hanem engem, és az már sikerült, mondja mosolyogva Nancy, ezúton köszönöm kedves szavait a magamfajta gátlásos fickók nevében.

indiana06_1_04_1.JPG

Este Jones senior vacsorát ad pár barátja tiszteletére, a vendégek közt ott van John Thompson mérnök, aki a közeli West Orange-ban működő Edison Kutatóintézetben dolgozik. Most éppen a tartós töltésű akkumulátorok problémáját kutatja, ha sikerülne ilyet előállítani, az komoly kihívást jelentene az olajtermelőknek és a benzingyártóknak. Thompson némi keserűséggel jegyzi meg, hogy bár a fejlesztésen ő dolgozik, de Mr. Edison fölözi le az összes ezzel járó hasznot és előnyt. Indy elmondja neki a Bugatti problémáját, Thompson szerint új generátort simán tudnak készíteni az üzemben, a fiú vigye be neki az alkatrészt.

indiana06_1_05.JPG

A fiatalok másnap vonatra szállnak, eleinte csak ketten vannak a kupéban (meg persze a becsomagolt generátor), így lehetőség nyílik némi csókolózásra, de pont a döntő pillanatban belép egy ellenszenves öreglány és nagy csattogtatással kötögetni kezd, ennyit a romantikáról. West Orange-be érve a postavagonról leveszik a bicajukat és így tekernek el az intézethez. Odaérve átadják Thompsonnak a generátort és kicsit szétnéznek az üzemben, aminek gyorsulási tesztpályája is van, éppen egy piros-fekete színű Bugatti tart rajta próbafutamot, ami 120 km-rel is tud menni.

indiana06_1_06_1.JPG

A kutatóépületből váratlanul zaj hallatszik és a kapun kirongyol egy másik autó, amiben Indyék megdöbbenve pillantják meg a kapálózó Thompsont. Elrabolták a mérnök urat!, rohan elő Dickinson, a segédmérnök, és máris hívja a rendőrséget.

indiana06_1_07_1.JPG

Kiderül, hogy nemcsak Thompsont rabolták el, hanem pár értékes tervrajzot is, köztük az elektromos akkumulátorét és néhány haditengerészeti fejlesztését is. Dickinson (aki pont úgy néz ki, mint a fiatal Coulson ügynök) szerint a támadók németül beszéltek, bár az egyetlen mondat, amit fel tud idézni lefordítva olyasmit jelent, hogy siess, a baba / a csirke büfög. A nyomozást vezető Brady rendőrszázados ugyan elég jól tud németül, de sem neki, sem Indynek nincs fogalma, mit jelent ez a mondat, talán valami kód? Az emberrablás hírére előkerül maga Edison, aki szerint komoly a helyzet, be kell vonni a katonai hírszerzést is, sőt tájékoztatni az elnököt a rablásról, ez utóbbi ügyben majd ő intézkedik. Brady nem hajlandó visszaadni a generátort Indyéknek, mert az most már bizonyítéknak számít.

indiana06_1_07.JPG

Indy és Nancy a gyár előtt agyalnak, mint jelenthet a német szöveg, Indy egyszer csak a homlokára csap, a csirke hátha az idefelé a vonatból is látott Van Hoechst baromfifeldolgozóra utal! Bicajra pattannak és elkerekeznek az üzemhez, aminek egyik oldalépületéhez keréknyom vezet, de csak oda, vissza nem. Beóvakodnak szétnézni, és az egyik sarokban szénával letakarva megtalálják az emberrablásnál használt autót. Nancy valami finom olajréteget is talál rajta, sőt a szélvédőjén egy leszakadt matrica darabját is, rajta pár betűvel. Mivel papír nincs náluk, csak toll, Nancy a csuklójára írja fel a betűket: -IL, -CH, -RY.

indiana06_1_08.jpg

Indy szerint tarthatnának egy kis szünetet a nyomozásban, és szemében pajzán fénnyel Nancy körül kezd sündörögni, de megint ugrik a romantikázás, mert az emeletről zajt hallanak. Nancy óvatosan elindul a lépcső felé, Indy is halkan követni kezdi, de nem sok sikerrel. Először lefejel egy lelógó vastag láncot, aztán belelép egy gereblyébe, ami hókon csapja, ettől hátratántorodik és nagy robajjal feldönt egy polcot, majd felfelé lopakodás közben az egyik lépcsőfok beszakad alatta. Ennyit a halk osonásról, ha vannak is rosszarcok az épületben, a nagy röhögéstől elgyöngülve mostanra már biztos harcképtelenné váltak. Engedelmetekkel plagizálom magam az oroszországi kaland leírásából: „hát hogy lesz ebből a kétbalkezes marhából keményöklű kalandor?!”

