Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szolgálólány meséje 1x01 - Offred

2017. június 26. 09:00 - hektor_

Bömbölő szirénákkal nyit a főcím, egy erdei autósüldözésbe csöppenünk. A menekülő tagok egy szőke csaj a kis csoki lányával, az apuka aki vezet, illetve csak vezetett,mert a következő pillanatban (szerintem teljesen ok nélkül) driftel is egyet a fák közé. Az autónak így búcsút is mondhatnak, papa elhajtja a lányokat, fussatok, majd én is megyek, léc, léc!Rongyolnak is a hölgyek, az erdő csendjét puskák dördülései verik fel, a kék kabátosok gépfegyverekkel lihegnek a nyakukba. Anyuka pár futólépés után meghempereg az avarban, úgyhogy rövid úton be is érik őket a kopók. Miután a rendőr urak a kislányt letépik az anyuka kebléről, még kap két átszállót, amivel elejét veszik a további ficánkolásának.

handmaids1.jpg

Következő képben hősünk már zsír új névvel dicsekedhet, és piros ünneplőben ad pár tippet a nézőknek, hogyan lehet egy puritán szobában öngyilkosságot végrehajtani. Egy türkiz hölgy utasítja, hogy tegye le magát egy székre, amíg még megengedi, fel is emlegeti hogy ez már a második szolgálóhelye, nyilvánvalóan az első helyen nem mentek jól a dolgok. Nyílik az ajtó, a behatoló ifjabb Voldemort személyesen, ő a bizonyos Parancsnok - a bemutatás ködös bibliai idézetekkel megspékelve zajlik. Türkiz hamar tisztázza a házirendet, ő a férjem, coki van, kegyetlenül rábaszol ha az utamba kerülsz. Nagy picsa lesz ez a Türkiz, én mondom.

Váltunk a konyhára, ahol egy szürke ruhás nő rázza a liszteszsákot. Offred kihallgatja Türkiz és a Parancsnok nappalibeli hűvös diskurzusát, miközben Szürke átnyújt neki egy pár sodexo csekket amit friss tojásra válthat a sarkiban. Offred gondolatban bemutatja nekünk a tojáshozó társát, akivel ugyanolyan piros cuccban,a fejükön egy nyolcszázas évekbeli lámpabúrával járják az utcákat, szerinte azonban Ofglen lány egy szaros szentfazék. Mindenkinek ugyanolyan lesz a neve?Ez már most idegesítő, a Száz év magányban mondjuk csíptem, de nem mondom hogy sosem kellett visszalapoznom lektorálni, ki kicsoda. Gyors szemezés a kertben sóderező sráccal, ő a Parancsnok sofőrje, ami itt igen alacsony cím,hisz az önkormányzattól még nőt sem utaltak ki neki. Srácunk szól, ha a sarkiba mész, csirkét ne vegyél, tele van dioxinnal, abba meg beledöglünk. Offred tagadja, dehát a folyóparti piacra megyek - na, ott meg tonhalat ne vegyél, mert azt meg nemszeretem. Sanda mosoly,micsoda viccek!Offred lelép, vajon a srác csak régen sétált a vénuszdombon - gondolja magában- vagy azért próbál trécselni mert figyel, és a Szemeknek dolgozik. Megjelenik szentfazék Ofglen, és ő is odaköhint egyet a bibliából, "Áldott a te méhednek gyümölcse" - "Érlelje az úr!" - vakkant rá vissza Offred, majd mindketten el.

