Hogy volt?

Rólunk szól (This Is Us) 1X17 - What Now?

2017. július 06. 11:00 - Bruti

Williamel kezdünk, aki az előző részben egy memphisi úton halt meg. Mielőtt elindult az útra, hagyott még egy levelet a szobájában, amit most Randall talál meg a párnája alatt. Beth is csatlakozik a férjéhez és próbálja felvidítani.

vlcsnap-00010_3.jpg

Kevin kicsit be van stresszelve, mert érkezik a premier napja. Ugyanis az előbbi premieren ismert okokból nem volt ott, ami minimum kellemetlen egy kétszereplős darabnál. Most azt a Times kritikust hívogatja sikertelenül, aki az első premieren ott volt, de a másodikra biztos nem megy el magától. Aztán Sophie-t is győzködi, hogy üljön oda a családja mellé, de az exe még korainak tartja újra becsatlakozni a Pearson családhoz.
Randall a család előtt felolvassa William levelét, ami leginkább a gyerekeknek szól. Gyakorlatilag őket bízza meg a megemlékezéssel, mert, ha a szülei csinálnák, akkor borzasztó szomorúra sikeredne. A két gyerek átveszi az irányítást és megbízzák Kate-et a kellékek beszerzésével.

vlcsnap-00011_3.jpg

Ugrunk a múltba: Rebecca már összecsomagolt és indulna a turnéra, de Jack sehol sincs. Még a melóhelyen ünnepli valamelyik kollégájának a a szülinapját, majd Manuel figyelmezteti, hogy már indulnia kéne. De Jack nem szívesen megy haza, mert veszettül féltékeny Benre. Aztán jókora késéssel, de még időben hazaér, meg is kapja a beosztását Rebecca-tól. Érkezik Ben, így az asszony elbúcsúzik a gyerekektől, majd próbál Jacktől is, de az a passzív-agresszív utat választja. Kate látja át egyedül a helyzetet, és szól az apjának, hogy gyorsan menjen normálisan elköszönni, de addigra Rebecca elhajt Bennel.
Randall miközben azon mélázik, mit is mondjon majd az apjáról, megcsörren a telója. Jessie hívja, aki igazából nem akar semmit, csak kicsit megemlékezni és egy történetet elmesélni Williamról.

vlcsnap-00012_1.jpg

Kevin bejut a Times kritikusához, és könyörög neki, hogy jöjjön el a darabjára. A fickó elmondja neki, hogy ott volt, és még egyszer nem vágják át, szóval nem egy el. Újra Randallnál vagyunk, a postás hozott neki egy halom körtét, amit a főnöke küldött részvétajándékként. De a postás nem akar még menni, inkább Williamról érdeklődik. Mint kiderül, nagyon jó barátok lettek és rettenetesen összetörte a halálhíre. Randall nem is érti a dolgot, hisz ő mindig rohant, melózott, ezek a dolgok egyszerűen kimaradtak nála.
Jack elszállítja a kölyköket bulizni , de Kate-el megint van egy kellemetlen beszélgetése. Arról érdeklődik, hogy mi romlott el az apja és az anyja között. Jack hárít, de látjuk, hogy nem érzi magát jól.

vlcsnap-00013_1.jpg

Rebecca és Manuel megérkezik Randallékhoz, és a nő fél, mert úgy érzi, hogy még mindig nem bocsájtott meg neki a fia. Ekkor érkezik Kate és Toby rengeteg színes lufival, majd befut Kevin is, így elkezdik a megemlékezést.
Újra Jack-el vagyunk, aki úgy dönt, hogy mégis elmegy a kollégája esti bulijára. Vissza Randallhoz, aki látja a feleségén, hogy valami nincs rendben vele. A nő sérelmezi, hogy tőle nem köszönt el William, pedig neki is borzasztóan hiányzik. Így Randall átadja Beth-nek a megemlékezés lehetőségét, ő pedig él is vele és egy nagyon megható beszédet mond. Kate konkrétan ki is rohan, majd Toby utána, de most egyedül szeretne leni, mert az apja halála jutott eszébe. Elsírja magát, majd érkezik Randall, aki elmondja, hogy álmában Jack és William találkozott. Majd arra biztatja, hogy nyíljon meg Toby-nak, hisz szüksége van rá.
Jack a bulin egy kolléganőjével beszélget, és láthatóan a csaj nyomul rá, de a férfi kategorikusan elutasítja, hisz ő nős és maradéktalanul hűséges.
William megemlékezésén a gyerekek veszik át az irányítást és elmennek az öreg szokásos sétájára. Rebecca itt használja ki az alkalmaz, hogy bocsánatot kérjen még egyszer a fiától, hogy miatta csak ennyi időt tölthetett az apjával. Elmondja, rettenetesen félt, hogy elveszti az ő kisfiát, amit már nagyon bán. Randall feltétel nélkül megbocsájt neki.

vlcsnap-00014.jpg

Este van, márt a színházban vagyunk, ahol Kevin mai premierje lesz. Még az előadás előtt beköszön Sophie, aki egy mankót hoz az exének, kéz-lábtörés esetére. Majd elindul az előadás, most tökéletesen sikerül minden, így siker sem marad el. A gratulációk után Randall kitalálja, hogy neki még dolga van ma az irodába, amit Beth kicsit rossz néven vesz. Bent még dolgoznak a munkatársai, így elérkezettnek látja az az időt arra, hogy kiossza főnökét, majd felmond. Eldöntötte, hogy lassítani fog, hisz a munkája mellett nem foglalkozott eleget az életével.
Kevint a színház előtt várja Sophie, akivel végül együtt töltik az éjszakát. Beth hazaér és észrevesz a levelek közt egy képeslapot, amit William küldött neki Memphisből. Mégiscsak elbúcsúzott tőle a maga módján.
Még éjszaka van, mikor csörög Kevin telefonja és nem más van a vonal túlsó végén, mint Ron Howard, de úgy konkrétan az igazi rendező. A történet annyi, hogy a 16 éves unokahúga elráncigálta Kevin darabjára, mert a kedvenc sorozatsztárja játszik benne és rá kellett jönnie, hogy Kevin döbbenetesen jó volt a darabban. Azonnal szerepet is ajánl a készülő új filmjébe. Talán csak egy bökkenő van, hogy a film Los Angelesben készül, ő meg most jött össze újra Sophie-val.
Kate szép lassan felenged és elmondja Toby-nak, hogy azért nem tud beszélni az apja haláláról, mert úgy érzi, hogy ő az oka. Majd kacsolunk Jackre, aki kiviharzik a kocsmából, majd részegen kocsiba ül és elindul a felesége után.

 

Címkék: This Is Us
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.