indiana06_1_09.jpg

Végül azért csak sikerül felérniük az emeletre, ahol az egyik helyiségben rátalálnak az összekötözött, felpeckelt szájú Thompsonra. Az asztalon rövidhullámú rádió, annak idején én is ilyenen hallgattam a Szabad Európát a 19, 25, 33, 41 és 49-es rövidhullámon, nálunk a legjobb vétel a 41-en és a 49-en volt, ha valakit érdekel. Kiszabadítják a mérnököt és értesítik a zsarukat, a kiérkező Bradynek Thompson elmondja, hogy elrablóit a tengeralattjárókkal kapcsolatos tervrajzok érdekelték, a német beszédből két szót megértett, apály és dagály.

indiana06_1_10_1.JPG

Egyelőre sok mindent nem lehet tenni, ezért Indy és Nancy hazateker ebédelni. A nagy izgalomban nem veszik észre a közeli földúton ácsorgó sötét színű autót, benne két puhakalapos fószerrel.

indiana06_1_10.JPG

Ebéd közben Stratemeyer apuval megbeszélik az eseményeket, az emberrablók nyilván lopták az általuk használt autót, és ahonnan lopták, lehet, hogy ott várható majd a tengeralattjáró felbukkanása, ami a tervrajzokért, ill. a kémekért jön. Stratemeyer amúgy nagy tisztelője Edisonnak, büszkén sorolja azokat a találmányokat, amiket ennek a nagy elmének köszönhetünk a fonográftól és az írógéptől kezdve a stencilezőgépen át a villanyvilágításig. Végszóra az ebédlőben az égők hunyorogni kezdenek és elmegy az áram, Stratemeyer a leghatékonyabb módszert választja a hiba elhárítására: nagyot üt az elektromos kapcsolótáblára és a világítás máris helyreáll.

indiana06_1_11.jpg

Másnap reggel a suliban Nancy izgatottan közli elméletét Indyvel: a farmon elrejtett kocsin talált olajfolt a tengerparti finomítóból származik. Ezt elmondta a rendőröknek is, de őket nem igazán érdekelte, ezért ő ma délután kimegy a partra, mert 5-kor érkezik a dagály és valszeg a tengeralattjáró is. Indy nem túl lelkes, neki délután melóznia kell a cukrászdában, Nancy kijelenti, akkor egyedül megy. Persze ezt Indy nem hagyhatja és suli után mégiscsak kibiciklizik a partra. Nancy már ott van, Indy azon parázik, hogy a parti őrség esetleg lelövi őket, merthogy erre a lezárt szakaszra tilos bejönni. Jaj, ne nyafogj már!, mondja Nancy, hát igen, rögös út vezet a rettenthetetlen keményöklű kalandor státuszig, ebből is látszik. A praktikus leányzó még távcsövet is hozott magával, a fiatalok meglapulnak a dűnék között és onnan sasolják a tengert. Tudtam, hogy számíthatok rád, mondja mosolyogva Nancy és nyom egy gyors puszit Indynek. Cukik.

indiana06_1_12.JPG

Lassan esteledik, a dagály ideje rég elmúlt, de se sárga, se semmilyen más színű tengeralattjáró nem merül fel a habokból. Nem túl messze viszont két fegyveres alakot vesznek észre, akik szintén a tengert figyelik, húbakker, mégis itt vannak a német kémek? A fiatalok beijednek, szólni kéne a parti őrségnek, de melyikük menjen? Amíg ezen vitáznak, a két alak meglepi őket, de szerencsére kiderül, hogy csak Brady nyomozó és társa az. Tehát mégis komolyan vették Nancy elméletét, Brady megnyugtatja a fiatalokat, menjenek nyugodtan haza, majd ők tovább figyelik a környéket.

indiana06_1_13.jpg

Indyék hazaindulnak, persze élénk fantáziájuk azon pörög, mi van, ha Brady hazudott és ő is benne van a lopásban. Az ügy egyiküket sem hagyja nyugodni, és vacsora után egyszerre támad ugyanaz a gondolatuk: ha az elektromos akku terve megvalósul, akkor az nagy csapást jelent például a közeli Bayonne-ban működő olajvállalatnak is, lehet, hogy nekik is közük van a dologhoz. Indy gyorsan felhívja Nancyt és megbeszélik, hogy együtt szétnéznek a gyárban.