handmaids4.jpg

Ebben a világban akik a párosan pirosban parádéznak, egy járókába vannak téve minden házon kívüli tevékenységnél, ám nem a jó pajtiság érdekében, hanem hogy figyeljék egymást és köpjenek ha valaki nemtetszését fejezné ki a rendszer ellen. Séta közben egy csoport rózsaszín egyenruhás kislány mellett haladnak el, Offred keresi a szemével a csoki kislányát, egy tengerparti pancsolásra flashbackelve. A boltban gépfegyveres biztonságiak, itt nem jut eszedbe meginni egy kefírt aztán visszatenni az üres dobozt a többi teli közé, az holtbiztos. Összefutnak a többi piros köpenyes hölggyel, úú hallottátok?Van narancs, tehát nyerésre állunk a floridai háborúban. Offred erzsébetutalványa nem váltható narancsra, az egyik kispiros odaszól hogy nincs para öreg, neked ingyen is odaadják ha szólsz hogy Waterford Parancsnokhoz tartozol, ő valami celeb lehet az urak közt is, hát még az újság is ír róla! A megjegyzést kínos csend követi, Piroska visszakozna, no no miszter, dehogyis olvastam, nem is láttam újságot évek óta, csak volt egy haverom aki mesélte,hogy ilyen is van a világban. Úgy!Tehát a nőknek az olvasás is tilos. A narancsgömbökre fókuszálás alatti zene kiváló, teljesen kivesz egy pár másodpercre az eddig bemutatott világ nyomasztó voltából. Hazafelé Offredék a folyóparton mennek, így van idő megnézni a városfalon kiállított akasztott embereket. Egy pap, egy orvos és egy meleg - kezdődött így egy vicc is még a régi jó világban.

handmaids5.jpg

Visszaugrunk a múltba, antipatikus muter óbégat egy osztályteremben ahol a dress code továbbra is a stoplámpa színeiben virít, "Bűnös ez a szar világ, Isten mindenkit gyűlöl ezért most beszoptátok a meddőséget!" Offredék leülnek a hátsó padba, a Barna Néni pedig tovább tartja az előadást a születéscsökkenésről, miszerint az abortusz, a fogamzásgátlók és a tinder (háh, a tinyó!) miatt a nők nagyon kis százaléka képes már csak a fogamzásra. Itt még korábbra ugrunk a múltban, Offred épp visszautasítja fekete barátnője spangliját, hát tanulni meg ki fog? Az afroamerikai lányról, Moiráról hamar kiderül hogy jobban szereti a kagylót a kolbásznál, le is tiplizik a kamerák elől a csajával. Vissza az osztályterembe, Moiránk néz ránk szintén piros szettben, csaja sehol. Néni továbbra sem hagyja abba az ugatást, titeket lányok az Úr megtisztelt a szülés ajándékával, ezért az a kiváló ötletünk hogy az új világ góréjainak kiutalunk titeket, ahol béranyasággal fogjátok szolgálni a meddő feleségeket, elvégre a Biblia szerint Ráhel megtehette Leával évezredekkel ezelőtt, tehát baj nem lehet belőle. Nagy mákjuk van ezeknek a lányoknak, de köszönöm helyett zendülés folyik a hátsó sorban, a Néni replikája pedig egy sokkoló az anarchista nyakába. A lázadót kicipelik, többieknek kezet az asztalra, innentől az van amit én mondok.

handmaids6.jpg

Este van, Offred és Moira szökést terveznek, elég szar ez így, a gyereket is megkéne keresni, ha már itt tartunk a csajoddal mi lett?Hát, megcsípték az egyik leszbi razzián, nem-nőnek bélyegezték és kipaterolták a sugárfertőzött gyarmatokra. Az szar ügy- mondaná Offred, de ekkor előkerül a délutáni lázító, fél szemén egy véres kötés. Folytatásban egy szektaszagú jelenet, ahol a félszeművel óbégatnak hogy megérdemelte amit kapott, a korábbi ribancságáért, arról is ő tehetett, az Úr pedig semmit nem hagy büntetlenül,ugye.

Helyszínváltás, a jelenben Türkiz szobájában összegyűlt a család, valami készül, persze imádkozva. Előkerül ismét a Ráhel sztori,és nem hiszem el, tényleg a felesége térdére fektetve, a szemünk láttára történik a légyott Voldemort öccse és Offred között. Néhány döfés és egy faroktörlés után a Parancsnok eliszkol, Offred pedig fel sem húzta a bugyiját, Türkiz már ki is baszarintja a szobából.handmaids8.jpghandmaids9.jpg

Ugrunk a múltba, ahol Moira épp egy sallerrel próbálja jobb belátásra téríteni az ablaknál flashbackelgető seggpucér kalózlányt, ez itt a Vörös Központ anyukám, jobb lesz ha észheztérsz, különben lécelhetsz mérgező hulladékokat kaparni a gyarmatokra, ott meg meg is döglesz. Offred segítene, de a szuszogáson kívül nem futja most többre.

Vissza a jelenbe, Offred a tegnap estén elmélkedik, mikor a sofőr srác kileste mikor majdnem behányt a kertben, de mégsem köphetett, mert nem jöttek érte a Szemek a fekete limóval. Lélekmentés lesz ma, erre a programra a szolgálólányoknak kötelező a megjelenés, gyülekeznek az erdei nagyszínpad előtt. A félszeműről lekerült a kötés, ennek frankón kitolták az egyik szemét, fasza volt a sminkes, engem a fordulásánál picit kivert a víz. Moira meghalt – szól oda Offrednek – szökés közben. Barna Néni befut a színpadra és magához ragadja a mikrofont: azért gyűltünk ma itt össze, mert elfogtunk egy erőszaktevőt, tudjátok, mi a dolgotok.A hölgyek körbeállnak, és a következő percben széttépik az illetőt, zseniálisan elnyújtott jelenet, érzem a fröccsenő vér szagát.

handmaids11.jpg

handmaids10.jpg

Rövid ugrás a múlt-múltba,az új világ előttire, ahol Offred még egy töksima H&M kabátban osztja Moirának a tutit, képzeld, vemhes vagyok! Necsináld baszki -mondja a barinő -ez kurva jó, neked tuti sikerül!

Offred és Ofglen a jelenben egy régi fagyizó előtt állnak, Ofglen a jó szexről szóló dumájával coming outol Offred előtt, hogy csak játszotta a hithű keresztényt,holott még azt is tudja hogy Offredék házában valóban van egy Szem, szóval jobb lesz, ha vigyáz magára. A házba beérve Offred még pont elcsípi ahogy Parancsnokunk kizárja Türkizt egy fontosnak tűnő megbeszélésről. Offred a szobába fel, ahol a záró gondolatok a kis családja nevei körül forognak és végre az övé is kiderül: hello, JUNE.

 

45 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.26. 14:17:16

Dögunalmas, liberális, szájbarágós propagandasorozat. Az első rész közepén abbahagytam nézését.

mildi 2017.06.26. 14:50:24

@MaxVal BircaMan HJCD: neked mi nem az? hm? ostoba birka vagy

ansife 2017.06.26. 15:29:48

ennél primitívebben nem lehetett volna megírni az összefoglalót

Jakab.gipsz 2017.06.26. 15:34:08

Robert Merle: Védett férfiak,
Ennek a HBO szemétnek a pandantja, irodalmi alakban, keresztény ellenesség nélkül.
A történet egyszerű egy elszúr biológiai kísérlet következtében, a férfiak kipusztulnak, a néhány túlélőt, államosítják.

A mű még csak negyven éves, kb.

hektor_ 2017.06.26. 15:46:21

@Jakab.gipsz: Az Atwood könyv ami alapján készült a sorozat is több mint 30, tény hogy a Védett férfiak akkor is egy évtizeddel öregebb - de korántsem ugyanaz, és végképp nem koppintás.

Gerilgfx 2017.06.26. 15:56:15

bár a disztrópikus single-gender world még nem teljesen lerágott csont, és valószínűleg jónéhány megvalósítással fogunk találkozni a közeljövőben, attól még ez az implementáció igencsak gyérre, értelmetlenre, hatásvadászra sikeredett. mondom ezt úgy, hogy még csak részleteket láttam belőle, de nem kötött le. lehet, hogy érdekességképp meg fogom nézni, de valahogy nem tudom komolyan venni.