indiana06_1_14.jpg

Bicajjal mennek, közben az agyuk folyamatosan pörög mindenféle elméleten. A gyárkapu fölötti feliratot (New Jersey Fuel & Oil Company) megpillantva máris megfejtik, hogy a szélvédőn talált betűk közül az IL az Oil-ra utal, megvan az első nyom. Megvárják, amíg a kapuőr másfelé figyel, beosonnak a gyárba és meg sem állnak a központi épületig. A folyosón kénytelenek meglapulni, mert az egyik irodából három férfialak lép ki és fojtott hangon vált pár szót egymással, amiből úgy tűnik, ők lehetnek a tolvajok. Ráadásul egyikük a főnök, mert az osztja az utasításokat, az arcát ugyan nem látják, de Nancy megfigyeli, hogy a cipője barna-fehér mintás. Miután a kémek elmennek, Indyék besurrannak az irodába, amelynek ajtaján ez a felirat: Research Laboratory Administration. Höjj, meg van fejtve a CH és az RY szótöredék is!

indiana06_1_15.jpg

Nyilván jó nyomon járnak, mert találnak egy Edison feliratú dossziét az egyik üveges szekrényben, de hogy nyissák ki? Nancy hajtű után keresgél, Indy viszont a rapid megoldások híve, és egyetlen mozdulattal betöri az üveget. A rosszarcok főnöke ugyan időközben elment, de két társa meghallja a zajt és besiet az épületbe. Indyéknek szerencsére sikerül kijutniuk és rohannak a bezárt gyárkapu felé, na ezt hogy nyitják ki? Indy a közelben parkoló teherautó platóján kiengedi a rögzítő hevedert, mire tucatnyi olajoshordó gurul le róla és kitöri a kaput, szabad az út! (Jut eszembe az ősrégi vicc: Hitler kaputt! Hitler kaputt! – Nyitom már!)

indiana06_1_16.jpg

A fiatalok biciklin menekülnek, de két irányba: Nancy viszi a terveket a rendőrségre, Indy meg maga után csalja az üldözők kocsiját. A szűk utcákon az autó nem nagyon tudja utolérni a bicajt, Indy a rakodópart felé teker, és a móló szélére érve egy pompás szaltóval a vízbe veti magát. A sötétben az üldözők későn veszik észre, hogy vége az útnak és a kocsival együtt ők is a vízbe esnek. Pár perc múlva megérkeznek a rendőrök és kihorgásznak mindenkit, Brady gratulál Indynek és Nancynek a jó fogáshoz.

indiana06_1_17.jpg

A párocska másnap reggel visszaviszi a terveket Thompsonnak és Dickinsonnak, kiokoskodtuk, hogy hol rejthették el őket, és tényleg ott voltak, mondja Indy. Thompson megköszöni nekik, hogy elhozták az értékes rajzokat a finomítóból és félrevonul, hogy elzárja a dokumenteket a szekrénybe. De te nem is mondtad neki, hogy a finomítóban találtuk meg, súgja Nancy Indynek, majd azt is észreveszi, hogy a mérnök lában csinos barna-fehér mintás cipő van. Maga volt, maga irányított mindent!, kiáltja a lány, mire Thompson félrelöki őket és rohan a kijárat felé. Dickinson felragad egy tűzoltófejszét és útját állja, szerintem már Coulson ügynök szerepére próbál. Thompson földhöz vág valami vegyületet tartalmazó üvegedényt, és a feltörő sűrű füstöt kihasználva elmenekül. Beugrik a kint várakozó Bugatti tesztautóba és gázt ad, Indyék a közelben parkoló T-Modell-lel indulnak utána.

indiana06_1_18.JPG

A sportautó ugyan gyorsabb, de a városon belül nem tud komolyabb előnyre szert tenni, ezért a tengerpart felé veszi az irányt. Nancy igazi női szokás szerint folyamatosan beledumál a vezetésbe, sőt még a kormányhoz is kapkod, ejnye már! A Bugatti elhúz, Indy viszont ismer egy rövidebb utat, amin elébe vághat, egy a gond, hogy az arra vezető híd jelenleg felújítás alatt van. Főhősünket azonban ez nem rettenti, ügyesen kicentizi a deszkák közti távolságot és átgurul a vízmosás fölött. Na végre, mégis van remény a kalandhős titulus megszerzésére, dőlök hátra elégedetten a székemen, csak azt felejtettem el közben, hogy nincs támlája…

indiana06_1_19.JPG

De nincs idő sebkötözésre, mert már a tengerparti dűnék közt tart az üldözés. Indynek sikerül bevágnia Thompson elé, a mérnök félrekapja a kormányt és fennakad az egyik homokdombon. Gyalog menekülne tovább, de ekkor megérkeznek a rendőrök és lekapcsolják a mérnök urat. És hogy miért tette, amit tett? Mert úgy érezte, a tartós akkumulátor találmány az ő szellemi gyermeke, mégis Edison gazdagodott volna rajta és ezt Thompson önérzete nem hagyhatta.