RTB 2017.06.26. 16:00:26

hülyeségnek és elfogultnak, erőltetettnek tartom a témát, ettől függetlenül engem érdekel. Nem is történet, hanem a világ megteremtésének a színvonala érdekel.

dicave 2017.06.26. 16:25:52

Lassú bizar sorozat. Semmi nem történik benne...

mojoking77 2017.06.26. 16:43:59

A sorozat eddig elmegy a post nem. Nem biztos, hogy jo otlet szolgaian masolni Sixx stilusat.
Nagyon gyenge, a szerzo probaljon meg stilust noveszteni, vagy visszaadni a fonoknek az iras jogat.

krampam 2017.06.26. 16:45:08

Folyton az a kommentár, hogy ez lenne, ha keresztény fundamentalisták kerülnének hatalomra... Hát a helyzet az, hogy ez baromság, s eleve nonszensz. Ismerik ezek a keresztény tanítást egyáltalán?

mildi 2017.06.26. 17:54:50

@mojoking77: igen, erre én is gondoltam. ez a stílus nem illik a sorozathoz. ez nem a pumpedék

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.06.26. 18:01:15

Ha a keresztény fundamentalistak blablabla
Miert nem olyan film készül hogy iszlám fundamenták kerülnek hatalomra és...
Ja az mar fent van a neten? Fejezes....tömeggyilkosság...stb.
Csak arra Hollywood nem ad pénzt mi?

Vagy az indiai gyerekhazassagok?
Ja...nem.jo.az sem keresztény.
Szánalom

0.5 bit 2017.06.26. 18:35:17

@FILTOL: "Miert nem olyan film készül hogy iszlám fundamenták kerülnek hatalomra és..."

Akkor nem felakasztanák az állam ellenségeit, hanem lefejeznék. A főszereplő meg fekete ruhában (arceltakaros változat) járna. Nagyjából ennyi kellene a Giliád -> Daesh konverzióhoz.
Talán a parancsnoknak lehetne egy aranyozott kalasnyikovja is és több toyota pickup kellene az utcákra.

kuki123 2017.06.26. 18:41:39

Nem láttam a filmet....
Ez most az ember gyermeke film újra forgatása?
Feltalálták a spanyol viaszt?

mondjuk ettől nem kell félni, hogy abortusz stb...a nők csak szimplán basznak gyereket szülni

A nő siratás, pátyolgatás helyett a férfiakkal kéne foglalkozni, mert a spermium szám durván csökkent már a fiataloknál is, 50-60 -vesen hullanak mint a legyek, mert beledöglenek a stresszbe a munkába, a rákba.
Nem úgy mint az nők akikkel már kiskoruktól úgy bánnak mint a hercegnőkkel, védik mindentől a csöpp kis lelküket, aztán beindul a szépségipar, és tejben vajban fürösztik őket, halálra biztosan nem dolgozzák magukat.
A férfi meg kb le van szarva..boldogul ahogy akarsz, de legyen házad kocsid modorod
Erről mikor csinál már valaki filmet?

midnight coder 2017.06.26. 18:47:12

@0.5 bit: Akkor azért lehetne még ezt fokozni is, mondjuk egy kis női körülmetéléssel.

midnight coder 2017.06.26. 18:48:21

@0.5 bit: Más kérdés, hogy ha ez az iszlámról szólna, akkor a készítők nem lennének túl hosszú életűek e földön, vagy legalábbis el kellene tűnniük egy lyukban és behúzni maguk után.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.06.26. 19:10:18

@midnight coder: Jo hat persze meg a megcsalos megkovezos...es az eladnak szexrabszolganak résszel is. De hat az nem keresztény.ugye.meg nem is fikcio.ki a fene akar dokuzni moszulban?