indiana06_1_20.JPG

Brady ismételten gratulál a fiataloknak, jelentkezhetnének hivatásos detektívnek is ennyi talentummal. A visszaszerzett tervek miatti örömét Edison kézcsókkal fejezi, természetesen csak Nancynek, mert Indynek más jutalmat talált ki. Értesült ugyanis a közelgő bálról és a srác rendelkezésére bocsátja a piros-fekete Bugattit. A szőke Rosie erről mit sem tudva végül úgy dönt, mégis elfogadja Butch meghívását a bálba, gyarlóság, asszony a neved, idézek egy ideillő klasszikust. Begurulnak a suli elé a T-Modell-lel, Rosie kilibeg a kocsiból és kacéran néz szét, ki mindenki látja. Ekkor kanyarodik be a Bugatti, a diákok elismerően csettintenek, Indy karját nyújtja Nancynek és indulnak be az épületbe. Rosie taktikát vált és rezegtetni kezdi a szempilláit Indy felé, de hiába, az nem veszi észre…

indiana06_1_21.JPG

A jelenben a monster truck vezetője jól szórakozik a történeten és váratlan fordulattal felajánlja a slusszkulcsot Indynek. Felmásznak a vezetőfülkébe, Indy beindítja a motort és a két öregúr nagy juhézással kikanyarodik a benzinkútról.

indiana06_1_00_1.JPG

Címkék: Indiana Jones
37 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.07.07. 09:41:10

Ó, de klassz lesz ez a korszak is!:) (azé odavoltam a gyerek Indyért, kimondottan!) tényleg sármos legény lett, ejha!:)
Csak egy röpte, mert muszáj a simimet kifejezni, ne "szorujjon" belémt":D egyszer is élvezet volt olvasni, de majd tüzetesebb leszek estikére, csak az idő is adjon rá esélyt, és fefugrós lesz!.:)
Köszi, szeretni fogom, má' érzem a sorocskákban a kedvemre valót.:D

Gabba 2017.07.07. 10:58:32

@Gyöngypipi: dicséretes, hogy már kora reggel errefelé csipegetsz, várlak vissza :)

A_Rézi 2017.07.07. 15:34:34

Ééééés igen! Végre eljött a kicsit-kevésbé-ifjú Indy történeteinek ideje! Köszi!!!!!!
Alig várom a jazzes részt!

A sztorihoz: ha minden tudós, aki nem kapott elég elismerést (eszmeit és/vagy anyagit sem), ilyen könnyen hazaárulóvá vált volna, akkor sztem elég máshogy nézne ki ma a világ...
Nancy tökéletes partnere Indy-nek, őt kedvelni fogom, mert egyelőre tényleg jobban emlékeztet egy kalandorra, mint hősünk. :D :D :D

Ja, és persze: Coulson ügynök <3

Gabba 2017.07.07. 15:57:43

@A_Rézi: tök jó, hogy mindenkinek van az emlékeiben kedvenc rész, én anno a az I. vh-s csatákat bírtam, meg a szentpétervári kalandot

Nancyt nem fogjuk sokat látni, de Indy nélküle is elég jól belelendül majd az akcióhős szerepbe :)

Coulson szuper, bár az én fő kedvencem May ügynök :))

A_Rézi 2017.07.07. 16:16:06

@Gabba: off: én leginkább May és Coulson beszélgetéseit bírom - egyik se szószátyár, de azok a tőmondatok eléggé ütnek :)

on: A jazzest azért bírom, mert kicsit más - nincs már háború, csaták, veszély, csak némi chillout... Előttem van a kép, ahogy a "twinkle, twinkle, little start" (ami ugye nálunk a hull a pelyhes :D) nyomja szoprán szaxin...
És az írországi is megmaradt, ami talán(?) a húsvéti felkeléskor játszódott - azt is jó lesz majd újraolvasni

Gabba 2017.07.07. 16:52:13

@A_Rézi: én se vagyok szószátyár típus, ez közös bennünk May-jel :)

a dzsesszes meg az ír kalandot anno nem láttam, úh nekem meglepetés lesz róluk a hogyvolt :)

A_Rézi 2017.07.07. 17:09:50

@Gabba: Akkor az úgy tényleg érdekes lesz. :) Kíváncsian várom.