Ad Dio 2017.06.26. 22:07:13

@FILTOL:

Keresztényekről bárki készíthet lejárató filmet. Azok ugyanis nem is emberek, hanem valláskárosodott birkák... mint ez közismert :-/... a minden embert megillető liberális tisztelet rájuk nem érvényes. Evvan.

zizi77 2017.06.26. 22:12:56

Kár, hogy minden cikkből ezzel a regénnyel, vagy filmmel kapcsolatban süt a keresztényellenesség. Na már most, ennek a kitalált világnak semmi köze a kereszténységhez. Kár, hogy ezt is csak false propagandára használják.

judy7 2017.06.26. 22:32:46

Tök jó sorozat, ám felhívnám a vallásbuzik figyelmét, hogy NEM KÖTELEZŐ MEGNÉZNI!!!!
Biztosan akad valami Noé bárkája vagy más feldolgozás, tessék abban elmélyülni.

meszena 2017.06.26. 23:33:50

@zizi77: Vannak az USA-ban zárt és szigorú elvek szerint élő keresztény közösségek, mint az amishok, vagy némely mennonita csoportok és mégsem élnek így.

midnight coder 2017.06.27. 07:04:33

@judy7: Elég vicces post ez egy olyan kontinensen ahol a holocausttagadás bűncselekmény.

,, 2017.06.27. 07:21:05

Gyávák, a Twin Peakst persze senki nem meri hogyvoltozni!:D

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 07:48:21

@krampam:

Eleve a keresztény fundik egy erős kisebbség a keresztlnységen belül, ők egy pici újprotestáns irányzat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 07:51:06

@meszena:

Az amisek és a mennoniták nem keresztény fundamentalisták eleve.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 07:52:25

@judy7:

Nekem semmi bajom keresztényként a keresztényellenes filmekkel, ha jók. Az ellenvéleményből sokat lehet tanulni, erősíti hitünket. De ez a sorozat szimplán szar propaganda, bármiféle mélység nélkül.

TGabi 2017.06.27. 09:52:03

Az ilyen irreális, keresztényellenes bunkóságok abból születnek, hogy pl. a terjeszkedő iszlám fundamentalizmus korában a nagyokos ötletgazda minden világnézetet utál a saját tájékozatlanságából adódóan. .

Csak amíg Juszuf egy ilyen filmalkotás után van annyira barbár, hogy azonnal odavágjon egy pallossal a készítőnek, a keresztény közösségek legfeljebb jogi úton, békésen fognak elégtételt venni, ha megsértik őket.

Nem mellesleg, igen ostoba filmecske. Sokkal életszerűbb lenne a terjeszkedő iszlám /hidzsra/ korában az iszlámot kritizálni. Abban a "kultúrában" bánnak állat módon a nőkkel, nem a keresztény Európában. :S Nem mondom, hogy marha igazságos nőként kevesebbet keresni - de vessük már össze az iszlám világgal, ahol meg SEMMI joga nincs a nőknek egyáltalán.

erkölcsi hulla 2017.06.27. 11:01:16

Igazi femnáci, férfigyűlölő tákolmány, semmi realitással, elvégre CSAK a fehérek vannak a kihalás szélén, születésszám szempontjából, az arab világ meg virágzik.
'szülőgép' anyátokat, azt.
Ha nő lennék, szégyellném magam e miatt a mocskok miatt, széthúzzák, és romba döntenék az amúgy is ingatag lábon álló fehér nyugati világot.

erkölcsi hulla 2017.06.27. 11:02:47

@TGabi: Áh, az nem polkorrekt, akkor te rasszista vagy meg bigott. Meg náci, meg hímsoviniszta, stb.
Fogadd el, hogy az iszlám a béke vallása, vagy dögölj meg :D

erkölcsi hulla 2017.06.27. 11:10:29

Tipikusan érzelmekre építő semmi realitást nem tartalmazó, normális nőket megfélemlíteni akaró femnáci propaganda. Hányinger. A film mondanivalója:

1- Ha nő vagy akkor ÁLDOZAT VAGY
2- ha nő vagy akkor EL VAGY NYOMVA
3- a FÉRFIAK ELNYOMÓK, sőt gonoszak
4- a keresztény vallás ELNYOMÓ
4 - ÖLD MEG AZ ÖSSZES ELNYOMÓDAT, lázadj, sírj, használd ki a kitalált áldozat szerepedet, mint gyenge nő
5- most minden sokkal jobb, bár már nincs kitől lenyúlni az áldozatszerep miatti támogatásokat, elvégre az összes igáslóként, a családjáért dolgozó férfit megöltétek
6. SZÉP ÚJ VILÁG, jön az iszlám, hogy majd 'felszabadítsa a nőket'

erkölcsi hulla 2017.06.27. 11:17:35

@kuki123: Durván halnak a magyar férfiak, csak mindenki leszarja. Főleg a nők, az empátia királynői. Ötből öngyilkosból négy férfi. A hajléktalanok 80-90%-a férfi. De semmi baj, jönnek a nagyfaszú niggerek.
index :
"A 40–59 éveseknél a férfiak halandósága több mint két és félszerese a nőkének."
KÉT ÉS FÉLSZERES. De szarjuk le :D
"a javítani akarunk az igen kedvezőtlen halandósági viszonyokon, a fenti számokból egyértelműen következik, hogy a legfontosabb beavatkozási területet épp a középkorú nők jelentik. "
-JAH igen, igaz hogy két és félszer több férfi döglik meg a munkában, de a NŐKET kell pátyolgatni, ez színtiszta logika.

Na ennyit a kettős mércéről és a femináci propaganda hisztiről.

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2017.06.27. 11:18:10

@TGabi: Sajnálatos, hogy a filmes utópiát a kereszténységről mintázták, mikor a legtöbb vallásra igaz. A vallási vezetők, hitszónokok vallástól függetlenül hatalomfüggő politikusok. Nem feltétlenül gonoszak, vagy elnyomóak, de amikor igen, akkor nagyon rondák. Sokkal rondábbak, mint egy világi politikus, mert miközben erőszakot tesz a szeretetről handabandázik.
Jobb lett volna egy univerzális szervezett vallást kitalálni ide, mert bár a kereszténység megérdemli, egyéb vallások még jobban.

,, 2017.06.27. 11:33:48

Nem tudom mire a kereszténypara hőbörgés.
A szolgálólány szerintem az ótestamentum egyes szövegeire épül, ostoba és önkényes módon kiragadva egyes részleteket, ennyi erővel akár a vérfertőzésre is buzdíthatná a kedves polgárokat mert az is benne van az ótestamentumban, ja igen.
Az Újszövetség eszméihez, Jézus tanításaihoz semmi köze, ahogy pl. a keresztény szót elnevezésükbe beépítő pártoknak sem, DUH. Sőt a keresztény jelzőt büszkén magukra aggató embereknek sem gyakran.
A sorozat meg ostoba, ostoba karakterekkel, művészieskedő világfájdalommal.

meszena 2017.06.27. 11:39:34

@Tompahawk: Még szerencse, hogy A. Hitler és J. Sztalin nem volt olyan ronda. Vagy a 20 század két legpusztítóbb diktatúráját mégsem vallási hitszónokok hozták létre.

Mr. Rustical 2017.06.27. 12:20:25

Eccerű mondanivalójú filmjüket a készítők a 19. századi Európára emlékeztető környzetbe helyezik. Véletlenül sem muszlim környezetbe - a muszlim vallás ha filmen megjelenik, ab ovo csak jó lehet, valami bölcs sejk imádkozik vagy ilyesmi. A muszlimok egy sértett és nyomorgatott kisebbség, azonkívül mindenki tudja, hogy Norvégiában nyomják el a nőket, nem pedig Mauritániában.

Az aktuális mainstrem parák kódolásával mindig tuti sikeres sorozatot lehet csinálni. Rossz kritika eleve ki van zárva, sennki nem meri kockáztatni, hogy megbélyegezzék és eltűnjön a süllyesztőben, és attól se kell félni, hogy a csatorna eláll a finanszírozástól, mint a sese8 esetében, mert egy ilyen filmet csak egy fasiszta csatorna vehet le műsorról, még akkor is, ha senki nem nézné.

Ami igazán szomorú, hogy az egyik fő aktuális mainstream para a nők gyerekvállalása. A sorozat lényege elhitetni a nőkkel, hogy a világon a legrosszabb dolog gyereket szülni, és sajnos egy csomóan ezt el is hiszik. Na, velük jól kicsesznek.

Mert közben meg a világon a legjobb dolog, ami bárkivel történhet, az, hogy gyereke van.

,, 2017.06.27. 12:42:24

"A sorozat lényege elhitetni a nőkkel, hogy a világon a legrosszabb dolog gyereket szülni"
Nem.
1. Offrednek (Junenak) van egy kislánya, akit imád, és mindent megtenne érte, csak elvették tőle.
2. A félszeműnek szintén van egy gyereke aki bár már nem egy normális kapcsolatból, hanem az erőszakból született, és mégis ragaszkodik hozzá, az anyai ösztönök nála is működnek, bár a sorozatbeli társadalom ezt leszarja.
3. Yvonne minden motívációja, kegyetlensége abból fakad, hogy bár nem lehet gyereke, de szeretne egyet, és ezért mindent elvisel, még azt is, hogy a férje egy másik (termékeny) nővel háljon, hogy a befogadott nő megalázza (hiszen a szeretője is lesz a férjnek), de mindezt alárendeli annak, hogy gyereke lehessen.
Tehát nem, a sorozat nem akarja elhitetni a nőkkel, hogy a világon a legrosszabb dolog gyereket szülni.

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2017.06.27. 13:46:59

@meszena: Jó felvetés. Képzeld el, ha ezek ketten még mélyen vallásosak is lettek volna. Csak képzelj el egy imádkozó Hitlert. Nekem még randábbak lennének tőle. Hazugan randák.

zizi77 2017.06.27. 14:12:51

@meszena: erről beszélek. A filmnek semmi köze a kereszténységhez, mégis a média felhasználja egy kis keresztényellenes provokációra.

isabel417 2017.06.27. 16:42:39

Most hétvégén ledaráltam az egész sorozatot. Nagyon durva. :D

Nem, ebben a világban ez nem igazi kereszténység. Még az sem igazi, hogy "visszatérünk a régi értékekhez". Csak imitálják. Álszenteskednek, mert így könnyebb elnyomni az embereket. A Bibliából kiragadnak mondatokat, de úgy, ahogy nekik tetszik. Szándékosan félreértelmezik, ha arra van szükség.

2017.06.27. 19:01:04

Jajj már. Ez egy szekta. És a férfiak is szívnak rendesen, ha nem tartoznak a kiváltságosok közzé. (Itt és most nem fejteném ki bővebben, mert ez egy hv poszt, részről részre kitárgyalása az aktuális epizódnak; a sori egésze & a könyv kibeszélője a commentcom blogban voltak)

@hektor_ : a stílus nem illik a témához, de ez magánvélemény, ettől függetlenül olvasni fogom - nyilván.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2017.06.28. 11:08:20

Engem csak az időintervallum rövidsége zavar. Az eredeti regény ÉVSZÁZADOKKAL jövőben játszódott pár jókora világégés után.

Itt meg 2-3 (max 5) éve még Ofred kb a mi világunkkal megegyezőben élet. Ez kb lehetelen hogy ilyen gyorsan átforduljon, főleg hogy a világ úgy néz ki, mintha minimum már évtizedek óta ez lenne a rend.

Ez főleg Amerikában a Gender Studies fellegvárában lehetetlen.

Egyszerűbb lett volna a múlt bemutatása mondjuk egy naplón keresztül, mit így hogy Ofred még élt is boldog múltban.
süti beállítások módosítása