Gabba 2017.07.07. 20:36:26

@A_Rézi: izgulok is, mint a fene :)

Flankerr 2017.07.07. 21:27:35

"Na végre, mégis van remény a kalandhős titulus megszerzésére, dőlök hátra elégedetten a székemen, csak azt felejtettem el közben, hogy nincs támlája…"
Semmit se javultál, hála égnek :D

2017.07.07. 21:29:52

@Gabba: Ugye?:) Ha még azt is tudnád, h azé volt a korai, mert kukoricát (a továbbiakban:quki:D) szórtak elibém...! és nem azé', h térGYepelésre ítéltek. Megfőztem gyorsan, mer' nincs is jobb a főtt qukinál, ilyenkor. De azé látszik, h sietős volt a "lejelentkezésem", mert sok lett a felesleges betű benne, még hibázni is tudok:)

Meg ugye már tegnapra vártam az izgalmakat, ezért már tűkön ültem, sose diétáztam még, gyárilag így sikerültem:)
Hatalmasat nevettem a piócás emberen (a piócapopuláció még csikisebb vót:))) mert igen gyakran hivatkozom én is a környezetemben legfőbb segítőnek, probléma megoldójának a piócás emberünkre.) Ez piros ponTyra érett helyzetet hozott nálam, ne is tiltakozzá szerénységből, régen nyálaztam má meg a pennám, ponTy erre gondoltam ekkor, meg erre: D
".....ezúton köszönöm kedves szavait a magamfajta gátlásos fickók nevében." (És ez csak egy sorodba kerültl!:)

:))) hát itten nem a "csirke büfög" kérem tisztelettel, hanem Pipi artikulál:DDD
De lássuk be, azé sok minden a csirkék/pipik körül zajlik, üzemmódban is akár:)
Ma minden passzent a szememnek a hv-ben:) ahogy Nancy passzol Indyhez, jó párost alkotnak.

Már hogyne érdekelne, h nálatok hol lehetett fogni SZE-t, engem nagyon, mert itten a déli fertályon, vagyis nálunk, csak a 33-as rh-on, de egy hangyányit jobbra csúsztatva, télleg, akkor sikerült elég tisztán hallani, de ki-kimozdult. Ezek szerint régre nyúlik vissza ez a falu-város közötti különbség, ha ti kettőn is tudtátok fogni, nahát, micsoda diszkrimináció?!:) ) (Most nem vennék mérget rá, de a Luxemburg is ilyen "keresgélős" volt, v rosszul emlékszem már?!:)

Izgi volt Indyék kalandja, hivatásos nyomozókat megszégyenítő, már szinte mesébe illő!:)
Kiváló lesz ez az ifjús rész is főleg, ha még egy kis romantikus, szerelmi szál is keveredik a málnásba:)
Klassz volt elejétől-végig köszike, érdemes volt sietni kora reggel, kinyíltak rögvest a csipácskák:)

2017.07.07. 21:31:56

@Flankerr: :D +1 Na, meg a támla... láttam magam előtt.:)

Gabba 2017.07.07. 23:15:59

az vicces volt, hogy amíg hajadonfőtt járt, Indy mit összeszerencsétlenkedett, viszont mihelyt szerzett egy kalapot a gardróbból az éjszakai bevetésre, 100%-kal javult a hatékonysága :)

@Gyöngypipi: a pipik központi téma a soriban, jövő héten is terítéken lesznek :)

SzE témában: a Radio Luxemburgot nem tudtam behozni, úh nekem a Tinédzser party és a Délutáni randevú formálta a zenei ízlésemet

Pácsó Ármándó 2017.07.09. 09:16:31

Köszi a remek hogyvoltot! :-)

"Hosszú lesz, de új pasi esetében ez talán érthető" :-))

Milyen autód volt? Biztosan jól néztél volna ki a lovon, ahogy vontatod az autót :-))

Az ipari kémkedés már akkor is virágzott :-)

( ... foly.köv... )

Gabba 2017.07.09. 10:28:15

@Flankerr: @Gyöngypipi: de már gyógyul :)

@Pácsó Ármándó: kispolszki (csupa kisbetűvel, mert többször megszivatott, mint Nemecseket Molnár Ferenc)

Pácsó Ármándó 2017.07.09. 12:49:11

@Gabba: Na, azt még egy szánhúzókutya is elhúzta volna! :-))

Gabba 2017.07.09. 15:39:29

@Pácsó Ármándó: az még élvezte volna is, ellentétben velem :)
életem egyik legszebb napja volt, amikor sikerült túladni rajta

2017.07.09. 22:20:36

@Gabba: Na jóvan akkor, azé csak cseréljed ki a hokedlit v sámlit idejében a következő írásánál, az a biztos!:)) Szóltam...!:)
Nahát, h még ez is! Nekem is kisPolski volt az első kicsi kocsim, korallpiros (90-es év)
A tied milyen színű volt?:) Hogy örültem én neki, de nem nagyon volt tartós az öröm, két év után könnymentesen eladtam én is.:) Visszagondolva, olyan érzés volt benne, mintha a fődön ülnél, de legalább mingyá közel, vagy csak odarázott:)

Gabba 2017.07.09. 22:31:09

@Gyöngypipi: majd háttal ülök a monitornak, úgy legalább az asztal széle megtámasztja a hátam :)

a kisp fehér volt, egyik sztenderd hibája volt, hogy fékezéskor nem villogott az index; ez különösen kanyarodásnál volt előnyös...

2017.07.10. 22:32:06

@Gabba: Én nem bánom, mer' aki tud, az tud! Vakon is.:D

Fehér színbe keveset láttam, de mostmá a tiedet se láthatom, ezek szerint!:))
Hát ilyen "kishibát" még kézzel lehetett vóna korrigálni, nem?!:))) De azé na, jobb, h túladtál rajta és megúsztad. Te is!:)

Gabba 2017.07.11. 08:17:25

@Gyöngypipi: ja ja, mint a viccben a ló: nem vak az, csak bátor :)

Pácsó Ármándó 2017.07.11. 12:08:25

@Gyöngypipi: @Gabba: Nem a kisPószkinak vót mindÉg nyitva a hátuJJa, mer rossz vót a hüTTése? :-)

2017.07.11. 19:26:28

megjöttem! xD

@kémek, gonoszok, intrikák, egylóerős lerobbant kocsik!

virulok!

Gabba 2017.07.11. 20:28:08

@Biriksz_Krokiksz!: ideje volt, már aggódtam :)

@Pácsó Ármándó: volt olyan típus is, én is láttam, de a miénknek csak a belső fűtése ment télen-nyáron

2017.07.13. 07:03:17

@Gabba: istenes éltesse a 75 éves harrison fordot! (ideírom, mert sztem ő is olvassa a posztjaidat, gabbám)

Gabba 2017.07.13. 09:41:25

@Biriksz_Krokiksz!: megelőztél, én is be akartam írni, de azért köszi

persze, hogy olvassa, pont tegnap küldött ezügyben mailt :)

2017.07.13. 10:06:22

@Gabba: még mindig meg van sértődve, h falidísznek használtad a filmben?

Gabba 2017.07.13. 12:03:03

@Biriksz_Krokiksz!: azt már rendeztük, ráhúzzuk az egész balhét arra a szerencsejáték függő Landóra

Gabba 2017.07.14. 12:41:02

A türelmetlen olvasóknak jelzem, hogy csak jövő szerdán jön a kövi poszt, vigasztalásul annyit, hogy Karel Gott ma 78 éves!

Gabba 2017.07.14. 17:00:25

@Gyöngypipi: hát akkor a lédiknek meg a panyiknak küldöm:

www.youtube.com/watch?v=WN27bgF3-ew

A_Rézi 2017.07.14. 17:11:23

@Gabba: Először is: köszönet az infóért, így már kevésbé ülök tűkön... :)
Másodszor: Hogyazaaaa!!!!!! Ugyanezt a videót akartam belinkelni, mert Karelről kapásból mindig a Mirigyes paródia ugrik be :D :D :D

Gabba 2017.07.14. 17:25:21

@A_Rézi: nyihííí, egy srófra jár az agyunk, tök jó :)
és ha már itt vagy: jövő héten Mexikó, de utána Írország :)

Gabba 2017.07.14. 18:21:34

@Gyöngypipi: azért ezt a műsort megnézném, nincs róla home video? :D

Gabba 2017.07.14. 22:15:03

@Gyöngypipi: akkor helyette újranézem az Elektromudul dvát :))
süti beállítások módosítása